To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Barbara 1 - 2006 rok

barbara 1 - Wto 21 Lis, 2006 16:13

Bardzo ,bardzo dziękuje cmoknięcie Już wklejam schemat i orginał fotki i wykończenie

A teraz kończe cos takiego

barbara 1 - Wto 21 Lis, 2006 16:36

Jeszce raz dziekuje,dziekuje,ale jesteście kochane cmoknięcie
Sweter z koła polecam wszystkim,robi się go bardzo szybko,a z grubszej włóczki i na wiekszym szydełku w mgnieniu oka hahahihi

barbara 1 - Wto 21 Lis, 2006 23:02

Ale jesteście kochane cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie dziękuje
Madzia,poszło nitki dużo bo robiłam w dwie nitki i do moich gabarytów(część przednia,tym co oddycham)musiałam dużo rzedów dołożyć,schemat i fotka orginału to chyba rozmiar 38.Ostatnie rzedy w okrążeniu były juz po 1128 słupków.Otwory na rekawy robiłam o wiele pózniej niż w schemacie.
Eve zrobisz go z zamknietymi oczami,tam sa tylko same słupki .To jest schemat dla Ciebie,nic nie musisz w nim zmieniać,napewno jesteś szczupła

barbara 1 - Śro 22 Lis, 2006 20:07

Gulia,nie wiem jak mam Ci to wytłumaczyć?Robisz cały czas w koło 6 słupków i 1 oczko łańcuszka,na końcu zamykasz oczkiem scisłym.I znowu to samo.Tylko ja potem stopniowo ujmowałam po 1 słupku,aż mi zostało 4 słupki.Bo tak by był strasznie szeroki rekaw.Tu masz taki ręczny schemacik na rękaw,tam jest do 3 rzędów na wys.

barbara 1 - Śro 06 Gru, 2006 13:08

Poranna 1 kg. moheru to tylko robić.
Ja własnie wczoraj skończyłam wielki sweter a moze płaszczyk z koła.Zużyłam 1 kg. włóczki takiej kudłatej o nazwie BASIA i może dlatego ja kupiłam wesoło mi Szydełko 7mm.Kudłaka mozna nosić na wiele sposobów,dlatego tyle fotek.Teraz wygladam jak Cruella,tylko brakuje mi 101 dalmatyńczyków,tak stwierdził Maciuś,który własnie robił mi fotki(więc mu wybaczcie,uczy się)

Acha,średnica tego swetra to 1,5m.

barbara 1 - Nie 10 Gru, 2006 12:06

Dziunia jest schemat w moim temacie przy brązowym sweterku z koła
http://maranta.livenet.pl...r=asc&start=450

barbara 1 - Wto 12 Gru, 2006 17:01

Dziunia wszystko jest oki.Może byc też serweta,tylko obrób ładnie koronką w koło wesoło mi .Ja mierzyłam sobie na przodzie,patrząc kiedy dojde do pach.Możesz tez mierzyc do innego swetra.Z cieniutkiej bedzie też śliczny,ja ten brązowy też robiłam z cienkiej
barbara 1 - Pią 15 Gru, 2006 10:11

Damulka dostała jeszcze pare ozdóbek i przeniosłam ją do mojego tematu

barbara 1 - Pon 18 Gru, 2006 14:17

Z pozdrowieniami świątecznymi,anioł dla Wszystkich foremek

barbara 1 - Wto 19 Gru, 2006 08:27

Monika skrzydła w kształcie księżyca,po wykrochmaleniu i wysuszeniu zwiniete w rulon.
Włosy z włóczki"Kalinka"
Bardzo się ciszę,że podoba się anioł cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

barbara 1 - Czw 28 Gru, 2006 14:36

Jarka odp.z fotką poszła na priv

Ach niech strace,juz moge Wam pokazać co tam wymodziłam przez świeta.Do góry dorobie długie rekawy i jak skończe to mój mały fotograf zrobi mi zdjęcia

barbara 1 - Czw 28 Gru, 2006 14:54

Asia robiłam z FALKI aniluxu,ona jest taka błyszcząca
góra robiona jest na wzór tej bluzki od chinek

Spódnica bez schematu,tylko wzór ananasa

barbara 1 - Czw 28 Gru, 2006 19:24

Jeszcze raz Wszystkim bardzo dziękuje cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Elu bardzo proszę