Galerie prac użytkowników forum - dagny14
dagny14 - Śro 31 Paź, 2007 18:13 Temat postu: I jeszcze dwa I znowu dwa.
Nowy,pasiasty,z włóczki AZTECA firmy "katia'.Wyszło niecałe 60 dag,druty 4,5 i 5,5
A stary jest" bardzo stary'.Bezrękawnik z jakiegoś akrylu[chyba"Kotek"?]Co najmniej sprzed półtora roku.
dagny14 - Śro 31 Paź, 2007 21:23
AZTECA to melanż.50%wełna,50%akryl,100g-180m.
Kupiona w realnej pasmanterii{Niteczka w Tychach-moja ulubiona} -22zł/100g.W podobnej cenie widziałam w pasmanteriach internetowych[np.w INTER FOX -
http://www.interfox.com.p...uct&prod_id=367
dagny14 - Czw 08 Lis, 2007 22:28 Temat postu: Interlocking cables Tak się nazywa ten model z INTERWEAVE KNITS:
http://www.interweaveknit...ns/sweaters.asp
Mój jest czarny,więc niewiele na zdjęciach widać.Mimo rozjaśnienia.Ale tak to z czernią jest.
Anusiaczek zrobiła poprawki rozjaśniające.Teraz jest wyraźniejsze.Dzięki Aniu.
Zużyłam 50dag włóczki "Sonia Normal".Druty od 4,5 do 6
dagny14 - Wto 20 Lis, 2007 18:28 Temat postu: Dwa z zamówionych Dzisiaj dwa ,dla ulubionej klientki:
Pierwszy to 35 dag akrylu "Sonia Softi",druty 4 i 4,5.
Drugi to 20dag "Trias"Lana Grossy" i 50dag "Soni Strong',druty nr 7
maranta - Śro 21 Lis, 2007 09:19
Ekstra swetry, nic dziwnego, że klientka bardzo zadowolona co widać po jej uśmiechu
dagny14 - Czw 22 Lis, 2007 16:36 Temat postu: Szary golf Bardzo Wam dziękuję za kolejną porcję pochwał.
Po tak miłych słowach aż mi się ręce palą do następnych robótek.
Tak więc znowu muszę coś pokazać :
Zrobiony z 30dag "Samary',druty 3 i 3,5.
Zygfryd Smarzyk - Pon 26 Lis, 2007 23:03
Oj, Dagny, nie bywam zbyt często na Twoim kawałku forum, bo druty nie maja specjalność, a po odwiedzeniu poletek na których szydełkowe rosną koronki, godzin zaczyna brakować. Od czasu do czasu robię tu jednak wycieczki, by ochać i achać, wzdychać i podziwiać. Zimno za oknem, a u Ciebie piękności wiele bardzo, bardzo ciepłych... A ja marznę... Druty z dna szafy wyjąłem - będzie kamizelka. To lubię - jak wieszcz mówił. Na podbój sklepów ruszyłem ochoczo, z uśmiechem pytając jaką kupić włóczkę.
- Żona nie mówiła jakiej i ile?! - w trzech sklepach pytali.
- Nie mam żony, włóczki też nie mam. Mam jedynie w miarę dobre chęci - tłumaczę nieśmiało.
- Niech spyta się tej co robić będzie.
- Tego - poprawiam cicho. - Sam chciałbym udziergać, tylko nie wiem z czego.
Cisza. Długa. Potem propozycji dziwnych i włochatych wiele... Nici z zakupów wyszły - ładne, Bosak klasik 50 białe. Będą na serwetkę. Bom klient kapryśny, co włóczkę chciałby nie cienką, nie grubą, nie puchatą, nie śliską, żeby jeszcze kolor miała taki jaki trzeba (że nazwać nie potrafię - trudno). Jeszcze ma być ładna...
Może w lumpeksie coś na plecy znajdę. Druty na stole omijam z daleka. Oczy wykłuć gotowe, tak do roboty chętne. Jak im wytłumaczyć, że też chciałbym, ale z czego - nie wiem...
Może do wiosny z nimi wytrzymam, Maxi kupię. Będą wreszcie syte.
Kończę u Ciebie wizytę. Zapewne znów wrócę, bo bywać tu warto. A za dzisiaj dziękuję, i to bardzo, bardzo, bardzo...
Z tysiącem serdeczności
Zygfryd
Ps. Wciąż "druty" piszę w tym poście, a Babcia Franciszka mówiła, żeby brać do rąk iglice. Na drutach ptaszki robią...
dagny14 - Sob 01 Gru, 2007 10:31 Temat postu: SAMARA po raz ...już nie wiem który. Powalczyłam z SAMARĄ jeszcze raz.I taki sobie sweterek wymyśliłam:
Wyszło jakieś 17 dag szarej i 8 dag różowej.Druty 2,5 ,3 i 3,5 .
