To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

ozdoby świateczne - ANIOŁKI -czyli chwalimy się :)

Violetta21 - Pon 03 Lis, 2008 11:06

śliczne aniołki hopla radocha brawo
Evriel - Pon 03 Lis, 2008 11:06

milamirka, przecież ona piękna jest! kwiatek dla ciebie
nula - Pon 03 Lis, 2008 12:07

milamirka, nie wiem co chcesz od tego aniołka ??
Evriel napisał/a:
przecież ona piękna jest!

zgadzam się w zupełności !!!!
Uważam, że jest śliczna i w dodatku bardzo podoba mi się kolor !!! brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Jeżeli to bawełniana nitka to wykrochmalić w nierozcieńczonej łudze - koniecznie w niebieskiej butelce !!!!

milamirka - Pon 03 Lis, 2008 13:16

skacze do gory ze wam sie podoba nie wiem co zle robilam ze nie jest taki sztywny a wlasnie w ludze go krochmalilam i to z niebieskiej butelki za cale 3<80
Edytka - Pon 03 Lis, 2008 13:30

Wilczyca, Evriel, Milamirka, prześliczne są Wasze anioły cool brawo cool
magnolia - Pon 03 Lis, 2008 13:33

sliczne sa wszystkie anioleczki cool cool cool brawo brawo cmoknięcie
agnesaga - Pon 03 Lis, 2008 17:20

milamirka, aniołek ci wyszedł prześliczny. Brawo za twojego pierwszego aniołka brawo

Evriel, brawo brawo

cool cool cool cool cool cool

Halkuk - Pon 03 Lis, 2008 18:15

Wilczyca, Evriel, Milamirka, cudowne anioły cool brawo brawo cool
eap - Pon 03 Lis, 2008 18:21

Milamirka,jeżeli anioł nie jest dośc sztywny to posmaruj go jeszcze raz ługą,jeżeli po wyschnięciu będzie mało sztywny to powtórz zabieg.
milamirka - Pon 03 Lis, 2008 18:28

dziekuje za podpowiedz zrobie tak jak piszesz cmoknięcie
jabolka_45 - Pon 03 Lis, 2008 19:24

Witam. Chcę się podzielić moim sposobem na usztywnianie robótek. Otóż rewelacyjnie usztywnia się mieszanką kleju Wikol z woda. Ma to mieć gęstość rzadkiej śmietany. Wprawdzie nie robiłam tego z aniołkami, tylko z kurkami wielkanocnymi, ale efekt był świetny. Trzeba zamoczyć robótkę w roztworze, palcami lub na jakieś formie ukształtować i zostawić do wyschnięcia. Sztywne jak drut. Życzę efektów.
iwonka - Pon 03 Lis, 2008 19:43

Evriel,milamirka cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool
a to mój następny aniołek

Madzia - Pon 03 Lis, 2008 19:47

Jak zwykle wszystkie anioły są piękne i wprowadzają taki świąteczny nastrój!!!!!!!!!!
brawo brawo brawo brawo brawo
Ale dla Evriel brawa dodatkowe!!!!! brawo brawo brawo

beacia-24 - Pon 03 Lis, 2008 20:40

ależ piękności zawitały nic tylko samemu dziergać bo święta już tuż tuż Smile
dla wszystkich aniołków ogromne brawo brawo brawo brawo

Violetta21 - Pon 03 Lis, 2008 22:06

śliczny cool hopla
mordka - Wto 04 Lis, 2008 11:44

milamirka śliczny anioł, a jesli chodzi o ługe to wrob trzeba wymoczyc i wysuszyc ze 3 razy w tej ludze bo ługe chyba ostatnio zaczeli rozcienczac czy co, ja w tej chwili osobiście krochmale juz tylko w BALBINIE to jest krochmal taki gesty ze hej lepi sie do rak wystarczy na chwilke zamoczyc dobrze wykrecic rozciagnac wyszuszyc do sucha i mozna rzucac o ściane tak jest twarde a produkuja go w Żorach sprawdz moze w Twoim skepie tez jest, moze zamieścić fotke jak wyglada no i z tego co wiem to cena podobna do tej z Ługi kto wie czy nie nawet kosztuje tyle samo ale za to butelka ma tylko 0,5 L za to do wyrobów jest jak ulał, jak ostatnio kupuje hurtowo po 3 sztuki hahahihi zeby mi do ozdob nie braklo hihihihi to może wrzuce fotke na forum zeby i inni widzieli jak toto wygląda bye
mordka - Wto 04 Lis, 2008 11:54

