To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH

udagan - Pią 26 Cze, 2009 01:41

Truskaweczka, totalnie za tanio.
gosias - Pią 26 Cze, 2009 06:59

Truskaweczka napisał/a:
Co mnie ostatnio zdziwiło - straganiarki na jarmarku w Rybniku sprzedawały małe serwetki za 2 złote. Nie za tanio?

Mi to łapy opadają, jak widzę za ile złotych ktoś chciałby abym coś wyszydełkowała....

Paillette - Pią 26 Cze, 2009 09:36

a jak w trakcie roboty okaże się, że jednak "pańcia" chciała tunikę a nie bluzkę, i muszę dokupić motek, to wypada podnieść cenę?
gosias - Pią 26 Cze, 2009 09:40

Paillette napisał/a:
a jak w trakcie roboty okaże się, że jednak "pańcia" chciała tunikę a nie bluzkę, i muszę dokupić motek, to wypada podnieść cenę?

Moim zdaniem wypada i powiedzieć o tym wcześniej.

liken - Pią 26 Cze, 2009 09:40

Oczywiście! Ale należy ją o tym uprzedzić...
Paillette - Pią 26 Cze, 2009 09:56

Wczoraj zobaczyła mnie w białym GADZIE i prawie go ze mnie ściagnęła Wink miałam przy sobie (dla koleżanki) GADA w kolorze pistacjowym i dałam do przymierzenia, okazał sie za wąski i troszę za krótki, ale z dwóch motków sonaty by wyszedł. Po południu kupiłam białą sonatę i poszłam pokazać kolorek i wtedy padła propozycja ze jednak tunika. Przespałam się z problemem i od rana mnie męczy... Jak klientka będzie dziś w pracy (sklep spoż. pode mną) to ją zapytam....uprzedzę....
atteloiv - Pią 26 Cze, 2009 10:29

Jak komuś robię to zawsze biorę zaliczkę na nici ,zazwyczaj wtedy nikomu się nie odwidzi i weźmie to co zamówił
gosias - Pią 26 Cze, 2009 11:06

atteloiv napisał/a:
Jak komuś robię to zawsze biorę zaliczkę na nici ,zazwyczaj wtedy nikomu się nie odwidzi i weźmie to co zamówił

To jest dobre rozwiązanie.

Paillette - Pią 26 Cze, 2009 11:25

Tylko że ja pierwszy raz komuś robię. Dla koleżanki to miał być prezent imieninowy, tak na próbę.

Sama już radziłam w tym wątku, ale uwierzcie: co innego doradzać a co innego znaleźć się samemu w takiej sytuacji.

Dzięki cmoknięcie

gosias - Pią 26 Cze, 2009 12:18

Paillette, Smile dlatego mamy takie fajne Forum, gdzie nawzajem służymy sobie pomocą Smile
Paillette - Pią 26 Cze, 2009 13:05

gosias, kwiatek dla ciebie cmoknięcie
Gosiaczekk - Sob 27 Cze, 2009 11:25

Moje kochane, prosze poradzcie mi, ile moge zawołac za taką bluzeczke w rozmiarze 40, bez nici. Mam klientkę a nie umiem sie wycenic.
http://picasaweb.google.pl/leszcza22/Topik#5 uklon

Grażyna - Sob 27 Cze, 2009 14:31

no nie wiem...nitka dość gruba...i to jest top..myslę, że za robociznę 50zł - 60zł.
duduś - Sob 27 Cze, 2009 15:38

Witam !!! Też tak myślę 50 zł to na pewno !!!
Gosiaczekk - Sob 27 Cze, 2009 20:39

Dziekuje bardzo, myslałam zawołac około 40zł Tyle ze mam zrobic z bawełny a nitka to MYIA ciensza jak MYRA. Wiec zawołam 50zł. Jeszcze raz Wam dziekuje,Lepiej sie czuje jak inni pomogaja mi w podjeciu decyzji. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Makarbella - Pon 29 Cze, 2009 00:07

Gosiaczekk napisał/a:
a nitka to MYIA ciensza jak MYRA

Ja w kwestii formalnej:
Miya 50g (ok. 125m) nici w motku
Myra 50g (ok. 169m) nici w motku

zatem MYRA jest cieńsza. A za robotę nie bierz mniej niż 50 zł, przecież to gęsty ścieg i dużo dłubania.

Gosiaczekk - Pon 29 Cze, 2009 00:14

Jeszcze raz dzieki za rady cmoknięcie .Nie mam zamiaru mniej jak 50zł.Za darmo to ja córciom robie wesoło mi
gosias - Pon 29 Cze, 2009 07:00

Gosiaczekk napisał/a:
.Nie mam zamiaru mniej jak 50zł.Za darmo to ja córciom robie

i tak trzymaj cool

LidkaM - Czw 16 Lip, 2009 21:59

Zobaczcie jaką aukcję wygrzebałam na allegro. Wg mnie cena całkiem konkretna, bo dużo roboty w tym nie ma. Ciekawa jestem, czy znajdą się chętni.

http://www.allegro.pl/ite...szydelkowa.html

Paillette - Pią 17 Lip, 2009 11:46

Ciekawa propozycja Smile życzę szczęścia autorce, bo na allegro różnie bywa...

A ja mam pytanie, na ile wycenić GADA i biżuterię http://www.fotosik.pl/pok...312f62f549.html do sprzedaży w Irlandii?
Podobno cenią tam ręczną robotę.
Nie mam pojęcia, pomóżcie, bo zamówienie już jest...

Truskaweczka - Pią 17 Lip, 2009 19:57

LidkaM napisał/a:
Zobaczcie jaką aukcję wygrzebałam na allegro. Wg mnie cena całkiem konkretna, bo dużo roboty w tym nie ma. Ciekawa jestem, czy znajdą się chętni.

Chyba też takie machnę i wystawię jęzorek

Dziunia - Pią 17 Lip, 2009 21:30

Truskaweczka napisał/a:
LidkaM napisał/a:

Machnąć i wystawić to nie sztuka.
Pytanie czy ktoś to kupi Wink

Truskaweczka - Pią 17 Lip, 2009 22:56

Dziunia napisał/a:
Truskaweczka napisał/a:
LidkaM napisał/a:

Machnąć i wystawić to nie sztuka.
Pytanie czy ktoś to kupi Wink

Na pewno nikt, he he. Widziałam raz na Allegro chyba z 10 takich samych opalaczy - szkoda włóczki...
Ludzie myślą, że jak zrobią byle co i wystawią, to zawsze jakiś jeleń sie znajdzie. A jakie straszydełka czasem w decoupage'ach sie znajduje, to się w głowie nie mieści przykro mi

irenka10 - Sob 01 Sie, 2009 16:02

Dziewczyny mam problem ,czy mozne ktos wie po ile sa recznie robione bluzki na szydełku lub drutach w Austrii .Moj maz tam jest i szuka mi zajecia hihi wysłał mi sms z pytaniem ile bym wzieła za szydełkowa bluzke .Najciekawsze w tym to jest to ze nawet niewiedziałam ze ma zdjecia moich bluzek w telefonie komorkowym .Czasami mezczyzni potrafia zadziwiac .Bardzo prosze o odpowiedziedz ,oczywiscie jezeli cos wiecie na ten temat .Pozdrawiam kwiatek dla ciebie
jola373 - Sob 01 Sie, 2009 16:07

irenka10, nie wiem za ile tam mogą pójść bluzeczki, ale jedno wiem na pewno - Twój mąż to skarb! No, i jeszcze jaki przystojny!!!