To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

Madzia - Pią 23 Kwi, 2010 17:41

Piękne prace zrobiłaś, piękne prezenty dostałaś! brawo brawo brawo brawo
dehajola - Pią 23 Kwi, 2010 17:48

piękności i otrzymane i darowane brawo brawo
ciapara - Pią 23 Kwi, 2010 17:54

LidkaM napisał/a:
Czy mi się wydaje, czy Ty....... robiłaś mitenki na drutach?????
Pisałaś, że nie potrafisz na drutach a tu takie cudności porobione i to (jak się domyślam) na pięciu drutach!!!!

Tak Lidziu robilam wszystkie z tych prac pierwszy raz
Mitenki probowalam na szydelku dla corki...ale za duza dowolnosc w tym
Ciezko zrobic potem druga sztuke tak samo jak pierwsza
W drutowych mitenkach dzieki stronie Klary wszystko poszlo jak z platka

A SoWa tak sie spodobaly mitenki ze mam zamowienie od niej na kilka par Smile wiec znowu beda sie glupkowato wszyscy dopytywac po co mi tyle rekawiczek Smile

Co do robienia na drutach to ja nie pisalam ze nie umiem... w galerii na poczatku mam sweterek niebieski drutowy i pomaranczowa kamizelke dla corci wlasnej produkcji...
Umiem na drutach nie to co bym chciala raczej proste rzeczy typu oczka prawe, lewe, jakies proste warkocze, sciagacze itp. Dopiero jak zrobilam te rekawiczki na wymianke zaopatrzylam sie w dwa komplety drutow skarpetkowych bo te na ktorych robilam na wymianke byly z moich zapasow ze szkoly podstawowej, z jednej strony byly tempe ze az bolaly mnie zeby jak na nich robilam Smile

Co do drutow... male rzeczy robi sie fajnie...marzy mi sie ze kiedys naucze sie azurow na drutach

Nawet mialam Cie prosic Lidziu o doradzenie jakiegos prostego wzoru ktory by sie nadawal na zrobienie cienkiego szala azurowego na drutach...

joaska77 - Pią 23 Kwi, 2010 17:57

Piękne prace, a te mitenki i szaliczki po prostu cuda brawo brawo brawo .
buziaczek - Pią 23 Kwi, 2010 18:06

przepiękne nowości nadziergałaś i bardzo ładne dostalaś brawo
lamika88 - Pią 23 Kwi, 2010 19:04

Oj tak szalik jest baaaaardzo długi... wesoło mi Kilka razy się nim okręcam i dalej mi do kolan sięga wesoło mi wesoło mi Chłopak się śmiał ze mnie, że szalik jest większy niż ja wesoło mi wesoło mi Ale jest prześliczny i w jednym z najładniejszych odcieni niebieskiego wesoło mi A co do rękawiczek na drutach... Ja umiem tylko te z 5 paluszkami zrobić i babcia się ze mnie śmieje, że te z 2 się łatwiej robi a mi nie wychodzą... puknąć się puknąć się
elka j. - Pią 23 Kwi, 2010 19:08

Piękne prezenty, zarówno te przygotowane jak i otrzymane, co do jednego cool cool cool
halszka - Pią 23 Kwi, 2010 19:14

Ojjjjj CIAPARKO nasza - piękne prezenciki dostałaś brawo i ty też się spisałaś na medal - na dwa medale ! brawo brawo brawo brawo
reni - Pią 23 Kwi, 2010 19:29

super prezenty wesoło mi cool cool
ciapara - Pią 23 Kwi, 2010 20:09

Dzieki dziewczyny cmoknięcie cmoknięcie
Bardzo sie staralam z tymi prezentami
Kazda rzecz robilam pierwszy raz i mialam klopot jak tu zawracac glowe o rozne rzeczy i jednoczesnie sie nie zdradzic Smile

lamika88 a powiedz mi jak sie te paluszki w rekawiczkach u gory wykancza tzn laczy czubek??? bo ja zielonego pojecia nie mam

co do szaliczka boa... to niemiecka wloczka sportimo faktycznie przepiekny odcien niebieskiego Smile i bardzo mila w dotyku

