Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się
umironczuk - Pią 10 Lip, 2009 13:35
Super kartki wam wyszły
bonnie87 - Pią 10 Lip, 2009 14:06
Moje nowe produkcje:
Komplecik na ślub (na zamówienie)
Taka okazjonalna, bo spodobał mi się wzór
I kolejna ślubna:
I jeszcze takie dla dzieciaczków:
I podpisuję się pod poprzedniczkami - super karteczki
krystyn47 - Pią 10 Lip, 2009 17:06
patii156 - udowodniłaś, że nie potrzeba żadnych gotowych złoconych napisów, żeby wyglądała elegancko. Super komponujesz motywy. Haft matematyczny solo - to jest to.
alexandra20 - Pią 10 Lip, 2009 20:06
a oto moje nowe karteczki:)
najpierw te na obronę dla dziewczyny z rachunkowości z liczydłem i cyferkami:) liczydło zrobione z nawleczonych na nitkę koralików ( 100 koralików) i 2 zapałek z odciętymi łebkami:)
i w środku sowa szara:)
i druga dla dziewczyny z ochrony środowiska:)
i w środku brązowa sówka:)
1 ślubna
2 ślubna
i urodzinowa
bonnie87 - Pią 10 Lip, 2009 20:23
Wow, alexandra20 ty to masz tempo produkcji:) A co jedna kartka to lepsza. Ale przyznaje że najbardziej mnie powaliła ta z liczydłem, po prostu bomba pomysł
alexandra20 - Pią 10 Lip, 2009 20:38
dzięki:D jakoś tak mnie w nocy natchnęło z tym liczydłem:D początkowo planowałam kalkulator zrobić, ale myślałam myślałam i wymysliłam:D mam w domu jesczze kilka karteczek wyszytych, ale na razie nie mogę ich pokazać bo są na ślub kuzynki i mogłaby je przypadkowo zobaczyć przed ślubem więc nie pokazuję:D doperio w połowie sierpnia się nimi pochwalę:)
krystyn47 - Pią 10 Lip, 2009 20:42
Super liczydełko
alszka - Pią 10 Lip, 2009 22:38
alexandra20 - świetne kartki, a pomysł z liczydłem - rewelacja! Kobieto, kiedy Ty znajdujesz czas na tyle karteczek???
A tutaj parę moich (w końcu poflirtowałam trochę z moim aparatem).
Nadal ślubnie...
i kwieciście oraz igiełkowo
Wiem, dopiero mamy lipiec, ale po prostu zakochałam się w tym wzorze. A poza tym na święta będzie jak znalazł
umironczuk - Sob 11 Lip, 2009 01:30
Oj dziewczyny karteczki przepiękne a ile nowych pomysłów rewelacja
teraz moje pytanie jak szyjecie kartki jak wam jest wygodnie czy bierzecie jedną bardzo długą nitkę czy wolicie jak są krótsze i częściej musicie doklejać
ja próbowałam z długą nicią i powiem że mi się bardzo plątała krótką nicią jest dużo łatwiej mi szyć ale wtedy jest więcej klejenia a co wy na to
a to moja skromna karteczka
bonnie87 - Sob 11 Lip, 2009 09:02
Ja powiem tak: długą nitką dobrze mi się robi jak jest kolorowa, tzn mam na myśli mulinę. A co do nitki złotej czy srebrnej, to właśnie one najbardziej się plączą, dlatego używam ich w krótszych kawałkach.
patii156 - Sob 11 Lip, 2009 13:18
Dziękuje za wszystkie pochwały
Ja wole używać dłuzszej nitki bo tak mi jest wygodniej i nie lubie ciągle nawlekać nowej.
Jadzia60 - Sob 11 Lip, 2009 20:16
Kobietki dziękuję za pochwały moich prac. Wzorki znalazłam oczywiście w albumie Patrycji na Picasa (Patii wielkie dzięki ).
Krystyna - najczęściej wyszywam na 1 arkuszu kartonu wizytówkowego (nie obcinam go dlatego moje kartki mają wymiary 10x21 cm) Arkusz dzielę na 3 części i na środkowej dziurkuję wzorek zob. instrukcja http://www.form-a-lines.com/form-a-lines.php
Alszka, Patii, Bonnie, Alexandra, Umironczuk przepiękne karteczki
Alszka mnie też już ciągnie do Bożego Narodzenia. Tym bardziej, że Liken zaopatrzyła nas we wzorki.
te_sia - Sob 11 Lip, 2009 20:40
Wszystko jak zwykle super zrobione
ABA - Nie 12 Lip, 2009 10:41 Temat postu: podziwiam Witajcie kochane robótkomanianki.
