Nasze spotkania - Poznan
alszka - Pon 18 Paź, 2010 12:06
Fajnie Was widzieć chociaż na fotkach. Świetnie wyglądacie dziewczyny!
Widzę, że zabawa była świetna! Czyli że jak zwykle hehe
Widzę również parę nowych twarzy... Super, że grono dziergających Poznanianek się powiększa
Na dzień dzisiejszy zaznaczam sobie w kalendarzu datę 20.11. Może choć raz jeszcze uda mi się dotrzeć
A co z drobiazgami świątecznymi w ramach prezentu? Postanowiłyście coś?
żabka - Pon 18 Paź, 2010 13:16
| saba52 napisał/a: | | Na listopad się szykuję ...ale właśnie przypomniało mi się że 21 małżon ma imieniny ale coś wykombinuję | Aniu kombinuj kombinuj - mi się udało byłam na spotkanku a następnego dnia córce wyprawiałam urodziny dla rodziny
graza5111 - Pon 18 Paź, 2010 23:06
Oj, super, super było. Takie miłe te spotkania. I tyle pomysłów na przyszłość. Myślę, że miło będzie jak na gwiazdkę wszystkie sobie podarujemy prezenciki na zasadzie - każda każdej. Bardzo symboliczne oczywiście, malusieńkie i niekoniecznie praktyczne.
Paddington - Wto 19 Paź, 2010 19:53
graza5111, ale mówisz, że każda każdej, czy systemem losowanym ktoś dla kogoś? Trzeba by się tak czy inaczej zdeklarować i podliczyć ile z nas ma ochotę się gwiazdkowo pobawić i na kiedy zaplanujemy naszą MARANTOWO- Poznańską- GWIAZDKĘ. Grudzień jest moim zdaniem krótkim miesiącem jak na to ile w nim się dzieje. Mikołajki, potem gwiazdka i nowy roczek... weekendów nie za dużo więc logistycznie musimy to ogarnąć
nula - Wto 19 Paź, 2010 20:44
| graza5111 napisał/a: | | prezenciki na zasadzie - każda każdej. |
szczerze ? nie chcę krakać, ale wtedy każda musiałaby zrobić kilkanaście tych prezencików (o ile dobrze zrozumiałam posta Grażynki ) i myślę, że jest nas trochę na to za dużo - chyba byłoby to dla nas zbyt dużym obciążeniem
Można losować kto dla kogo - ale wtedy trzeba by znać dokładną ilość bawiących się osób, a w razie nieprzewidzianych wypadków (gdyby np. ktoś nagle nie dotarł na spotkanie ) ktoś zostałby bez prezentu....
Moim zdaniem chyba można by po prostu ustalić, że każda robi jakiś drobiazg (ew. dwa drobiazgi - do ustalenia) i na grudniowym spotkaniu wrzucamy wszystko do wora i każda losuje (tzn. wyciąga z wora ) prezencik (ew. dwa prezenciki )
Myślę, że żadna nie wyciągnie tego co sama tam włożyła (w końcu chyba pozna swoje dzieło ? )
Tym sposobem niezależnie od tego ile nas będzie , wszystkie zostaną obdarowane
Wrzucajcie swoje pomysły, to coś w końcu ustalimy mądrego
saba52 - Wto 19 Paź, 2010 21:16
Ja chwilowo na ten temat nie mogę nic powiedzieć ze względu na awarie ręki
nula - Wto 19 Paź, 2010 21:24
| saba52 napisał/a: | | Ja chwilowo na ten temat nie mogę nic powiedzieć ze względu na awarie ręki |
Aniuś - to Ty rękami mówisz ?
A poważnie - ja się wcale z Ciebie nie śmieję - doskonale Cię rozumiem
Ale jak masz jakiś pomysł to pisz - im więcej pomysłów tym lepiej
saba52 - Wto 19 Paź, 2010 22:05
| nula napisał/a: | | Aniuś - to Ty rękami mówisz ? hahahihi |
Jęzorem w klawiaturę????
Haniutka - Wto 19 Paź, 2010 23:13
No, ja myślałam o takiej wersji jak pisze Nula
Każda robi jeden prezent i obojętnie ile osób przyjdzie na spotkanie będzie dobrze - dla nikogo nie zabraknie Można losować prezenty z wora, albo losować karteczki z imionami (napisanymi na spotkaniu, bo będzie wiadomo kto jest) i obdarować "Wylosowankę"
Chyba tak będzie najwygodniej dla wszystkich, radość z niespodzianki i brak stresu, że się kogoś zawiodło
nula - Wto 19 Paź, 2010 23:33
| saba52 napisał/a: | | Jęzorem w klawiaturę???? |
W zasadzie można, czemu nie ??
| Haniutka napisał/a: | | albo losować karteczki z imionami (napisanymi na spotkaniu, bo będzie wiadomo kto jest) |
o widzisz Haniutka, świetny pomysł !!!
