To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - Poznan

bean - Czw 14 Paź, 2010 08:50

Jeszcze chciałam uściślić dla tych, które nie były ostatnio, że w Caffe Ławka spotykamy się na poziomie -1 czyli w piwnicy Wink

bye bye bye

nula - Czw 14 Paź, 2010 09:03

saba52, a może małżonek się nie zorientuje , że to akurat sobota i z przyzwyczajenia przyjedzie do Poznania ? hahahihi
saba52 - Czw 14 Paź, 2010 20:28

nula,Żeby tak się dało hihihi Dzisiaj znowu byłam w Poznaniu u dentystów (studentów)i wyobraźcie sobie że siedziałam na fotelu 3 godziny!!!!Jak wyszłam to zapomniałam jak się nazywam hahahihi hahahihi
żabka - Pią 15 Paź, 2010 08:32

Sabuś współczuje ci tego siedzenia cmok

Beatko mam nadzieję, że w sobote będziesz w sukience wesoło mi

saba52 - Pią 15 Paź, 2010 10:36

żabka, Siedzenie jak siedzenie ale rozdziawiona gęba przez tyle godzin rety

Ale zrekompensowałam sobie to i w ciuchlandzie kupiłam sobie wełnę za 1 zł motek wesoło mi
Jedna w odcieniach chyba wrzosu a właściwie między fioletem a bordo nazywa się giungla 50%lnu 50%viskozy,druga to ciemnoczerwona Comtesse 100%Dralon i nie mam pojęcia co to jest.I nie można ich rozsupłać na cieńsze nitki hahahihi hahahihi hahahihi
Co z nich zrobię jeszcze nie wiem bo nie wiem na co się nadają hmm

A zobaczyć Beatkę w sukience bezcenne gały

bean - Pią 15 Paź, 2010 16:44

żabka napisał/a:
Beatko mam nadzieję, że w sobote będziesz w sukience
No właśnie chciałam ją założyć, bo objętościowo i wagowo to chyba musiałabym wziąć torbę podróżną hahahihi Tylko przeraża mnie zapowiedź pogody na jutro - ma być 6 st. C i deszcz brrrrrr

saba52 napisał/a:
Dzisiaj znowu byłam w Poznaniu u dentystów (studentów)i wyobraźcie sobie że siedziałam na fotelu 3 godziny!!!!Jak wyszłam to zapomniałam jak się nazywam
Aniu, może te studenciaki się dopiero na Tobie uczyły? hahahihi bo przecież gdzieś wiedzę praktyczną muszą zdobyć oczoplas
Fajnie, że potem sobie to wynagrodziłaś zakupami hopla

nula - Pią 15 Paź, 2010 17:08

żabka napisał/a:
Beatko mam nadzieję, że w sobote będziesz w sukience

Czyli rozumiem, że się udało i będziesz ? hopla

Dziewczynki - ja z pewną dozą nieśmiałości hahahihi .... chciałam zapytać czy czasami nie ma któraś zbędnych puszek (takich metalowych np. po kawie, albo innych )
Takich zupełnie zbędnych - chętnie ocaliłabym je przed zakończeniem żywota na śmietniku wesoło mi
Muszę się zabrać za produkcję prezentów i chciałam zrobić kilka puszek (na grzybki, na herbatę i co mi tam jeszcze przyjdzie do głowy) a od dawna nie trafiła mi się żadna porządna puszka placzek
Gdyby któraś miała to byłabym baaardzo wdzięczna wesoło mi

Beatko - mam nadzieję, że jednak pogoda aż tak się nie pogorszy i będziemy mogły podziwiać sukienkę w realu na modelce cool

Ania - współczuję !!!!! Ja raz tylko siedziałam u dentysty tak długo z rozdziawioną paszczą hahahihi (2 godz. podczas odbudowy zęba ) i bałam się , że tak już zostanę - normalnie miałam problem z zamknięciem paszczęki rotfl
Ale za to zakupki fajne zrobiłaś ! radocha

Efa - Pią 15 Paź, 2010 17:43

saba52 napisał/a:
Jedna w odcieniach chyba wrzosu a właściwie między fioletem a bordo nazywa się giungla 50%lnu 50%viskozy,druga to ciemnoczerwona Comtesse 100%Dralon i nie mam pojęcia co to jest.I nie można ich rozsupłać na cieńsze nitki

Dralon to rodzaj włókna akrylowego, które ponoć jest lekkie i nie deformuje się w praniu: http://portalwiedzy.onet.pl/

saba52 - Pią 15 Paź, 2010 17:55

fk, Dzięki bardzo cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

bean napisał/a:
Aniu, może te studenciaki się dopiero na Tobie uczyły? hahahihi bo przecież gdzieś wiedzę praktyczną muszą zdobyć oczoplas

Wiem że oni praktykują i w sumie lubię do nich chodzić bo robią dokładniej,tylko trochę brak im jeszcze organizacji no i co chwilę biegają po panią psor żeby sprawdziła.

nula, Szczena mnie jeszcze boli.

A wełenkę sfociłam i jest taka

saba52 - Sob 16 Paź, 2010 13:10

Hej !Jak ja Wam zazdroszczę spotkania!!!!Może następnym razem się uda bye bye

Nie zapomnijcie zdjęć porobić!!!!!

fk, Świetny sweterek brawo brawo brawo

bean - Sob 16 Paź, 2010 22:23

Eh, jak ten czas szybko zleciał - było SUPER love i "atmosfera" też wesoło mi
Mam nadzieję, że naszym nowym koleżankom też się podobało?

