Galerie prac użytkowników forum - Prace Barbara 1 - 2008 rok
barbara 1 - Pią 18 Lip, 2008 14:26
Dzieki dziewczyny
Fotki sprzedanych ciuszków

barbara 1 - Śro 30 Lip, 2008 07:13
Dziewczyny dzisiaj dwa zamówionka pokazuje w rozmiarze 40-stym
Tunika z korneli ,szydełko 1,74,poszło jakieś 300 gr.

I Gad z Falki aniluxu(szydełko 4,00 mm,poszło półtora moteczka)

barbara 1 - Pią 01 Sie, 2008 00:08
teraz juz wszystkie fotki

barbara 1 - Pią 15 Sie, 2008 17:49
Bluzeczka na zamówienie

nitka mona,szydełko 2,00mm.200 gr.
kiecunia z azali szydełko 2,5 i 3,00mm,5 moteczków
inne ciuszki robione na zamówienia,po niedzieli
barbara 1 - Sob 16 Sie, 2008 18:26
A teraz następne zamówienie.Tunika z kotka wiskozowego na rozmiar 40.Szydełko 3,00mm,2,5 moteczka

to dla Was
barbara 1 - Pon 18 Sie, 2008 13:07
Za bardzo to już nie mam czym się chwalić,bo robię jedno i to samo,albo większe albo mniejsze.Tunika taka sama jak pare postów wyżej,tylko na rozmiar 46 i o jeden element dłuższa i szersza,tylko nitka inna,virginia aniluźu.I ta ma jeszcze w pasie sznureczek z takimi podłużnymi pomponami

barbara 1 - Wto 19 Sie, 2008 10:01
| Cytat: | | Śliczna tunika i to w podwójnym wydaniu |
Już robię trzecią na zamówienie,ta ma być na 6 elementów w dół(już mam ich dość)
wszystko na zamówienia
A dzisiaj pokazuje zamówienie dla babeczki o bardzo dużych wymiarach okł.52 rozmiaru.Wybrała sobie wzory z królewskiego żakiecika,nie chciała żadnych falban Jeszcze tylko muszę dokupić guziczki.Nitka virginia aniluxu,szydełko 3,00mm.500 gr. nitki.A tak wogóle to robię cztery robótki na raz,żeby nie dostać do głowy od tych samych wzorów

barbara 1 - Śro 20 Sie, 2008 16:37
| mordka napisał/a: | | Jasne pokaz Nam! |
nic nowego,taka jak pare postów wyżej,tylko na sześć szt.elementów na długość
i bedzie juz nie długo coś nowego.Ma to byc tunika drutowo,szydełkowa,mam tyle.Nitka kotek wiskozowy,czarny z błękitem na rozmiar 42
barbara 1 - Pią 22 Sie, 2008 19:29
Skończyłam nowosć na rozmiar 42.Szydełko 3,00mm,2,5mm, druty 2,00mm.nitka wiskozowy kotek

barbara 1 - Wto 26 Sie, 2008 12:50
Za bardzo nie mam czym się pochwalić,chyba,że tym,że zamówienie musiałam zrobic w ciśgu trzech dni.Bluzka już znana,jest tylko większa szersza i dłuższa i trochę inne wykonczenie na górze.

oczywiscie robię cztery robótki naraz .Mam jeszce cos takiego do zrobienia
Próbka juz wykonana z coton filet,szydełko 1,3 mm
barbara 1 - Wto 26 Sie, 2008 22:43
Miała być skończona na środę,ale już dzisiaj jest gotowa.Nitka akryl czesankowy na dużej szpuli,w dwie nitki robione,szydełko 3,00 mm.poszło tak na oko jakieś 200 gr. z hakiem
barbara 1 - Czw 28 Sie, 2008 18:54
Ale się uśmiałam z Waszych postów
To nie ufo ani też ufolódki po zamówienia.Zgadła Ania(Maranta)
O godz.20-stej przyleciały na mój dach bociany,a ,że w mojej miejscowosci nigdy nie bywały,to też zrobiło się wydarzenie roku

