To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

bjanna - Nie 26 Lip, 2009 08:20

ooooo ależ te Wasze karteczki są piękne uklon uklon tej techniki nigdy nie próbowałam i zastanawiam się jak to robicie, że karteczki nie są powyginane na wszystkie strony puknąć się
patii156 - Nie 26 Lip, 2009 08:49

bjanna, to się tylko tak wydaje że to jest taaaakie trudne... ale moim zdaniem tak naprawde nie jest. Każdy kto ma trochę dobrych chęci szybko załapie o co w tym chodzi. Więc bardzo zachęcam do spróbowania, a potem pokazania nam na forum cmoknięcie
bonnie87 - Nie 26 Lip, 2009 10:45

No proszę... jeden dzień mnie tutaj nie było i już tyle takich cudnych karteczek się pojawiło brawo gratuluję wszystkim zdolności i zazdroszczę, że nie mam tyle czasu żeby robić karteczki cool brawo cool brawo
bogusia1255 - Nie 26 Lip, 2009 11:15

Brak słów do opisania tych wszystkich pięknych kartek, co jedna to ładniejsza nie wymieniając twórców.Skąd na to wszystko bierzecie czas?

brawo brawo brawo

gosias - Nie 26 Lip, 2009 22:08

super prace brawo brawo brawo
alszka - Pon 27 Lip, 2009 07:19

Ech...
Przez weekend tylko tu nie zaglądałam, a tu tyyyyle się działo Wink
Przepiękne kartki - wszyskie co do jednej. A ja jakoś tak teraz mam przestój... Ale jak patrzę na Wasze prace, to znowu mam ochotę się zabrać za kropkowanie i dziurkowanie wesoło mi
Jadzia - seria z kotkami jest fantastyczna! cool
Anisa napisał/a:
Podziwiam Wasze kartki za ich estetykę i elegancję bo mnie wychodzą zawsze barwne i kolorowe

Anisa - ja bardzo lubię kolorowe kartki, są takie wesołe i każdemu obdarowanemu poprawią humor. A Twoje są przepiękne. uklon
Kociamama - zakochałam się w Twoich pomarańczowych dzwoneczkach i myszce wesoło mi

A w ogóle to kupiłam sobie dziurkacze w biedronce - dziewczęta pod żadnym pozorem ich nie kupujcie - one są po prostu tragiczne! Na moich 6 sztuk tylko 2 działają w miarę poprawnie. Dwa otłuszczają kartkę bardzo mocno, jeden się stale zacina z papierem w środku (pamiętam, że ktoś pisał o tym), a jeden w ogóle nie jest ostry i nie wycina motywu. Sprawdzałam na zwykłym papierze do ksero! Sama na siebie jestem zła, że nie zatrzymałam paragonu, bo poszłabym z reklamacją...
A na poprawę humoru, to chyba sobie kupię kolejny, tym razem tak zwany "markowy"... Smile

gosias - Pon 27 Lip, 2009 08:11

Bardzo podoba mi się ta technika, podziwiam Wasze prace ale sama nie mam odwagi wziąć się za ten rodzaj haftu. Mi to trzeba wytłumaczyć łopatologicznie Wink
kociamama - Pon 27 Lip, 2009 08:15

alszka
na zacinający się dziurkacz - spróbuj podziurkować nim papier woskowany (taki do pieczenia)
dziurkacze (także te firmowe oraz nożyczki ozdobne) ostrzymy dziurkując zwykłą folię aluminiową - czasem trzeba to zrobić kilka razy

alszka - Pon 27 Lip, 2009 08:29

Tak, wiem. Próbowałam ostrzyć - chyba z pół godziny siedziałam i dziurkowałam folię jak głupia - nie za wiele dało... Może spróbuję jeszcze raz Smile
Ale o papierze woskowanym nie wiedziałam - spróbuję na pewno.
Dzięki za podpowiedź

gosias - ta technika naprawdę nie jest taka trudna. Wystarczy po prostu spróbować. A dobry samouczek jest np. tutaj -
http://www.stitchingcards...-cards-are-made
http://www.pinbroidery.ne...ba4acab060511ea
Wystarczy obejrzeć obrazki, a potem cyrkiel, igła, nitka w dłoń i do dziurkowania i wyszywania Razz Spróbuj, zdziwisz się, że to takie proste Very Happy

gosias - Pon 27 Lip, 2009 13:06

alszka, Smile bardzo dziękuję za podpowiedź Smile
bonnie87 - Pon 27 Lip, 2009 14:55

