To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

maranta - Nie 17 Lut, 2008 16:20

Dziękuję za pochwały sweterka i podtrzymywanie na duchu względem metryki Wink

Tym razem- tęsknota za latem czyli różowy kosz z kwiatami jednym słowem- debilna bluzeczka czyli niszczenia włóczkowych resztek ciąg dalszy wesoło mi wesoło mi wesoło mi

kabyr napisał/a:
Czy możesz napisać jak robiłaś kwiatka?

Najpierw płaskie kółko z półsłupków, ilość rzędów dowolna, półsłupki robione za tylną nitkę. Ostatnie okrążenie robić bez dodawania dodatkowych półsłupków w obwodzie.
Później kolejno łapiesz szydełkiem za każdą pozostawioną przednią nitkę półsłupka i robisz łańcuszek z kilku oczek (ja robiłam z 6), wracasz po tym łańcuszku oczkami ścisłymi i w kolejnym półsłupku robisz tak samo itd. posuwasz się spiralnie aż całe koło zapełnisz takimi sterczącymi łańcuszkami.

Bernadka - Nie 17 Lut, 2008 16:23

kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie i jeszcze raz kwiaty poczułam się jak w ogrodzie radocha radocha radocha wiosna już tuż tuż jak Ania taka kwiatowa hurrraaa hopla cool love
Grażyna - Nie 17 Lut, 2008 16:35

Ciekawa, pracochlonna, pomysłowa, sliczna kolorystycznie ta bluzeczka/top, tylko gdzie i kiedy ty w niej Aniu wystapisz? Tworzenie dla samego tworzenia?
maranta - Nie 17 Lut, 2008 16:42

Grażynko, wbrew pozorom wcale nie pracochłonna- dwa dni zabawy i to niezłej zabawy wesoło mi

W takiej bluzeczce można robić np. za wabik dla pszczół hahahihi hahahihi hahahihi
Przeznaczenie jakieś się znajdzie Wink

Teraz biorę się już za coś normalniejszego i bardziej ambitnego kazanie

Grochu - Nie 17 Lut, 2008 18:05

@Aniu, zdecydowanie widać tęsknotę za wiosną, latem, słońcem. cool
Wabik dla pszczół? Ciekawe przeznaczenie bluzki Wink

elka j. - Nie 17 Lut, 2008 18:18

Aniu - Ty to potrafisz zaskoczyć!!! Bluzeczka bardzo pomysłowa. A co do przeznaczenia.... świetny ciuszek maskujący na łąkę lub do ogrodu Smile cool wesoło mi cool
alienor - Nie 17 Lut, 2008 18:45

Fajna i pomyslowa bluzka ,na pewno znajdzie swoje przeznaczenie , ilośc fotek imponująca cool brawo cool
Elżbieta P. - Nie 17 Lut, 2008 19:08

piękna, jedyna i niepowtarzalna PANI WIOSNA/LATO wesoło mi brawo
Bożena- 2000 - Nie 17 Lut, 2008 19:15

Ciekawa. Zupełnie inna. Pokaż się w niej na ulicy, a zakwitną butiki. A jak nie to fajnie mieć w szafie coś odlotowego.

http://bozena4315.fotosik.pl/

maranta - Nie 17 Lut, 2008 19:26

Dziękuję wesoło mi

Wiecie co, sama nie wiem co o niej myśleć hahahihi
Wiem, że kicz nad kicze, wychodzi mi na to, że jest tak brzydka, że aż ładna, albo tak ładna, ze aż brzydka okropnie Very Happy

Jest super miła i wygodna i poprawiła mi humor, bo co na nią spojrzę, to parskam śmiechem.

W ostateczności, będę ją trzymała w szafie a co mi się zrobi markotniej, to wyciągnę, żeby się pośmiać puknąć się puknąć się puknąć się

Już Bernadce napisałam, że teraz trzeba ją obficie zlać perfumami, żeby nie tylko po oczach biła ale i po nosie wesoło mi wesoło mi wesoło mi

Teraz na poważnie biorę się za lidlowe nici- ecru ze złotem i dla odmiany bedę to motała cieńkimi dość drutami puknąć się

bjanna - Nie 17 Lut, 2008 19:44

Aniu, pomysł rewelacyjny cool jesteś już przygotowana na pierwszy dzień wiosny i lata, każdy Ci pozazdrości takiej bluzki radocha cool
Pandora - Nie 17 Lut, 2008 19:56

toż to u ciebie prawdziwa już wiosna hopla do ogrodu w upalne dni będzie w sam raz radocha
Krulik - Nie 17 Lut, 2008 20:20

