Galerie prac użytkowników forum - Prace Barbara 1 - 2007 rok
barbara 1 - Pon 20 Sie, 2007 11:41
Skończone ananaski.Poszło okł.220 gr.nitki Bawełnopodobne z rumento,szydełko 1,9 mm.
Wzór jest dość gęsty,że można nosić bez podkoszulka.Polecam
Na czerwona bluzeczke musicie poczekać,brakło nitki na jakieś półtora rekawa.
I co tu teraz nowego zacząć robić?
barbara 1 - Wto 21 Sie, 2007 14:49
Grzewa
bjanna lubie ta nitke,wyrób po praniu nie wyciaga się,ani nie kurczy.Nitka lekko błyszczy się.Mam fotki czerwonej,białej już mi nic nie został.W rumento ma byc dostawa w kilku kolorach
barbara 1 - Sob 25 Sie, 2007 19:42
| Grażyna napisał/a: | Ja czekam na czerwoną  |
Grazynka juz bluzia jest.Wciagne jeszce nitki(chyba z pare dni mi zejdzie) i wtedy zrobie sobie fotki.Ale juz Wam pokazuje jak to wyszło.
barbara 1 - Pią 31 Sie, 2007 18:22
Zmobilizowałam sie i pokazuje spódnice fotki z lampą i bez na podwórku przy silnym wietrze.
Poszło mi 200 i ciut,ciut gram Maxi altun bassak perle,szydełko 1,3 mm.i 25 szt.małych różyczek,które przyszywałam na łączeniach kwadratów
barbara 1 - Pon 03 Wrz, 2007 07:44
Wszystkim bardzo mocno dziękuje
Podaje schemacik elementu,reszta to już moja inwencja twórcza
tusia.ms ostatni rząd elementów robiony był wiekszym szydełkiem,dlatego dół jest poszeżony.Podszewka jest z satyny w kształcie zwykłego prostokata,z tym,że są normalnie zrobione z przodu i z tyłu zaszewki.
A teraz obiecane fotki panny młodej w kółeczkach
I fotka mojej osoby w pierwszym dniu
barbara 1 - Pon 03 Wrz, 2007 12:45
A tutaj fotki z wesela mojej chrześnicy,gdzie byliśmy 14-go lipca
barbara 1 - Pią 21 Wrz, 2007 15:31
Dziewczynki chwalę sie ostatnim moim nowym wydziubanym komplecikiem.
Dziubałam na szydełku 4,5 mm.Poszło troche wiecej jak 1 kg.Włóczka Daria z Rumento,wykończenia Bakarą 200 gr.(strasznie mało tej nitki w 100 gr.)Spódnica jest długa(cała idzie do sprucia,troche jest za duża),nie martwie się tym,bo mozna ja zrobic w jeden dzień.Płaszczyk jest do kolan,a ze spódnica tworzy swietny i ciepły komplet.Całość dziubałam słupkami pojedyńczymi,ale włóczka na tyle jest gruba,że przybywało w zawrotnym tępie.Fotki bedą na dniach ze mną
Prawdziwy kolor na pierwszej fotce
barbara 1 - Sob 22 Wrz, 2007 08:03
Ale się zaczerwieniłam dziekuje bardzo
AsiaS za ta włóczke płace 2,70 za moteczek 50 gr.to jest cena dla mnie,tak kosztuje w detalu 3,30zł.
Kaczucha było mi bardzo miło,że w sukni ślubnej był jakis mój wkład
Do kompletu dorobiłam jeszce dwie kieszenie i z tyłu taką patke(chyba to tak sie nazywa) i teraz jest bardzo ok.
barbara 1 - Sob 22 Wrz, 2007 12:12
Zrobiłam fotki.Fakt jest taki,że wogóle nie jestem fotogeniczna jak również nie potrafię obrobić zdjęć W realu super w nim wygladam.Zamiast czapki jest beret.Czpke sprułam,ponieważ w czapkach wygladam okropnie.Na spódnice trzeba jeszce trochę poczekać,dopiero biore się za prucie(och jak ja to lubię)
I zaległa fotka spódnicy na mnie
Za czerwoną bluzke jeszce sie nie zabrałam,nadal wiszą nitki
barbara 1 - Sob 06 Paź, 2007 20:25
Udało mi sie skończyć następny żakiecik,czekał na skończenie prawie cały rok.Powoli wypedzam lenia moze do kompletu pokuszę się o spódnice.Myśle tutaj nad czarną VS w wersji przedłuzonej z czarnego kotka wiskozowego( co Wy na to)
Acha komplet druciany,wykończenia trawką na szydełku,nitka Flamka aniluxu,druty 4,00 mm.poszło 500 gr.
barbara 1 - Pon 22 Paź, 2007 13:49
Skończyłam Zdjęcia będą z samowyzwalacza,więc są takie a nie inne.W samej bluzce została mi jeszcze tylko kosmetyka,wciagnąć nitki,przeprasować i takie tam jeszcze.
Ale już Wam pokazuje.NitkaMona z rumento,szydełko 2,00 mm.poszło 500 gr.
barbara 1 - Pią 02 Lis, 2007 10:49
Miała byc dla Maćka kamizelka w spidermena,ale Maciuś zachorował na kamizelke z nr.siedem na plecach.Bo własnie taką ma jego kolega z przedszkola.
Druty nr.2,00 mm. nitka jakiś acryl dość miły w dotyku,poszło 100 gr.
