To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prywatne galerie - Nowe sweterki, chusty i nie tylko....

milamirka - Nie 13 Cze, 2010 10:48

Klaudia slodziutka w pieknym kapelusiku brawo ale ona juz urosla dopiero taka mala byla ale ten czas szybko leci cmoknięcie
Ada - Nie 13 Cze, 2010 14:04

bieta napisał/a:
Ada, śliczny kapelusik brawo brawo brawo
i bardzo podoba mi się serweta drutowa brawo
czy masz do niej schemacik?

Dziękuję wszystkim, a serweta jest gdzieś u mnie na picassie. Z tą serwetą bylo tak: widziałam ją na Picassie u Wietnamki. Poprosiłam o schemat, a Ona mi na to, że wzór mam u siebie i nawet podała w czym. Niestety teraz nie pamiętam gdzie to było. Mam tego tak dużo, że tak też się dzieje- same nie wiemy co posiadamy. Jak natknę się na nią to dam Ci link, chyba, że wcześniej znajdziesz.
Miruś Klaudia rosnie jak na drożdżach, niestety bez mojego udziału. Tzn. z moim tyle, że z pomocą Skype'a. Nie mogę się już doczekać końca lipca, bo wtedy pojawi się na wesele mojej córki.

bieta - Nie 13 Cze, 2010 19:19

Ada, przejrzałam album ,być może niezbyt uważnie,ale nie znalazłam.
Poszukam jeszcze raz, ale mimo to poproszę o link. Nie spieszy mi się,bo dziergam prostokątną. cmoknięcie

gustavo_2008 - Nie 13 Cze, 2010 19:32

Super kapelusik brawo brawo brawo
Ada - Nie 13 Cze, 2010 22:05

bieta napisał/a:
Ada, przejrzałam album ,być może niezbyt uważnie,ale nie znalazłam.
Poszukam jeszcze raz, ale mimo to poproszę o link. Nie spieszy mi się,bo dziergam prostokątną. cmoknięcie

Znalazłam maila od Wietnamki, a w nim ten link:
http://picasaweb.google.c...189505869388546
W albumie jest schemat.

Martta - Nie 13 Cze, 2010 22:14

Kapelusik - cudo! Smile
bieta - Wto 15 Cze, 2010 20:10

Ada, serdecznie dziękuję za linka, cmoknięcie
zapisuję ją jako kolejną do zrobienia wesoło mi

Grażyna - Nie 18 Lip, 2010 14:06

Kapelusik cudny, ten:

Przyleciała do nas Oliwka (z siostrzenica) z Londynu. Mam dziecko na miejscu i mam od siostrzenicy zamówienie na kapelusiki, chusteczki na glowę i czapeczki dla Oliwki. Mam schemat do tego kapelusika, ale mam równiez Ado do ciebie pytanie, z jakiej grubości włóczki robiłaś kapelusz, że tak sztywno trzyma sie rondo kapelusza? Czy dokładnie robiłas ze schematu, czy modyfikowałas coś w schemacie? Oliwia jest jeszcze tydzień w Polsce, więc bardzo prosze o szybka odpowiedź.

Ada - Nie 18 Lip, 2010 14:58

Oj, Grażynko będę mieć problem z odpowiedzią, jeśli chodzi o drugą część pytania. Moja pamięć już jest .....krótka. Wiem, że coś modyfikowałam, ale niestety nie wiem co. Może wysokość ? Miałam jeden motek 100% bawełny, który cały zużyłam, znalazłam banderolę mówiącą o 140m/50g. Szydełko chyba 2mm.
Grażyna - Nie 18 Lip, 2010 19:11

dzieki Ada kwiatek dla ciebie
Ada - Nie 22 Sie, 2010 09:55

Właśnie skończyłam serwetę "Lyra" wg wzoru Nieblinga. Tak wygląda przed blokowaniem:

Będzie wyglądać podobnie do tej

z tą różnicą, że moja będzie okrągła, a własciwie ośmiokątna, bo mam okrągły stół. Ta jest kwadratowa.
Wyszło mi ok. 22 dkg kordonka Puppets, który był nagrodą wybraną przeze mnie od pasmanterii "Andrzej" / http://maranta.livenet.pl...opic.php?t=7591 /. Druty 2,5 mm. Jeszcze nie wiem jaki rozmiar wyjdzie. Podejrzewam, że będzie to 120-150 cm.
Jak zblokuję to pokaże końcowy wyrób. Niestety, nie wiem jak się do tego zabrać, ale będę próbować.

nula - Nie 22 Sie, 2010 10:29

Ada, ona już teraz jest cudna !!!!! brawo brawo brawo
a po zblokowaniu (oj, nie zazdroszczę Ci tej roboty - będzie potrzebny spory kawałek podłogi Very Happy ) to dopiero będzie efekt !!!!!!
aż się nie mogę doczekać Very Happy

Ada - Nie 22 Sie, 2010 10:48

Znalazłam zdjęcie jak powinna wyglądać moja. Mam nadzieję, że taka będzie.

maranta - Nie 22 Sie, 2010 11:33

Prawdziwe cudo Ado, przepiękny wzór i po zablokowaniu będzie bajeczna.
uklon cool

Mój stół prostokątny już mi się skarży, że ciągle go czymś okrągłym ostatnio traktuję, może bym tak coś takiego przerobiła na prostokąt albo owal hmm

milamirka - Nie 22 Sie, 2010 12:20

ADUS PIEKNA BEDZIE brawo brawo brawo
Grażyna - Pią 27 Sie, 2010 22:11

Ojej...śliczna cool
Ada - Sob 28 Sie, 2010 10:47

Tu się blokuje. Słabo widać wzór, bo pod serwetą jest prześcieradło.

Gotową pokazuję tu
http://maranta.livenet.pl...p=347063#347063

mrober - Czw 02 Wrz, 2010 13:11
Temat postu: Idą chłody
Chłody niedługo nadejdą więc wypada skończyć ten sweterek. Jak na razie rękawki w trakcie dłubania. sztrikuję

Lucilla - Czw 02 Wrz, 2010 13:31

Mrober,sweterek zapowiada się cudnie.Podziwiam równo zrobione warkocze, używasz zapasowego drutu,czy to zasługa wprawnych rączek.
Pozdrawiam!

balbinka1965 - Czw 02 Wrz, 2010 17:01

xxx
mrober - Pią 03 Wrz, 2010 00:18

Ale się wpakowałam puknąć się !!! Przez niewiedzę podpięłam się do Ady. Niestety nie wiedziałam,że na forum dla drucianek każdy ma swój kącik do chwalenia się sukcesami. Więcej siedzę w "szydełku". Przepraszam Cię Ado kwiatek dla ciebie Już stąd znikam.Lucilla, warkocze robię bez pomocy dodatkowych drutów. Przekładam na tych co robię i przerabiam- samo tak wychodzi .
A teraz znikam.

Ada - Pią 03 Wrz, 2010 10:01

Nie masz za co przepraszać ;nic się nie stało.
A ja pochwalę się nowym wyrobem z Knitter'a. Nie mogę uchwycić koloru. Bliżej jednak do pierwszego niż do drugiego.

gosiab74 - Pią 03 Wrz, 2010 10:40

Superancki ADO cool cool cool Ależ Ty masz talent w rękach brawo
lamika88 - Pią 03 Wrz, 2010 11:42

Ada, rewelacja cool cool cool
Violetta21 - Pią 03 Wrz, 2010 19:20

piękny cool brawo