Ale piękna Pani Wiosna!;D Mam nadzieję że zastosowanie się znajdzie bo bluzeczka rewelacyjna!
magdalena - Nie 17 Lut, 2008 20:37

Świetna bluzeczka Aniu. cool
cool

iz_igna - Nie 17 Lut, 2008 20:42

Maranta, pomyslowowsci ci nie brakuje, dobrze czasem zaszalec, a przeznaczenie jak sama mowilas zawsze sie znajdzie, ale strasznie podoba mi sie ta bluzka dla twojej mamy, ja bym taka z checia mojej babci wydziergala, a babcie mam mloda... bede sie wzorowac...
brawo brawo brawo brawo brawo brawo

kabyr - Nie 17 Lut, 2008 20:45

Aniu dech mi zaparło.
Przepiękna.
Ja chodziłabym w niej po ulicy.
Jest niepowtarzalna brawo

Violetta21 - Nie 17 Lut, 2008 21:42
Temat postu: Maranta
Aniu bluzeczka jest niepowtarzalna cool brawo i mi się podoba Smile na przyjęcie wiosenne w ogrodzie jest w sam raz bye
Poranna - Nie 17 Lut, 2008 23:29

sympatyczna bluzeczka i rzeczywiście gębunia się cieszy na jej widok heh brawo

pss ... ja tez mam te lidlowe ecru z nitką metaliczną; jak już coś z niej udziurbasz to powiedz czy nie gryzie? dziewczyny mówią, że nie, więc i ja chcę zrobić z tych nici bluzeczkę, może jakiś bliźniak ..

maranta - Nie 17 Lut, 2008 23:44

Poranna napisał/a:
pss ... ja tez mam te lidlowe ecru z nitką metaliczną; jak już coś z niej udziurbasz to powiedz czy nie gryzie? dziewczyny mówią, że nie, więc i ja chcę zrobić z tych nici bluzeczkę, może jakiś bliźniak ..

Ja już z niej udziurbałam dwie rzeczy, tyle, że szydełkowe-
to- http://maranta.livenet.pl/galeria/image_227.html
i to- http://maranta.livenet.pl/galeria/image_222.html
Jedną nosi mama i choć jest wrażliwa na żarte rzeczy, to nie narzeka a drugą podchwyciła moja koleżanka, zanim podchwyciła, to ja ją miałam krótko na grzbiecie, ale też nie zauważyłam, żeby mnie kąsała Wink

Tym razem porwałam się z motyką na słońce i ściubolę z tej nici na drutach nr 2 puknąć się puknąć się puknąć się
Wychodzi ślicznie i delikatnie, ale skończe chyba za rok...
dodatkową trudność sprawia w przypadku robienia na tak cieńkich drutach ta dodatkowa złota nitka, ale jakoś sobie radzę.
Trzymajcie kciuki, bo bluzeczka jest ciekawa, ale dużo będzie z nią zabawy.
Porwałam się na to-

kabyr - Nie 17 Lut, 2008 23:53

Aniu bluzeczka będzie przepiękna. brawo brawo brawo
ata30 - Pon 18 Lut, 2008 08:40

brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Poranna - Pon 18 Lut, 2008 09:11

dziękuję za informacje, Ania! cmoknięcie przynajmniej nie będę dziurbała na marne (nie nosiłabym, gdyby gryzło:()

a Twoja bluzeczka jest bardzo efektowna, kobieca i w ogóle prześliczna z tą boczną dekoracją cool będę trzymała kciuka, żeby szybko poszło i tak jak sobie ją wymyśliłaś hopla

wienia - Pon 18 Lut, 2008 10:45

Bluzeczka jest rzeczywiście nad wyraz orginalna, ale jako Pani Wiosna bezwzględnie trzeba w niej wystąpić w pierwszy dzień wiosny. bye bye bye
alicja11 - Pon 18 Lut, 2008 12:42

Aniu bluzeczka mamy śliczna ,wiosenna bardzo pomysłowe wykorzystanie resztek włóczki i już czekam na nowość drutową ,bo zapowiada się cudeńko cool cool brawo brawo
szydeleczko - Pon 18 Lut, 2008 12:56

Aniu bardzo ładna wiosenna bluzeczka a kwiatki dodaja jej uroku - naprawde niepowtarzalna bluzeczka i bradzo twarzowa - dobry pomysl aby wykorzystac resztki walajace sie po szafkach - dzieki za pomysl - bye cmoknięcie cool cool cool