Nici, nitki i niteczki... - Nici do szydełkowania
Krakowianka - Pon 06 Mar, 2006 20:38
Wiesz co z tym szydełkiem to jest róznie zależy z jakiej firmy kupisz te metalowe pokrywane / no niewiem dokładnie czym ale wyglądające jak plastikowe /mają dziwne rozmiary prosisz o1,5 a dostajesz duży "haczyk"Uważam że taką tunikę trzeba zrobić z czegoś cienkiego bo inaczej bedzie "ciężka" a to przecież nalato nie?
Jumelle - Wto 07 Mar, 2006 09:44
No to chyba zrobię z Peoni bo sobie przypomniełam ze różową kamizelkę która jest w Chwalimy się robiłam właśnie z niej i rzeczywiście ma to byc na wiosnę nawet taką późną i lato, więc cieńsza włoczka będzię ok. a I dzięki za pomoc wszystkim
Pani Mama - Śro 08 Mar, 2006 16:39 Temat postu: bawełna poszukuję dziewczyny,czy znacie może bawełne eldorado i zapamiętalam tylko na drugiej napis cotton ale co dalej nie zapamiętalam myślę zrobić z nich bluzeczki ale nie wiem czy się nadają i czy można gdzieś w internetowym sklepie kupić
lucille - Śro 08 Mar, 2006 18:06
Eldorado to nici firmy Coats - mam obawy,że w Polsce trudno dotsępne
Pani Mama - Czw 09 Mar, 2006 10:03
lucille eldorado jest u mnie tylko nie wiem czy się nadaje
lucille - Czw 09 Mar, 2006 11:22
| Pani Mama napisał/a: | lucille eldorado jest u mnie tylko nie wiem czy się nadaje  |
Aaaaaa takie buty - to rób szybko bluzki bo nadaje się jak najbardziej
Pani Mama - Czw 09 Mar, 2006 11:35
dzięki bardzo
ksanty - Czw 09 Mar, 2006 17:57
ostatnio widziałam na allegro
Pani Mama - Pią 10 Mar, 2006 09:30
nie wiem czy bezpiecznie kupować na allegro nigdy tego nie robilam
Ewka Konewka - Pią 10 Mar, 2006 09:51
Pani Mama nie bój się allegro! ważne tylko zeby sprawdzić kontrahenta: jakie ma komentarze, ile sprzedał itd.
Pani Mama - Pią 10 Mar, 2006 10:19
aha już będę wiedziala dzięki
avenitta - Pon 13 Mar, 2006 07:29 Temat postu: z czego najlepiej?? Chcę zrobic sobie bluzeczkę na lato i zastanawiam się jakie nici byłyby najlepsze?
http://photo.163.com/open...dir=%2F31424976
Czy ktoś ją robił????
paullina - Pon 13 Mar, 2006 09:10 Temat postu: z czego najlepiej?? przejrzyj tematy niżej tam jest z czego zrobić letnie bluzeczki
tintam - Śro 15 Mar, 2006 17:06 Temat postu: nici koral Czy któraś z Was robiła bluzkę z nici koral.
Mam tego trochę ale nie wiem czy się nadaje na letnią bluzeczkę i jakiej grubości szydełka użyć do robótki.W motku 250 g jest 790 metrów nici.
Ada - Pią 17 Mar, 2006 21:10 Temat postu: super tani kordonek w Lidlu.Pędźcie,kto ma pod nosem,ale nie we wszystkich województwach
http://www.lidl.pl/pl/hom...o_szydelkowania
Krystyna - Sob 18 Mar, 2006 01:05
Bluzeczki z nitki koral nie robiłam " jeszcze" ale mam już za sobą robótki z tej nitki. Jest śliska i czasem spadnie z szydełka w trakcie roboty. Nie radze robić robótek z dużą ilością drobnych motywów, bo bardzo źle wplata sie końcówki nitek. Innych zastrzeżeń nie mam. Robótka ma bardzo ładny połysk. Z daleka juz żadnej różnicy nie widać - miedzy koralem a inną bawełną. Na tej fotce córka ma obroże szydełkową robioną nicmi koral
obroża z nici koral
Jumelle - Sob 18 Mar, 2006 08:52
hhhe byłam i zakupiłam nawet dwa opakowania bo się przyda i jak taniocha i dodam że szedł jak woda, przynajmniej w moim Lidlu.
Halkuk - Sob 18 Mar, 2006 08:57
A ja byłam w czwartek , jak miała wejść ta promocja i co zobaczyłam ?
TYLKO CENĘ
A tak chciałam to kupić - szkoda , pewnie trzeba było iść na otwarcie
Jumelle - Sob 18 Mar, 2006 09:18
No nie chwaląc się sama wstałam o 7 i przeszłam całe miasto żeby być przed 8 przed otwarciem na miejscu, ale opłaciło się zdobyłam co chciałam.
Pani Mama - Sob 18 Mar, 2006 12:18
a po ile jeśli można spytać i ile gramowy
Monia - Sob 18 Mar, 2006 12:42
No nie... a u mnie nie ma
Jumelle - Sob 18 Mar, 2006 16:36
pakowane po 8 motków po 50 g za 19.99
tintam - Sob 18 Mar, 2006 17:43
Witaj Krystyna
Bardzo dziękuję za radę, ja na szydełku dopiero sie uczę, dotychczas robiłam tylko na drutach, ale jak zobaczyłam na Forum jakie cuda można zrobić na szydełku to rzuciłam druty w kąt. Robótki na fotce są śliczne.
Pozdrawiam i zycze miłego dnia.
klara - Nie 19 Mar, 2006 17:38 Temat postu: rodzaj nici i materiał Witam wszystkich. Jestem nowa na tym forum. Od paru lat juz nie szydełkowałam, ostatnio powrociłam do tej przemiłej pracy (na szczęście tego sie nie zapomina).
I już tak na poczatek mam pytania: jakiego rodzaju nici uzywacie do serwetek? i jakiego rodzaju materiału (chodzi mi o rodzaj materiału, który można obrębić szydełkiem - na serwetki np. pod kawę albo obrus)? Niestety nie bardzo się na tym znam, a teraz w sklepach jest dość duży wybór i ... kłopot.
Z góry dziękuje za odpowiedz
Pozdrawiam serdecznie
Gratuluje tak fajnego forum
Halkuk - Pon 20 Mar, 2006 10:29
Witaj na forum
Wszystkie moje serwetki robiłam z czeskiej SNEHURKI - jest to fajna bawełna (30g- 200m) dostępna w wielu kolorach . Jak dla mnie jest super .
Co do materiałów to Ci nie poradzę, bo jeszcze takich rzeczy nie robiłam . Ale napewno odezwie się ktoś , kto już tak robił
|
|
|