To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

Jadzia60 - Czw 30 Lip, 2009 20:14

Krysak i ja dołączam się do życzeń kwiatek dla ciebie Przepiękne i pomysłowe te Twoje kartki. Patrzę, podziwiam i nadziwić się nie mogę brawo brawo brawo
Kociamama kotki jak już pisałam odpatrzyłam i schematów kropkowanych nie mam ale wyślę Ci te wzorki, z których je zrobiłam. Na pewno sobie poradzisz wesoło mi
A oto co udało mi się ostatnio (pomiędzy zaprawami fasolki i cukinii) wydziergać

Zainspirowana pracami ABA wyszywam też mojego pierwszego Wilsona. Pokażę go później bye

krysak - Czw 30 Lip, 2009 20:52

Wszystkim Paniom serdecznie dziękuję za wspaniałe życzenia i słowa pochwały uklon
patii156 - Czw 30 Lip, 2009 21:09

I ja dołanczam sie do życzen kwiatek dla ciebie spelnienia marzen krysak, cmoknięcie
alexandra20 - Czw 30 Lip, 2009 21:15

ja również życzę Wszystkiego Najlepszego!!!!

P.S. znalazłam w moich zbiorach dziś przypadkowo wzór na jedno z takich serduszek podobnych do krysak:)

ABA - Czw 30 Lip, 2009 21:34

Duzo serdecznosi KRYSAK i raduj siebie i nas swoimi pieknymi karteczkami.
cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie kwiatek dla ciebie

maciachowa - Czw 30 Lip, 2009 21:48

kochane , robicie przepiekne karteczki
a juz te proste karteczki Jadzi, z pojedynczym kwiatem i kartonikiem w jego kolorze- wymarzone i tak proste, ze az boli ich uroda SmileSmile))
Naprawde przepocudne Smile Jak mawia jeden chłopiec maly Smile
Az korci aby cos wyhaftowac...
Ale akurat teraz mam inne robotki wyjete Smile
Jak sie ograne troszke z maszyna do szycia.. koniecznie wyhaftuje podobne z kartonikiem kolorowym i kwiatem w jego kolorze, bo proste i piekne Smile Idealne dla poczatkujacej caly czas Smile Moze bedzie chociaz troche podobna Smile

psotka26 - Pią 31 Lip, 2009 02:44

Bardzo ładnie macie kartki do tego chyba trzeba mieć talent brawo brawo brawo
alexandra20 - Pią 31 Lip, 2009 10:52

Jadzia bardzo ładnie dobvrane kolorystycznie:D ale ogólnie pomyślałam jak je zobaczyłam, że cośtam jeszcze dokleisz czy napis jakiś dasz bo czegoś mi tam brakowało:) tak trochę pusto mi się wydaje, chyba, że masz jeszcze jakiś plan odnośnie tych karteczek:D
alszka - Pią 31 Lip, 2009 11:50

Jak dla mnie, to właśnie na tym polega ich ogromny urok - są takie ładne minimalistyczne. Super! Właśnie ta prostota jest najbardziej urzekająca. Przecudne eleganckie karteczki brawo
liken - Pią 31 Lip, 2009 12:20

Jadziu faktycznie Twoje minimalistyczne kartki są śliczne! Ale ja czekam też na Twojego Wilsona Razz
patii156 - Pią 31 Lip, 2009 15:36

kaiem dostępny wesoło mi hopla
kociamama - Pią 31 Lip, 2009 19:45

NIEDOSTĘPNY placzek
każe mi spróbować później - próbuję, próbuję ...i nic

patii156 - Pią 31 Lip, 2009 19:58

No tak teraz znów nie działa wściekły a myslalam ze juz bedzie dobrze...
krysak - Pią 31 Lip, 2009 21:56

