Chwalimy się - [ frywolitka] ania10525 ... nowe dzieła nie frywolitkowe s
smoniczka - Nie 21 Sie, 2011 10:34
Piękne prace; ] Dla mnie niestety frywolitki to czarna magia, ale może kiedyś... tylko trzeba by dobę rozciągnąć..
Paddington - Pon 22 Sie, 2011 13:26
piekności same!! Cudeńka i bardzo mi się podobają.
ania10525 - Wto 23 Sie, 2011 08:01
dziękuję za miłe słowa - ślub coraz bliżej więc trzeba będzie się wyłączyć z supłania
pozdrawiam
Frezja45 - Wto 30 Sie, 2011 21:18
ania10525
śliczne są te Twoje frywolitki
baaaardzo mi się podobają
Aniu schemat żółwika o który prosiłaś jest w moim albumie na Picassie.
serduszko3 - Pon 12 Wrz, 2011 18:42
Aniu masz piekne f rywolitki
ania10525 - Wto 01 Lis, 2011 06:06
no dawno mnie nie było się pochwalić pracami - których i tak jest nie wiele -- przygotowania do ślubu potem przeprowadzka i zadomawianie nie dały mi szansy na robienie frywolitek -- zwłaszcza że miałam na tapecie coś co wymagało uwagi, np. buciki do chrztu dla siostrzeńca pierwszy raz je robiłam i nie wiedziałam jak i kiedy łączyć pikotkami więc posłużyłam się wstążką atłaskiem i poprzeplatałam.
jednocześnie zajęta byłam zamówioną biżuterią (dwa komplety bransoletka, coś na szyję i kolczyki)
pierwszy komplet w kolorze zielono czarnym - dziwne po te jasne drobne koraliki w kolorze jasnej zieleni wyszły jak złote
drugi komplet czarno biały - pomysł na kolczyki i wisiorek podebrałam od frezji45 no i na męczyłam się nad bransoletką żeby była w podobnym tonie i tak wyszła inaczej niż miała być, no ale w tej poskręcanej formie też jest fajna.
no i brałam udział w wymiance międzygatunkowej z różą - ale pracami wykonanymi dla mojej "ofiarki" pochwalę się po ogłoszeniu galerii
no i na tapecie mam śnieżynki i zamówioną kolejną biżuterię plątankę
mam nadzieję że nie zanudziłam pozdrawiam i życzę ostrożnego odwiedzania cmentarzy
Kamoni - Wto 01 Lis, 2011 07:29
Śliczne prace
Paddington - Śro 02 Lis, 2011 11:33
świetne Te frezjowe wisioorek i kolczyki przepięknie wyszły I bucik udany naprawdę- mi na niego zabrakło cierpliwości z czego zbyt dumna nie jestem, ale może w przyszłości...
joana - Śro 02 Lis, 2011 12:59
ania10525, Ależ Ty jesteś zdolna. Piękna biżuteria.
ania10525 - Czw 03 Lis, 2011 08:01
dziękuję za miłe słowa i kciuki
ta biżuteria była tak wymęczona że normalnie miałam jej dość - mam nadzieję że nie bawem uda mi się coś nowego wrzucić o ile grypa nie zmoży
pozdrawiam gorąco
Elunia - Pią 04 Lis, 2011 15:57
Sliczne buciki= jak marzenie
ania10525 - Pią 04 Lis, 2011 23:06
Elunia, dziękuję ale z bucików jestem tak średnio zadowolona bo nie udalo mi sie wyłapać na początku jak ten kwiatek ma być połączony ze spodem bucika może następnym razem będzie lepszy efekt
dziękuję dziewczyny za kciuki
ania10525 - Wto 08 Lis, 2011 08:14
no po opublikowaniu zdjęć w galeri wymiankowej mogę się pochwalić (zapożycze zdjęcia z galerii) dla janeczka33 zrobiłam pierwszy raz robiłam pudełka decu i tutaj dziękuję mężowi, który czasem się zajmuje tą techniką za pomoc w postaci rad podczas malowania i lakierowania, frywolitkowa serwetak ma 21cm średnicy
w wymiance otrzymałam od kasia123 bluzeczka robiona na drutach ma śliczny kolor fioletu ciemnego - zdjęcia nie oddają jej koloru - a rodzinka nie mogła uwierzyć że kartka i pudełeczko wykonane są technika rękodzieła a nie kupione
dziękuję za prezenty
lamika88 - Wto 08 Lis, 2011 13:35
Paddington - Wto 08 Lis, 2011 14:05
super była ta wymianka i świetne prezenty
janeczka33 - Wto 08 Lis, 2011 22:12
Aniu jesteś wielka. Jeszcze raz bardzo dziękuję za te cuda
ania10525 - Śro 09 Lis, 2011 07:51
| janeczka33 napisał/a: | | Aniu jesteś wielka. Jeszcze raz bardzo dziękuję za te cuda |
nie masz za co dziękować bo z miłą chęcią wzięłam się za zrobienie czegoś dla Ciebie - zwłaszcza że frywolitka nie jest Ci obca a nawet robisz cudeńka tą techniką - więc nieść drzewo do lasu ... no sama rozumiesz a serweta to tak dla formalności żeby frywolitka w domu pozostała
mam nadzieję że pudełka się podobają i przydadzą
beacia-24 - Śro 09 Lis, 2011 10:44
Piękne prezenty zrobiłaś i dostałaś i wcale się nie dziwię, że trudno im było uwierzyć.
