Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178
pika15 - Śro 04 Lut, 2009 08:19
nula, coś pięknego , ile to potrzeba cierpliwości
Pani Mama - Śro 04 Lut, 2009 10:49
nula śliczne jak zawsze zreszta
alicja11 - Śro 04 Lut, 2009 11:21
Nula zadziwiająco szybko opanowałaś czółenka masz i do nich niewątpliwy talent ,bo plątasz już przeurocze cudeńka
barburka - Śro 04 Lut, 2009 11:55
pika15, Pyszne wypieki, wybrałam ciasto serowo-jabłeczne.Robiłam sernik gotowany ale na herbatnikach i z polewą też pyszny.
nula - Pon 09 Lut, 2009 09:10
Dziękuję wszystkim za miłe słowa !!!!!
Na razie nie mam nic nowego do pokazania
Robię naszyjnik dla koleżanki ale postanowiłam też w końcu wrócić do wszystkich innych pozaczynanych robótek. Wczoraj udało mi się w końcu skończyć hafcik - właśnie się suszy - więc niebawem go zobaczycie
Przy okazji mam pytanie do wszystkich frywolitkujących :
naszyjnik dla koleżanki jest bardzo prościutki (tylko kółeczka i łuczki - nawet bez pikotków - bo taki właśnie chciała ) ale chce żeby nie miał zapięcia tylko był wiązany.
I tu mam właśnie problem. Nie wiem jak zrobić to wiązanie.
Czy taki skręcony sznureczek będzie dobry ? Jak to się sprawdzi w praktyce ?
Robiłyście coś takiego ? A może mamcie jakieś inne sprawdzone pomysły na wiązanie ?
Ale muszę się Wam pochwalić czym innym
W piątek byłam na spotkaniu robótkowym !!!!
A wszystko przez karmelka !!!!!
Bo to ona umówiła mnie na to spotkanie i gorąco namawiała, żebym poszła !!!!
Gdyby nie karmelek to w życiu bym się nie odważyła !!!! Nikogo tam nie znałam i szczerze mówiąc jakoś tak głupio mi było, ale nie wypadało nie pójść - skoro dostałam takie miłe zaproszenie.
I wiecie co ? świetna sprawa takie spotkania !!!!!
Strasznie byłam dumna, bo dziewczyny nie chciały wierzyć , że robię frywolitki dopiero od miesiąca i w dodatku, że sama się nauczyłam !!!!
Pokazały mi kilka rzeczy, których jeszcze nie umiałam.
Następne spotkanie za miesiąc - już się cieszę !!!!
Aniu - jeszcze raz ogromne dzięki i milion całusów dla Ciebie !!!!!
A w zeszłym tygodniu zaszalałam i zrobiłam zakupki
Skończyły mi się bigle do kolczyków, więc trzeba było uzupełnić zapasy
Przy okazji kupiłam "trochę" korali i innych akcesoriów do biżuterii
Mam nadzieję, że na jakiś czas starczy !!!!
A teraz muszę wymyślić prezent na WYMIANĘ WIELKANOCNĄ i się za niego zabrać, żeby zdążyć na czas (gdyby ktoś jeszcze nie wiedział o co chodzi to podaję linka do tematu http://maranta.livenet.pl...p=200869#200869
Pozdrowienia dla wszystkich
anna.pluta1 - Pon 09 Lut, 2009 11:09
super prace
BozaKrowka - Pią 13 Lut, 2009 09:59
sliczne prace
beacia-24 - Pią 13 Lut, 2009 13:58
nula, pochwal się co wyczarujesz z tych błyskotek, w to że piękności nie wątpię, ale cóż to być może. Hmmmm biżu frywolitkowa, czy może innego rodzaju. Nie mogę się doczekać by móc podziwiać kolejne cudności. Czekam prawie cierpliwie na kolejne dzieła
karmelek - Pią 13 Lut, 2009 15:10
nula jak mi teraz głupio... i niezręcznie...
Nie zaglądam do wszystkich wątków, bo nie dam rady po prostu, a tu takie miłe rzeczy piszesz , a myślałam, że dziewczyny nadal chwalą Twoją piękną biżuterię.
Ale bardzo , bardzo się cieszę, że poszłaś Nasze forum robótkowe jest super, ale pewnych rzeczy można dowiedzieć się, zobaczyć, porównać tylko "na żywo" a najfajniejsze jest to, gdy nagle okazuje się, że jest jeszcze kilkanaście innych osób dla których robótki ręczne to hobby, sens życia itp... krótko mówiąc, że są też inne zakręcone dziergaczki, które w lot łapią o co chodzi i nie dziwne są im rozterki na wzorem, kordonkiem czy grubością szydełka
ściskam Cię
A teraz o sznureczku: chyba maranta robiła coś takiego nie wiem...
Czy ten sznurek będzie się dobrze wiązał skoro sam jest poskręcany na maxa? tzn. czy będzie go łatwo rozwiązać, żeby zdjąć naszyjnik?
nula - Pią 13 Lut, 2009 17:29
Dziewczynki - dziękuję
| karmelek napisał/a: | | jak mi teraz głupio... i niezręcznie... |
Ciekawe dlaczego ???? Zupełnie nie masz powodu !!!! Ja też nie mam czasu do wszystkich zaglądać na bieżąco !!!!
| karmelek napisał/a: | | Czy ten sznurek będzie się dobrze wiązał skoro sam jest poskręcany na maxa? hmm tzn. czy będzie go łatwo rozwiązać, żeby zdjąć naszyjnik? |
no właśnie tego się obawiam !!!
