To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Grażyny -

Elżbieta P. - Sob 15 Mar, 2008 23:15

bluzeczka wyszła fantastycznie, świetnie się w niej prezentujesz brawo brawo brawo brawo
Grażyna - Sob 15 Mar, 2008 23:16

Dziekuję bardzo cmoknięcie Szczególnie za informacje z moja figurą wesoło mi Chciałabym miec fajna, ale niestety mam spora nadwagę wesoło mi

Bluzeczke robiłam z włóczki "Kalinka" szydełkiem 1,3mm. Dokładnie zeszły mi 4 motki, czyli 40 deko. Najpierw trzeba robic tasmy na odpowiednią długosć, potem tasmy łączy się (słupek do słupka) za pomoca oczka łańcuszka i połsłupka. Schody zaczęły się przy rękawach, bo 3 taśmy było za duzo, a 2 taśmy za mało, no i rękaw trzeba przecież formować (wąski na dole, szeroki na gorze). Zrobilam wiec tasmy 2, a po ich bokach leciałam juz prosto robiac rząd słupkow i rząd siatki ze słupkow, tak jak jest w kółeczkach tasmy. Połączyłam rękawy z przodem i tyłem też szydełkiem w taki sam sposób jak łączyłam taśmy.

Najgorzej jednak bylo z wyrownaniem tasm

kombinowałam jak koń pod górkę.

kabyr - Nie 16 Mar, 2008 00:13

Grażynko podziwiam Cię.
Kalinkę przerabiałaś szydełkiem 1,3.
O rany to Ci się ciężko robiło zapewne.
Bluzka jest piękna.
Zadałaś sobie trudu. brawo

wiesia_33 - Nie 16 Mar, 2008 00:25

Grażynko bluzeczka śliczna to mało powiedziane....jest cudowna cool cool cool cool cool brawo brawo brawo brawo brawo
nula - Nie 16 Mar, 2008 01:21

Grażyna, rewelacja !!!!! Bluzka fantastyczna !!!!! I naprawdę świetnie w niej wyglądasz cool cool cool cool
jola373 - Nie 16 Mar, 2008 03:09

Grażyna, uwielbiam oglądać Twoje prace! Ostatnia bluzeczka jest prześliczna brawo brawo brawo
Ech...mieć Twoje rączki do robótek... sztrikuję

Bernadka - Nie 16 Mar, 2008 09:06

Grażyna, fantastyczna bluzeczka kwiatek dla ciebie brawo brawo radocha hurrraaa i tak ładnie leży , ja mam w planach taką bluzeczkę z pasów robioną ale cały czas odkładam ją w czasie bo boję się łączenai tych pasów
Jasieńka - Nie 16 Mar, 2008 09:35

Grażynko sweterek uroczy po prostu piękny miałaś co dziergać brawo brawo
Zosia32 - Nie 16 Mar, 2008 09:55

ooooo zebalek Grazynko bluzeczka fantastyczna ,kolor czekolady super
a wzór zawsze mi się podobał a wyglądasz w niej wspaniale a co do figury jest ok
wcale nie musisz mieć żadnych kompleksów Very Happy

ata30 - Nie 16 Mar, 2008 10:37

bardzo mi się podoba bluzeczka jest śliczna brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
alicja11 - Nie 16 Mar, 2008 11:32

Grażyna, bluzka piękna i bardzo ładnie dopasowana do figury ,której nie ma nic do zarzucenia:cooool: brawo brawo
Mao - Nie 16 Mar, 2008 11:51

Grażynko padam na twarz uklon uklon uklon śliczny jest ten sweterek z taśm brawo brawo brawo
alienor - Nie 16 Mar, 2008 12:28

Bluzka jest cudowna , zgadzam się z wszystkimi achami i ochami ,ktore pojawiły się przede mną . Dziękuję za cenne wskazówki i fotki pokazujące szczególy . Kusi mnie ten sweterer , ale mam już 3 pilne rzeczy do zrobienia , w tu znowu się cos w kolejce ustawia wesoło mi
Grażyna - Nie 16 Mar, 2008 13:52

Dziekuje za pochwały cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie

Ta bluzeczka ma w sobie coś, bo dzisiaj poszłam do kolezanki na poranna kawkę i usłyszałam "Ale schudłaś!!!!!" Bedę ja chyba nosic non stop, aby takie euforyczne rzeczy słyszeć. wesoło mi

Łączenie tasm jest bardzo łatwe. Gorzej z wyrównywaniem nierównosci powstałych z połaczenia tasm. Trzeba robic po prostu kolejne wyrównujace okręgi. Ja wymysliłam tak, ze w miejscu wciecia wzoru robiłam najpierw 3 kratki, na nich same słupki, potem 4 kratki, kolejny rząd słupków i 5 kratek i na nich rząd słupków, a potem trzeba cały dolny brzeg bluzki obleciec prosto.

Asia S. - Nie 16 Mar, 2008 14:01

Grażynka, śliczna bluzka taśmowa, gratuluję wytrwałości brawo
magdalena - Nie 16 Mar, 2008 15:03

Wyglądasz slicznie w tej bluzeczce! brawo brawo brawo
Violetta21 - Nie 16 Mar, 2008 15:44
Temat postu: Prace Grażyny
Grażynka sweterek powala na kolana i trud się opłacał bo wyglądasz w nim ślicznie cool brawo
karmelek - Nie 16 Mar, 2008 16:44

brawo brawo brawo wspaniała bluzeczka brawo brawo brawo
jak zwykle podziwiam Twoje dzieło: dokładność, dopasowanie, wykończenie... uklon

moslamawe - Nie 16 Mar, 2008 17:14

Grażynka brawo brawo brawo brawo sliczna
jola373 - Nie 16 Mar, 2008 19:22

Grażynka, skoro tem wzór ma właściwości wyszczuplające, pewno spróbuję zrobić taki sweterek. Ale najpierw sukienka (na razie jest tunika).
monaliza200 - Nie 16 Mar, 2008 21:17

prześliczny sweterek brawo brawo brawo brawo brawo
Mamutka - Nie 16 Mar, 2008 21:29

Piękna bluzeczka brawo

Grażynko, wyglądasz wspaniale cool

bye bye

Ula_K - Pon 17 Mar, 2008 05:01

Wiedzialam ze wyjdzie Ci kolejne cudo. Sliczny sweterek i jaki pracochlonny brawo brawo brawo Wlasnie sie wczesniej zastanawialam jak sobie poradzisz z tym wyrownaniem brzegow bo na schemacie tego nie ma. Grazynko jestes wielka. uklon uklon uklon
Bet - Pon 17 Mar, 2008 06:32

śliczny sweterek a gdzie Ty masz tą duża nadwagę po prostu dobrze wyglądasz wesoło mi
barbara 1 - Pon 17 Mar, 2008 10:58

Grażyna napisał/a:
Ale schudłaś!!!!!"

Zgadzam się z koleżanką hahahihi
A bluzeczka wyszła fantastycznie brawo brawo brawo To teraz Grażynko przyszedł czas na irlandkę?