To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

ozdoby świateczne - ANIOŁKI -czyli chwalimy się :)

Alina - Pią 18 Lis, 2005 11:25

Ciaachoo super pomysł z choinkami też go wykorzystam, tym bardziej, że w szkole spodziewają się, że mama dla synka coś wykona - jak co roku zresztą.
Następne trzy - jeden według zamieszczonego tu schematu (we wzorkach). Dwa moje pomysły.

magdzina - Pią 18 Lis, 2005 11:35

A to mój Anioł. Mam ich więcej, niebawem zrobię zdjęcia i pokażę.

magdzina - Pią 18 Lis, 2005 21:06

I jak obiecałam, wrzucam coś jeszcze

Alina - Nie 27 Lis, 2005 15:40

Przykro mi nie mogę przesłać schematu biało-niebieskiego aniołka, bo nie mam takiego. Robiłam go po prostu z głowy. Sukienka jest robiona tak jak irlandzki kwiatek tylko w każdym następnym rządku dodawałam po jednym oczku łańcuszka w płatkach i kilka słupków. Rozpoczęty od 8 płatków, każdy na 4 o łańcuszka i 5 słupkach. Kapelusz znalazłam gdzieś w necie i musiałam go zrobić a potem kombinowałam jak go wykorzystać i dostało się aniołkowy. Schemat do tego kapelusza posiadam, ale to wszystko.
atunia-renatasn - Pon 28 Lis, 2005 13:12

a ja robiłam

[ Dodano: Pon 28 Lis, 2005 13:12 ]
I jeszcze takiego

Alegrias - Pon 28 Lis, 2005 15:46

Śliczne te Wasze aniołki brawo
Ja dopiero zaczynam, więc pokażę mój debiut szydełkowy Embarassed Aniołek jest z opisu zdjęciowego "krok po kroku" zamieszczonego tutaj na forum..., czyli powstał dzięki Wam uklon co prawda wyszedł zbyt pstorkaty jak na aniołka, wszak tylko takie nici miałam pod ręką, ale teraz... - już się zaopatrzyłam w biały kordonek z prawdziwego zdarzenia Smile zobaczymy co z tego wyniknie Wink

maranta - Pon 28 Lis, 2005 16:44

Fajniusi ten aniołeczek, bardzo sympatyczny i udany, Alegrias brawo Atunia dla Ciebie też brawo Wszystkie anioły są SUPER!!!
małgoś - Pon 28 Lis, 2005 17:46

a tego aniołka jak zrobić??
takie właśnie najbardziej mnie się podobają

Malgosia - Czw 01 Gru, 2005 08:24

A to jest mój ostatni aniołek i przed świętami chyba więcej ich nie będzie.

barbara 1 - Pią 02 Gru, 2005 12:25

Jeszcze jeden anioł do kolekcji

barbara 1 - Pią 02 Gru, 2005 13:49

Dzieki ciaachoo.Spróbuj nie rozcięczonym krochmalem w płynie,ale kupnym.Musi byc sztywny.Tylko,że ja po wykrochmaleniu przystawiam do dmuchawy,może to jest też przyczyna tego ,że on jest sztywny i stabilny.A tak wogóle to anioł ,koszyczek i szyty bałwanek idą na konkurs.
maranta - Pią 02 Gru, 2005 22:06

Basiu, masz ogromny talent.
Podziwiam w jak krótkim czasie osiągnęłaś mistrzostwo w dzierganiu aniołków i nie tylko... Przecież dobiero niedawno zrobiłaś pierwszego anioła, pamietam jak prosiłaś o schemat jakiegoś prostego Very Happy W tej chwili już żadne schematy Ci nie są potrzebne, a Twoje anioły to arcydzieło. Twoja rodzinka ma w domu prawdziwy SKARB Exclamation

ostatek7 - Śro 07 Gru, 2005 13:17

A jak Wam się podobają takie aniołki? Nic nowego, prawda???
Chyba nie powinnam się chwalić... hmm ale opanował mnie już świateczny nastrój... cmok i zastanawiam się czy nie zrobić podobnego dla siebie...
"W naturze" wyglądały ładniej. Skaner je zdefasonował i "rozmydlił". Dlatego proszę o wyrozumiałość...

