Frywolitki - [frywolitki] Ręcznie farbowane kordonki Patrycji :)
skrzacik - Sob 10 Lip, 2010 21:29
| Phoebe napisał/a: | szkoda ze to troche daleko  |
moze jakies wakacje w kraju? na pewno beda inne terminy krusow
Phoebe - Nie 11 Lip, 2010 15:33
skrzacik, w kraju to ja bywam, tyle ze zawsze na polnocy - Gdansk - wiec ten Krakow troche nie za bardzo po drodze...no ale kto wie? Jak moj synus podrosnie, moze bedziemy wiecej zwiedzac? Poki co zazdraszczam
Krzysia - Śro 18 Sie, 2010 09:09
No dobra, nie wytrzymałam od dawna oglądam blogi Niny, Marylee i inne, a Patrycja swoimi poczynaniami była bezpośrednia przyczyną wybuchu.....manii farbowania.
Do pracy przystąpiłyśmy wspólnie z Madziulą, dokładniej opisuję to na blogu, ale musiałam pochwalić się i tu
Aida 20, ale to nie koniec, próbujemy z muliną i nićmi perłowymi.
Patrycja, dzięki za kopa
lucyna112 - Śro 18 Sie, 2010 10:28
Krzysia mało Ci jeszcze talentów
jestem w siódmym niebie i dostałam oczopląsu i wszystkie bym chciała -jak ja kocham takie niteczki, ale jeszcze nie dojrzałam do farbowania
makneta - Śro 18 Sie, 2010 11:24
Krzysia, piękne efekty!
maja1 - Śro 18 Sie, 2010 16:27
Sliczne kolory ,ja też chcę tak umieć.
zabencia - Sob 21 Sie, 2010 13:58
Krzysia prześliczne niteczki
| Krzysia napisał/a: | | Patrycja, dzięki za kopa kwiatek dla ciebie |
cieszę się, że moje farbowane niteczki przyczyniły się do powstania tak pięknych Twoich niteczek
ewkapawe - Sob 21 Sie, 2010 18:31
Krzysiu piękna niteczkowa tęcza .
cirena - Sob 04 Wrz, 2010 12:31
JA TEZ PATRZE Z PODZIWEM NA TE NITECZKI KOLOROWE I TEZ BYM CHCIALA MIEC TAKIE NIESTETY NIE SKUSZ SIE NA ICH FARBOWANIE Phoebe i Aniu a tak niedawno na ten temat rozmawiałysmy
ania10525 - Czw 23 Wrz, 2010 23:01
Krzysia śliczne kolory twoich nici , jakimi farbami osiągasz takie piękne efekty ??
ja swoje farbuję farbkami do tkanin "z motylkiem", do tej pory raczej robiłam melanż koloru z białym i raz multikolor (niestety multikolor wyrobiłam na motylki dla koleżanki a nie przyszło mi do głowy by je uwieczniać na foto )
Krzysia - Pią 24 Wrz, 2010 10:06
Mam różne barwniki do tkanin dostępne w naszych sklepach m.in. te z motylkiem, tylko, że ja mieszam kolory, powiedziałabym nawet- maluję nimi nitki, skutkiem tego nie dam rady ponownie wiernie odtworzyć kolorów
Mam też ogromny problem z czerwienią, te barwniki są w tonacji buraczkowej, fuksjowej, a ja marzę o krwistej, ciepłej.
A tu mój wisiorek z farbowanej nitki
i naszyjnik, te kolory dobierałam specjalnie do różowo- szarego howlitu, pofarbowałam też na szaro- zielono i szaro-turkusowo, ale nie mam teraz mocy przerobowych, żeby wysupłać.
ewkapawe - Pią 24 Wrz, 2010 18:47
Krzysiu zawsze pokazujesz takie cudowności . Chylę przed Tobą .
ania10525 - Pią 24 Wrz, 2010 21:10
no na szczęście znalazłam jeszcze jakiś kolczyk w multikolorze robionym kiedyś
no i jeszcze
(te dwa róże to jeden i ten sam tylko tak mi wyszły i sama nie wiem który bardziej odzwierciedla rzeczywisty kolor) farbowane nici to maxi
Krzysia - Sob 25 Wrz, 2010 08:33
Multikolor bardzo mi się podoba, fajne zestawiłaś kolory cieniowanki też są świetne, wcale nie tak łatwo jest dobrze rozłożyć kolor, jak by się wydawało.
Asia S. - Nie 26 Wrz, 2010 14:22
śliczne te wasze farbowańce!
stenia - Nie 03 Paź, 2010 06:01
Kobietki! Jesteście wielkie, a Krzysia przeszła wszelkie moje oczekiwania. Takich cudownych niteczek to ja jeszcze nie widziałam. A wyroby z tych niteczek, to po prostu nie da się określić zwykłymi słowami. Wymiękłam, jak mówi dzisiejsza młodzież. Chyba nie będę spać przez najbliższe noce a jeżeli usnę to te nitki będą mi się śniły. Gratuluję efektów.
ania10525 - Nie 03 Paź, 2010 09:57
wczoraj wieczorem zaczęłam farbować niteczki (maxi w połowie motka nitka przeszła w cieńszą - ze skręconych kilku gdzieś im umknęła jedna - a że białej takiej cienkiej mi nie trzeba więc zaczęłam farbowanie) i o to moje efekty
zostało mi jeszcze troche farbki więc będę jeszcze farbować
ania10525 - Pon 04 Paź, 2010 09:57
no i do farbowała, zawsze trzymałam się dwóch kolorów w tym białego a wczorajszej nocy zaszalałam
niestety zdjęcia kiepskiej jakości , siostra wyjechała na studia i aparat zabrała i mi został tylko ten kiepski w telefonie, ale z drugiej strony dobre i to
Krzysia - Wto 05 Paź, 2010 11:27
Jak widać szaleństwo to dobra metoda
Świetne kolory
Zabrakło mi nici, wykorzystałam całe pudełko Aidy na farbowanki i nie mam teraz z czego robić gwiazdek i aniołków obiecanych tuż po ubiegłorocznych świętach, muszę czekać na dostawę
ania10525 - Wto 05 Paź, 2010 12:32
też szaleję z farbowaniem, a tu w kolejce dwie duże serwety w bieli i śnieżynki na choinkę - ciężka sprawa zwłaszcza że ostatnio tyle książek ze śnieżynkami można było ściągnąć
wyrosnieta11 - Sob 30 Lip, 2011 18:23
Kobietki powiedzcie mi jakich barwnikow uzywacie?? ja poszukuje juz od dluzszego czasu jano blekitnego kordonka i nie moge nic takiego znalesc wiec pomyslalam ze moglabym sobie sama pofarbowac tylko jakiej farbki uzyc?? bo jakas mialam to wyszlo ciemnoniebieski a ja chcialam taki ladny blekitny :/
Poranna - Sob 30 Lip, 2011 19:31
ja używam takich http://serwetnik.pl/default.asp?kat=44753
ania10525 - Sob 30 Lip, 2011 21:33
wyrosnieta11, ja używam tych barwników http://www.bazardekoracji...-NIEBIESKI.html
często w pasmanteriach sprzedają je tylko się pytaj o farby do tkanin - na pewno mają
Poranna - Sob 30 Lip, 2011 21:35
| ania10525 napisał/a: | | często w pasmanteriach sprzedają je tylko się pytaj o farby do tkanin |
albo w drogeriach
wyrosnieta11 - Nie 31 Lip, 2011 09:32
dziekuje bardzo
|
|
|