To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH

jolusianta - Pią 10 Paź, 2008 10:26

witam...chcialam was prosic o rade,kolezanka chce abym zrobila jej podobny koszyk z kwiatami,ale uzgodnilam z nia ze koszyk i nitki oraz bukiet sztucznych kwiatow sama kupi,ja tylko dorobie jej kwiatki i nie wiem jaka cene mam jej podac za te kwiatki...moze ktoras z was juz kiedys cos takiego sprzedawala...

renatasn1 - Wto 21 Paź, 2008 14:11

Witam, zawsze mam problem z wycena rzeczy które robie . Proszę o poradę
Obrus okrągły http://www.fotosik.pl/pok...f5f78754c6.html
Średnica ok. 200-220 cm. nici KORAL - Ariadna.
Na ile mozna go wycenić.
Bedę wdzięczna za chociaz małą podpowiedź
Czy cena 300zł nie będzie wygórowana ???

qrka - Wto 21 Paź, 2008 14:15

renatasn1 napisał/a:

myślę, że nie , wołaj więcej
Nici pewnie dużo poszło? a tanie to one nie są

Leśny Duch - Śro 22 Paź, 2008 23:13

Czy na same nici nie poszło przypadkiem z 50 zł (a może więcej, nie wiem, ile waży)? Za taki duży (i ładny) obrus wzięłabym więcej.
Gosiaczekk - Śro 05 Lis, 2008 17:02

Mam do Was prośbe mianowicie ile wołać za sopelka?

Licze na waszą pomoc uklon

cobrad - Wto 11 Lis, 2008 12:52

Tak czytam ten temat i powiem Wam, że już nieraz mnie allegro strasznie denerwowało z tymi cenami. Osobiście jeszcze nie sprzedaję swoich wyrobów ale powoli chciałybyśmy z mamą zacząć ale tych z allegro nie jesteśmy w stanie przebić - mało ludzi ( z wyjątkiem tych co sami robią ) doceni ręczną pracę, a przecież na wszystko trzeba czasu, umiejętności i materiału. Nie wiem czy ludzie chcą aby za darmo rozdawać? Także słyszałam, że Niemcy doceniają tak samo jak Belgowie, szkoda że nie nasi.
szydeleczko - Wto 11 Lis, 2008 13:07

sliczny sopelek w ksztalcie aniolka - mysle ze zalezy od wielkosci jesli malutki do 10 cm - 20 zł nie bedzie wygurowana cena jesli wiekszy do 15 cm to 25-30 tez nie bedzie za duzo (oczywiscie wiedza to osoby ktore robia ze niekiedy cena nici i robocizny jest wieksza- a nie chodzi o to by robic cos i nic z tego nie miec) oczywiscie obecnie jest duzo tanich ozdob z Chin - nie mozna jednak brac ich pod uwage!!!!!!
Madzia - Nie 23 Lis, 2008 17:06

Kochane poradźcie, ile wziąć?

jeśli w ogóle się sprzeda, średnica 91 cm.

jadwisia - Nie 23 Lis, 2008 21:37

Grażyna
masz rację,jak komuś za drogo to niech sam sobie zrobi.Ręczna ładna robota powinna być dobrze zapłacona.To są rzeczy niepowtarzalne.Czasu zajmują sporo.
Ja, jeśli miałabym robić za pół darmo to wolałabym zrobić coś dla siebie.

hurrraaa cool [/b]

jadwisia - Nie 23 Lis, 2008 21:45

renatasn1 napisał/a:
Na ile mozna go wycenić.

Ile zużyłaś nici na ten obrus?,bo najmniej 200zł wzięłabym za robotę.

szydeleczko - Pon 24 Lis, 2008 11:10

Madziu mysle ze 200-250 to nie bedzie wygurowana cena jesli ktos wie i ceni reczną pracę / pozdrawiam radocha
Asia S. - Pon 24 Lis, 2008 12:17

Uważam, że 200 - 250 zł
Madzia - Pon 24 Lis, 2008 18:38

Bardzo dziękuję za odpowiedzi! cmoknięcie
Agucha - Pon 01 Gru, 2008 21:45

znacie może stronę www.koronkowe.pl ?

