To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - GDAŃSK- spotkania

alutka171 - Nie 20 Mar, 2011 00:36

Woalko przykro placzek wracaj do zdrówka

Janeczko chętnie skorzystam love

ania_b - Nie 20 Mar, 2011 19:25

ela3s, bardzo mi miło, że o mnie pamiętałaś, ale ja już wcześniej wiedziałam, że w tę niedzielę nie przyjdę, bo mam kilkudniowy wjazd z młodzieżą. (przed chwilą wróciłam z pociągu - brudna i zmęczona, ale fajnie było). Mam nadzieję, że jeszcze się nieraz spotkamy.
Do zobaczenia.
A teraz czekam na fotki. Proszę zameldować, kto był.

Lucysia - Nie 20 Mar, 2011 20:10

Elblążanki były. Szczęśliwie wróciły do domu. Zdjęcia będą, jeszcze dziś, tylko trzeba je obrobić. Zatem proszę o cierpliwość.
cirena - Nie 20 Mar, 2011 21:22

Elu3S

Badz taki mila i napisz jak sie nazywa technika robienia przepięknych karteczek-pocztoweczek

cirena - Nie 20 Mar, 2011 21:27

Lucysiu

Ciesze sie ze do domku dojechaliscie szczesliwie zawsze sie martwie jak jedziecie w jedna czy w druga sttrone bo przeciez to jedna troche wieksza odleglosc niz my mamy.A Teraz czekam na Twoje fotki,a moze TY mi odpowiesz na pytanie ktore zadalam ELI3S

Lucysia - Nie 20 Mar, 2011 22:16

cirena, dzięki za troskę. Co do kartek, fo szczerze przyznam, że nie znam fachowej nazwy tej techniki. Jak dowiem się od Eli to dam znać. A teraz zdjęcia, o ile uda się je wstawić, bo to druga próba.

Lucysia - Nie 20 Mar, 2011 22:22

I jeszcze kilka:

janeczka33 - Nie 20 Mar, 2011 22:28

Ja też już dotarłam i zaraz wstawię zdjęcia, bo właśnie je obrabiam. Było wspaniale. Dziękuję wszystkim za mile spędzone chwile.

dzola31 - Pon 21 Mar, 2011 14:09

Było na co popatrzeć a nawet posmakować smakołyków Janeczki.Co do zdjęć to nie wiem, dlaczego ale nie chcą mi sie tu wrzucić , walcze od 30 minut, i poddałam się jeśli ktoś chce je zobaczyć to musi w album wejść . https://picasaweb.google.com/dzola31/SpotkanieGdansk20032011#
ela3s - Pon 21 Mar, 2011 17:04

cirena napisał/a:
Elu3S

Badz taki mila i napisz jak sie nazywa technika robienia przepięknych karteczek-pocztoweczek

Irenko ,powiem Ci szczerze , że mówimy na to kartki 3D(prawdę mówiąc ciut się spóźniłam na kurs więc mnie ominęło nazewnictwo,a jak do tej pory to niepotrzebna była mi nazwa)ale przy najbliższej okazji się dowiem Smile

wyrosnieta11 - Sob 26 Mar, 2011 20:43

a kiedy nastepne spotkanie?? ja juz jestem w gdansku to moze moglabym wpasc??
woalka - Pon 28 Mar, 2011 08:01

Od Janeczki słyszałam, że 17.IV. Smile
wyrosnieta11 - Wto 29 Mar, 2011 07:37

to moze nawet sie zalapie na to spotkanie Smile
woalka - Wto 29 Mar, 2011 08:13

wyrosnieta11, byłoby super Smile

A tymczasem przypominam wszystkim Pomorzankom, że dziś w Galerii Przymorze jest Craft 2011.

ania_b - Wto 29 Mar, 2011 09:44

A, zdążyłam zapomnieć. Dobrze, że tu zajrzałam.
wyrosnieta11 - Sob 02 Kwi, 2011 08:09

