Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się
gosias - Pią 24 Lip, 2009 15:13
Anisa, liken, bardzo ładne
kociamama - Pią 24 Lip, 2009 15:44
śliczne karteczki.
liken
Widzę, że kwiatowy alfabet cieszy się wzięciem - ale faktycznie śliczny jest.
Anisa
ja też robię kolorowe karteczki - wszystko zależy od koncepcji.
Moje najnowsze - narazie są bez przeznaczenia, dlatego nie mają napisów:
, , ,
I jeszcze takie dwie dla dzieci z kołderkowa:
,
te_sia - Pią 24 Lip, 2009 17:16
Kociamama swietne kartki zwlaszcza myszka
liken - Pią 24 Lip, 2009 17:58
kociamama właśnie wyszywam literkę A mnie oczarowały Twoje pomarańczowe kwiatuszki!
Jarka - Pią 24 Lip, 2009 18:33
Jadzia60 - Pią 24 Lip, 2009 18:45
Kociamama wysyłam Ci mój adres na PW.
Twoje kartki jak zwykle są przepiękne zwłaszcza piesek i myszka. Dzięki, że wyręczyłaś mnie w wysyłaniu schematów Ty Wilsona. Wszystkie moje wzory wrzuciłam do swojego CHOMIKA: http://chomikuj.pl/jadziat1
Tam też odsyłam wszystkie zainteresowane osoby. Postaram się jeszcze podrzucić je do Picassa.
patii156 - Pią 24 Lip, 2009 20:35
kociamama, mnie również bardzo podoba się myszka
bonnie87 - Sob 25 Lip, 2009 06:54
liken, Anisa, kociamama piękne karteczki u mnie troszkę z tym przestój, bo mam do zrobienia 2 obrazki ślubne haftem xxx i chyba wykorzystam któryś ze wzorów Ty Wilsona i dziękuję Jadzia60 za umieszczenie ich na Picasie. Są naprawdę rewelacyjne
Anisa - Sob 25 Lip, 2009 07:17
Dziękuję wszystkim za miłe słowa, bo widzę, że kolorowe kartki też się mogą podobać. liken śliczna jest ta karteczka z literką, kociamama a Twoje kartki to jak zwykle sztuka haftu matematycznego najwyższych lotów. Dla obu pań wielkie
Zygfryd Smarzyk - Sob 25 Lip, 2009 09:52
Uczę się tego haftu, ja – człowiek hafciarskich talentów pozbawiony zupełnie. Za otrzymaną pomoc w tej trudnej materii dziękuję serdecznie. Jeśli cokolwiek robić w tej dziedzinie będę już umiał – pochwalę się.
Z tysiącem serdeczności
patii156 - Sob 25 Lip, 2009 13:08
Serdecznie witmay pierwszego Pana W naszych skromnych progach
kociamama - Sob 25 Lip, 2009 13:26
| Zygfryd Smarzyk napisał/a: | | Uczę się tego haftu, ja – człowiek hafciarskich talentów pozbawiony zupełnie. |
A może wcale nie jesteś pozbawiony hafciarskich talentów tylko drzemią one w Tobie i trzeba niewielkiego impulsu, aby je obudzić?
Wiem co mówię, bo ja sama przez całe moje dotychczasowe życie byłam przekonana, że absolutnie nie mam talentu do żadnych prac plastycznych. Odwiedzałam różne fora, podziwiałam dokonania innych i żal mi było, że ja tak nie umiem. Aż w końcu postanowiłam spróbować - zaczęłam robić karteczki z haftem xxx (to akurat umiem robić dość dobrze) i okazało się, że nie taki diabeł straszny. Próbowałam różnych technik, ale ostatnio zafascynował mnie haft matematyczny (i chyba przy nim zostanę).
Tak więc próbuj i pokazuj swoje prace, a my będziemy je chwalić, bo to dodaje skrzydeł i pamiętaj, że TRENING CZYNI MISTRZA.
Jeśli mogłabym Ci pomóc to zajrzyj do mojego chomika (p.podpis)-folder Dokumenty
powrzucałam tam różne linki z wzorami - dla początkujących i nie tylko.
Serdecznie dziękuję wszystkim
za pochwały pod moim adresem - cieszy mnie bardzo, że moje prace Wam się podobają, bo to powoduje, że chce mi się robić kolejne karteczki.
ABA - Sob 25 Lip, 2009 16:57
Kociamama ze zwykłej ciekawości chciałam zajrzec "Tutaj" i nic. Na tej stronce trzeba sie zalogowac. Wiec nic nie podpatrzyłam.
Jadzia60 - Sob 25 Lip, 2009 18:02
Ja również serdecznie witam Pana w naszym babskim gronie. Życzę powodzenia w zmaganiach z igiełką i czekam na efekty.
Kociamama ja też, z czystej ciekawości, zajrzałam TUTAJ i .... mam pytanie czy to jakieś nowe forum robótkowe?
