Galerie prac użytkowników forum - Maranta
maranta - Nie 17 Lut, 2008 16:20
Dziękuję za pochwały sweterka i podtrzymywanie na duchu względem metryki
Tym razem- tęsknota za latem czyli różowy kosz z kwiatami jednym słowem- debilna bluzeczka czyli niszczenia włóczkowych resztek ciąg dalszy
| kabyr napisał/a: | | Czy możesz napisać jak robiłaś kwiatka? |
Najpierw płaskie kółko z półsłupków, ilość rzędów dowolna, półsłupki robione za tylną nitkę. Ostatnie okrążenie robić bez dodawania dodatkowych półsłupków w obwodzie.
Później kolejno łapiesz szydełkiem za każdą pozostawioną przednią nitkę półsłupka i robisz łańcuszek z kilku oczek (ja robiłam z 6), wracasz po tym łańcuszku oczkami ścisłymi i w kolejnym półsłupku robisz tak samo itd. posuwasz się spiralnie aż całe koło zapełnisz takimi sterczącymi łańcuszkami.
Bernadka - Nie 17 Lut, 2008 16:23
i jeszcze raz kwiaty poczułam się jak w ogrodzie wiosna już tuż tuż jak Ania taka kwiatowa
Grażyna - Nie 17 Lut, 2008 16:35
Ciekawa, pracochlonna, pomysłowa, sliczna kolorystycznie ta bluzeczka/top, tylko gdzie i kiedy ty w niej Aniu wystapisz? Tworzenie dla samego tworzenia?
maranta - Nie 17 Lut, 2008 16:42
Grażynko, wbrew pozorom wcale nie pracochłonna- dwa dni zabawy i to niezłej zabawy
W takiej bluzeczce można robić np. za wabik dla pszczół
Przeznaczenie jakieś się znajdzie
Teraz biorę się już za coś normalniejszego i bardziej ambitnego
Grochu - Nie 17 Lut, 2008 18:05
@Aniu, zdecydowanie widać tęsknotę za wiosną, latem, słońcem.
Wabik dla pszczół? Ciekawe przeznaczenie bluzki
elka j. - Nie 17 Lut, 2008 18:18
Aniu - Ty to potrafisz zaskoczyć!!! Bluzeczka bardzo pomysłowa. A co do przeznaczenia.... świetny ciuszek maskujący na łąkę lub do ogrodu
alienor - Nie 17 Lut, 2008 18:45
Fajna i pomyslowa bluzka ,na pewno znajdzie swoje przeznaczenie , ilośc fotek imponująca
Elżbieta P. - Nie 17 Lut, 2008 19:08
piękna, jedyna i niepowtarzalna PANI WIOSNA/LATO
Bożena- 2000 - Nie 17 Lut, 2008 19:15
Ciekawa. Zupełnie inna. Pokaż się w niej na ulicy, a zakwitną butiki. A jak nie to fajnie mieć w szafie coś odlotowego.
http://bozena4315.fotosik.pl/
maranta - Nie 17 Lut, 2008 19:26
Dziękuję
Wiecie co, sama nie wiem co o niej myśleć
Wiem, że kicz nad kicze, wychodzi mi na to, że jest tak brzydka, że aż ładna, albo tak ładna, ze aż brzydka okropnie
Jest super miła i wygodna i poprawiła mi humor, bo co na nią spojrzę, to parskam śmiechem.
W ostateczności, będę ją trzymała w szafie a co mi się zrobi markotniej, to wyciągnę, żeby się pośmiać
Już Bernadce napisałam, że teraz trzeba ją obficie zlać perfumami, żeby nie tylko po oczach biła ale i po nosie
Teraz na poważnie biorę się za lidlowe nici- ecru ze złotem i dla odmiany bedę to motała cieńkimi dość drutami
bjanna - Nie 17 Lut, 2008 19:44
Aniu, pomysł rewelacyjny jesteś już przygotowana na pierwszy dzień wiosny i lata, każdy Ci pozazdrości takiej bluzki
Pandora - Nie 17 Lut, 2008 19:56
toż to u ciebie prawdziwa już wiosna do ogrodu w upalne dni będzie w sam raz
Krulik - Nie 17 Lut, 2008 20:20
Ale piękna Pani Wiosna!;D Mam nadzieję że zastosowanie się znajdzie bo bluzeczka rewelacyjna!