Kaja - Śro 07 Gru, 2005 22:59

Moze i ja sie pochwale, a oto moj anioł

Wszystkie chwalimy sie aniołkami a moze ktoraś z Was ma pomysł na Diabełka ??
Moze nie kazdy zasłużył na Aniołka pod choinkę.

minimysz - Pią 09 Gru, 2005 09:36

Mój drugi anioł (już o kolejnym myślę)

ciaachoo - Pią 09 Gru, 2005 10:36

http://www.fotosik.pl/pok...kf3p4kkhat.html taki sobie,ale przynajmniej sie usztywnil,mam wieksze ktorym skrzydelka sie lamia :placz:
barbara 1 - Pią 09 Gru, 2005 10:47

Mnie się podoba brawo
Jak chcesz mieć mocno usztywnionego,to namocz go na jakąś chwile w nierozcięczonym krochmalu.Ja używam Ługi lub Alinki.Musi stać nie ma siły

ciaachoo - Sob 10 Gru, 2005 10:02

http://www.fotosik.pl/pok...ufjzv014gz.html
http://www.fotosik.pl/pok...hrfogok1xy.html
http://www.fotosik.pl/pok...9oh8h1j94w.html

ten co siedzi na wazonie,jest w najgorszym stanie,zrobilam chyba za szeroka sukienke,nie mam go teraz za bardzo na co naciagnac,skrzydla tez mu leca caly czas do tylu Sad ,chyba musze robic malutkie anioleczki.

Anna B. - Sob 10 Gru, 2005 10:42

Ciacho, przy wybieraniu linka dla forum na fotosiku wybieraj

Miniaturka na forum 1:
Wtedy na forum będzie to widać tak:

Wracając zaś do opadających skrzydełek, to lukier w proporcjach z wodą 1:1 musi je usztywnić. Wypierz je, wysusz i wtedy do gorącego lukru. Tak tylko, żeby sobie łapek nie poparzyć.
A tak w ogóle, to aniołki bardzo ładne! Smile

Alina - Sob 10 Gru, 2005 19:53

Ten aniołek, o którym mówiłaś, że jest w najgorszym stanie, dlatego tak się wygina, że sukiunkę ma bardzo ażurową. Ja takie aniołki krochmalę w gęstym krochmalu, naciągam na dynie ozdobną - taką w kształcie gruszki (przypinam szpilkami) i wieszam nad kaloryferem. Jeśli nie masz dostępu do ozdobnej dyni, to spróbuj może na ziemniaku (owiniętym w folię). Skrzydełka dobrze jest wyprasować na mokro, ale nie wiem jak to się ma do usztywniania cukrem, czy też można prasować.
Halkuk - Nie 11 Gru, 2005 17:47

Aniołki śliczne Smile
A to moje , te które mają zdjęcia .

Pozdrawiam - Halina.

maranta - Nie 11 Gru, 2005 18:59

Wszystkie Wasze aniołki są cudne i bardzo... anielskie brawo brawo brawo
Alegrias - Pon 12 Gru, 2005 15:14

Witam!
Jakież ja tu śliczności oglądam Smile brawo
A to (o ile nowym sposobem mi się powiedzie dołączyc zdjęcia) moje kolejne dwa maluchy

drugi z moich dokonań szydełkowych:
http://www.fotosik.pl/pok...cqag3wyrn1.html

i trzeci w kolejności:
http://www.fotosik.pl/pok...0uzr0ktci7.html

ciaachoo - Pon 12 Gru, 2005 22:10

Halinko brawo ,a to moj maly nowy anioleczek Embarassed ,Basiu kupilam dzisiaj ten krochmal,nie moglam sie doczekac jaki bedzie efekt i zapieklam aniolka w piekarniku gafa

minimysz - Czw 15 Gru, 2005 11:41

widok z boku mojego nowego aniołka (zdjęcia z przodu coś nie wygladają dobrze Sad )