Cieszę się, że mogłam pomóc udostępniając wzorki Ty Wilsona. Też bardzo mi się podobają, tym bardziej, że nie są zbyt pracochłonne, a efekt murowany. Poza tym zobaczcie tutaj http://www.unikatownia.pl/expo/show/id/90 Cena, że szczęka opada i na dodatek tylko w antyramie
Na koniec kilka moich ostatnio zrobionych karteczek (też kolorowych !!!)
alexandra20 - Sob 25 Lip, 2009 18:05
no to teraz moja kolej na nowe karteczki, ale najpierw obraz w formacie A4:)
bez ramki
i w antyramie
i karteczki, zakupiłam ostatnio obwoluty i wydaje mi się, że od razu lepiej wyglądają, tak bardziej elegancko:)
też dla Magdaleny:) w związku z tym też M a w środku parę słów o tym imieniu dla solenizantki:)
w foliówce
a tak w środku:)
i również dla tej samej Magdaleny na urodzinki:) obrazek zresztą też dla niej gdyż ma bzika na punkcie Kubusia Puchatka:)
w środku
i w foliówce:)
oraz jedna quilling'owa:)pierwszy raz próbowałam zrobić różyczki, ale jakieś takie tulipanowate mi wyszły:D na razie nie ma właściciela:) z każdej strony obfotografowałam:) żeby było widać, że 3D trochę wkurzyła mnie ta złota wstążka bo to była taka serpentyna ozdobna na sylwestra i od spodu miała papier i pod wpływem kleju się trochę rozwarstwiła...no ale coś w tym miejscu wymyślę innego może:)
kociamama - Sob 25 Lip, 2009 18:17
Aba, Jadzia60
dzięki za informację - ja jestem tam zarejestrowana więc wchodzę bez problemu - już zmieniłam, wrzuciłam te linki do mojego chomika - folder DOKUMENTY - niestety na fotosik nie da się wrzucić dokumentu w wordzie.
Jadzia60
Tak, to jest forum robótkowe, ale jeśli chodzi o haft matematyczny - bardzo niemrawe, w innych działach nie wiem.
Bardzo fajne karteczki - kociaki superanckie
Alexandra20
Twoje karteczki też świetne, a obrazek rewelka - sama robiłaś wzorek?
alexandra20 - Sob 25 Lip, 2009 18:32
tak, sama robiłam z obrazka znalezionego w sieci:) i kartkę z Kubusiem Puchatkiem też:)
P.S. zapomniałabym...Jadzia piękne karteczki:) kwiatki mają jednak coś w sobie:) albo może ja mam schizę na ich punkcie:D czy mogłabyś mi przesłać wzorki kotków i kwiatków na czerwonej kartce na maila?? alexandra20@o2.pl inne karteczki oczywiście też piękne, ale tych wzorków jeszcze nie widziałam, szczególnie podoba mi się ta z kotkiem i złotą rybką:D
i witamy Pana Zygfryda:) mój dziadek miał tak na imię i mam miłe skojarzenia:)
makneta - Sob 25 Lip, 2009 18:43
Jadzia, karteczki są prześliczne, szczególnie te z kociakami.
Alexandra, pomysł z obrazkiem kubusiowym jest bardzo fajny, ale wydaje mi się, że ciut lepiej byłoby widać na jaśniejszym tle. Ale w sumie to grunt, żeby właściciel/ka obrazka była zadowolona.
I duże za quillingowe próby.
Jadzia60 - Sob 25 Lip, 2009 18:46
Alexandra karteczki są cudowne, ale obrazek WSPANIAŁY Gratuluję pomysłu i zdolności.
Kociamama dziękuję za wiadomość. Może też się tam zarejestruję. Kaiem w dalszym ciągu nieczynne Dobrze, że są Maranciaki
alexandra20 - Sob 25 Lip, 2009 18:52
ja w sumie chciałam jaśniejsze tło, ale wtedy miałabym problem z prosiaczkiem:D a poza tym solenizantka uwielbia kolor różu:) i ma nawet ściany na jasny róż i fiolet pomalowane więc chciałam, żeby było go widać, poza tym zdjęcie nie oddaje kolorków idealnie:) na żywo bardziej się odznaczają te wyszywanki, a z quilling'iem trenuję ciągle coś, ale z tych "różyczek" nie jestem do końca zadowolona i nie wiem czy na pewno o to w nich chodzi bo u innych quilling'omaniaków wyglądają o niebo lepiej:/ no ale może dojdę do wprawy:D
Jadzia60 - Sob 25 Lip, 2009 18:55
Alexandra kotki są z http://www.form-a-lines.c...a9f1ef7204eceea
Jak je tylko zobaczyłam nie mogłam się powstrzymać i musiałam je "odpatrzeć". Wzoru jako takiego nie mam. Kwiatki te czerwone, i inne podobne wyślę ci pocztą
ABA - Sob 25 Lip, 2009 21:26
Jadziu juz sobie przekopiowałam te słodziutkie kotki.
Aleksandro podziwiam Twój obraz. Jest taki wesoły.
Sama wiem, ze żadna fotka nie pokaze tego rzeczywistego piękna.
Tylko oczyma wyobrazni można widziec to piękno zza szklanej szybki.
Kociamama dziękuję za udostępnienie w chomiku swojej galerii. Gapiłam się i gapiłam.
Szczękę musiałam sobie przywiązać, by nie za mocno spadła.
Wszystkim Talenciakom gratuluję DZIEŁ.
te_sia - Sob 25 Lip, 2009 22:13
Jadzia kotki bardzo mi sie podobaja
[/b]alexandra kartki z kubusiem super
Wszystkie kartki super az mnie skreca ze teraz nic nie moge robic
umironczuk - Sob 25 Lip, 2009 22:40
śliczne karteczki ja posiadam takie kolorowanki z nemo jeżeli któraś z was chciała by je przerobić na haft
gosias - Sob 25 Lip, 2009 22:42
kociamama, ) śliczne
|
|
|