Podziwiam wszystkie karteczki. Przy Waszych komentarzach też spróbowałam pergamono. Na razie jestem baaaardzo początkująca. Te technikę pragnę poznać blizej od roku. Niestety doba ma tylko 24 godzin i nie chce się nijak wydłużyć.
Buzię rozdziawiłam na Alszki kartki. Szczególnie zainteresowana jestem tymi papierowymi ozdobnymi wstęgami, na których wyszyte są śliczne kwiaty. Alszko powiedz czy Ty kupowałaś ten ozdobny papier? Czy sama tak cudnie wycinałaś? Jeżeli kupowany to jak drogi?
alszka - Nie 12 Lip, 2009 11:40
Dzięwczęta dzięki wielkie za wszystkie komplimenta
ABA - kwiaty wyszywałam na najzwyczajniejszym w świecie brystolu, nie był to nawet papier wizytówkowy. Brzegi robiłam dziurkaczem brzegowym - taki dziurkacz, który ładnie przyozdabia brzegi.
Na allegro jest bardzo duży wybór tych dziurkaczy:
http://www.allegro.pl/sea...urkacz+brzegowy
Ja wybrałam sobie taki, żeby potem już nie musieć wycinać brzegów, nie muszę się martwić o to, że nierówno wytnę hehe Takie małe obejście własnej nieumiejętności
Pozdrawiam
liken - Nie 12 Lip, 2009 11:48
Tak dla formalności cztery karteczki. Właściwie kartek było więcej, ale tylko kolorami się różnią:)
A teraz mi poradźcie, proszę. Wzór wyszedł ładnie, ale nie mam pojęcia jak wykończyć, zeby było choć trochę eleganckie...
alexandra20 - Nie 12 Lip, 2009 11:54
ja dalam nad nim i pod nim imiona ślubujących:) ale myślę, że można też jakąś lamówkę zrobić z tych wzorków "brzegowych czy jak je nazwać:) albo jakiś kwiatowy wzorek z boku:)
kociamama - Nie 12 Lip, 2009 18:24
Dałabym narożniki ze stickersów, napis "W Dniu Ślubu" i obrączki lub dwa serduszka(też stickersowe).
Nie wiem ile jeszcze masz miejsca na kartce, bo można by spróbować zrobić coś w rodzaju bramy - ktoś nie dawno pokazywał taką kartkę
znalazłam u krysak coś takiego
http://www.fotosik.pl/pok...089484248f.html
http://www.fotosik.pl/pok...f557d186cc.html
te_sia - Nie 12 Lip, 2009 19:36
ABA w Biedronce (od 23 .07)maja byc dziurkacze dekoracyjne wygladaja na brzegowe 6 szt. 22,99zl
alszka - Nie 12 Lip, 2009 19:52
te_sia - skąd masz tą informację? Na ich stronie jeszcze nie ma informacji o ofercie na 23. lipca...
te_sia - Nie 12 Lip, 2009 20:12
liken - Pon 13 Lip, 2009 09:15
alexanda, kociamama dzięki za radę... chyba zdecyduję się na bramę - jutro będę mieć trochę czasu, to pobawię się nożyczkami, papierem i naklejkami:)
te_sia super, ze podałaś informację o dziurkaczach. W normalnych sklepach tyle to się płaci za jeden dziurkacz, a tu aż 6 Musze tylko poszukać Biedronki w Krakowie
bonnie87 - Pon 13 Lip, 2009 09:28
te_sia też bardzo dziękuję za tą informację. Siostra mojego chłopaka pracuje w biedronce, więc spróbuję się do niej uśmiechnąć ładnie:)
patii156 - Pon 13 Lip, 2009 13:10
te_sia, ja równiez dziękuje za inf
kociamama - Pon 13 Lip, 2009 15:53
Ja w ubiegłym roku za ten sam zestaw (dziurkacze te same) zapłaciłam 9,99, a teraz 22,99 - zdzierstwo równe.
Ale faktem jest, że oryginalne kosztują dużo, dużo więcej.
I taka moja uwaga - z praktyki- nie dziurkujcie nimi papieru grubszego niż 160g/m2, bo się zacinają (z papierem w środku) - poza tym są ok.
|
|
|