chusty, szaliki, poncza - Chusty i szale -CHWALIMY SIĘ!
magnolia - Śro 10 Sty, 2007 21:22
Elunia chusta ananaskowa szalowa ,bardzo mi sie podoba
asia12 - Czw 11 Sty, 2007 07:08
super chusta
mordka - Czw 11 Sty, 2007 08:53
Violetta21 - Czw 11 Sty, 2007 10:35 Temat postu: Chusty i szale - CHWALIMY SIĘ! Piękna
sylwia12 - Czw 11 Sty, 2007 10:40
Elunia, chusta jest super
Elunia - Czw 11 Sty, 2007 16:18
Dziękuję-miło mi ze się podoba.
alwisia - Śro 31 Sty, 2007 15:12
Wreszcie mogę pokazać moją następną chustę.Tło też czarne, tylko wzór inny(tamta miała w środku kwiatek).Jeszcze nie wyrobiłam tych małych kłębuszków włóczek. Muszę wymyśleć coś innego z tych resztek.
Anna B. - Sob 03 Lut, 2007 12:33
Ja tylko chciałam powiedzieć, że wreszcie skończyłam mój szal (to od tego szala zaczyna się ten wątek).
Szal zaczynał się tak
a tak wygląda skończony. Oczywiście tutaj środek jest poskładany, bo by się na zdjęciu nie zmieścił. Ostatecznie szal sięgnąl zaplanowanych dwóch metrów na długośći i pół metra na szerokość.
maranta - Sob 03 Lut, 2007 12:54
Fajny efekt uzyskałaś, podoba mi się
| Anna B. napisał/a: | | Oczywiście tutaj środek jest poskładany, bo by się na zdjęciu nie zmieścił |
Ja bym sobie winszowała zobaczyć go na Twojej szyi
Anna B. - Sob 03 Lut, 2007 16:24
Takie miłe słowa moblilizują do kolejnych robótek. Zresztą same to wiecie.
Bardzo chciałam pokazać się w tym szalu, ale mojemu aparacikowi całkiem odbiło i robi mgłę. Ale chociaż będzie widać, jakie toto ogólnie jest. No i ponieważ włoczka jest całkiem miła, to mnie nie gryzie w szyję, tak jak inne szale.
Teraz zamierzam wziąć sie w końcu ZA TO, żeby mi przez kolejne lata szafy nie zajmowało.
maranta - Sob 03 Lut, 2007 16:40
Pomimo mgły, która dodaje fotce odrobinę tajemniczości, widać, że szal jest szałowy, jeszcze raz wielkie brawa
magda_f - Czw 08 Lut, 2007 15:29
Ja też chcę pochwalić się moją pierwszą dużą robótką - chustą ! Co prawda już to zrobiłam w działe "chusty", ale może jeszcze nie wszystkie widziałyście
sonya - Sob 10 Lut, 2007 13:33
a o to mój szalik zrobiony juz dluzsza chwile temu:
http://www.fotosik.pl/pok...7a7478ddaf.html
http://www.fotosik.pl/pok...c17b31e1fc.html
http://www.fotosik.pl/pok...ad39c25ddc.html
Ps. na mnie można zobaczyc równiez pasek zrobiony na szydelku z zawleczek od puszek:)
nula - Pon 19 Lut, 2007 08:21 Temat postu: chusty i szale - chwalimy się Nie wiem czy piszę w dobrym miejscu, ale skoro zrobiłam swoją pierwszą
w życiu chustę i chcę się nią pochwalić (bardzo jestem z siebie dumna)
to chyba mogę tutaj ? Nigdy nie myślałam, że zabiorę się za coś tak dużego,
ale jak zobaczyłam wszystkie Wasze chusty to stwierdziłam, że ja też taką
chcę !!! I oto efekt.
