To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - nanniowa próba numer xxxxxjuz nie wiem który :(

gosias - Pią 25 Wrz, 2009 06:59

nann, Smile super cool brawo cool brawo cool brawo
Phoebe - Pią 25 Wrz, 2009 10:38

piekny komplet brawo brawo brawo

mam tez pytanie - gdzie zamawiasz koraliki?

nann - Pią 25 Wrz, 2009 10:55

Phoebe napisał/a:
piekny komplet brawo brawo brawo

mam tez pytanie - gdzie zamawiasz koraliki?

www.qnszt.pl

jeszcze nigdy nie zawiedli ;D

Paddington - Pią 25 Wrz, 2009 14:07

nann, no aż dech zapiera!!! Po prostu rewelacja Smile Fajne kolczyki do tego- tak idealnie Smile

Pozdrawiam radośnie

Phoebe - Pią 25 Wrz, 2009 16:32

nann, dziekuje Smile Ale niestety jak wiekszosc sklepow nie dla mnie - na zagranice tylko ilosci hurtowe wysylaja...
makneta - Pią 25 Wrz, 2009 16:59

Nann, ostatni komplecik jest bardzo ładny. brawo brawo brawo
ewkapawe - Sob 26 Wrz, 2009 13:40

Komplet OK cool
gustavo_2008 - Sob 26 Wrz, 2009 14:19

Nann,super komplecik cool cool cool cool cool
nann - Pon 28 Wrz, 2009 16:40

powstał dzisiaj naszyjnik

osobiście chwilowo mam dość
ide na spacer

szajka - Pon 28 Wrz, 2009 17:11

nieee no rewelacja.... bardzo ładny ten naszyjniczek !! cool brawo
nann - Pon 28 Wrz, 2009 22:10

długo nie wytrzymałam, padało, nooo...
hmm

szarego naszyjnika mi trzeba, te szare perełki na zdjeciu wyszłe niebieskawe puknąć się
a Snehurka sie srednio na frywolitki nadaje, za to ma ładne cieniowane kolory
i mają ja w najbliższej pasmanterii, a Aide trzeba w necie zamawiac wściekły

a mnie juz do reszty pofrywolitkowało
da mi kto choć cień nadziei, ze za 10 lat bede umiała wyczarować coś w przybliżeniu podobnego do Marancinych cudeniek ? One mi sie po nocy i na jawie śnią !
aaaaaaaaa placzek wściekły placzek wściekły wybuchowo

Paddington - Wto 29 Wrz, 2009 12:26

nann, nie panikuj! Frywolitki Maranty to istne arcydzieła są , ale skoro nawet Ona sama mówi, że każdy jak poćwiczy to je zrobi to ja dla CIebie widzę olbrzymią szansę Smile

Mnie też pofrywolitkowało do reszty!

Ewcia101 - Wto 29 Wrz, 2009 17:24

nann, damy rade! Maranta zawsze będzie naszym Idolem jeśli chodzi o frywolitki. Zawsze musi być wzór do którego się dąży - a z tego co widzę to Tobie to dążenie bardzo dobrze idzie - prace piękne! Nic tylko robić, robić - i się chwalić brawo
szajka - Wto 29 Wrz, 2009 18:23

ja to nawet nie patrze na marantowe bo mnie szlak by trafił prędko....
ja nei umiem nawet tak dobierac tych ozdóbek koralikó kwiatuszków listeczków..... taka tępa jestem że jak mam zieloną nitkę to szukam zielonych koralików... żeby "pasowały" :-/

skrzacik - Wto 29 Wrz, 2009 21:34

szajka napisał/a:
ja to nawet nie patrze na marantowe bo mnie szlak by trafił prędko....
ja nei umiem nawet tak dobierac tych ozdóbek koralikó kwiatuszków listeczków..... taka tępa jestem że jak mam zieloną nitkę to szukam zielonych koralików... żeby "pasowały" :-/

szajka, bez nerw cmoknięcie
na poczatku wszyscy tak maja bo sa skupieni na prawidlowym wykonaniu supelkow, potem calego wzoru, a dopiero za chwilke zaczynaja widziec oczami duszy cos co jeszcze nie powstalo i wtedy komponuja rozne kolory, ksztaty i faktury koralikow.
poza tym kolekcja koralikow kupowanych na zasadzie, bo wlasnie mi sie te spodobaly, rosnie w postepie geometrycznym jeszcze szybciej niz kolekcja kordonkow i czolenk i dopiero wtedy jest z czego wybierac cool