Było ich pięć szt.myślimy,że to rodzinka,która szykowała się do odlotu.I też tak wczesnie rano nastąpiło(tutaj śledziła odlot sąsiadka,która widziała jak o 5-tej rano dołączyły już do lecących bocianów)
Ludziska u mnie w miejscowosci mówią,że bociany które przylatują na wiosne,to w rodzinie pojawią się dzieci,a jak znowu na zimę odlatują to przynoszą domowi szczęscie.I w co tu wierzyć?
barbara 1 - Pią 29 Sie, 2008 18:55
Sezon ogórkowy uważam za skończony
w piwniczce mam już tyle słoiczków(jeszcze tu musią dojść ogóreczki)
od jutra buraczki wędrują do słoików o malinach już nie wspomnę,że je zbieram aż do pierwszych mrozów.Powiem tylko tyle,że samym szydełkiem nie żyje
Za trzy miesiące zapraszam Wszystkich na moje winko
A na specjalne okazje trzymam jeszcze dwie szt. winka z ubiegłego roku

barbara 1 - Śro 03 Wrz, 2008 13:06
No to żeby nie być gołosłownym to pokazuje drugie moje ulubione zajęcie

maślaczki wczoraj trafiły do słoiczków
a to dzisiejsza zbieranina
barbara 1 - Wto 09 Wrz, 2008 17:44
Dzisiaj trochę nowosci na zamówienie
Bluzka z sonaty,szydełko 3,00mm ,wyszło 450 gr.rozmiar 44

Bluzka na jeden guziczek,nitka z dużej szpuli nazwy nie pamietam,szydełko 2,5mm poszło jakies 300 gr.rozmiar 42
zapomniałam zrobic fotki tyłu
Ta sama nitka,bolerko szydełkowo drutowe na rozmiar 40-sty,szydełko 2,5mm.poszło jakieś też 300 gr.

A teraz czapeczki dla małych panienek
z sonaty
Z virgini aniluxu
Z sasanki
I jeszce jedna z sasanki
A to już będzie moje jak skończę
barbara 1 - Śro 10 Wrz, 2008 10:40
| gabrysia napisał/a: | | Przy rękawach zauważyłam kółeczka, to wykończenie? |
tak to jest wykończenie u dołu rekawów(to juz jest trzecia taka bluzka ,własnie z takim wykończeniem,tylko moja bedzie rozpinana) | Cytat: | | a element z tej czerwonej bluzeczki? mogę prosić cmoknięcie |
Violu kochana ja ten element znam na pamięć,w moim temacie już pare razy go podawałam,Małgosia(Mao) też ma schemat w swoim temacie.To jest element margaretek.Na pewno go już masz u siebie,bo kiedyś Ci go podawałam.
Robię z Coton Filet,szydełko 1,3mm i odcinam nitkę po każdym elemencie
A mam już tyle

barbara 1 - Śro 10 Wrz, 2008 15:00
| orchidea napisał/a: | | Robię tą bluzeczkę z kołnierzem kwiatowym i stanęłam na pachach i stoję, |
tutaj jest moja wersja rekawka,może Ci cos pomoże
http://maranta.livenet.pl...ym+ko%B3nierzem
barbara 1 - Nie 14 Wrz, 2008 23:21
Dziewczyny miałam dwa dni na zrobienie takiego swetra rozpinanego,więc zrobiłam.Szydełko dość grubawe bo 4,00mm.przybywało w zawrotnym tempie ,poszło 15 moteczków po 50 gr.rozmiar 42.Fotki z przed kilku minut,więc nie najlepszej jakosci.Jutro z rana bedzie już u nowej włascicielki.Jak zdąże to zrobię jeszcze inne przy dziennym świetle,ale rano muszę szybciutko dorobić drugą kieszonkę,bo dzisiaj mam już dość szydełkowania.Cały swetr jest robiony bez zszywania igłą.
tutaj jest najbardziej zbliżony kolor do orginału(ciemna śliwka)
barbara 1 - Pon 15 Wrz, 2008 10:36
Fotki zrobione za dnia,tak to wyglada

włascicielka bardzo zadowolona i okazuje się,że na tym jednym to się nie skończy.
| anpar napisał/a: | | a jaka to włóczka? |
nazywa się DARIA, z rumento,3 zł. za 50 gr.
| agnieszkamat napisał/a: | | maszyna dziewiarska to przy Tobie pikuś | nitka gruba,szydełko też,więc szybko się robiło i chetnie będe robic następne
A teraz moja czerwona bluzka,nitki jeszcze nie wciągnięte,bo kiedy?mam to zrobić jak na okrągło dziubię zamówienia

barbara 1 - Pią 19 Wrz, 2008 13:23
A dzisiaj chce Wam pokazać narzutkę drucikową tzw.:WYSZCZUPLACZKĘ"