Niech reszta się wypowie .....
saba52 - Śro 20 Paź, 2010 00:01
| nula napisał/a: | | o widzisz Haniutka, świetny pomysł !!! cool |
Też tak myślę
A jeszcze trzeba jasno określić ,tak mnie się przynajmniej wydaje,wielkość pracy
graza5111 - Śro 20 Paź, 2010 11:08
Ojej, to było rzeczywiście nieprecyzyjne, co napisałam. Każda każdej - miałam na myśli: każda zrobi jeden, każda jeden wylosuje. A jeszcze bardziej się tłumacząc, chodziło mi o to, żeby ta, która robi też nie wiedziała, dla kogo. Po prostu- zbieramy wszystko w jeden "worek" i losujemy. Jak ktoś wylosuje swoją rzecz, zamienia się z tą, która jest następna. Raczej by się nie dało zrobić 15 prezencików bo inne zajęcia też mamy na codzień.
aiszka4 - Śro 20 Paź, 2010 14:03
Popieram pomysł haniutki, ale myślę, że po losowaniu można podać do publicznej wiadomości autora.
Bezpieczniej będzie losować karteczki - tu na 100% nie grozi pomyłka, losujący ni "wymaca" sobie upatrzonego prezentu i i ryzyko uszkodzenia prezentu nie istnieje.
Podejmuję się przynieść równo przycięte karteczki i każda siebie wpisze. Może nawet jakiś kapelusz znajdę do losowania, a sierotka się sama zgłosi
Paddington - Śro 20 Paź, 2010 19:51
ja też jestem za pomysłem HANIUTKI nikt niczego sobie nie wybierze tylko zdecyduje "ślepy los"
A jeżeli o wielkość prezentów chodzi to myślałam o drobiazgach. Każda z nas na pewno robi różności dla bliskich dalszych lub bliższych więc chyba coś co mieściło by się w granicach np małej ozdoby na choinkę lub czegoś takiej mniej więcej wielkości powinno być ok. Chodzi przecież o gest niespodziankę i mile spędzony wieczór.
Pozdrawiam
żabka - Pią 22 Paź, 2010 20:11
Haniutka pomysł super losując karteczki na spotkaniu będzie pewne, że nikt nie zostanie bez prezentu
nula - Sob 23 Paź, 2010 09:40
prezenty w środku przecież mogą być podpisane - kto robił.....
aiszka4 - Nie 24 Paź, 2010 16:52
Czyli umawiamy się na ozdobę choinkową?
nula - Nie 24 Paź, 2010 17:04
| aiszka4 napisał/a: | Czyli umawiamy się na ozdobę choinkową?
|
A ja miałam inny pomysł
Myślałam tak jak Paddington , że po prostu jakiś drobiazg, ale niekoniecznie na choinkę
Ale jak wszystkie będą za ozdobą choinkową to ja się przestawię
Haniutka - Nie 24 Paź, 2010 17:57
Nie!
Nulka nie rezygnuj!
Ja myślę, że chodzi po prostu o drobiazg typu ozdoba na choinkę. Chyba nikt się nie obrazi jeśli dostanie coś innego Ja na pewno nie!
Zresztą ozdobę też można różnie "poużywać"
A jak już piszę, to jestem jak najbardziej >za< w kwestii ujawnienia autorki prezentu. Po pierwsze żeby ładnie podziękować, a po drugie, żeby wiedzieć do kogo zgłosić się po wzorek hihihi
Ale jeszcze mam pytanie:
kiedy ta wymianka? Czy to już tego 20.11.? Chyba fajniej byłoby w grudniu, tylko czy przed świętami będziemy miały czas się spotkać?
nula - Nie 24 Paź, 2010 18:05
| Haniutka napisał/a: | | Nulka nie rezygnuj! |
no wiesz, mowy nie ma - kto mówi o rezygnacji co ja chora jestem ? - zrezygnować z takiej frajdy
| nula napisał/a: | | Ale jak wszystkie będą za ozdobą choinkową to ja się przestawię |
tzn., że się przestawię na inny pomysł !!!!
Haniutka, Ty czytaj ze zrozumieniem
co do terminu to ja myślałam, że w grudniu ?
chyba była mowa, że jeszcze w grudniu się spotkamy przed świętami - (tak gdzieś w połowie grudnia ) ???
weraph - Nie 24 Paź, 2010 18:15
A moze warto by się spotkac z okazji targów rękodzieła? 4-6 grudnia w MTP?
Haniutka - Nie 24 Paź, 2010 18:40
| nula napisał/a: | | tzn., że się przestawię na inny pomysł !!!! |
Nula, ależ ja właśnie piszę, żebyś się nie przestawiała na inny pomysł!
| nula napisał/a: | | chyba była mowa, że jeszcze w grudniu się spotkamy przed świętami - (tak gdzieś w połowie grudnia ) ??? |
To hurrra!
weraph, Jak tylko dam radę będę
nula - Nie 24 Paź, 2010 18:49
| Haniutka napisał/a: | | Nulka nie rezygnuj! |
rany, ja myslałam, że Ty myślisz, że ja w ogóle chcę zrezygnować !!!
No, tośmy się dogadały
To jednak ja nie umiem czytać ze zrozumieniem
Zwracam honor i przepraszam Cię bardzo
weraph - targi mówisz ? - hm... trza to przemyśleć
Haniutka - Nie 24 Paź, 2010 19:10
nula, nie ma sprawy
Ale gdybym pomyślała, że chcesz całkiem zrezygnować, to na pewno nie pisałabym grzeczniutko na forum, tylko ...
nula - Nie 24 Paź, 2010 19:27
Haniutka, nie strasz ! ale i tak Cię kocham
|
|
|