maranta - Pon 19 Lut, 2007 10:00
Cuuuuudna
ola1996 - Wto 20 Lut, 2007 19:24
Ja swoje szaliki zrobiłam już jakiś czas temu i chwaliłam się nimi w swoim temacie ale mogę jeszcze raz tu:
Hiems - Wto 20 Lut, 2007 22:53
Zacznę od tego że robią panie nisamowite rzeczy Podziwiam!!! Ja jestem zupełnie początkująca, poza tym nie zawsze mam cierpliwość do robótek. ale coś już zrobiłam i skoro mogę to pokazać to skorzystam z tej okazji
Największym moim osiągnięciem jest szalik (robiony co prawda na drutach), który ma 250 cm długości i 40 szerokości oraz pulowerek i sweterek dla bratanka (niestety jego mamie sie nie spodobało ) A jeśli o czapeczki chodzi to też mam jakoweś osiągnięcie. To czapka-misiatka -> zachowałam ją dla siebie (jest na zdjęciu na główce lalki)
Skorzystałam też z "lekcji" p. Maranty o robieniu kwiatków, ale ni w ząb nie zrozumiałam jak sie łaczy kolejne kwiatki. Czy mógłby ktoś mi pomóc?
liken - Nie 29 Kwi, 2007 17:55
Chusta - 105 elementów:) Kolor: brudny róż (ze zdjęcia nie widać, ale bardzo ładny). Wzór z Małej Diany 11/2005 s.14-15, robiony z dwóch motków Sasanki szydełkiem nr 2. Robiło się ciężko i długo, ale chyba było warto:) Oryginalnie z 66 motywów, ale miałam cieńszą włóczkę.
agniechak - Śro 02 Maj, 2007 17:22
Ja też się trochę pochwalę Oto moje kolejne poncho - tym razem nie dla mnie, ale włożyłam w nie sporo serca...
Więcej fotek można zobaczyć w moim wątku
http://www.fotosik.pl/pok...737a092944.html
Antonina - Czw 03 Maj, 2007 10:18
A to moja ostatnia produkcja:
poncza wg wzoru Mao:
-dla teściowej:
z czarnej, grubej bawełny:
Bardzo polubiłam ten wzór na ponczo wylansowany przez Mao - super się robi i pięknie wygląda.
Nieco inne:
_ulcia - Pią 22 Cze, 2007 14:51
A to moja chusta
orchidea - Wto 06 Lis, 2007 09:30
Dziewczyny robicie same cuda, ogladałam wszystko na wdechu i teraz chyba mam kopoty z oddychaniem.
Anno B. Ksanty zamierzam zrobic szal taki jak Wy czyli wzorem brugijskim (chyba nie pomyliłam nazwy) z anilany. Mam pytanie czy brzegi jakoś obrebiałyscie szydełkiem czy nie? Aniu daj mi wzorek tego kwiatka , bardzo mi się podoba.
Mao twoja czarna chusta powala. Czy na forum jest gdzies schemacik? Z czego robicie takie chusty chodzi mi żeby to było śliskie lejące, błyszczące.
Maranto czy taki kaszkiet jak ty zrobiłaś może zrobic laik który potrafi przeczytac schemacik rysunkowy ale jak juz ma opis słowny to nic nie rozumie. Czym usztywniony jest daszek?
Ale was przynudzam. Jeszcze ostatnie pytanie: szaliczek boa z czego radzicie robic?
maranta - Wto 06 Lis, 2007 12:53
| orchidea napisał/a: | | Maranto czy taki kaszkiet jak ty zrobiłaś może zrobic laik który potrafi przeczytac schemacik rysunkowy ale jak juz ma opis słowny to nic nie rozumie. Czym usztywniony jest daszek? |
Kaszkiecik robiłam wg opisu i schematu naszej Mao - http://maranta.livenet.pl...p?p=23232#23232
Powinnaś sobie poradzić bez problemu.
Daszka nie usztywniałam, robiłam z Puchatki, jest dość gruba i robiąc ściśle półsłupkami daszek wychodzi dość sztywny.
Procella - Pon 10 Gru, 2007 11:40
W ramach odskoczni od dłubania aniołków machnęłam sobie szalik:
avenitta - Wto 11 Gru, 2007 09:57
A to moje przygotowania do zimy:
Mocherowy atak .. zimy
|
|
|