Masz rację, maranta robiła kilka wiązanych naszyjników - więc chyba po prostu zapytam ją jak rozwiązała ten problem
Beacia - pierwszy komplet biżu już powstał
Fotki zrobię jutro, bo teraz już za ciemno !!!!
Tyle jeszcze chyba wytrzymasz
beacia-24 - Pią 13 Lut, 2009 19:03
nula, ja nie wiem czy jestem zdolna do takiej cierpliwości hahaha, Koniecznie jak tylko zaświta wstawaj i fotki wrzucaj. Niestety moja przesyłka dotrze dooopiero jutro, a wiem, że jest od wtorku, to wszystko przez siostrę. Wystawia moją cierpliwość na cięężką próbę, dlatego chociaż Ty miej litość nade mną
karmelek - Sob 14 Lut, 2009 10:37
nula napisała:
| Cytat: | | Ja też nie mam czasu do wszystkich zaglądać na bieżąco !! |
No to ufff....
Ależ jestem ciekawa co nam pokażesz I jak "rozwiąże" się sprawa wiązanego sznureczka
nula - Sob 14 Lut, 2009 11:09
No to proszę bardzo
Najpierw hafcik
Widoczek jest malutki - haftowany na baaaardzo drobnej kanwie - pod szkłem powiększającym !!!!!! (poważnie )
Koleżanka uszczęśliwiła mnie ta rameczką i dodała do tego kawałek odpowiedniej kanwy
Rameczka ma średnicę 7,5 cm a sam haft - 5 cm (średnica haftu - 60 xxx)
Same zobaczcie
I przy okazji wypróbowałam jej patent na tło - to białe dookoła nie jest haftowane (nie wiem czy to będzie dobrze widać) tylko kanwa pomalowana jest białą farbą emulsyjną
A na prośbę syna - jako prezent walentynkowy - miały powstać kolczyki.
Ale jak szaleć to szaleć ! Ponieważ po ostatnich zakupach towaru mam pod dostatkiem zrobiłam cały komplet !
Może być ?
Mam nadzieję, że się spodoba
Sprawa sznureczka pozostaje nadal otwarta - czekam aż wpadnie mi jakiś pomysł do głowy.
Madzia - Sob 14 Lut, 2009 11:24
Cudności Nula!
Bernadka - Sob 14 Lut, 2009 11:29
nula, szczęka mi opadła
Violetta21 - Sob 14 Lut, 2009 11:40
komplecik śliczny ale hafcik powalił mnie na kolana swoim rozmiarem
Elżbieta P. - Sob 14 Lut, 2009 12:11
nula ale piękny ten hafcik i ta wielkość komplecik też bardzo fajny
zonieczka - Sob 14 Lut, 2009 12:47
hatf powalił mnie na kolana
a biżu jest super, obdarowana napewno będzie zadowolona
halszka - Sob 14 Lut, 2009 12:52
Nula - jesteś wielka
beacia-24 - Sob 14 Lut, 2009 13:32
nula, co prawda rano ochów i achów końca nie było, ale raz jeszcze Ci posłodzę, należy Ci się za takie cuda.
Hafcik jest REWELACYJNY. Zwaliłaś mnie z krzesła obrotowego (lądowanie było baaardzo twarde - jesteś bezlitosna) bez dwóch zdań. Wielkość jest porażająca - dlatego nie dziwię się, że potrzebne były dodatkowe akcesoria pomocnicze. Mimo tego, iż tło pomalowane wygląda super, ułatwiło Ci to pracę. Warto było tyle czkać by móc podziwiać takie cudo.
Biżu - fantastyczna. Wszystko ładnie dobrane i perfekcyjnie wykonane z wyczuciem i klasą. Obdarowana powinna się mieć na baczności by ktoś jej kompleciku nie zwinął bo się dopiero narobi
Pękam z dumy
Ogromnie mnie cieszy, że dałaś się zarazić biżuteryjnym szałem, niecierpliwie czekam na kolejne dzieła.
Co do tła to pamiętasz moją poranną reakcje oba super pasują. Fajnie, że program nie jest już dla Ciebie wrogiem i obrabianie nie stwarza problemu, jak to mówią "Nie taki diabeł straszny..."
Same gorące brawa dla Ciebie za takie piękne pracki
karmelek - Sob 14 Lut, 2009 15:25
o ma-mo... i tak już chyba zostanę
nula piękna miniaturka i na dodatek haftowana pod lupą! Szok! Biżuteria śliczna, wiosenna i delikatna bardzo mi się podoba
barbara 1 - Sob 14 Lut, 2009 15:55
Miniaturka jest rewelacyjna biżuteria sliczna
milamirka - Sob 14 Lut, 2009 15:57
nula - Sob 14 Lut, 2009 17:01
Madzia, Bernadka, Violetta21, fruzia, zonieczka, halszka, beacia-24, karmelek, barbara 1, milamirka,
Jejku, dziewczyny - dzięki !!!!
Strasznie się cieszę, że Wam się podoba !!!!
Żeby jeszcze wielkość tego hafciku była wprost proporcjonalna do czasu jego wykonania ! - ale gdzie tam !!!! męczyłam go i męczyłam i skończyć nie mogłam - dłubanina straszna !!!!
Ale efekt fajny, nie powiem
Beacia - i kto tu pisze eseje ?
Dobrze wiesz, że biżuteryjnym szałem zaraziłam się właśnie od Ciebie - więc połowa winy (albo zasługi ) należy się Tobie
Przedtem nigdy nie wchodziłam w biżuteryjne tematy bo myślałam, że to nie dla mnie !!!!
wiesia_33 - Sob 14 Lut, 2009 20:17
nula miniaturka śliczna, a biżuteria ochhhhhhhh ...
|
|
|