To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Witam i od razu się chwalę :)

Eve - Pon 25 Wrz, 2006 13:12

agniechak napisał/a:
Dla mnie najtrudniejsze jest zdobycie koralików...

Korale i koraliki (inne rzeczy z ktorych robia teraz bizuterie) mozna kupic na allegro oczywiscie, w sklepach jubilerskich i w Emipkach ostatnio sa stoiska z takimi rzeczami.
Pozdrawiam

magnolia - Pon 25 Wrz, 2006 13:27

Ja kupuje tu www.perlesandco.com tu jest wszystko cmoknięcie
Anna B. - Pon 25 Wrz, 2006 13:58

Można też zrobić korale z masy papierowej. Masę kupuje się w sklepach papierniczych (jest tania), albo robi samemu (ale po co się babrać za parę złotych). Dziewczyny na forach gazetowych gdzieś pisały o koralach z masy papierowej. Potem można je pomalować akrylami, albo obszydełkować. Są lekkie, trwałe i śliczne.
Hala72 - Pon 25 Wrz, 2006 14:17

w empiku dla mnie za drogo, a swoje korale wypychałam watoliną ze starych zabawek,ale dobra też jest stara poduszka oczywiście nie z pierza.
a robienie korali z masy papierowej...SUPER pomysł i jaki tani, nie wpadłam na to

mordka - Pon 25 Wrz, 2006 14:26

agniechak napisał/a:
mordka, miałam takie drewniane koraliki do makrmy - bardzo stare. A gąbki nie mam - to ma być jakaś specjalna? Gdzie ją kupujesz?
Myślałam, czy nie wkładać do środka waty, ale wtedy to się zrobi flak... chyba.

Wata odpada, a gabka najzwyklejsza taka jaka daja do jaskow takich ozdobnych tzn to jest najzwyklejsza gabka ja mam taka bo mama szyla dla mojego synka taki ochraniacz do łóżeczka na szczebelki ale moge sie zalozyc ze mozesz kupic jakas gabke zwykla do mycia taka gladka i bedzie ok.

alwisia - Pon 25 Wrz, 2006 14:40

agniechak napisał/a:
mordka, miałam takie drewniane koraliki do makrmy - bardzo stare. A gąbki nie mam - to ma być jakaś specjalna? Gdzie ją kupujesz?
Myślałam, czy nie wkładać do środka waty, ale wtedy to się zrobi flak... chyba.

Z mojego doświadczenia: te szydełkowe korale najlepiej nosi się jak w środku jest koralik, bo może też być wata, albo w Obi można kupić podobny do waty wypychacz do poduszek i nim wypełnic środki,można zwykłą gąbką, ale są lekkie i wiatr je bardzo porywa.

agniechak - Pon 25 Wrz, 2006 15:05

No właśnie... te z drewnianym koralikiem w środku dobrze się noszą, to zasadniczy plus.

Jestem ciekawa, jak się robi masę papierową, chyba się miesza z mąką i wodą?

A gdzie kupujecie takie gąbki - wypełniacze? Fajnie by się wypychało tym poduszki albo zabawaki. Jakoś nie mogę spotkać... No i ciekawe, ile to kosztuje, bo nie ukrywam, że cena też odgrywa u mnie dużą rolę Wink

bardzo sobie cenię wszystekie rady. Dziękuję Wam bardzo love

alwisia - Pon 25 Wrz, 2006 15:22

Pisałam, wypełniacz kupiłam w OBI, to nie gąbka, tylko coś podobne do waty 5,00zł za kg. Kupiłam, bo wypycham nim poduszki-piersi, ale można użyć do wszystkiego. Ja z wnusią lepię koraliki z modeliny lub z masy solnej,(sól, mąka i woda),robię dziurki grubszym gwoździem lub szydełkiem, a do obszydełkowania nie robimy dziurek.
agniechak - Pon 25 Wrz, 2006 15:42

alwisia, love love love
Dziękuję - bardzo proste , a tak trudno było mi na to wpaść puknąć się Cieszę się ! Teraz mam nowe pole do popisu Smile

Mao - Pon 25 Wrz, 2006 20:18

Łał ile porad i informacji mdleje dzięki dziewczyny teraz to dopiero będę kreatywna hahahihi nawet znalazłam wypełniacz do korali cool w piwnicy leży rozerwana koralikowa nakładka na fotel dla kierowcy teraz mam surowca pod dostatkiem a chciałam to wywalić nie wolno

agniechak, wszystko zakumałam będę tworzyć jak mi mała nie da spokoju dzięki love

mordka - Pon 25 Wrz, 2006 22:13

Mao napisał/a:
agniechak, prace super cool a korale rewelacja ,ale na moje nieszczęście moja córka zerknęła mi przez ramię i jest awantura ,że też takie chce KORRALE wściekły rany ona ma dopiero 3 lata a co będzie dalej ? skleroza

Trudno to się robi? Błagam uklon uklon uklon dziewczyny podzielcie się jakimś schematem bo zwariuję rety

Mao tu proszę schemacik na kule szydełkowe do koralików:
http://www.google.com/url...m/%3Fa5AUyoDzMF
na dole fotki. hopla

agniechak - Czw 28 Wrz, 2006 10:25

Dziękuję za wszystkie miłe słowa love i praktyczne rady hopla Jesteście dziewczyny niezawodne też i pod tym względem Wink
Dzisiaj pochwalę się czymś nowym:

i jescze taka wersja...

mordka - Czw 28 Wrz, 2006 10:37

Agniechak śliczny komplecik brawo
magdalena - Czw 28 Wrz, 2006 10:42

Śliczności wydziergałaś!!!
Teraz tylko modelkę do tego włożyć i na forum prosimy ślicznie zaprezentować!!!

agniechak - Czw 28 Wrz, 2006 10:44

magdalena, buuuu, nie mam takiej małej modelki. To ubranko akurat na zamówienie...
karmelek - Czw 28 Wrz, 2006 11:12

aga śliczne !!! brawo brawo brawo
może ktoś na chrzcie pstryknie fotkę? noo

Krakowianka - Czw 28 Wrz, 2006 15:35

ślicznie będzie wyglądać ta mała modelka , ładniutki komplet brawo
Mao - Czw 28 Wrz, 2006 16:45

agniechak, piękny komplecik cool ,aż mnie się chce takiej małej dzidzi dla której takie szliczności możnaby dziergać wesoło mi tylko żeby za szybko nie rosła hahahihi
Hala72 - Czw 28 Wrz, 2006 16:47

śliczne cool cool cool
a tak z ciekawości ile skasowałaś?bo ja mam teraz dylemat z moim bolerko z rękawkami

Anusiaczek - Czw 28 Wrz, 2006 18:54

Aga bardzo słodki komplecik! brawo
alienor - Czw 28 Wrz, 2006 19:20

Piękne , przepiękne cool cool tym bardziej że wczoraj zrobiłam chyba identyczną czapusię wesoło mi wesoło mi wesoło mi
Elżbieta P. - Czw 28 Wrz, 2006 20:51

śliczny komplecik, już widzę tego maluszka w sukienusi radocha
Halkuk - Pią 29 Wrz, 2006 06:45

Aga ale słodkie cudeńko cool brawo radocha
Violetta21 - Pią 29 Wrz, 2006 09:54
Temat postu: Witam i od razu się chwalę :)
Aga ale śliczności cool
agniechak - Śro 04 Paź, 2006 13:29

Przedstawiam dzisiaj moje najmłodsze "dziecko": :wesolek:

a tak wygląda z bliska...