Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169
Elżbieta P. - Wto 03 Sie, 2010 18:59
ciapara ale zaszalałaś z tymi włóczkami, ale warto było, bo i ładne są i niedrogie i tak ma chyba każda z nas, u mnie zapasy już się nie mieszczą we wszystkich możliwych szafkach i szufladach, ale nie mogę się oprzeć, jak zobaczę coś fajnego, kiedy ja to wyrobię
Ada - Wto 03 Sie, 2010 21:01
| ciapara napisał/a: | Dzięki...
| Grażyna napisał/a: | Śliczna chusta. A dobrze ją naciągnęłaś? Czy tylko tak położoną suszyłaś? |
Naciagnelam ja szpilkami i spryskalam
Natomiast jeszcze troszke dol sie zwija wiec w tygodniu wypiore ja (zabrudzona wloczka w jednym miejscu) i jeszcze raz na spokojnie uformuje
|
Ja odpowiem, że niezbyt dobrze naciągnięta. Powinna być mocniej naciągnięta, to po pierwsze, a po drugie powinnaś na krótszych bokach tak "przyszpilić", żeby były ząbki. U Ciebie są boki w linii prostej. Chusta wprawdzie dobrze wygląda, ale będzie jeszcze lepiej. Nie wiem z jakiej włóczki zrobiłaś, pewnie nie doczytałam, ale wydaje mi się, że nie jest to wełna, a tylko ona trzyma formę. Inne poprostu trzeba potraktować żelazkiem, bo nawet jak się jest zadowoloną po odpięciu szpilek, to jak chwyci nieco wilgoci to zaraz traci kształty i wygląda jak przed blokowaniem. Moja bordowa Haruni wyglądała ślicznie , a po kilku dniach /nienoszona/ wyglądała tak jakby nigdy nie była blokowana. Natomiast chusta z kauni jest idealna jeśli chodzi o trzymanie kształtu.
Moja dobra rada /tylko takie daję/napnij jeszcze raz, zrób koniecznie ząbki, potraktuj z lekka żelazkiem, najlepiej z wytwornicą pary, a jeśli takiego nie masz, to przez zaparzaczkę/jest problem jak są szpilki/. Wzór będzie lepiej widoczny i nie powinna sie zwijać.
ciapara - Wto 03 Sie, 2010 21:22
Ado dziekuje i za cala prace nad chusta klikam Ci punkcik
SoWa - Wto 03 Sie, 2010 22:49
brak słów
ciapara - Śro 04 Sie, 2010 10:19
| SoWa napisał/a: | brak słów
 |
Sówko ale w jakim kontekscie brak słów??? znaczy sie ze wloczki sie podobaja???
SoWa - Śro 04 Sie, 2010 22:41
| Elżbieta P. napisał/a: | ciapara ale zaszalałaś z tymi włóczkami, ale warto było, bo i ładne są i niedrogie i tak ma chyba każda z nas, u mnie zapasy już się nie mieszczą we wszystkich możliwych szafkach i szufladach, ale nie mogę się oprzeć, jak zobaczę coś fajnego, kiedy ja to wyrobię  |
u mnie się już nie mieszczą , zaczeły " wychodzić" na pokój
SoWa - Śro 04 Sie, 2010 22:44
| ciapara napisał/a: | | Sówko ale w jakim kontekscie brak słów??? |
no w takim kontekście podziwowym dla Twoich wyczynów na drutach, bo zaczynam być zazdrosna
nie wiem, jak wyrazić swoje uznanie słownictwo robi mi się ubogie
iwonka - Czw 05 Sie, 2010 07:33
śliczna chusta
misia0808 - Pią 06 Sie, 2010 14:26
Chusta nez dwóch zdań śliczna jest. Zapasy wełenkowe to jest u mnie bardzo niewygodny temat. Tez nie umiem sobie odmówić zakupów czy to w sklepach internetowych czy w realu. Ostatnio tak jak Ty zaszalałam na wyprzedaży i musiałam się gęsto tłumaczyć mojej połowie. Całe szczęście ze znalazł sobie równie wciągające hobby (e papieros ) i namiętnie miesza rożne zapachy to troszkę jakby przychylniejszym okiem spogląda na moje wyczyny zakupowe hihi.
ciapara - Pią 06 Sie, 2010 17:23
Dziekuje za wszystkie miłe słowa
Mojego nowego lokatora juz znacie, wabi sie Tymek
Ostatnio z corka ogladalam galerie swinek w necie i wypatrzylysmy tam hamaczek dla prosiakow
Skutkiem tego corka stwierdzila ze Tymek koniecznie musia takowy miec
Został wiec zaopatrzony w ciagu kilku minut w szydełkowy hamak własnej produkcji
Tymkowi nowy nabytek sie spodobal i jak jest glodny to sie tam z checia sadowi i czeka az dostaje papu bo tam mu wkladamy zeby polubil "pieterko"
Dla wszystkich ciekawych hamaczka foto ponizej z lokatorem na nim
Hamaczek jest brazowo niebieski tak wiec w chlopiecych tonacjach
7Kasiulek7 - Pią 06 Sie, 2010 18:18
Świetny pomysł
ciapara - Pią 06 Sie, 2010 18:25
maz twierdzil ze Tymek wrąbie hamak... ale widac mu nie smakował bo wcale go nie gryzie
lamika88 - Pią 06 Sie, 2010 19:35
Świetny hamak
Madzia - Pią 06 Sie, 2010 19:38
Fajny i hamak i świnek!
gosias - Pią 06 Sie, 2010 19:45
super i hamak i świnek
ciapara - Pią 06 Sie, 2010 20:17
Swiniak jest u nas poltora miesiaca
Okazuje sie juz wlasnym charakterkiem
Reaguje juz gwizdaniem na trzasniecie drzwiami wejsciowymi i szeleszczaca torebka foliowa
Zwyczajnie domaga sie juz zarełka
A zjesc duzo lubi glownie zielona trawke, mlecze i koniczynke
Jarka - Sob 07 Sie, 2010 08:32
| 7Kasiulek7 napisał/a: | | Świetny pomysł |
Bernadka - Sob 07 Sie, 2010 10:59
za wszystkie nowe prace które zobaczyłam . co do chusty zgadzam się z Adą , która w tej dziedzinie jest specjalistką trzeba dobrze zblokować i potraktować żelazkiem no i ważne jest jakiej używa się nici .
ciapara - Sob 07 Sie, 2010 11:54
dziekuje bardzo
czy akryl tez trzeba potraktowac zelazkiem?
Elżbieta P. - Sob 07 Sie, 2010 18:21
ale fajny hamak zrobiłaś, świnek teraz może się czuć jak na Hawajach
ciapara - Sob 07 Sie, 2010 18:33
Zeby tylko
Zakumal ze tam jesc daja
Wskakuje tam i piszczy jak jest glodny
7Kasiulek7 - Sob 07 Sie, 2010 18:42
To już wie do czego hamak służy do wołana o jedzenie
gustavo_2008 - Sob 07 Sie, 2010 18:53
Super hamak
ciapara - Sob 07 Sie, 2010 20:03
Tak!!!!!!! Szczwana z niego bestyjka. Taki mały ale wcale nie głupi