To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - GDAŃSK- spotkania

ania_b - Śro 29 Lip, 2009 23:24

cireno, tym razem wezmę ze sobą czółenko i poproszę o lekcję waszego błyskawicznego frywolitkowania. Ja muszę źle trzymać czółenko, bo idzie mi to strasznie nieporadnie (i chyba nie tylko jest to kwestia małej wprawy). Teraz zawsze jak robię frywolitkę, to przypominam sobie, jak Wam migało w rękach. Gdybyście zobaczyły moje dłubanie - pusty śmiech zbiera.
ania_b - Śro 29 Lip, 2009 23:29

I trochę z innej beczki:
zapraszam na stoisko na Jarmarku Dominikańskim, gdzie sprzedajemy torby i torebki skórzane, ręcznie szyte, każda niepowtarzalna. Łatwo trafić: Mariacką do końca, na Długim Pobrzeżu w lewo drugie stoisko (zaraz za żółtym namiotem). Urzęduję tam na zmianę z córką (częściej ona).

woalka - Czw 30 Lip, 2009 10:20

Dziś po pracy się spieszę, ale juro pobiegnę co tchu!
Będziesz po 16:00?

Basia.G - Czw 30 Lip, 2009 10:31

O jak fajnie - to już druga znana mi osoba na jarmarku - postaram się też odwiedzić . Jeszcze o spotkaniu 23 sierpień godz 14 Capri ( dawny koktajl bar - obok kina Neptun )na Długiej - to tak dla pewności .
woalka - Czw 30 Lip, 2009 10:34

Tak, Basiu. Już czekam z utęsknieniem na to spotkanie Smile
Phoebe - Czw 30 Lip, 2009 17:53

ania_b, ojjjjjjj jaka szkoda ze przyjade juz po zakonczeniu Jarmarku Sad Uwielbiam atmosfere jarmarku i szczegolnie stoiska na Mariackiej....zazdroszcze Wam!
oooo bedzie kursik frywolenia? chetnie popatrze...bo dla mnie wydaje sie to diabelsko trudne! Ale podziwiam wszystkie kolezanki ktore potrafia!

Basia.G, bedziesz? to super!

woalka, ja tez! Fajnie bedzie poznac Was na zywo! hopla
nie wiem czy zabiore ze soba jakas robotke...(znajac zycie to nie wytrzymam, rece musze miec czyms zajete Razz )

ania_b - Czw 30 Lip, 2009 19:05

Postaram się być jutro po 16.
cirena - Czw 30 Lip, 2009 20:49

Aniu ja tez bede jutro na jarmarku ale rano tz okolo 12 ,a jezeli chodzi o pokazanie jak sie szybko robi frywolitki to zapraszam Ciebie i nie tylko o nas na Zaspe w Klubie osiedlowym -Mlyniec na Pilotow 3 sala 2 w kazdy czwartek o 10 sie spotykamy w wakacje tez .Planujemy po wakacjach jeszcze dodatkowe spotkania po południu dla osob ktore nie moga w godzinach porannych.
woalka - Pią 31 Lip, 2009 12:06

cirena napisał/a:
Planujemy po wakacjach jeszcze dodatkowe spotkania po południu dla osob ktore nie moga w godzinach porannych.

cirena, jaka dobra wiadomość!!!
Ja - podobnie jak Ania - frywolę, ale bardzo powoli. I podobnie jak Ania sądzę, że nie jest to tylko efekt braku wprawy, ale niepoprawnego trzymania czółenka. Mam nadzieję skorzystać z Waszych doświadczeń, bo z netu trudno się tego nauczyć... nie wiem

cirena - Pią 31 Lip, 2009 14:36

Woalko Witam milo ze sie odezwalas ,tez jestem troche zdziwiona przeciez Ty juz pokazalas co umiesz wykonujac prezentowana na zjeciu swoja prace i naprawe jest ladna zapraszam do nas .Chcialabym sie ciebie spytac jakie godziny popoludniowe sa dla Was najwygodniejsz i ktore dni moga wchodzic w rachube .A tak przy okazji jak tam Twoija pociecha sie chowa
woalka - Pią 31 Lip, 2009 15:07

cirena, dzięki za miłe słowa, ale do Waszego mistrzostwa duuużo mi jeszcze brakuje Smile Spotkanie z Wami to prawdziwa radość i chętnie z takiej okazji skorzystam Smile
Pracuję codziennie do 16:00, więc na Zaspę mogłabym dotrzeć najwcześniej na ok. 16:30. Dzień dowolny. No... weekendy mam wolne, więc wtedy i godzina dowolna Wink
A co do Wiktorka - skończył 19 mies. i zaczyna się eksplozja nowych słów. Można nas popodglądać tutaj: http://picasaweb.google.pl/voalka
Bardzo mi miło, że spytałaś o małego psotnika, to największa radość dla mamuśki Smile
Do zobaczenia!

