To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

beacia-24 - Pią 15 Maj, 2009 19:45

nula, powiem tak - zaskakujesz mnie za każdym razem Swoimi pracami. Aniołkowy prezencik zapewne przypadnie do gustu obdarowanej. Dobrze, że się zorientowałaś, iż coś jest nie tak z tą ługą bo faktycznie antyreklama jak nic hahahihi

Jeśli zaś chodzi o decu to nic dodać nic ująć masz talencior w łapkach. Za co się nie chwycisz to wychodzi Ci bosko. Jak na pierwsze podejście z krakiem to muszę stwierdzić, iż bardzo udane. Czekam w takim razie niecierpliwie na to co masz jeszcze w zanadrzu Smile, a teraz gorące brawa za takie piękne pracki. brawo brawo brawo cool brawo brawo brawo

bean - Pią 15 Maj, 2009 19:47

uklon uklon uklon

Osłonka na doniczkę jest CUDNA, piękna, kolorowa hopla
Ależ postępy robisz w decu - jesteś niesamowita!!!!!!!!!!!!!!! Co praca, to ładniejsza Very Happy

Aniołki jak zwykle w Twoim wykonaniu są śliczne brawo

nula napisał/a:
w sprzedaży pojawiła się (przynajmniej w Poznaniu) nowa ługa

Dzięki za podpowiedź love pewnie też odruchowo włożyłabym do koszyka. Teraz wiem, że trzeba czytać etykiety...

rene - Pią 15 Maj, 2009 20:52

aniołeczki śliczne a dec-dzieło super brawo
karmelek - Pią 15 Maj, 2009 22:13

ehh nula... cóż tu pisać? uklon
nula - Sob 16 Maj, 2009 08:48

Dziękuję serdecznie love love love love
Fajnie, że doniczka się Wam spodobała
Laura S. napisał/a:
Pięknie Ci wyszło,te cieniowania bomba!

I tutaj winna jestem wyjaśnienie
Laura - jeżeli chodzi Ci o te różowe cienie wokół różyczek - TO JESZCZE TYM RAZEM nie jest to absolutnie moje dzieło
Tzn. moje, bo ja to zrobiłam rotfl ale zupełnie nie miałam takiego zamiaru - te serwetki po prostu farbowały rotfl i przy klejeniu kolor z serwetki wyszedł poza motyw - najpierw się przeraziłam, ale stwierdziłam - co mi tam - zobaczymy co z tego wyjdzie - no i efekt jest właśnie taki jaki jest. Nawet fajnie to wygląda.
Ale pierwsze świadome już cieniowanie zaczęłam próbować na następnym pudełku (które właśnie się lakieruje wesoło mi )

misia, monika - koniecznie spróbujcie !!!! Świetna zabawa !!! hopla hopla hopla

baluu - Sob 16 Maj, 2009 14:08

brawo brawo brawo
Elżbieta P. - Sob 16 Maj, 2009 15:54

Nula ależ ty utalentowana jesteś uklon tyle różności tworzysz brawo aniołki śliczne i doniczka bardzo fajna brawo brawo
Ula_K - Sob 16 Maj, 2009 18:35

brawo brawo brawo brawo Nula swietnie Ci to wychodzi jak zreszta wszystko czego sie dotkniesz cmoknięcie kwiatek dla ciebie
marysia54 - Nie 17 Maj, 2009 00:05

Nula Wielkie brawa za przecudne i różnorodne pracki !!!

cmoknięcie brawo cmoknięcie

gabis - Nie 17 Maj, 2009 11:28

Nula decu cudowne!!!! Bardzo zazdroszczę wszystkim, którzy poznali tajniki tej sztuki!!! Dla mnie na razie to czarna magia.
Bożena- 2000 - Pon 18 Maj, 2009 12:58

Piękne prace. Doniczka śliczna, a szydełko to nie tak znowu kwiczy, bo machnęło takie janioły, ze hej. cmoknięcie
Phoebe - Pon 18 Maj, 2009 16:28

nula, wow to decu jest cudne! brawo brawo
nula - Nie 24 Maj, 2009 12:31

baluu, Elżbieta P., Ula_K, marysia54, gabis, Bożena- 2000, Phoebe, dziękuję !!! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
szydełko tym razem machnęło takie łapki (oj, nie przepracowuje się to moje szydełko ostatnio rotfl )

I żeby nie było, że słomiany ogień ze mnie i już się zniechęciłam do decu
następne wypocinki jęzorek
plastikowe pudełeczko po czekoladkach

następny pojemnik na długopisy ze szpulki po niciach

a to kasetka w której dostaliśmy sztućce w prezencie ślubnym (poleżała sobie u mnie 23 lata i w końcu ujrzała światło dzienne rotfl )

A wczoraj mnie naszło biżuteryjnie i zrobiłam sobie komplecik z "oczek tygrysa" czyli tygrysie oko w moim wydaniu

renata - Nie 24 Maj, 2009 12:59

Nula cool cool cool brawo brawo brawo nie ma takiego slowa,ktore okreslilo by moj zachwyt! oklaski oklaski cmok cmoknięcie
beacia-24 - Nie 24 Maj, 2009 13:01

Nuleńko, wreszcie udało Ci się fotki wstawić. Po prostu mnie zwaliłaś z nóg. Piękne wyszły Ci te wszystkie cuda. Szydełko widzę posmutniało bo zawojowało Tobą decu, ale dobrze, że zupełnie go nie odstawiłaś. Łapki wyszły fajniutkie - z resztą jak wszystkie, które u Ciebie widziałam.