są tam takie przepiękne czerwono-białe staniki

taki stanik kosztuje tam 73 zł

czy ktoś byłby w stanie robić za mniej??? i jeśli tak to za ile??

tylko proszę mnie nie bić za to pytanie przepraszam

malgosp - Pon 01 Gru, 2008 23:37

nie ma się co dziwić, że tam są taaaaaaaakie ceny, wszak to koronki koniakowskie
Agucha - Pon 01 Gru, 2008 23:49

czy koronki koniakowske to jakiś specjalny typ koronek? wymagający wiele pracy i dlatego takie ceny?
Grażyna - Pią 12 Gru, 2008 09:49

Tak Agucha, koronka koniakowska powstaje z drobnych elementow łaczonych ze soba w ostatniej fazie dziergania, dlatego taka koronka jest drozsza. Elementy sa zrobione z cieniutkich nici.
jadwisia - Pią 12 Gru, 2008 11:25

renatasn1 napisał/a:
Na ile mozna go wycenić.

Moim zdaniem cena 300zł napewno nie jest wygórowana.Oczywiście nie licząc nici.Wiem ile czasu trzeba przy tej robocie spędzić.Jak komuś za drogo to niech kupi chiński(po pierwszym praniu się pruje)cena będzie duuużo niższa.
Ręczna robota to trochę arcydzieło-a to trzeba cenić.Ten obrus jest prawdziwym arcydziełem!!!

czarownica71 - Sob 03 Sty, 2009 10:22

właśnie nad tym samym się zastanawiałam,ponieważ zawsze dodatkowe pieniądze są mile widziane
przez przypadek trafiłam na stronę : http://www.etsy.com/ jest to miejsce,jak zdążyłam doczytać w którym można sprzedawać swoje wyroby,zgodnie z polityką witryny można sprzedawać TYLKO swoje ręczne wyroby,antyki minimum 20 lat stare i przedmioty takie jak np włóczki służące do wyrobu ręcznych robótek

może któraś z Foremek już tam sprzedaje i mogłaby coś od siebie napisać ???

Pani Mama - Wto 06 Sty, 2009 11:05

dziewczyny zobaczcie na tej stronie rekodzieło irekodzielo na zamówienie, tam jest odpowiedz ile co kosztuje
http://www.dagaz.h2.pl/in...at_id=33&page=0

igawroc - Śro 25 Lut, 2009 11:47

haneczka814 napisał/a:
dziewczyny a ta bluzeczka [url=http://images29.foto...00m.jpg]Obrazek[/URL] jak myślicie ile mogę za nią wziąć, mam zamówienie - pierwsze w życiu, przyznam się, że sporo się przy niej napracowałam

Za taką bluzkę z grubszych nici (Sonata) czyli jakby nie patrzeć mniej pracy brałam 80 zł. Za Twoją spokojnie 100 zł.

badiedii - Pią 27 Lut, 2009 22:58

wiem ile ta bluzeczka kosztuje pracy bo sam robiłam ją z sonaty skasowałam 50 zł bez nici
szajka - Sob 28 Lut, 2009 09:36

ja wczoraj widzialam na bazarku "niby ręcznie robione" serweteczki.... taka ok 25cm średnicy - 7 pln :-/ , ale dogadałam się z sąsiadką i zrobie jakies serwetki to moge jej dac, bo na święta ma zawsze stoisko z świątecznymi ozdobami i akcesoriami. i anuż widelec cos sie sprzeda
danuta_k - Śro 18 Mar, 2009 23:27

Moje drogie.
Mama do was pytanie.
Ile można policzyć za wykonanie koronki (na szydełku) o szerokości 20cm i długości 6m.(bez materiału samo wykonanie).

gosias - Czw 19 Mar, 2009 07:10

Madzia, Smile 200 zł to minimum.

Zgadzam się jednak z poprzedniczkami - u nas jakoś za bardzo nie docenia się ręcznej pracy. Inni chcieliby unikatową pracę (bo przecież każda z nas robi inaczej) za półdarmo i nie mają najmniejszego pojęcia ile trzeba włożyć pracy np. w wyszydełkowanie takiej serwety.