Jarka - Pią 23 Kwi, 2010 20:40

WSZYSTKO JEST SUPER EXTRA cool cool cool
ciapara - Pią 23 Kwi, 2010 21:03

temat mitenek mi sie tak spodobal ze robie kolejne dla corki
oto prezentacja pierwszej
pomysl troche odgapiony od Klary reszta moja dowolna interpretacja Smile

ciapara - Pią 23 Kwi, 2010 21:05

Obiecalam Klarze linka do jej fasonu do jej strony
wiec musze wkleic zdjecie...

lamika88 - Pią 23 Kwi, 2010 21:12

Ja paluszki na czubku wykańczam tak: spuszczam trochę oczek w ostatnich rzędach i jak zostanie mi tak z 4-6 oczka czasami 6-8 zależy od nici to przeciągam przez nie nitkę szydełkiem i związuję... Nitki odpowiednio wplatam żeby nie były widoczne i to najlepiej przeplatając przez czubek żeby na pewno żadnej dziurki tak nie było. wesoło mi Wyczytałam kiedyś w książce, że tak się powinno robić ale to było dawno temu więc mogłam się pomylić w opisie... wesoło mi
SoWa - Pią 23 Kwi, 2010 21:42

hopla tak, tak - potwierdzam , drutowe mitenki zrobiły niesamowite wrażenie i teraz ciapara ma roboty po pachy hahahihi

Wszystkie 3 otrzymane prezenty śliczne, bardzo starannie wykonane, za co jeszcze raz dziękuję cmoknięcie

Violetta21 - Pią 23 Kwi, 2010 22:42

Aga super są te mitenki cool reszta prac chuste, szale i torebka śliczności hopla radocha
marysia54 - Pią 23 Kwi, 2010 23:22

Przepiękne prezenciki wymiankowe
brawo brawo brawo
brawo brawo brawo

a mitenki suuuuper
radocha cool cool

jusia1437 - Sob 24 Kwi, 2010 09:41

piękne prace cool cool wesoło mi wesoło mi wesoło mi
grzewa - Sob 24 Kwi, 2010 11:50

Wszystko piękne. brawo brawo brawo brawo brawo
LidkaM - Sob 24 Kwi, 2010 18:29

ciapara napisał/a:

Umiem na drutach nie to co bym chciala raczej proste rzeczy typu oczka prawe, lewe, jakies proste warkocze, sciagacze itp.

Ściemniasz koleżanko i tyle. Mitenki to nie są proste rzeczy. A robótki drutowe opierają się na oczkach prawych, lewych, jakichś warkoczach, ściągaczach.... no i może ażurach. Ale ażury są łatwiejsze niż warkocze. Spróbujesz i zachorujesz. Wszystko będzie ażurowe.

Grażyna - Sob 24 Kwi, 2010 19:41

piekne brawo
Elżbieta P. - Nie 25 Kwi, 2010 13:04

prezenty wymiankowe bardzo ładne i te zrobione i te otrzymane wesoło mi brawo
*pelasia* - Nie 25 Kwi, 2010 17:50

Wszystkie prace przepiekne. brawo brawo brawo
Beata T - Nie 25 Kwi, 2010 18:33

Przepiękne prace z wymianki brawo brawo brawo
nula - Pon 26 Kwi, 2010 07:24

ciapara, fakt, dość dawno mnie u Ciebie nie było wesoło mi
Temat wymiankowy śledziłam na bieżąco - chociaż nie brałam udziału.
Wszystkie prace uczestniczek (przepraszam - uczestników ) obejrzałam dokładnie w galerii - jestem pod wrażeniem - piękne rzeczy zrobiłyście.
A Te Twoje mitenki rzeczywiście są odlotowe brawo brawo brawo (tzn. już nie Twoje - tylko nowych właścicielek hahahihi )
Jeżeli możesz to napisz mniej więcej ile włóczki idzie na taką jedną parę - może w końcu też sobie zrobię - i wykończę trochę włóczki, która mi zalega w szafie ?