To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Lacrimy

maranta - Sob 08 Gru, 2007 16:51

Padłam z podziwu, nie dosyć, ze masz motorek w łapkach, to jeszcze bardzo artystyczny motorek- piękne prace brawo brawo brawo
Zygfryd Smarzyk - Sob 08 Gru, 2007 17:09

Zauroczyło mnie. Brak słów, a to nie często mi się przytrafia.
Z tysiącem serdeczności

Lacrima - Nie 16 Gru, 2007 21:59

W końcu dzisiaj mogę pokazać wam swoje prace wprawdzie jutro ogłoszenie wyników, ale prace są już podpisane.
Ten sweter robiłam z ogromnego chyba kilogramowego motka wełny czarnej od mamy połączonej z szarym moherem Himalaja 6 motków i 4 motkami trawki.
Oczywiście robiony jest od góry niestety nie widać na zdjęciu warkoczy są w miejscach dobierania oczek i po bokach od pasa w dół tam tez dodawałam oczka, aby uzyskać rozkloszowana formę. Szal na szyi jest do ziemi zawiązuje go 2x wokół szyi. Zapięcie to tylko ta srebrna broszka i gruby pasek. Uwielbiam ten sweter a ponieważ cały czas jeżdżę autkiem to spokojnie nadal mogę go nosić po za tym to połączenie wełenek dało strasznie ciepły efekt.

A to mój świąteczny obrus. Niestety, ponieważ okazało się, że święta w tym roku spędzam poza domem i dziewczyny pisały o nim, że mało świąteczny to wylądował na oknie. Za miejsce poza podium wylądowałby u teściowej. Ma za swoje.

Chciałam wszystkim bardzo serdecznie podziękować za wszystkie głosy oddane na moje prace.

maranta - Nie 16 Gru, 2007 22:39

Ja już swoje zdanie wielokrotnie wyrażałam- cuda stworzyłaś Marzenko, gdy je pierwszy raz zobaczyłam- a miałam tę przyjemność, ze widziałam fotki pierwsza, to padłam na kolana uklon uklon uklon
Bernadka - Pon 17 Gru, 2007 09:15

Lacrima, Twój obrus czego świadkiem Ania której to powiedziałam był moim faworytem . Jest bardzo świąteczny i kiedy go zobaczyłam w konkursowym albumie powalił mnie na kolana . uklon uklon uklon uklon uklon obstawiałam jego wygraną GRATULUJĘ CI walki i tego cudnego swetra też gratuluję brawo brawo brawo brawo brawo brawo Mam Marzenko nadzieję że podzielisz się schematem na ten obrusik , bo jako ozdoba okna też mi się podoba , ale na stole robił powalające wrażenie brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Bernadka - Nie 23 Gru, 2007 09:47

też dołącam się do życzeń b cmoknięcie
Lacrima - Pią 04 Sty, 2008 17:11

No to rozpoczynam rok 2008.
Na samym początku rozpacz i rwanie włosów z głowy wściekły
Potrzebuje waszej pomocy.Dziewczynki wydziergałam sobie kolejny płaszczyk tym razem z wełenki Pavarotti (diabeł odebrał mi rozum) Nitka bardzo gruba druty 8 bo nigdzie nie mogłam dostac 10. Poszło 10 motków robi sie strasznie wełna tępa znajoma wyladowała u ortopedy bo sobie ścięgna naruszyła w trakcie pracy ja robiłam poprostu dłużej i obyło sie bez lekarza. Ale efekt jest wart męczarni. Tylko tutaj pojawiaja sie kolejne schody nie moge znaleśc nic co by pasowało jako zapięcia powinny by jakieś solidne a sklepach pokazuje mi jakieś takieś, może macie jakieś pomysły?

gabis - Pią 04 Sty, 2008 17:19

Lacrima, z wrażenia zaniemówiłam!!!
brawo brawo brawo brawo
PRZEŚLICZNY!!!
Pomysłów na zapięcia niestety brak, ale czekam na efekt z zapięciami niecierpliwie!!!
Jeszcze raz brawo brawo brawo

wikifiki - Pią 04 Sty, 2008 17:27

Witaj a może coś takiego sie będzie nadawało?

http://www.bazardekoracji...-Z-DZETAMI.html

http://www.bazardekoracji...-Z-DZETAMI.html

bjanna - Pią 04 Sty, 2008 18:04

Lacrima, płaszczyk jest przepiękny brawo brawo brawo brawo

a co do zapięcia to pomysł wikifiki jest fajny, albo może szamerunek ?

