To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Rysunek - Moje bazgroły...

Klaudia - Nie 23 Wrz, 2007 13:17

Olu, to zrób zdjęcie i koniecznie pokaż, bo jestem ciekawa jak wyszło ^^
Klaudia - Nie 30 Wrz, 2007 17:51

Taki tam jeden z nowszych szkiców...nie chciało mi się go nawet kończyć, bo ledwo zaczęłam rysować, to już spisałam rysunek na straty. No ale daję, bo dawno mnie tu nie było Wink

maranta - Nie 30 Wrz, 2007 18:17

Czemu spisałas na straty?????????
Ja się nie znam, ale wiem, że mi się bardzo podoba brawo brawo brawo

Rysować nie potrafię, wychodzą mi dobrze tylko... dłonie. Dziwne to, bo słyszałam, że akurat dłonie są dość trudne- nie wiem, zawsze potrafiłam dobrze dłonie narysować (ołówkiem) i lubiłam kiedyś to robić nie wiem

Klaudia - Nie 30 Wrz, 2007 19:53

Maranto, spisałam na straty, ponieważ a muszla wydaje mi się płaska i zbyt mało naturalna...po prostu wiem, że gdybym się do tego przyłożyła - byłoby lepsze, bo wiem, że potrafię. Jednak cieszę się, że Ci się podoba.

A dłonie są faktycznie najtrudniejsze. Zresztą jeszcze zależy o jakich dłoniach mówimy, bo narysowanie dłoni postaci z komiksu jest proste, ale jak się chce narysować realistyczną dłoń ludzką z uwzględnieniem wszystkich lini itd....to już wyższa szkoła jazdy.

I nie wierzę, że nie umiesz rysować, bo każdy potrafi, a jak ma się do tego chęć, to można robić naprawdę niezłe rzeczy - moim zdaniem to nie kwestia talentu, tylko umiejętności obserwowania otoczenia i...przelewania tego co się widzi na papier. Chyba, że się mylę Wink

dom_Klary - Nie 30 Wrz, 2007 20:06

Klaudio, dłonie są naprawdę trudne.Ja uczyłam się na Leonardzie uklon .Szkicowałam dłonie do upadłego, miałam dość,przerastały mnie i jednocześnie pociągały.Trzeba ćwiczyć, kopiuj jak najwięcej, wytrenujesz technikę i potem będzie już tylko łatwiej cool .Masz dar, jesteś pracowita, lubisz to robić, a więc- do roboty daję nogę
pozdrawiam cmoknięcie

Halkuk - Pon 01 Paź, 2007 18:13

A mnie się podoba i to bardzo cool brawo cool
Klaudia - Nie 23 Gru, 2007 13:07

Dawno mnie tu nie było...ostatnimi czasy zrobiłam tylko tę oto nietypową choinkę:

Życzę wszystkim wesołych świąt!

ola1996 - Wto 25 Gru, 2007 15:03

Super obrazek1
małgośka - Śro 26 Gru, 2007 19:46

Klaudio obeirzałam wszystkie Twoje rysuniki. Są piękne i bardzo oryginalne.
cool brawo brawo
Ja nie umiem rysować. Mam za to Brata Artystę (jest po rzeźbie). bye

Klaudia - Czw 27 Gru, 2007 17:27

ola1996, małgośka - dziękuję! kwiatek dla ciebie

I coś nowego...

maranta - Czw 27 Gru, 2007 17:32

Choinka urocza, ale śwince padam do nóżek cool cool cool
Bet - Czw 27 Gru, 2007 18:13

fajniusie
małgośka - Wto 01 Sty, 2008 10:09

świetny kolejny rysunek. brawo brawo
ola1996 - Wto 01 Sty, 2008 14:29

Fajniutka xD
Klaudia - Sob 05 Sty, 2008 21:10

Dziękuje wszystkim cmoknięcie

No to teraz nic wielkiego - kilka prostych szkiców z zajęć w liceum plastycznym, do którego będę zdawać w tym roku. Te gorsze - z początku, te lepsze - z końca roku szkolnego.

buziaczek - Śro 09 Sty, 2008 10:33

Klaudia, muszę przyznać że masz talent plastyczny, oby tak dalej a wyrośnie z ciebie jakiś pikasso cool brawo
lena77 - Pią 25 Sty, 2008 23:41

Klaudia Exclamation

Gratuluję niewątpliwego talentu. Jaką techniką wykonujesz swoje kolorowe pracę Question Nie mogę tego rozszyfrować Question Szkice super.

pozdrawiam, lena77 Very Happy

Klaudia - Wto 29 Sty, 2008 17:23

buziaczek - cmoknięcie

lena77 - rysowałam je na komputerze, w programie graficznym kwiatek dla ciebie

AnnaSZ - Pią 22 Lut, 2008 20:56

Klaudio! Niektóre prace są naprawde świetne! Podoba mi się szczególnie druga praca węgiel pastela? Bardzo ładne.. Proporcje jakby nie te.. ale kreska świetna szkoda że nie popracowałas bardziej nad tłem.. Ale świetne. Rysunki też są fajne.. jak bedziesz duzo rysowała twoja kreska bedzie jeszcze lepsza..Malarstwo ok te kieliszki butelka.. butelka.. hmm jest krzywa.. Przede wszystkim widze że masz dziewczyno talent który musisz rozwiajac.. Nie rysuj z fotografi.. bo to dostrzeżesz okiem nie da sie zobaczyc na fotce. Powiem jedno juz widac że podchodzisz do wszystkiego profesjonalnie. Czekam na więcej Smile
Klaudia - Sob 23 Lut, 2008 16:31

AnnaSZ, dziękuję za wskazówki! Ogólnie, to te rysunki już uważam za stare, nowszych specjalnie nie mam, bo ograniczam się do szkiców, których tutaj nie umieszczam. Ze zdjęć przestałam rysować, bo mi profesor z liceum plastycznego, do którego chodzę na zajęcia powiedział, że to nie jest najwłaściwsze...no ale każdy uczy się na swoich błędach, teraz już wiem, że nei należy rysować ze zdjęć Wink

Dziękuję wam! cmoknięcie

Klaudia - Śro 27 Lut, 2008 17:35

Czas na nowość. Wraz z koleżanką rysowałyśmy "Guernicę" Pabla Picassa...jest dość duża, ma wielkość 4,5 arkuszy szarego papieru...wisi aktualnie w naszej sali, pod sufitem ^^. Część robiona przeze mnie jest zaznaczona na zdjęciu ("By Klaka" Wink) Jestem z tej pracy dumna i niezwykle zadowolona - nigdy nie udało mi się narysować niczego na tak dużym formacie.

szajka - Śro 27 Lut, 2008 17:59

Jestes Picassem w spódnicy Very Happy
super!!!
te 2 łyzeczki sa genialne
normalnie powiesilabym je sobie w domu NA SERIO !
naprawde super

Bozina - Wto 04 Mar, 2008 18:38

jeśli ty jesteś początkująca. tio cio będzie dalej. no zapowiada się świetnie. radocha radocha radocha radocha radocha
Klaudia - Śro 05 Mar, 2008 00:29

Dziękuję wam za te pochwały cmoknięcie

No to teraz dwa takie sobie szkice:

wiesia_33 - Śro 05 Mar, 2008 00:41

Klaudia brak mi słów po obejrzeniu Twoich dzieł uklon
wszystkie Twoje prace są powalające szczęka szczęka szczęka
wielkie brawo brawo brawo brawo brawo za talent cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie