Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się
ABA - Pią 17 Lip, 2009 15:44 Temat postu: moje haftowanki Wybaczcie mi, ze tak mało odpowiadam na Wasze posty. Co wejde na stronke przed oczami ukazuje sie duża cyfra nieprzeczytanych postów. Jak Wy to robicie, że zdążacie przeczytać?
Przez szklany ekranik podziwiam wszystkie karteczki i sposoby ich wykonywania.
Chyle głowę niziutko przed wielkimi talentami jakie tutaj goszczą.
Bije wielkie brawa za wykonanie tylu cudeniek!
i slę wszystkim internetowe kwiatki.
a oto moje skromniutkie haftowanki.
alexandra20 - Pią 17 Lip, 2009 18:37
a co Ty takie zboczone kartki wyhaftowałaś?? dla kogo?? ja próbuję zrobić haftowany "obraz" ...pochwalę się jeśli wyjdzie:) a jaki to na razie nie powiem:D
Anisa - Pią 17 Lip, 2009 19:10
ABA, piekne są Twoje kartki , nie tylko te co tu prezentujesz, ale i inne w Twoim albumie ( pozwoliłam sobie pospacerować po nim ). skąd czerpiesz pomysły i motywy?
umironczuk - Pią 17 Lip, 2009 19:40
Super ciekawe kto taką karteczkę dostanie
Madzia - Pią 17 Lip, 2009 19:59
Powiększyłam sobie zdjęcia do maksimum bo nie wierzyłam, że to haft! Do tego matematyczny! Czy to gotowe wzory? Zaniemówiłam i normalnie jestem urzeczona!
te_sia - Pią 17 Lip, 2009 20:30
ABA az mnie zatkalo jak zobaczylam te -akty-sa swietne ,mialas gotowe wzory czy sama przerobilas , przesylam gorace ,pasuja do kartek
bonnie87 - Pią 17 Lip, 2009 20:57
Świetne te kartki, po prostu nie mogę wyjść z podziwu gratuluję zdolności i pomysłów
Jadzia60 - Pią 17 Lip, 2009 21:01
Kociamama miałaś rację papier z LIDLA ma gramaturę 120g i jest blokiem rysunkowym z kolorowymi kartkami. Mimo to kupiłam go, gdyż stwierdziłam, że kartki mogę wykorzystać jako kolorowe tła. A kolorki są super.
Alexandra cudna kartka wykonana nową techniką. Kiedyś też chciałam coś podobnego zrobić, ale jakoś nie wciągnęło mnie.
ABA przepiękne obrazy. Po raz kolejny spytam jakie są ich rozmiary?
makneta - Pią 17 Lip, 2009 21:12
ABA, karteczki są prześliczne i wyjątkowe.
ABA - Pią 17 Lip, 2009 21:20
Odpowiadam wszystkim. Akty robiłam na konkretne zamówienie dla młodego mężczyzny. Mam jeszcze zamówienie na duży obraz pary kochanków na prezent slubny, który ma zawisnąć nad łózkiem młodych. Na razie jestem w fazie tworzenia pogladowego i szukam odpowiednich modeli. Sama projektowałam wzory. Wielkość tego obrazka jest A4 czyli kartka od bloku technicznego.
liken - Sob 18 Lip, 2009 10:27
ABA to jest cudne! ja też chcę taki prezent ślubny! chyba sama sobie wyhaftuję
kociamama - Sob 18 Lip, 2009 10:48
| liken napisał/a: | ABA to jest cudne! ja też chcę taki prezent ślubny! chyba sama sobie wyhaftuję  |
to do roboty - jeszcze zdążysz
narzeczonego zagoń do spraw związanych ze ślubem i weselem, a Ty wyszywaj
ABA - Sob 18 Lip, 2009 21:30
Liken jeżeli bedziesz wychodziła za mąż to moge Tobie podarować obraz . Jak już skonczę projekt to się podziele jego wyglądem i sama zdecydujesz czy jest w Twoim guscie.
Na dzień dzisiejszy robie 2 robótki pilne: bluzeczkę na szydełku dla małej Rózy i serwetę Richeliu na ławę kolezance. Potem juz wezme się ostro za dalsze zamówienie.
liken - Sob 18 Lip, 2009 22:49
ABA ślicznie dziękuję! Bardzo uciesze się ze wzoru... A ślub tuż tuż...
kociamama bardzo chetnie bym tak zrobiła, ale chyba nie puszczę go samego po garnitur, bo to taki zakręcony informatyk...
Jadzia60 - Nie 19 Lip, 2009 20:34
ABA ale jesteś ZDOLNA. Ja do tej pory tylko z gotowców wyszywam.
Liken może TY Wilson Cię zainspiruje (wyszywam Go krzyżykami)
Jednak ABA podsunęła mi pomysł i może spróbuję przerobić jego prace na haft matematyczny
A tak w ogóle Liken kiedy ten ślub?
ABA - Pon 20 Lip, 2009 10:20
Jadziu tak mnie chwalisz, że juz cała jestem jak burak czerwona.
Ja tylko posłuchałam rady "Kawa" To jej pomysł, by obrazy przetransformywać w haft matematyczny.
Dziekuję
PS. Juz znalazłam modele do mego projektu.
umironczuk - Pon 20 Lip, 2009 11:11
ABA,
jak mogę zapytać gdzie szukasz wzorów i pomysłów czy to są normalne obrazy w sieci
patii156 - Pon 20 Lip, 2009 12:06
ABA, brak słów
Czy macie jakiś sposób aby prosto i ładnie przyklejać naklejki stitching na kartki??? Bo ja myślałam że to takie proste, a okazało się że tak nie jest...
Nadal jeszcze u mnie motyw ślubny:
I kartki urodzinowe:
barbarera - Pon 20 Lip, 2009 13:04
dziewczyny przepiękne te Wasze kartki
kawa nad Twoimi pracami to się rozpłynęłam
liken - Pon 20 Lip, 2009 13:32
Jadzia ślub 5 września Ty Wilson mnie zauroczył - proste, a zarazem bardzo ekspresyjne rysunki... - dziękuję za pokazanie mi go!
ABA troszkę znudził mi się ostatnio haft matematyczny, ale dzięki Twoim obrazkom znów mi się chce Dziękuję!
patii bardzo ładne kartki! Kwiaty i obrączki razem najbardziej mi się spodobały:)
Jadzia60 - Pon 20 Lip, 2009 17:11
Pati cudowne kartki Też nie mam sposobu na proste przyklejanie napisów. Podważam je igłą a potem delikatnie przykładam w wybranym miejscu.
Umironczuk zobacz http://www.tywilson.com/h...postergall.html znajdziesz tu parę wzorów podobnych do tych, które tworzy ABA. Jeszcze "tylko" dziurki i obrazek gotowy
Phoebe - Pon 20 Lip, 2009 17:39
ABA, sliczne sa te Twoje kartki. Akty sa SUPER! maja w sobie to "cos"
kociamama - Pon 20 Lip, 2009 17:49
| patii156 napisał/a: |
Czy macie jakiś sposób aby prosto i ładnie przyklejać naklejki stitching na kartki??? Bo ja myślałam że to takie proste, a okazało się że tak nie jest.. |
Do tego celu służy (i świetnie się sprawdza)tzw. folia transportowa - kupiłam ją w sklepie dla plastyków - groszowa sprawa, sprzedają na metry (nie warto kupować zbyt dużo naraz, bo wysycha i nie trzyma tak dobrze).
To jest przeźroczysta folia (podobna do taśmy klejącej) powleczona klejem (ten klej jest przykryty papierem w kratkę).
Wycinasz sobie odpowiedniej wielkości kawałek folii(trochę większy od napisu), zdejmujesz ten papier w kratkę i folię przyklejasz do stickersa. Trzymając za brzeg folii zdejmujesz delikatnie stickersa z arkusza (przy napisach najlepiej jest podważać stopniowo stickersa nożykiem, żeby nie rozciągnąć liter) - masz napis na folii. Teraz trzymając tylko za folię możesz sobie dopasować miejsce dla napisu (ważne, żeby nie dotykać robionej kartki) - kiedy już jesteś zdecydowana, przykładasz napis do kartki, delikatnie dociskasz, żeby cały stickers się przykleił, a następnie zdejmujesz folię.
Jeśli robisz kilka kartek naraz, to można użyć tej samej folii tylko zaraz po zdjęciu jej z kartki trzeba przykleić z powrotem ten kratkowany papier.
Ta folia wygląda i działa jak taśma klejąca ma tylko tą przewagę, że nie niszczy papieru, do którego jest przyklejana (na kartce nie zostawia żadnego śladu), a jak wszystkie wiemy z taśmą klejącą to jest różnie.
patii156 - Pon 20 Lip, 2009 18:26
kociamama, dziękuje za porade
te_sia - Pon 20 Lip, 2009 20:23
Piekne wszystkie karteczki, obrazy a ja jak na razie moge tylko podziwiac
ABA aniolka juz wydziurkowalam-ale kiedy go wyszyc, a tu znowu kusisz pieknymi pracami, skladam
|
|
|