Model nie chciał się fotografować powiedział,że może kiedyś w przedszkolu z kolegą Bartkiem w tych samych kamizelkach
A to już fotka tego co teraz męcze.Sweter z kwiatowym kołnierzem
barbara 1 - Wto 06 Lis, 2007 10:21
Juz mam tyle zrobionego kołnierza jeszcze nie jestem w połowie już mi się dłuży .Tak własnie wygląda z trzema płatkami i wychodzi na całość mniej kwiatków.W poprzednim co robiłam miałam 104 szt. a w tym bedzie 90 szt.
barbara 1 - Śro 07 Lis, 2007 09:14
O qurcze dziewczyny aż się zawstydziłam
Robie szydełkiem 2,5 mm. nitka o nazwie Kristina ,acryl z taką świecącą nitką.Kupiłam kiedys na dużej szpuli w rumento.Jak skończe, to gotowy sweterek muszę zważyć,bo tak nie bede wiedziała ile poszło,szpula ma ponad 2 kg.
Zostało mi jeszcze 30 kwiatków do zrobienia i oczywiscie jeszcze rekawy i wykończenia
barbara 1 - Pią 09 Lis, 2007 14:21
Grażynko zaspakajam twoją ciekawość http://maranta.livenet.pl...&highlight=#260 tylko po drodzę muszę zrobić chuste na prezent
barbara 1 - Pią 09 Lis, 2007 15:11
| Bernadka napisał/a: | | uśmiecham się o schemacik jeśli można |
Schemacik będzie tylko ananasów,wykończenia przy szyji i wstawek na ramiona,cała reszta to tylko same słupki.Bernadka ja już wczesniej w moim temacie podawałam wszystko co jest związane z tą bluzeczką,jak tylko chcesz na szybcika to niestety musisz przekopać mój temat,bo sama nie wiem w którym to poscie
barbara 1 - Pią 09 Lis, 2007 15:29
Bernadka znalazłam
http://maranta.livenet.pl...ighlight=#15975
i jeszce tu
http://maranta.livenet.pl...r=asc&start=100
mordka - Pią 09 Lis, 2007 17:59
Basieńko faktycznie tamta nitka jest za gruba dobrze ze z niej nie robilam tego sweterka ale byc moze zrobie z niej kiecke a tez mysle o niciach typu perle hemera lub maxi na ta bluzie hihihi a za fotki krok po kroku tez bede wdzieczna a co do bluzeczki z kwiatowym kołnierzem to wrzuciłam Ci schemacik na wykończenie tam gdzie pytałaś
barbara 1 - Pon 12 Lis, 2007 11:08
Dziewczyny,ostatnia odsłona mojej bluzki.Nitki wciągniete,kołnierz obrobiony i dół bluzki też.Wykończenie zrobiłam dzięki Monice(Mordka),podesłała mi ciekawy schemat,troche go przerobiłam w ilosci słupków,żeby pasowało idealnie tak jak na orginale i wyszło
Teraz już tylko rękawy i wrescie koniec
barbara 1 - Pią 16 Lis, 2007 12:26
Chcecie się posmiać? to zobaczcie jak wygladam w kaszkiecie
taki mały przerywnik w kwiatowej bluzce.Poszło jakieś 110 gr.włóczki finezja,szydełko 4,5 mm.a czas wykonania aż mnie zdziwiło nie całe 40 min.
barbara 1 - Pon 19 Lis, 2007 10:31
Skończyłam
Dziubałam prawie miesiąc,fakt,że nie codziennie bo momentami wychodziła mi juz bokiem ta robótka.Kwiatków wyszło 78 szt.szydełko na tył i przód bluzki 2,5 mm.Rekawki robiłam od szydełka 2,5 mm. do 3,5 mm. dla poszeżenia.Nitka z rumento na dużej szpuli jakiś acryl.Bluzke muszę zważyć,bo nie wiem ile poszło nitki.W czasie robótki robiłam fotki,umieszce wszystko w oddzielnym temacie
maranta - Pon 19 Lis, 2007 11:14
Basiu- PIĘKNA
| rogalm1 napisał/a: | | Czy znajde gdzieś na forum schemat do tego cudeńka? |
Zajrzyj tutaj- http://maranta.livenet.pl...opic.php?t=2834
Tu jest wszystko co mamy jeśli chodzi o wzory a fason sweterka i kołnierza każda z nas robi ciut inny.
Wzorki właściwie też dobieramy "pod siebie", gdy się dobrze przyjrzeć, to widać różnice i w kwiatkach i we wzorze głównym i w plisach wykańczających
Ja również robiłam dwie wersje, ale druga uciekła z domu zanim zdążyłam sfocić
W obu wersjach robiłam potrójne kwiatki, w tej pierwszej łączyłam kwiatek do kwiatka czubkami płatków tak jak Basia a w tej drugiej łączyłam poszczególne kwiatuszki tak jak tutaj- http://www.fotosik.pl/pok...3j7si5jn5n.html
Przy łączeniu czubkami płatków kwiatki bardziej mi wyglądały jak gwiazdki, dopiero przy tym drugim łaczeniu są bardziej "kwiatkowate" i kołnierz jest bardziej ścisły (mniej dziurawy )
barbara 1 - Pon 19 Lis, 2007 14:36
Bardzo,bardzo Wszystkim Wam dziękuje
W tym temacie znajdziecie wszystkie moje fotki jak powstawała bluzka
http://maranta.livenet.pl...ighlight=#98314
barbara 1 - Śro 21 Lis, 2007 16:49
A teraz aniołek
barbara 1 - Śro 21 Lis, 2007 17:21
Misia i Ulcia,wszystko na temat tego aniołka znajdziecie tutaj(jeszcze tylko dorysuje peleryne i tam wkleje schemat)
http://maranta.livenet.pl...ighlight=#98972
|
|
|