Zrobiłam kartkę 3D ślubną

i jeszcze dwie - mnie się podobają

ta jest wyszyta na ciemno zielonym złotą nitką i kartka też jest złota, ale oczywiście na zdjęciu tak nie wyszło. Jak zrobię zdjęcie w dzień to poprawię

a tu strona z ktorej to odpatrzyłam
http://picasaweb.google.com/hugonelemmens/Bloemen#

te_sia - Pią 31 Lip, 2009 22:40

krysak[b] spuznione ale bardzo gorace zyczenia urodzinowe
karteczki bardzo fajnie zrobione masz talent do robienia nowych wzorow, a serce z rozami bardzo mi sie podoba

Jadzia60 karteczki z tak niewielkim wzorem a takie urocze

[b]liken
a jak tam wychodza kartki nowa technika pochwal sie

bjanna - Sob 01 Sie, 2009 08:01

dziewczynki wasze karteczki są tak piękne, że oglądając je czuje się jak w bajce zebalek są takie delikatne, eleganckie i kolorowe brawo brawo żeby cały świat taki był bye bye
kociamama - Sob 01 Sie, 2009 19:13

krysak
świetne kartki brawo - zdolna dziewczyna jesteś cool
i wielkie dzięki za link z inspiracjami love kwiatek dla ciebie

Jadzia60 - Sob 01 Sie, 2009 20:53

Alexandra masz rację karteczkom przydałby się napis, chociaż takie "puste" też mi się podobają. Postanowiłam, że na razie tak je zostawię, a jeśli nabywca będzie chciał to nakleję odpowiedni napisik wesoło mi
Krysak piękne i pomysłowe karteczki.
Liken oto mój pierwszy "matematyczny" Ty Wilson i jeszcze jeden konturowiec bye bye

na razie jeszcze bez oprawy

umironczuk - Nie 02 Sie, 2009 00:11

Jadzia60, Pięknie ci wyszedł
liken - Nie 02 Sie, 2009 08:35

No, no Jadziu rewelacyjnie wyszły Ci obydwa obrazy!
Te_siu cały czas ćwiczę pergamano, ale o ile rysowanie nie jest takie trudne, to zrobienie wzorków mnie przerasta - po prostu nie potrafię.. kalka się targa..

gosias - Nie 02 Sie, 2009 10:37

Jadzia60, Smile śliczne cool cool cool brawo brawo brawo
Anisa - Nie 02 Sie, 2009 11:14

Jadzia60, super brawo wyszło, liken, ja pasjonatka pergamano Wink też przyznam nieśmiało, że czekam z niecierpliwością na Twoje dzieła w tej technice. A z jakimi wzorkami masz problem? Co masz na myśli, że kalka Ci się targa? Może mogłabym Ci jakoś pomóc? Coś podpowiedzieć? Very Happy
makneta - Nie 02 Sie, 2009 12:42

Jadzia, prześliczne obrazki Ci wyszły.

Mam być może głupie pytnie, ale czy jest jakaś zasada mówiąca co ile dziurek trzeba przeciągać nitkę. Wiem, że to się robi naprzemiennie, tak, żeby nitka się krzyżowała, ale chodzi mi o to by uzyskać takie fajne kontury.

ABA - Nie 02 Sie, 2009 19:25

Jadziu WIELKIE BRAWA! za tak pieknie wyhaftowane obrazy.
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Makneto zasada główna to, by haft nie zagmatwał całego uroku obrazka. Jeżeli dasz większe odtępy to haft okaże się zbyt gruby i zaciemni kontury, które chcemy pokazać, a jak odległość będzie zbyt mała to nie uzyskamy uroku haftu matematycznego. Sama musisz pociagnąć wierzchem nitkę lub narysować na kartce jak nitki będą się krzyżowały i jaki z tego wyjdzie efekt. Jeszcze o jednym Wam nie pisałam, że nitka nie zawsze musi iść górą. Dla uzysklania wyszczuplenia haftu czesto prowadzę nitkę pod spodem.
dla wszystkich uzdolnionych
cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

makneta - Pon 03 Sie, 2009 09:33

ABA, dziękuję za odpowiedź. Trzeba będzie spróbować wesoło mi