Basia.G - Wto 11 Sie, 2009 20:23

radocha do spotkania już niedługo cmoknięcie
woalka - Śro 12 Sie, 2009 08:21

Już tylko 11 dni Smile
Phoebe - Śro 12 Sie, 2009 12:47

w ten weekend zaczynam pakowanie wesoło mi hopla wesoło mi
procz dzisiejszego dnia, zostalo mi 7 dni pracy... i 22 w droge!
Strasznie sie ciesze, bo jade na dlugo wyczekiwany urlop i zaraz na wstepie czeka mnie spotkanie z Wami!!!
Jedyne co mnie meczy...to zapowiadane upaly...zdecydowanie nie cierpie upalow! a po 22 ma sie ocieplic. Moze nie bedzie tak strasznie.

Czy zabieracie na spotkanie jakas robotke?

Poranna - Śro 12 Sie, 2009 12:54

ja mam bieżnik do skończenia i wzięłabym hopla

pss...nie przeszkadza Wam jeśli przyjadę z małżem swym osobistym prywatnym? hmm

woalka - Śro 12 Sie, 2009 14:37

Poranna, ależ skąd! Zwłaszcza, jeżeli jest już prywatny, osobisty, z dozgonną rezerwacją wesoło mi

Z innej beczki - dosłownie przed chwilą widziałam się z anią_b. Na uszach miała cudne kolczyki własnej frywolitkowej produkcji, w których ślicznie wplotła maleńkie koraliki w formie kwadraciku - na płasko, niczym tkanina... Nie umiem tego opisać, ale cały czas jestem pod wrażeniem urody tego dzieła. Obiecała wziąć je z sobą w następną niedzielę Smile

Pomyślałam też, że wstąpię do naszego zaplanowanego lokalu i spytam o możliwość zarezerwowania miejsc. Ze wstępnych szacunków wynika, że będzie nas z 8, może więcej, zwłaszcza, jeżeli z drugimi połówkami... Fakt, że będzie już po Jarmarku, ale to jednak nadal sezon, więc może lepiej zapytać...? Co o tym sądzicie?

Lucysia - Śro 12 Sie, 2009 16:32

woalka, z tą rezerwacją to bardzo dobry pomysł. My, elblążanki, poprosimy jeszcze o jakiś telefon kontaktowy do którejś z Was (np. na pw) na wypadek gdybyśmy zbłądziły. Pozdrawiam. bye
Phoebe - Śro 12 Sie, 2009 20:51

Poranna, jasne ze nie mam nic przeciw Smile moj malz bedzie z synkiem, maja sie poszlajac po okolicy Razz
woalka, to dobry pomysl z ta rezerwacja. W niedziele o tej porze to moze byc troche ludzi.

Poranna - Śro 12 Sie, 2009 20:56

Phoebe napisał/a:
moj malz bedzie z synkiem, maja sie poszlajac po okolicy

tia ... małż ma rownież dyndać po okolicy .... a ile ma synek? bo może mu towarzystwo w postaci córki mej zapewnię? Wink

Phoebe - Czw 13 Sie, 2009 14:11

Poranna, moj synek ma 4 lata, a Twoja corcia?
Poranna - Czw 13 Sie, 2009 14:52

3,5 Smile
Phoebe - Czw 13 Sie, 2009 15:19

to mysle ze sie dogadaja Smile
Poranna - Czw 13 Sie, 2009 15:29

i ja tak myślę cool
Phoebe - Pon 17 Sie, 2009 12:33

hopla zostalo mi 4 i pol dnia pracy!
i zamiast zajac sie praca to ja forum przegladam... puknąć się

Basia.G - Wto 18 Sie, 2009 10:14

Phoebe nie miej wyrzutów sumienia nasze forum też jest ważne w końcu zostały jeszcze 3 dni ( i trochę ) pracy a później urlop urlop..... ! i nasze niedzielne spotkanie wesoło mi