Nitka Finezja coton,druty 3,00 mm.poszło 250 gr.
barbara 1 - Pią 19 Wrz, 2008 16:28
Zrobiłam szkic dla zainteresowanych
i jeszcze dwie fotki przodu i tyłu

zanim zaczniemy robić sciągacz,to wszędzie przez 8 rzędów robimy na prawej str.oczka prawe a na lewej oczka lewe,jest to takie wywiniecie i dopiero sciągacz z 2 oczek prawych i dwóch lewych.To wywinięcie jest w koło szyi ,przy rekawach,na samym dole i przy guzikach na całej długosci z obydwóch stron.Wymiarów nie piszę ani też liczby oczek,bo wiadomo wszystko zależy od naszego rozmiaru i grubosci włóczki.Robi się bardzo szybko w dwa dni można już mieć na sobie.A cha każdą częsc robiłam osobno i pózniej szyłam igłą i nitką
Miłego dziergania i mam nadzieję,że nie długo ktoś się pochwali drucianą narzutką
CHYBA MISIA bedzie pierwsza
barbara 1 - Sob 20 Wrz, 2008 17:48
Wczoraj dostałam zamówienie od studentki na wielgaśny szal,który mozna nosić na wiele sposobów.A że już niebawem bedzie wyjeżdzać,trzeba było szybko robić.I taki powstał szal i nie tylko

i teraz wersje na spódniczki,które mają byc noszone na spodnie

szal ma 180cm na 65cm.Włóczka angorka 5 moteczków
A męcze się nad tym zamówieniem
dlatego robie sobie takie przerywniki
Juz na dniach nowy sweterek drutowy,bo wiecie,że ja muszę mieć z 5 robótek zaczetych
barbara 1 - Pon 22 Wrz, 2008 16:17
Tak wyglada mój Maciek.Po dzisiejszej kontroli u chirurga stwierdzono,że super się goi,mam tylko zmieniac opatrunki codziennie i w następny poniedziałek znowu do kontroli.Ta wielka plama na opatrunku to tylko jodyna.
i pokazuje sweterek o którym juz wczesniej pisałam.Fotka tylko jedna,bo to było na szybko przed wyjazdem do lekarza,a teraz to już jest u nowej włascicielki.Zaczynam robić następny tylko czarny,więc będzie więcej fotek
barbara 1 - Wto 23 Wrz, 2008 18:11
| gabrysia napisał/a: | | okazji, jaki jest skład Aldonki? |
30% wełna,70% acrylik tex 250x2 dł.235 m w 100 gr.
| Poranna napisał/a: | | robiłaś w prostokąt czy z podkrojami na pachy? |
są podkroje pod pachami
| Poranna napisał/a: | | czekam na wersję "black" |
na wersje czarnego trzeba bedzie poczekać,muszę skończyć tunikę z elementów,którą pare postów wczesniej pokazywałam
| szydełko napisał/a: | | motorek w rękach masz |
chyba masz racje z tym motorkiem,mam dwie ręce i coraz więcej zamówień
barbara 1 - Czw 25 Wrz, 2008 08:38
Skończyłam tunikę z kornelii na rozmiar 40,szydełko 2,5 mm.nie wiem ile poszło nitki,bo to z dużej szpuli,myślę,że tak okł.300 gr.

| nula napisał/a: | | Bijesz wszelkie rekordy zarówno w szybkości jak i jakości swoich prac |
Nula masz rację,dziergam teraz dużo więcej niż kiedyś,ale to wszystko wynika od ilosci zamówień.Np.skończyłam tą brązową tunikę wczoraj do południa,a już goni mnie następna i to z tych samych elementów,jestem już prawie w połowie roboty
|
|
|