To juz wrzucam fotki tej Balbiny i Ługi, przepraszam za jakość fotek ale pod ręką miałam tylko telefonik puknąć się

nula - Wto 04 Lis, 2008 15:32

mordka, a ja właśnie dzisiaj kupiłam ługę !!
Muszę sprawdzić czy faktycznie nie krochmali tak dobrze jak kiedyś ? Jakby co to będę szukać tej Balbiny - dzięki za fotki - wiadomo przynajmniej za czym się rozglądać ! zebalek

mordka - Wto 04 Lis, 2008 15:36

nula napisał/a:
mordka, a ja właśnie dzisiaj kupiłam ługę !!
Muszę sprawdzić czy faktycznie nie krochmali tak dobrze jak kiedyś ? Jakby co to będę szukać tej Balbiny - dzięki za fotki - wiadomo przynajmniej za czym się rozglądać ! zebalek

Nula ja osobiście w Łudze musze zabieg "moczeni i suszenie" musze powtarzac az 3 raz conajmniej zeby efekt byl zadowalajacy puknąć się

Gabrysia 32 - Wto 04 Lis, 2008 17:05

Ja kiedys próbowałam usztywniać w Łudze, wszystko było do bani puknąć się
mordka - Wto 04 Lis, 2008 18:06

Gabrysia 32 napisał/a:
Ja kiedys próbowałam usztywniać w Łudze, wszystko było do bani puknąć się

Chcący usztywniać w Łudze czy innym gotowym krochmalu NIE WOLNO go rozcieńczać tylko używac tego co jest w butelce, a poza tym np w łudze trzeba usztywniać kilkakrotnie.

JJka - Wto 04 Lis, 2008 18:55

dla mnie "Ługa" to pieniądz wyrzucony w błoto (jesli chodzi o krochmalenie prac szydełkowych - nawet serwetki nie usztywnia, a co dopiero aniołki) Sad puknąć się
mozna go uzywac co najwyżej w sprayu (jest taka wersja) do krochmalenia kołniezyków przy męzowyh koszulach Wink hahahihi
mnie babcia nauczyła w latach 80'tych robienia krochmalu z mąki ziemniaczanej (na serwetki) oraz z cukru pudru (na wszelakie rzeczy co mają STAĆ! ) Smile
i to polecam!! kazanie

a "balbinke"... poszukam... i sprawdzę.. hmm

mordka - Wto 04 Lis, 2008 19:04

JJka napisał/a:
dla mnie "Ługa" to pieniądz wyrzucony w błoto (jesli chodzi o krochmalenie prac szydełkowych - nawet serwetki nie usztywnia, a co dopiero aniołki) Sad puknąć się
mozna go uzywac co najwyżej w sprayu (jest taka wersja) do krochmalenia kołniezyków przy męzowyh koszulach Wink hahahihi
mnie babcia nauczyła w latach 80'tych robienia krochmalu z mąki ziemniaczanej (na serwetki) oraz z cukru pudru (na wszelakie rzeczy co mają STAĆ! ) Smile
i to polecam!! kazanie

a "balbinke"... poszukam... i sprawdzę.. hmm

BYć może ale mówimy teraz o Łudze w pojemniku 750 ml koncentrat nie ten w sprayu 500 ml bo ten spray to wogole tylko do kołnierzykow faktycznie hihihihi

JJka - Wto 04 Lis, 2008 19:23

mordka, masz rację... "zderzyłam" sie tylko i wyłącznie z pojemnikiem 500 ml w spray'u... i po tym mam kiepską opinię Sad
czyli sugerujesz, że pojemnik w butelce 750ml jest "mocniejszy"??
OK - jutro przetestuję Smile

mordka - Wto 04 Lis, 2008 19:28

JJka napisał/a:
mordka, masz rację... "zderzyłam" sie tylko i wyłącznie z pojemnikiem 500 ml w spray'u... i po tym mam kiepską opinię Sad
czyli sugerujesz, że pojemnik w butelce 750ml jest "mocniejszy"??
OK - jutro przetestuję Smile

Na pewno mocniejszy niz ten w sprayu ale ja i tak mimo to jak krochmale w łudze to albo maczam i lezy to tam cala noc a potem naciagam i susze albo bawie sie w maczanie i naciaganie powtarzajac zabieg na jednym wyrobie conajmniej 3 razy, powyzej na fotce zamiesiłam obok Balbiny Ługe właśnie w butelce 750 ml czyli ten koncentrat zebalek