magdalena - Nie 17 Lut, 2008 20:37
Świetna bluzeczka Aniu.
iz_igna - Nie 17 Lut, 2008 20:42
Maranta, pomyslowowsci ci nie brakuje, dobrze czasem zaszalec, a przeznaczenie jak sama mowilas zawsze sie znajdzie, ale strasznie podoba mi sie ta bluzka dla twojej mamy, ja bym taka z checia mojej babci wydziergala, a babcie mam mloda... bede sie wzorowac...
kabyr - Nie 17 Lut, 2008 20:45
Aniu dech mi zaparło.
Przepiękna.
Ja chodziłabym w niej po ulicy.
Jest niepowtarzalna
Violetta21 - Nie 17 Lut, 2008 21:42 Temat postu: Maranta Aniu bluzeczka jest niepowtarzalna i mi się podoba na przyjęcie wiosenne w ogrodzie jest w sam raz
Poranna - Nie 17 Lut, 2008 23:29
sympatyczna bluzeczka i rzeczywiście gębunia się cieszy na jej widok heh
pss ... ja tez mam te lidlowe ecru z nitką metaliczną; jak już coś z niej udziurbasz to powiedz czy nie gryzie? dziewczyny mówią, że nie, więc i ja chcę zrobić z tych nici bluzeczkę, może jakiś bliźniak ..
maranta - Nie 17 Lut, 2008 23:44
| Poranna napisał/a: | | pss ... ja tez mam te lidlowe ecru z nitką metaliczną; jak już coś z niej udziurbasz to powiedz czy nie gryzie? dziewczyny mówią, że nie, więc i ja chcę zrobić z tych nici bluzeczkę, może jakiś bliźniak .. |
Ja już z niej udziurbałam dwie rzeczy, tyle, że szydełkowe-
to- http://maranta.livenet.pl/galeria/image_227.html
i to- http://maranta.livenet.pl/galeria/image_222.html
Jedną nosi mama i choć jest wrażliwa na żarte rzeczy, to nie narzeka a drugą podchwyciła moja koleżanka, zanim podchwyciła, to ja ją miałam krótko na grzbiecie, ale też nie zauważyłam, żeby mnie kąsała
Tym razem porwałam się z motyką na słońce i ściubolę z tej nici na drutach nr 2
Wychodzi ślicznie i delikatnie, ale skończe chyba za rok...
dodatkową trudność sprawia w przypadku robienia na tak cieńkich drutach ta dodatkowa złota nitka, ale jakoś sobie radzę.
Trzymajcie kciuki, bo bluzeczka jest ciekawa, ale dużo będzie z nią zabawy.
Porwałam się na to-
kabyr - Nie 17 Lut, 2008 23:53
Aniu bluzeczka będzie przepiękna.
ata30 - Pon 18 Lut, 2008 08:40
Poranna - Pon 18 Lut, 2008 09:11
dziękuję za informacje, Ania! przynajmniej nie będę dziurbała na marne (nie nosiłabym, gdyby gryzło:()
a Twoja bluzeczka jest bardzo efektowna, kobieca i w ogóle prześliczna z tą boczną dekoracją będę trzymała kciuka, żeby szybko poszło i tak jak sobie ją wymyśliłaś
wienia - Pon 18 Lut, 2008 10:45
Bluzeczka jest rzeczywiście nad wyraz orginalna, ale jako Pani Wiosna bezwzględnie trzeba w niej wystąpić w pierwszy dzień wiosny.
alicja11 - Pon 18 Lut, 2008 12:42
Aniu bluzeczka mamy śliczna ,wiosenna bardzo pomysłowe wykorzystanie resztek włóczki i już czekam na nowość drutową ,bo zapowiada się cudeńko
szydeleczko - Pon 18 Lut, 2008 12:56
Aniu bardzo ładna wiosenna bluzeczka a kwiatki dodaja jej uroku - naprawde niepowtarzalna bluzeczka i bradzo twarzowa - dobry pomysl aby wykorzystac resztki walajace sie po szafkach - dzieki za pomysl -
|
|
|