ania10525 - Śro 09 Lis, 2011 13:04
| beacia-24 napisał/a: | | Piękne prezenty zrobiłaś i dostałaś i wcale się nie dziwię, że trudno im było uwierzyć. |
cieszę się Beatko że nie posłuchałam Ciebie i jednak wzięłam się za decu w końcu dobrego miałam doradce - który instruował jak co zrobić a ja tylko robiłam i czasem się buntowałam - chociaż przyznam że miałam chwile że był strach iż zepsułam dzieło ale udało się odratować i wyszedł efekt lepszy niż chciałam
Frezja45 - Pon 12 Gru, 2011 21:04
ania10525 wszystko jest piękne,a te buciki mistrzostwo
| ania10525 napisał/a: | | pomysł na kolczyki i wisiorek podebrałam od frezji45 no i na męczyłam się nad bransoletką żeby była w podobnym tonie i tak wyszła inaczej niż miała być, no ale w tej poskręcanej formie też jest fajna. |
nie wiem co mam napisać
piękne
wiem jedno,że takich pięknych to ja na pewno bym nie zrobiła.
Aniu dziękuję za wiadomość
ania10525 - Śro 13 Cze, 2012 18:42
Witam,
dawno nie pisałam, jakoś tak wyszło, od kiedy jestem w ciąży ciężko jest mi się zebrać żeby siąść i coś napisać, oczywiście przeglądam na bieżąco forum żeby nie być w tyle, ale jakoś tak wiecznie brak czasu i człowiek zmęczony.
Poniżej prezentuję moje dzieła (oczywiście nie wszystkie bo nie wszystkie też obfotografowałam nim poszły w świat) od jesieni 2011 do wiosny 2012, będzie jeszcze ich trochę bo nie wszystko mąż zrzucił na komputer a mi brak cierpliwości do zabawy z tym
komplet biżuterii dla znajomej - zrobiłam ich w sumie chyba ze trzy bo się komuś jeszcze spodobały i chciał obdarować córki
spinka dla siostry zrobiona na wzór spinki dla halszki
w lutym brałam udział w wymiance na którą zrobiłam
naszyjnik z wymianki w bliższym ujęciu
uszyta na wymiankę torebka ozdobiona koronką frywolitkową wygląda tak
na spontana kupiłam igłę do haftu pętelkowego i wykonałam jeszcze coś takiego
to było tak w ostatniej chwili - całkiem sie przyjemnie haftuje tą igiełką
mam nadzieję że prezenty wymiankowe będą służyć dobrze,
poza tym pozwoliłam sobie na próby ze sznurami koralikowymi weraph i pierwszy sznur wyszedł tak
wszystkie pozostałe które zrobiłam mają siostry jak je dopadnę to jeszcze obfocę
na razie to by było tyle, jest kilka prac zaczętych w szydelku, frywolitce i w szyciu, i szukam weny żeby je skończyć. Póki jeszcze pracuję to mam mało czasu na robótki zwłaszcza że wzięło mnie na eksperymenty w kuchni
mam nadzieję że Was nie zanudziłam
pozdrawiam
elawe - Czw 14 Cze, 2012 09:07
Piękna biżuteria
Paddington - Pią 15 Cze, 2012 10:24
od takich prób to potem się uzaleznienie koralikowe robi- uważaj, mnie już wciągnęło
Frywolne piękne jak zawsze, pozdrawiam
ania10525 - Pią 04 Paź, 2013 09:23
Witam,
nie było mnie kawałek czasu, starałam się w między czasie coś robić (szydełko, druty ale nie wszystko dało się uwiecznić na zdjęciach z braku czasu) ale syn zajął cały mój czas, teraz gdy ma skończony rok powoli próbuję coś w między czasie robić nawet z frywolitki.
ostatnio na życzenie kolegi zrobiłam dla jego chrześnic bransoletki z kwiatkiem frywolitkowym
chciał koniecznie takie same wiec w bardzo krótkim czasie próbowałam coś wykombinować, tylko gdybym wcześniej znała sposób maranty na podwójne kwiatki to poszło by szybciej
dziękuję maranto jeszcze raz za twoje filmiki instruktażowe
izetta - Pią 04 Paź, 2013 09:39
ania10525, I tak bardzo ładne prace zrobiłas
|
|
|