Cytat:
Nie zapomnijcie zdjęć porobić!!!!!
Nie zapomniałyśmy: ZDJĘCIA

Dla tych co nie były, śpieszę z wyjaśnieniem - lokal może wydawać się nieznany, bo byłyśmy w nowej knajpce hopla

Fajnie, że teraz spotykamy się częściej, bo zawsze czekam z utęsknieniem na nasze pogaduszki przy kawce Smile

Kolejne spotkanie ustaliłyśmy na 20 listopada !!! tak, że proszę sobie ten termin ZAREZERWOWAĆ kazanie kazanie kazanie

saba52 - Sob 16 Paź, 2010 22:27

Już się nie mogłam doczekać relacji hahahihi I jest hopla

Termin zapisuje w kalendarzu radocha

bean - Sob 16 Paź, 2010 22:32

saba52, mam nadzieję, że ten czas dobrze wykorzystałaś sztrikuję sztrikuję sztrikuję ?
saba52 - Sob 16 Paź, 2010 22:36

bean, Dziergałam razem z Wami i to na hm 14 drutów hahahihi hahahihi hahahihi
A Ciebie nie widać!

Co dziergałyście???

nula - Sob 16 Paź, 2010 23:53

bean, ale się uwinęłaś z tymi fotkami ! hopla
Mam nadzieję, że jesteś na jakiejś fotce w innym aparacie !

Faktycznie atmosfera super i "Atmosfera" też bardzo fajna jak na nasze potrzeby. hopla
W kwestii rezerwacji wszystko wiem - na większą ilość osób trzeba zamawiać odpowiednio wcześniej więc myślę, że na początku listopada zaczniemy robić listę chętnych, żeby wiedzieć ile mniej więcej miejsc zarezerwować.

saba - na 14 drutów ? hmm to ty faktycznie Tekla jesteś rotfl

bean - Nie 17 Paź, 2010 11:38

saba52 napisał/a:
A Ciebie nie widać!
nula napisał/a:
Mam nadzieję, że jesteś na jakiejś fotce w innym aparacie !

ja też mam nadzieję Smile

saba52 napisał/a:
Dziergałam razem z Wami i to na hm 14 drutów
o mateńko, to robiłaś 7 robótek jednocześnie? gały
weraph - Nie 17 Paź, 2010 11:45

Oj dziękuję wam za tak miłe przyjecie Smile

Mam nadzieję ze lokal się spodobał - mało jest miejsc gdzie swiatło daje mozliwosc do pracy:) Ze swojej strony wstepnie deklaruję się na 20, moze moje aniołki dostaną juz głowe i aureole;)

Cukierki fiołkowe bede długo wspominac!

PS. nieogarnięta jestem, gdyby któras z was życzyła sobie kolczyki (np. kropelkowe) prosze o PW.

Paddington - Nie 17 Paź, 2010 12:13

dobrze WAS choć na zdjęciach widzieć. Dopatrzyłam się też nowych twarzyczek- miło mi Smile Niestety wczoraj nie dane mi już było po tym całodziennym praniu mózgu (lub tego co mam tam gdzie inni go mają )

Termin zapisuję sobie w kalendarzu już dziś i cieszę się, że już go znam bo to znacznie mi ułatwi Smile
bean, widzę, że avatarek zmieniony- ach ta sukienka...

Ściskam Was mocno bardzo i do zobaczenia na następnym spotkaniu bye

aiszka4 - Nie 17 Paź, 2010 17:40

Super było i "Przysmak wiewiórki" pychota.
Lokal bardzo mi odpowiada (dzięki, Wera) i jestem gotowa wdrapywać się nawet na 3 piętro następnym razem.

A co w temacie świątecznej wymianki - jeśli ma być, to chyba już teraz należałoby ustalić szczegóły.

P.S. Szczypce w Lidlu od jutra - w gazetce są.

Paddington - Nie 17 Paź, 2010 19:17

No właśnie kochane powiedzcie mi, czy pomysł mini- wymianki na święta między nami wykiełkował? Bo ja jestem ciekawa co postanowiłyście i jak będziemy się ewentualnie bawić.
A gdzie ten nowy lokal jest?
Pozdrawiam
ściskam

saba52 - Pon 18 Paź, 2010 01:08

bean, No siedem to nie ale 5(2 na 4) hahahihi hahahihi

A jeszcze zdjęcia są?

żabka - Pon 18 Paź, 2010 08:41

Kochaniutkie dziękuje za miłe spotkanie cmoknięcie cmoknięcie - cieszę się że udało mi się na nim być wesoło mi wesoło mi

Paddington napisał/a:
A gdzie ten nowy lokal jest?
ul Mokra ale jaki nr nie wiem

aiszka4 napisał/a:
P.S. Szczypce w Lidlu od jutra - w gazetce są.
- wesoło mi no to musze małżonka po zakupy wysłać wesoło mi
kaga - Pon 18 Paź, 2010 10:22

cmoknięcie Witajcie
W sobotę było super hopla 20 listopada na pewno bedę znów. Było mi baaardzo miło Was poznać cmoknięcie

Efa - Pon 18 Paź, 2010 10:58

Bardzo fajne spotkanie, już nie mogę doczekać się kolejnego! hopla

Więcej zdjęć: LINK

saba52 - Pon 18 Paź, 2010 11:23

fk, Dzięki za zdjęcia cmoknięcie Kurczaczek że też nie mogłam być z Wami wściekły
Na listopad się szykuję ...ale właśnie przypomniało mi się że 21 małżon ma imieniny hmm ale coś wykombinuję zebalek gafa