Dziewczyny macie może jakiś wzór domu, domku, chatki? Lub coś podobnego? Pilnie potrzebuję wesoło mi
patii156 - Pon 27 Lip, 2009 15:33

Ja mam wzór takiego domku:

http://picasaweb.google.c...feat=directlink
http://picasaweb.google.c...feat=directlink

bonnie87 - Pon 27 Lip, 2009 16:15

patii156 dzięki ale ten domek wygląda mi na jakiś zimowy a potrezbowałabym czegoś bardziej na czasie:)
ABA - Pon 27 Lip, 2009 16:15

Kochane nie mogłam wytrzymać, by chociaz jeden z serii TY WIlson nie wyhaftować.
Te obrazy Jego sa cudowne!
Oto co mi się udało.

Jak Wam się wydaje? moze być? Zastanawiałam się czy wszystko wyhaftować białą nitką. Spróbowałam ciut inaczej, by było podobne do pierwowzoru.
Nastepnym razem musze jeszcze ten obraz dopracować.
Alszka ja tez kupiłam te dziurkacze. Mam podobne zdanie do Twojego.
Bonnie nie wiem na kiedy potrzebujesz tego domku? wW tej chwili jestem za mocno zajeta juz rozpoczetymi pracami. Jak znajde czas to postaram sie cos narysować.

alszka - Pon 27 Lip, 2009 16:39

ABA, chylę czoła - przepięknie wyszyłaś ten obraz - jest po prostu cudowny. Po prostu szczęka mi opadła na widok tego obrazu. uklon cool radocha
Moim skromnym zdaniem decyzja, żeby dodać kilka kolorów była jak najbardziej trafna. Wydaje mi się, że sam biały nie byłby taki efektowny.
A powiedz, jaki jest format tego obrazka?

ABA - Pon 27 Lip, 2009 17:11

Alszka format A4 - kartka od bloku technicznego
Dziekuję cmoknięcie

makneta - Pon 27 Lip, 2009 17:15

ABA, prześliczny jest ten obraz. Wspaniale go wyszyłaś. brawo brawo brawo
te_sia - Pon 27 Lip, 2009 18:13

ABA swietnie wyszyty ,zreszta jak zawsze brawo brawo brawo
bonnie87 - Pon 27 Lip, 2009 18:38

ABA przepiękny obraz brawo dziękuję za chęci, potrzebuję kartkę już na piątek, ale nie kłopoć się za bardzo, ja też cały czas szukam czegoś odpowiedniego i mam nadzieję że znajdę niedługo wesoło mi
krystyn47 - Pon 27 Lip, 2009 19:12

Ja przymierzam się aby zrobić go xxx, ale czemu nie strukturki. Dzięki ABA za inspiracje.
alexandra20 - Pon 27 Lip, 2009 20:09

hej dziewczyny ...czy ma któraś jakiś wzorek na diabełka?? albo rysunke diabełka czy ewentualnie jakąś kolorowanke>??Smile
milamirka - Pon 27 Lip, 2009 20:19

Wszystkie prace w tym watku to cuda tylko pozazdroscic wam tej techniki cool brawo brawo brawo brawo
ABA - Pon 27 Lip, 2009 20:51

Aleksandro, czy może być taki?

cmoknięcie

alexandra20 - Pon 27 Lip, 2009 20:57

oooooooooooooo....ale ładne skąd je wytrzasnęłaś??Very Happy ja coś znaleźć w sieci nie mogłam:)
umironczuk - Pon 27 Lip, 2009 21:20

ABBA ślicznie wyszedł ci ten wzór

krysak czy mogę cię prosić o wzór tej pary młodej stojącej w kościele z różyczkami