maranta - Wto 29 Wrz, 2009 23:23

No, ale się ubawiłam setnie Waszymi wypowiedziami wesoło mi wesoło mi wesoło mi
Dziewczyny, przecież jak widzę Wasze pierwsze prace, to jestem pełna podziwu- wybaczcie, że nie chwalę ostatnio wszystkich prac, bo zwyczajnie mam doła i tylko na krótko do komputera podchodzę, jednak zauważyłam co nasze forumowe frywolne nowicjuszki z czółenkami (a nawet gdy czółenek brak) wyczyniają hurrraaa
Nann, Paddington, szajka... dziewczyny, macie dryg do tego i już. Podstawy szybko załapałyście, porywacie się już na ciekawe wzory (choćby kolczyki szajki), reszta to kwestia wprawy i już.
Wszystko co już wyplątałyście jest bardzo fajne i bardzo mi się podoba teraz każda następna praca będzie ciekawsza i bardziej dopieszczona Very Happy
Duże brawa dla nann i "reszty" brawo brawo brawo

nann - Wto 29 Wrz, 2009 23:46

maranta napisał/a:
No, ale się ubawiłam setnie Waszymi wypowiedziami wesoło mi wesoło mi wesoło mi
Dziewczyny, przecież jak widzę Wasze pierwsze prace, to jestem pełna podziwu- wybaczcie, że nie chwalę ostatnio wszystkich prac, bo zwyczajnie mam doła i tylko na krótko do komputera podchodzę, jednak zauważyłam co nasze forumowe frywolne nowicjuszki z czółenkami (a nawet gdy czółenek brak) wyczyniają hurrraaa
Nann, Paddington, szajka... dziewczyny, macie dryg do tego i już. Podstawy szybko załapałyście, porywacie się już na ciekawe wzory (choćby kolczyki szajki), reszta to kwestia wprawy i już.
Wszystko co już wyplątałyście jest bardzo fajne i bardzo mi się podoba teraz każda następna praca będzie ciekawsza i bardziej dopieszczona Very Happy
Duże brawa dla nann i "reszty" brawo brawo brawo

Widziałyście kto nam odpisał ????
WIDZIAŁYŚCIE ?????
cool hopla wesoło mi cmoknięcie zebalek

Dzięki o królowo !
uklon uklon uklon

nann - Śro 30 Wrz, 2009 00:06

szare perełki sie skonczyły Sad

tak minęło frywolitkowania dni dwadzieścia

Paddington - Śro 30 Wrz, 2009 11:23

No taka pochwała to naprawdę nobilitacja!! Nie pozostaje nic innego jak zabrać się do frywolenia Very Happy
nann - Nie 04 Paź, 2009 19:11

Nie leniuchuje !

Różowawe cudo dla Zuzi:

kolejna próba szarego naszyjnika. Ja na prawde chce _szary_ !!! zdecydowanie, cieniowana czarno-biała Snehurka jest za mało szara Sad
Aidy nie ma w tym kolorze (przynajmniej nie znalazłam) a mi na prawde bardzo przydałby sie stalowoszary naszyjnik Sad
przykro mi

w robocie coś czekoladobrązowego z drewnem:

no i przydały by sie kolczyki
niestety ogarnął mnie wtórny analfabetyzm i kółka odwrotne, które już mi wychodziły znowu nie wychodzą wściekły wściekły wściekły

jakby ktos poratował schematem na kolczyki (raczej smukłe, nie okrągłe) byłabym dźwięczna
dziekuje

gustavo_2008 - Pon 05 Paź, 2009 09:56

nann,znowu kolejne cuda wyplątałaś cool cool cool cool cool
karmelek - Pon 05 Paź, 2009 10:40

nann szara Aida ma numer 399. Ale to jest jasny szary, albo jasny popiel, albo srebrno szary, no po prostu taka delikatna szarość.
Normalny typowy szary kolor na Snehurka: http://www.karmelek.info/...043_slonik.html
tylko niestety nie mam do niej metki i nie mogę Ci podać numeru koloru. Ale poszukaj w sieci Smile

Phoebe - Pon 05 Paź, 2009 15:14

nann, brawo brawo brawo slicznie! czekoladowobrazowe z drewnem zapowiada sie SUPER!
nann - Wto 06 Paź, 2009 22:31

czekolada gotowa:

w ramach ćwiczenia odwróconych kółek:

a oto co znalazłam głeboko w szufladzie
to jedna z moich dawnych prób frywolitkowych wesoło mi
ślicznyż krzywulec hahahihi

Elunia - Śro 07 Paź, 2009 08:59

no ,no szalejesz kobieto...aż ci zazdroszczę brawo