Kobietki potrzebuje jakas pamiatke komunii swietej dla chlopca. moze ktos by mogl na spotkanie jakas karteczke zrobic z tej okazji?? bede bardzo wdzieczna
Lucysia - Nie 03 Kwi, 2011 20:18

wyrosnieta11, spróbuję zrobić dla Ciebie taką 3D. A jak będziesz na spotkaniu, to przywiozę Ci schemat spódnicy o którą kiedyś pytałaś( o ile jeszcze jesteś nią zainteresowana). Zatem do zobaczenia 17 kwietnia. bye
Lucysia - Nie 03 Kwi, 2011 20:27

Co prawda jest to wątek spotkań gdańskich, ale zdarzyło się, że Gdańszczanki zawitały do Elbląga, więc wklejam tu kilka zdjęć z tego spotkania. Było to spotkanie na kursie bombek TEMARI.

wyrosnieta11 - Pon 04 Kwi, 2011 07:09

Lucysia, z gory bardzo dziekuje :*
lil - Pią 08 Kwi, 2011 22:12

ehh w marcu mi się nie udało i już miałam nadzieję, że w kwietniu się załapie ale wygląda na to, że nie Sad
moja druga połówka jest w Gdańsku tylko 2 razy w miesiącu i jeden z tych "razów" wypada akurat w ten weekend kiedy jest spotkanie Sad

a miałam nadzieję, że mi ktoś pokaże jak się powinno frywolić... bo wiem, że nie umiem poprawnie wesoło mi

wyrosnieta11 - Sob 09 Kwi, 2011 07:19

wg mnie to ladnie frywolisz i rob to nadal Smile nie przejmuj sie niczym tylko rob to Smile ja inaczej trzymam cala robotke niz wiekszosc z frywolitkujacych i jakos mi to nie przeszkadza Smile
alutka171 - Sob 09 Kwi, 2011 18:06

Wyrosnięta11 dobrze prawi Smile nie ważne jak kto robi , a jak wychodzi. Tobie wychodzi super cool cool cool Ja też nie potrafiłam załapać tego powiedzmy prawidłowego sposobu. Najpierw metodą prób i błędów wypracowałam swój własny sposób, a później natrafiłam na filmik z dość łatwym sposobem wiązania supełków. Dopiero teraz niedawno zaskoczyłam jak to robią inne frywolitczanki ,a robię frywolitki ok 4 lat he he
Reasumując trzymaj tak dalej i nie przejmuj się zbytnio bo Twoje frywolitki są przepiękne pax brawo brawo

Basia.G - Sob 09 Kwi, 2011 19:29

Lil - bardzo pięknie Ci wychodzi frywolenie Smile i bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia - szczególnie te z parku ( podpisz gdzie zostały zrobione ) . Bylam tam na spacerku godzinkę temu . Teraz jest tam kilka drzew położonych od wiatru .
lil - Nie 10 Kwi, 2011 13:54

Basiu w tym parku na Oruni?
hmmm chyba muszę się tam wybrać... uwielbiam ten park jest moim zdaniem dużo ładniejszy niż Oliwski ale mam też do niego dużo dalej Smile

i dziękuję dziewczyny za miłe słowa o moich prackach Smile
bardzo się cieszę, że się wam podobają! cmoknięcie cmoknięcie

Basia.G - Nie 10 Kwi, 2011 20:26

[quote="lil"]Basiu w tym parku na Oruni?
hmmm chyba muszę się tam wybrać... uwielbiam ten park jest moim zdaniem dużo ładniejszy niż Oliwski ale mam też do niego dużo dalej Smile

Tak , właśnie w tym parku - blisko tego pomnika Tatara jest kilka cyprysow i nie są wyrwane tylko polożone . Za slynną ławeczką po tej wichurze drzewo wyrwane z korzeniami . Ten park jest dużo ladniejszy dlatego , że jest bardziej naturalny . Mam szczęście , bo mam do niego 5 minut z górki Smile . Dwa tygodnie temu widzialam tam sarenkę Smile .