A to dekolt w przybliżeniu.Top pod spodem jest zamarkowany. To tylko trójkącik wszyty w podkrój .
dagny14 - Śro 05 Gru, 2007 08:50 Temat postu: Kolejny szalik Jeszcze jeden szalik z GARN STUDIO.Zamówiony przez Mikołaja.Jutro wyląduje u pewnej młodej damy.
Ta wersja ma 180 cm długości i "kwiatkowe"boki.Wyszło niecałe 15 dag wełny MERINO 2000 Lana Grossy,szydełko nr5
Bernadka - Nie 09 Gru, 2007 17:32
szaliczek i sweterek cudne
dagny14 - Wto 11 Gru, 2007 06:40
Skończyłam następny sweterek na zamówienie.Projekt klientki.Dwie[naraz]włóczki Lana Grossy- MAMBO i BORA PRINT,drutki 5,5 i 6.
Taki skromniutki wzorek zastosowałam
Przed świętami mam do zrobienia jeszcze jedno zamówienie-czarną kamizelkę z CZTERDZIESTKI.
W międzyczasie walczę drucikami nr 3 z szalem z angory ANDORA[100g-650m] .Zostało do zrobienia jeszcze jakieś 40cm i koronka brzegowa:
dagny14 - Wto 11 Gru, 2007 13:42
Widzę,że szal ma powodzenie.Ogromnie dziękuję,chociaż jeszcze długa droga przede mną.Dla zainteresowanych schemacik[w albumie MULTIPLY]
http://dagny14.multiply.com/photos/album/9
Bernadka - Śro 12 Gru, 2007 08:58
super sweterek
dagny14 - Pią 14 Gru, 2007 09:37 Temat postu: No to wpadłam... ...jak śliwka w kompot.W ażurowe szale wpadłam.
Angorowy powoli zbliża się do mety:
I zaczęłam już produkować następny.Tym razem z Samary:
A ile już mam pomysłów na kolejne... Tylko kto to będzie nosił?
A tu ostatnie przedświąteczne zamówienie:
Kamizelka z CZTERDZIESTKI.Wyszło niecałe 30 dag włóczki.Druty 3,5 i 4.
Przez najbliższe dni robię szale i nic innego!
dagny14 - Pon 17 Gru, 2007 08:56 Temat postu: Szal gotowy Skończyłam!Hura!
Z napinaniem trochę zabawy było.Dywan musiałam wykorzystać:
Wyszło jakieś 25 dag włóczki;Wygląda to tak:
Bernadka - Pon 17 Gru, 2007 09:03
dagny14, śliczna chusta widzę że nie tylko ja wykorzystuję dywan do naciągania prac
dagny14 - Pon 17 Gru, 2007 20:41
Dziękuję wszystkim za pochwały.
Wbrew pozorom,szal robi się całkiem przyjemnie.I dość szybko.
Podaję jeszcze raz link do albumu,w którym znajduje się schemat:
http://dagny14.multiply.com/photos/album/9
Życzę miłej pracy.
maranta - Pon 17 Gru, 2007 21:11
Jejku, śliczny, piękny, wspaniały, cudny
dagny14 - Wto 01 Sty, 2008 20:39 Temat postu: Mój wkład pod tegoroczną choinkę Komplet dla siostry:
Szaliki dla małoletnich bratanic męża:
dagny14 - Śro 02 Sty, 2008 11:56 Temat postu: Komplet Jarka pytała o czapkę i kwiatuszki.Już odpowiadam:
Czapka robiona wg.przepisu DROPS DESIGN
http://www.garnstudio.com...&d_id=2&lang=en
Kwiatuszki wg.takowego schematu:
Zrobiłam po trzy sztuki" w grupie"
dagny14 - Śro 02 Sty, 2008 12:10 Temat postu: Szal zakończyłam! Model z "Vctorian Lace Today"
zrobiony z 30dag SAMARY,druciki 3,5
Bernadka - Pią 04 Sty, 2008 07:21
dagny14, super komplecik dla siostry a szal MISTRZOSTWO świata
dagny14 - Sob 12 Sty, 2008 16:56 Temat postu: Serweta Świeżutka.Prosto spod drucików.LYRA się zowie.
Wyszło 1,9 szpuli nici KORAL Ariadny,druty 2,5.
Grażyna - Sob 12 Sty, 2008 17:01
Piekna I to drucikowa Podziwiam tym bardziej, że z korala.
iwi - Sob 12 Sty, 2008 17:23
Cuuudddooowwwnnneee!!!
|
|
|