Galerie prac użytkowników forum - Moje robótki
buziaczek - Sob 09 Sty, 2010 18:09
same śliczności
marysia54 - Sob 09 Sty, 2010 23:43
Wszystkie Twoje prace są niesamowicie piękne, po prostu
same cuuuuuuuuuudowności
elka j. - Nie 10 Sty, 2010 01:39
Oglądać Twoje prace to wielka przyjemność Ciuszek bobaskowy bardzo mi się podoba, a jeszcze bardziej nowości, które wcześniej przedstawiłaś, cudeńka
Lucysia - Nie 10 Sty, 2010 10:46
Fantastyczne nowości!
gosias - Nie 10 Sty, 2010 13:24
dosiak - Pon 11 Sty, 2010 08:42
Witajcie dziewczyny !
tak jak obiecałam wrzucam opis bolerka-sweterka komunijnego,niestety w opisach dobra nie jestem a robiłam go " z głowy" bez opisu i schematu więc darujcie jeśli coś niezrozumiałe będzie!
No więc ...przody i tył bolerka robiłam ściegiem gładkim
czyli z prawej strony oczka prawe z lewej lewe.
Tył nabrałam 70 oczek i co 10 rzędów dobierałam obustronnie po 1 oczku
aby poszerzyć troszkę obwód (bo moja chrześnica ma już malutki biust )
Przody 30 oczek i tak samo jak tył
a od środka przodu dobierałam po 2 oczka tak aby powstał ten skos ( chyba 4 razy dobierałam)
Do okola sweterka (pliska do guzików)ja zrobiłam pliskę taką
( narysowałam razem z wykrojami...tak jak umiałam )),oprócz tego wzoru zrobiłam jeszcze 3 rzędy półsłupków żeby zrobić dziurki do guziczków i żeby ta pliska nie była taka cienka, ale można wykorzystać któryś z tych wzorków do pliski wokół sweterka
U dołu te kółeczka na sznureczkach tez rozrysowałam ( robi sie 10 oczek łańcuszka w ostatnim oczku łańcuszka zrobiłam 15 słupków i oczkiem ścisłym wbiłam się w pierwszy słupek zamykając w ten sposób kółko i znów 8 oczek łańcuszka i dalej obrabiać pliskę,to wiszące kółeczko robiłam co 10 półsłupków)
teraz rękaw:
robiłam go wzorem 111
ale co 4 rzędy wzoru wrabiałam pasek włóczką trawką białą.
na wysokości około 4-6 cm od pachy zrobiłam pasek z dziureczkami
tak aby wciągnąć wstążeczkę( to pozwoliło na wygląd rękawka jakby z bufką)
dalej rękaw robiłam normalnie czyli główka jak zawsze.
Dookoła sweterka przyszyłam kwiatki robione na szydełku
nie wiem czy wszystko zrozumiale opisałam jeśli nie to pytajcie a postaram sie na wszystko odpowiedzieć
orchidea - Śro 13 Sty, 2010 09:22
Dzięki wielkie, będę próbowac. Strasznie mocno się cieszę
Nie umię pomocy dodac. Czy ktoś może za mnie dodac punkt pomocy dla kochanej Dosiak? Proszę.
gosias - Śro 13 Sty, 2010 12:00
| orchidea napisał/a: | Dzięki wielkie, będę próbowac. Strasznie mocno się cieszę
Nie umię pomocy dodac. Czy ktoś może za mnie dodac punkt pomocy dla kochanej Dosiak? Proszę. |
Jeżeli założyłaś temat i Dosiak napisała tam jakiś post, wówczas przy jej poście znajdziesz odnośnik "pomogła" i kliknij na tę ikonkę. W taki sposób dodasz punkt.
Mirra - Śro 13 Sty, 2010 23:32
Rany julek! Toż to istne cuda! Naprawde wszystko wydziergałaś własnymi r ekami? Bajeczne ,cudne, przewspaniałe dopracowane rzeczy. Też tak chce! GRATULUJĘ!
dehajola - Czw 14 Sty, 2010 08:35
ładne bobaskowe
dosiak - Pon 17 Maj, 2010 13:41
Bardzo wszystkim dziękuję za pochwały i ciepłe słowa!
Znowu bardzo długo mnie nie było...ale tak to już jest...dzień ucieka za dniem
chcę Wam pokazać kilka nowości znowu! http://dosiak.pl/nowe/nowe.html
I przy okazji bardzo dziękuję za wszystkie życzenia urodzinowe!!! oczywiście służę schematami i wszelaką pomocą jeśli jakiś ciuszek się Wam spodoba!pozdrowionka dla wszystkich w ten pochmurny dzień!!!!
saba52 - Pon 17 Maj, 2010 13:54
Normalnie szczęka mi opadła cuda cuda i jeszcze raz cuda
dosiak - Pon 17 Maj, 2010 14:07
dzięki
gosias - Pon 17 Maj, 2010 18:30
dosiak, normalnie szczena mi opadła...... Śliczności
buziaczek - Pon 17 Maj, 2010 23:45
woooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwww skąd ty masz tyle czasu na zrobienie tylu nowości twoje ręce szybciej pracują niż maszyny hehehe
Bernadka - Wto 18 Maj, 2010 06:47
Jarka - Wto 18 Maj, 2010 08:06
ALE NATRZASKAŁAŚ TYCH CUDENIEK
Elżbieta P. - Wto 18 Maj, 2010 17:30
jak dużo narobiłaś tych rzeczy, wszystkie są bardzo ładne
iwonka - Śro 19 Maj, 2010 06:47
dosiak zawał serca u mnie murowany , kiedy Ty to wszystko robisz??????wszystko przepiękne, a po obejrzeniu czarnej irlandzkiej sukienki padłam na kolana
dosiak - Śro 19 Maj, 2010 06:56
Dziewczyny bardzo dziękuję !!!!ja bez robótek nie umiem żyć a teraz wpadłam w ciąg chust i szali estońskich niedługo pokażę co z tego wychodzi...a teraz lecę szykować chłopaków do szkoły
bean - Śro 19 Maj, 2010 14:44
dosiak, śliczności
SoWa - Śro 19 Maj, 2010 17:16
Cuda!
kasiajulia2 - Śro 19 Maj, 2010 19:19
dosiak, piękne te nowośici ,przepiękne
dosiak - Pią 21 Maj, 2010 13:37
Dziękuję wszystkim!!! a teraz się pochwalę nowym członkiem rodziny!!! nasza sunia ma na imię pusia tak wymyśliły dzieci i ma 2,5 miesiąca...jest cudowna!!! no i chyba będzie dziewiarką...a przynajmniej też lubi wszelakie włoczki
bean - Pią 21 Maj, 2010 14:00
SŁODKA !!!!!!
Niech Wam się dobrze chowa, bo nie ma wierniejszego przyjaciela rodziny od pieska (a właściwie, suczki )!
Moja goldenka ma już 8lat, ale ostatnio oglądałam zdjęcia, gdy przynieśliśmy ją do domu - wyglądała prawie identycznie jak Twoja Pusia
|
|
|