Wszystkie decupowe prace proszę w pudło zapakować i do mnie wysłać, bez gadania.
R E W E L A C Y J N I E wyszły Ci cieniowania. Masz dużą burę ode mnie, że nazwałaś je bohomazami rano nie wolno nie wolno nie wolno Jestem zachwycona i nie mogę powiedzieć, że robisz postępy bo po prostu za co się nie weźmiesz to wychodzi Ci jak z bajki.

Biżu prezentuje się świetnie. Oj widzę, że było polowanie na dużego tygrysa Smile

Za wszystkie pracki ogromne brawa cool brawo brawo cool

Madzia - Nie 24 Maj, 2009 13:53

Piękności!!!!!!!!!! brawo brawo brawo
makneta - Nie 24 Maj, 2009 14:07

Zabawne te twoje szydełkowe łapki do kuchni wesoło mi
Decupage cudne, bardzo udane, podziwiam - szczególnie pieskowa szkatułka jest śliczna.
I fajny komplet biżuterii.

jusia1437 - Nie 24 Maj, 2009 16:09

Piękne prace, po prostu zwalają z nóg mdleje mdleje brawo brawo
Violetta21 - Nie 24 Maj, 2009 16:15

Nula za co się nie :chwycisz" to pięknie Ci to wychodzi brawo brawo
mam pytanko jaki klej używasz do decu?

Jarka - Nie 24 Maj, 2009 17:04

ŚLICZNOŚCI cool cool cool cool cool
bean - Nie 24 Maj, 2009 17:19

nula, aż zaparło mi dech.....REWELACYJNE decu uklon uklon uklon
Wierzyć się nie chce, że dopiero niedawno zaczęłaś się w to "bawić" puknąć się
Podoba mi się też, że do tej techniki można zastosować takie ciekawe przedmioty jak szpulka po niciach, czy pudełko po czekoladkach wesoło mi a po przemianie wyglądają tak pięknie!!!

Komplecik biżu - super, podobnie jak łapki brawo cool brawo

reni - Nie 24 Maj, 2009 17:30

same śliczności wesoło mi cool

łapki wesolutkie hopla cool cool

decu powaliło mnie na kolana uklon cool cool brawo

biżu bomba cool cool brawo brawo

nula - Nie 24 Maj, 2009 18:03

renata, beacia-24, Madzia, makneta, jusia1437, Violetta21, Jarka, bean, reni, cmok cmok cmok
Od razu chce się robić dalej wesoło mi

beacia-24 napisał/a:
R E W E L A C Y J N I E wyszły Ci cieniowania.

Beacia - jak zwykle przesadzasz - ja tu oczekuję KONSTRUKTYWNEJ KRYTYKI !!!
Do "rewelacyjnie" jeszcze im bardzo daleko - wiem już po prostu o co w tym chodzi - i teraz tylko ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć !!!
Niestety przy wszystkich moich talentach (o kurczę, ale jestem skromna rotfl ) nigdy nie miałam zdolności plastycznych !!! Technicznie jestem w stanie opanować wszystko, ale moja wiedza na temat mieszania kolorów i różnych technik malarskich jest równa zeru !!!!
A tu jednak sama technika nie wystarczy. Trochę tego "plastycznego oka" też by się przydało. hmm
Violetta21 napisał/a:
mam pytanko jaki klej używasz do decu?

Violeta - czyżbyś też zaczęła ? cool
do serwetek używam tego

klei mi się nim bardzo dobrze, szybko schnie i jest bardzo wydajny, jeszcze mi się żadna serwetka nie porwała w trakcie klejenia (cena ok 8 zł)
do papieru tego

też jestem zadowolona i też kosztował ok. 8 zł
a kraka tego

wzięłam najtańszy jaki był - też ok. 8 zł i uważam , że jest bardzo fajny
a do cieniowań sprawiłam sobie to

zaawansowane decupażystki na pewno to znają, ale początkującym polecam gorąco wesoło mi cena 6,50 za 250 ml, więc wydatek mały a bardzo ułatwia malowanie.
To są pierwsze materiały na jakich pracuję - nie wiem czy akurat najlepsze, ale jestem zadowolona - przyznam się, że kupując patrzyłam przede wszystkim na cenę. (chyba będę musiała poszukać sponsora rotfl )

Całuski dla wszystkich, którzy tu zaglądają i motywują mnie swoimi wpisami do dalszej pracy love cmoknięcie

misia0808 - Nie 24 Maj, 2009 21:03

Nula jestem pod ogromnym wrazeniem. Decu cudne, łapki kuchenne bardzo mi się podobały. Masz talent! cool brawo brawo
donka66 - Nie 24 Maj, 2009 21:50

Raju, jakie to piękne! Masz talent, te rzeczy są zachwycające!