Pogaduchy - ciaza
Meta - Śro 09 Lip, 2008 13:10
beniaka gratulacje - i dużo zdrówka i jak najlepszego samopoczucia
beniaka - Czw 10 Lip, 2008 18:57
Dziękuję bardzo
Ple Ple - Wto 15 Lip, 2008 15:06
beniaka-gratulacje! Następna niespodzianka!
A to my:
Meta - Wto 15 Lip, 2008 22:11
Ple Ple ależ Grześ urósł - w życiu bym nie powiedziała, że ma dopiero 4 miesiące... No ale on przecież taki wyrośnięty od samego początku był
Ple Ple - Wto 15 Lip, 2008 22:49
Mecik-taki przerośnięty chyba Na dodatek zabiera sie za siadanie i ...uwaga...RACZKOWANIE - szok
Pokaż Lenkę koniecznie, nie mogę sie doczekac!
Krulik - Wto 15 Lip, 2008 23:17
Ple Ple, łoooo! Ale wielgus! Piękności! Duży chłop będzie, ledwo się mamie na rękach mieści! A jak taki duży (i pewno silny) to co ma nie raczkować! Tylko uważaj bo zaraz wstanie i pójdzie! Mój synuś to robił kurs przyspieszony łażenia - jak miał 8 miesięcy zaczął siadać, raczkować i zaraz potem stawać, a jak skończył rok to już biegał jak opentany. Twój Grześ pewno się też szybko uwinie i jak będzie miał 8 miesięcy to będzie zasówał na nóżkach:D
Ple Ple - Śro 16 Lip, 2008 10:19
Krulik-ja sie normalnie już boję!
Nie wiem czy producenci ubranek zaniżają/zawyżają numerację ubrane, bo to przeciez niemozliwe, zeby nosil już na 9 miesięcy...
A tak sie Grześ bawi na macie edukacyjnej...jak widać-teoretycznie na macie:
Tak twiera buzię po zupkę:
Taki jest zawsze wesoły:
I kiedyś będzie następca Kubicy:
Meta - Śro 16 Lip, 2008 12:16
No proszę jaki model z Grzesia - pozuje do zdjęć jak profesjonalista Od dwóch dni mam problem z wysyłaniem zdjęć na fotosika i na IS, muszę się do mojego dostarczyciela internetu przejść... Lenę póki co można pooglądać tutaj - album robiony specjalnie dla przyjaciół z Wenezueli, dlatego opisy po angielsku. No i aparat na wakacje pojechał, więc przez miesiąc nowych fotek nie będzie
Krulik - Śro 16 Lip, 2008 12:27
Ple Ple, każdy producent jak zwykle robi innej wielkości ubranka Niby na metce to samo, a np. jedno jest długie i chude a drugie szerokie a krótkie. A na 9 miesicy z tego co pamiętam to było 68cm więc wcale nie tak dużo. Właściwie to jak jest napisane 9 m-cy to zwykle znaczy 6-9m-cy, więc nie dużo więcej niż Twój Grześ, który pewno ubranek 56cm ani razu nie założył;) A te rozmiary to są tak dla "średniego" dziecka, a nie takich wielkoludów jak nasze. Mój 2-latek nosi ubranka na 3-4 lata teraz:)
Mecik, Lenka ślicznitka i miny fajne robi:D
Ple Ple - Śro 16 Lip, 2008 15:33
Krulik -Grześ nosi na 74-ale już przyciasne i na 80-jeszcze troszke za luźne. 68 nosił jak miał chyba 2-3 miesiące
mecik- prawdziwa księżniczka z Leny
qrka - Śro 16 Lip, 2008 16:29
Ple Ple, moje dzieci też w wieku 4-5 m-cy nosiły rozmiar 74-80, a od 7-18 m-cy ubranka w rozmiarze 86-98 i w tych chodziły najdłużej
Krulik - Śro 16 Lip, 2008 16:35
No to wielki z niego człowiek:D Zresztą nie wygląda na 4 miesiące!! tylko tak jakoś na 8-9 A tak z ciekawości to który on jest centyl? pewno ponad 90:D Ja właśnie niedawno chowałam synusia ubranka z ubiegłych wakacji;) (80 właśnie.. hi hi a on miał wtedy rok;)) 2 metry wzrostu u Grzesia murowane:D
Ple Ple - Śro 16 Lip, 2008 17:07
Grzesia pradziadek-ojciec mojego ojca miał 210 cm wzrostu. Na dodatek był górnikiem-to musiał być koszmar, w tych waskich małych chodnikach pod ziemią.....
Grześ z wagą jest 90 centyl, a z wzrostem ponad 97. To napewno po pradziadku-długi i szczupły. Ubranka na długość dobre, ale za szerokie
PS - Syn mojej siostry miał 5700g i 63 cm jak się urodzil. Teraz jest przeciętny....
Halkuk - Czw 17 Lip, 2008 08:16
Ple Ple, Grzesiu jest super Już taki duży !