Jarka - Pią 04 Sty, 2008 18:59

brawo cool brawo cool brawo cool brawo cool brawo płaszczyk jest cudowny, ale z tym paseczkiem prezentuje się super cool
monika_b - Pią 04 Sty, 2008 19:11

Ciężko było, ale jaki efekt. Piękny jest brawo A może po prostu zrobić szydełkiem duże guziki czymś wypchane i pentelki.
buziaczek - Pią 04 Sty, 2008 19:27

Lacrima, płaszczyk po prostu rewelacyjny aż dech w piersiach zapiera, a co do zapię zgadzam się z wikifiki, cool brawo
Elżbieta P. - Pią 04 Sty, 2008 19:30

suuuuper brawo brawo brawo
elka j. - Pią 04 Sty, 2008 19:47

Marzenka - super płaszczyk, nieźle się musiałaś namachac tymi drutami:) Wierzcie mi, że na żywo to jest dopiero cudo:) kwiatek dla ciebie radocha kwiatek dla ciebie
alienor - Pią 04 Sty, 2008 20:02

Marzena przepiekny ,super leży i slicznie podkresla figurę. brawo brawo brawo

Masz do tego jakiś schemat albo wykrój, chetnie skorzystam bo też mam sporo bialo- czarnej wełny ktora na nic innego sie nie nada. Jest dośc gruba też co najmniej na 8.
Jakbys potrzebowala grubych drutów to daj znać . W mojej pasmanterii widziałam rozmiarówkę do 15 Prym. Mogę kupić i wysłać. Te grube są puste w środku.

Mao - Pią 04 Sty, 2008 20:15

Marzena płaszczyk rewelacja brawo brawo brawo

A co do zapięcia to też chciałam podsunąć ci pomysł z zapięciem do futer - bo solidne , ale można też wykorzystać pomysł z kurtek budrysówek. Takie duże pętelki z dużymi guzikami(np.kościanymi ) albo kołeczkami , kołnierz zawsze można spiąć ozdobną ,dużą agrafką hmm tyle mi przyszło do głowy.

Violetta21 - Sob 05 Sty, 2008 08:52
Temat postu: Prace Lacrimy
Marzenka śliczny i cieplutki płaszczyk hopla brawo
Lacrima - Sob 05 Sty, 2008 09:23

za pochwały
wikifiki, zapięcia świetne ale kupie je do swetra , który robir dla siostry. Ta nitka jest bardzo gruba i chyba chyba zostane przy pasku i kupie broszke najlepiej szpilke albo 2.
alienor wykroju nie mam robiłam cóż za zaskoczenie od góry. Jedynie co to kołnierz nabrałam oczka i w co 2 rzędzie dodawałam po jednym oczku na brzegach i w co 4 rzędzie równomiernie na całości najpierw po 3 oczka potem po 4 i robiłam samymi lewymi oczkami poszły 2 motki. Inaczej wyszła by rura nie kołnierz. W razie pytań pisz na gg lub na priva.
Ciepły jest nosiłam wczoraj przy -5 i jest ok.

_ulcia - Sob 05 Sty, 2008 09:23

WOW cudo, z chęcią bym się w niego odziała bo zmarźlak ze mnie hahahihi
brawo brawo brawo

amazonka - Sob 05 Sty, 2008 11:40

Lacrima piękny sweter aż nabrałam ochoty na dzierganie.
ata30 - Sob 05 Sty, 2008 15:13

Sweter cudo cool cool cool cool cool cool
a co do zapięcia to nic mi do głowy nie przychodzi oprócz tego co proponują dziewczyny

milamirka - Sob 05 Sty, 2008 15:56

super plaszczyk cool brawo brawo brawo bye
magdalena - Sob 05 Sty, 2008 16:42

Wspaniały!!! brawo brawo brawo
Maria - Sob 05 Sty, 2008 20:52

Piękny płaszczy i nie wyobrażam go sobie inaczej aniżeli z tym paskiem którym go spięłaś.Pięknie w nim wyglądasz ooooo cool cool