Galerie prac użytkowników forum - Maranta
Grażyna - Pon 18 Lut, 2008 13:35
Widzę, że polubilaś makramę szydełkową Będzie cudna
Madzia - Pon 18 Lut, 2008 18:18
Aniu, cudnie wyglądasz z tym ogrodem na biuście! Mam nadzieję, że Twoje występy w nim przyczynią się do szybszego nadejścia wiosny.
Klaudia - Pon 18 Lut, 2008 18:28
Maranto, bardzo ciekawa ta bluzeczka z kwiatami
alla - Pon 18 Lut, 2008 18:46
Przejrzałam Twoje prace i mogę jedynie wykrztusić PIĘKNE !!!!!!!!!!!!! bez wyjątku wszystkie
A figurę dziewczyno to masz superową
beacia - Pon 18 Lut, 2008 19:05
Maranto - jesteś wielka! ten barwny bukiet w momencie poprawia nastrój! nie sposób sie do niego nie uśmiechnąć! i aż korci żeby wsadzic w niego nochala i sprawdzic jak owo kwiecie pachnie! I tak myślę że ta bluzeczka nie do wabienia pszczół się nada ale do wabienia ogrodnika!!
Jarka - Pon 18 Lut, 2008 20:00
jola373 - Pon 18 Lut, 2008 20:12
Aniu, przyznam Ci się , że w pierwszej chwili, gdy zobaczyłam kwiatowa bluzeczkę miałam ochotę wydrukowac, żeby dzieciom w przedszkolu pokazac PANIĄ WIOSNĘ, no ale ta ochrona praw...
To na co się porwałaś teraz... o, to wyższa szkoła jazdy ! Trzymam kciuki za jak najszybsze ukończenie, bo że będzie piękne - nie wątpię! Grażynka pisała, że boczny motyw to makrama - ciekawa jestem jak to się "je". Wygląda ślicznie.
buziaczek - Pon 18 Lut, 2008 20:44
Maranto- przede wszystkim ogromne brawa dla swetra dla mamy-jest rewelacyjny, poza tym świetnie wyglądasz w grzywce- ja nigdy bym Ci nie dała tyle lat bo wyglądasz na dużo młodziej, a co do twoje bluzeczki wiosennej to uważam że jest prawdziwym dziełem sztuki zasługującym na duże brawa Trzymam kciuki za pracę nad Twoją nową bluzeczką- na pewno dasz sobie radę
tusia.ms - Pon 18 Lut, 2008 22:33
Aniu ale zapachniało wiosną śliczna bardzo radosna bluzeczka
małgośka - Wto 19 Lut, 2008 00:17
Śliczna wiosenna bluzeczka.
Kolejna zapowiada sie rewelacyjnie.
Bet - Wto 19 Lut, 2008 06:11
fajniusia
Bernadka - Wto 19 Lut, 2008 06:45
widzę że będzie coś pięknego
Violetta21 - Wto 19 Lut, 2008 07:14 Temat postu: Maranta Aniu bluzeczka będzie rewelacyjna
Halkuk - Wto 19 Lut, 2008 07:31
Aniu Twoje prace to dzieła sztuki
barbara 1 - Wto 19 Lut, 2008 22:38
Ania ja jjuuuuuuż nie nadążam z oglądaniem i chwaleniem.Znowu coś fajnego wydziubałaś.
Nikola5 - Śro 20 Lut, 2008 10:36
Aniu ta bluzeczka to nie kosz z kwiatami ale cała łąka.Wprowadziła mnie w cudowny nastroj.Jest śliczna. Czekam na następne dzieło żeby znowu nacieszyć moje oczy.
Zosia32 - Czw 21 Lut, 2008 10:33
Maranto poczułaś wiosnę
gabis - Czw 21 Lut, 2008 15:37
Aniu ogromne za "wabikowy" topik. Mnie się on podoba chociaż faktycznie ciężko z okazją, na którą można go wykorzystać. Ale i tak jest śliczny. Natomiast nowe dzieło zapowiada się cudownie!!!!
maranta - Śro 27 Lut, 2008 18:30
Dziękuję za poczciwe słowa
Nowa bluzeczka już jest ale zanim do niej dojdę, to pokażę jak niszczyłam resztki kordu.
Proszę nie pytajcie- co to jest i do czego służy, bo sama nie wiem
Teraz to co miało być cudo, hmm, do cuda mu daleko.
Robiłam z lidlowej bawełny ecru ze złotą nitką. Robiło się fajnie, tylko długo, bo na drutach dwójkach
Pierwszy i największy błąd- miałam za szerokie widełki i taśma wyszła niestety szersza niż w oryginale
Podwójnie zwinięta nijak nie chciała się zmieścić na ramieniu. Musiałam ten element spuścić i w rękawie zrobić tylko tylną część główki, przód rękawa zakończyłam prosto na wysokości pachy i doczepiłam do tego wstawkę z widełkowej taśmy.
Poza tym w oryginale taśma jest robiona z grubszej włóczki i środek taśmy jest masywniejszy, lepiej widoczny, u mnie kupa długich nitek psuje efekt.
Pierwsze fotki robiłam w dzień, założyłam biały stanik i listki całkiem przestały być widoczne, choć niby są ecru a nie białe.
W oryginale listki są robione srebrną nitką, ja robiłam tą lidlową podstawową, jedynie kwiatki zrobiłam ze złotej, reszta, to lidlowa.
Kolejne fotki robiłam już przy sztucznym świetle (część robiona w lustrze więc wsio jest na odwyrtkę a żeby było ciekawiej, to ja pokirtlałam jak zwykle prawe z lewym i wstawkę zrobiłam z drugiej strony niż w oryginale, czyli- w lustrzanym odbiciu jest w zasadzie tak jak być powinno ja już mam taki feler, że prawe i lewe dla mnie nie istnieje...)
Tym razem stanik założyłam w kolorze cielistym.
Co ja będę pisać, sami oceńcie. Bluzeczka wygodna i miła, dużo pracy kosztowała, ale nie jest do końca taka jaka być miała.
Szkoda, ze nie kupiłam widełek odpowiednich, tylko robiłam moimi widłami, ale chciałam szybko zrobić, no i teraz mam
bea julla - Śro 27 Lut, 2008 18:36
No no jakie cudo
Violetta21 - Śro 27 Lut, 2008 19:12 Temat postu: Maranta Aniu bluzeczka śliczna
Asieńka - Śro 27 Lut, 2008 19:15
maranta, jestem pod wrażeniem, śliczne.
małgośka - Śro 27 Lut, 2008 19:19
Aniu obie bluzeczki śliczne. Pierwszą na pewno wykorzystasz latem, a drugą to chyba zrobiłaś na Święta, czy planujesz jeszcze jakąś kreację zrobić?
alienor - Śro 27 Lut, 2008 19:43
Sweter niezwykly i niepowtarzalny , gwarantowane , że nie natkniesz się na taki drugi , ale nie ukrywam , że pokusilabym się o zakup regulowanych widelek i poprawiła wstawke . Teraz jest fajnie , ale mam wrażenie, że to co najatrakcyjniejsze chowa się pod reką .Trzeba sporo umieć , żeby stworzyć takie dzielo , ogromne brawa , zatem klaskacz do roboty
milamirka - Śro 27 Lut, 2008 19:45
sliczne bluzeczki
|
|
|