Mecik, Lena jest śliczna ! A to zdjęcie ze słuchawkami super !
Dziewczyny , ale Wam zazdroszczę tych Kruszynek
Meta - Czw 17 Lip, 2008 10:21
| Halkuk napisał/a: | | Dziewczyny , ale Wam zazdroszczę tych Kruszynek |
Halinko, kiedy patrzę na mojego małego prosiaczka, to sama sobie zazdroszczę
bjanna - Czw 17 Lip, 2008 11:04
Ple Ple, ale wielki Grześ ale to jeszcze o niczym nie świadczy, różnie może być, choć moja córcia urodziła się miała 53 cm i 3300 wagi i jak zaczęła rosnąć to nie nadążyłam z kupowaniem ubranek, przerosła wszystkich rówieśników, przestała rosnąć w wieku 14 lat przy wzroście 183 cm, a córcia mojej siostry starsza od mojej o dwa tygodnie urodziła się dużo dłuższa, bo miała 59 cm i na dzisiaj 16 letnia pannica ma 160 cm, więc różnie to może być ciesz się, że jest silny, zdrowy i pogodny a że może być bardzo wysoki, to nie jest wada, może będzie siatkarzem i zdobędzie złoto dla Polski, a Ty będziesz najszczęśliwszą polską matką ............
Ple Ple - Czw 17 Lip, 2008 15:29
bjanna - ja wyżej właśnie pisałam o moim siostrzeńcu - spójrz
Wolałabym jednak, żeby nie odziedziczył wzrostu po pradziadku-moja kuzynka ma prawie 190 cm - i problemy zdrowotne związane z tym wzrostem....
mecik-to tak jak ja z tym zazdroszczeniem!
Phoebe - Czw 17 Lip, 2008 21:38
Ple Ple, wow ale Twoje malenstwo uroslo!!!! Sliczny chlopak z niego ))
Mecik, gratuluje malej ksiezniczki )))
troche Wam zazdroszcze...moj smok ma juz 3 lata (wyglada na wiecej...) a takie maluchy sa przeslodkie!
mordka - Pią 18 Lip, 2008 11:02
| Ple Ple napisał/a: |
Nie wiem czy producenci ubranek zaniżają/zawyżają numerację ubrane, bo to przeciez niemozliwe, zeby nosil już na 9 miesięcy...
|
Zaniżaja zgadza się - hihihi, ale to dla nas kupujacych dobrze bo mniejsze sa tańsze a potem jest duzy przeskok i naprawde ceny sa kosmiczne, przynajmniej ja byłam mocno zaskoczona.
No no no widze że Wasze dzieciaczki rosna jak na drożdżach
Beniaka gratulacje i zdrówka dużo oraz spokoju życzę:)
Phoebe - Pią 18 Lip, 2008 20:45
wiecie co, z tymi rozmiarami to jest roznie, ale wiem jedno: rozmiary polskie i niemieckie roznia sie bardzo. np niemieckie 98 bedzie o rozmiar wieksze od polskiego.
Grażyna - Sob 19 Lip, 2008 16:08
Śliczne bąbelki
Ple Ple - Sob 19 Lip, 2008 18:23
tak, niemieckie rozmiary sa gigantyczne w porównaniu zpolskimi. Mam niemieckie śpioszki na 68- i są za duże na Grzesia noszącego pomału polskie 80!
szajka - Śro 01 Paź, 2008 18:09
Matko boska dopiero gratulowali wszyscy PlePle synka a on juz 7 miesiecy ma !! rany jak ten czas leci
a co do rozmiarów to Xawka ciuszki sa w roznych rozmiarach, jak cos kupuje to mam dokladne wymiary xawka i centymetr i na tej podstawie wybieram odpowiednie, bo z metek to nie ma sensu.
dżaba - Wto 07 Paź, 2008 10:47
No dobra. Dopadłam kompa to dziele sie z Wami ta wiadomością BĘDE MAMĄ. Moje maleństwo - córeczka ma już 28/29 tygodni (zależy wg. którego lekaża). Podobno podobna do mnie bo mam zdjęcia USG i jest śliczna i zdrowa. Jako że nie mam teraz internetu nie miałam kiedy się chwalić a już przecież kończe 6 miesiąc. Szukamy imienia bo jestem niezdecydowana a mąz to już całkiem nie wie. zawsze chciałam Nadię ale siostra babci była Elena, jeszcze Natasza, Sonia, Sara i .... ciągle coś nowego. I myślę że jak już ją będe mieć wreszczie na rękach to bee pewna co do NIEJ pasuje. Na razie jest i cukiereczkiem i króliczkiem i wogóle WSZYSTKIM.
Tak więc wstępuje do klubu MAM.
Krulik - Wto 07 Paź, 2008 11:23
dżaba, gratuluję:D Imionka śliczne wypisałaś;) a wymyśl też dla chłopca na wszelki wypadek;) bo to nigdy nie wiadomo ;D
|
|
|