To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - dzierganina Ulci

_ulcia - Sob 20 Gru, 2008 11:46

Dziękuję ślicznie, to dzięki WAM dziergam cmoknięcie . Ciągle robię tylko z elementów gdyż nie potrafię zrobić czegokolwiek z jednego kawałka, Nawet próbowałam ale zawsze kończy się na pruciu bądź odrzuceniu robótki w kąt bo nie trafiam z rozmiarem placzek
Teraz mam nową miłość - frywolitki - wychodzi jeszcze koślawie ale ćwiczę i ćwiczę w końcu coś powinno wyjść. Serdecznie Was pozdrawiam
Ula

_ulcia - Sob 20 Gru, 2008 19:45

Basiu mnie nie trzeba dwa razy mówić, z chęcią się poduczę i odwiedzę Ciebie zebalek
Chciałam Wam pokazać piórkową choineczkę, przed chwilką skończyłyśmy z Oliwką ją sklejać, można dokleić jeszcze koralikowe bombki

Jarka - Nie 21 Gru, 2008 09:24

Super cool cool cool choineczka
_ulcia - Nie 21 Gru, 2008 10:27

Dzięki wielkie cieszę się straszliwie szalony , że się podobają. Mam już dwie choineczki. Niestety nie dostałam zielonych piórek, mam tylko żółte i pomarańczowe. Na waszą prośbę wklejam zdjęcia z bombeczkami

_ulcia - Pon 22 Gru, 2008 11:26

Dziewczyny cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Choineczki robi się bardzo prosto, pomysł nie jest mój, zgapiłam go z netu.
Do ich zrobienia potrzebna jest kartka brystolu piórka, koraliki i taki mały pistolet klejący na gorąco, no i jeszcze odrobina wolnego czasu i dobre chęci.

_ulcia - Sob 28 Lut, 2009 12:37

Musiałam skorzystać z wyszukiwarki aby odszukać swój temat hahahihi Z powodu lenistwa nie wstawiałam żadnych zdjęć ale teraz hurtem pokażę nad czym się męczyłam. Od grudnia zmagam się z czułenkami. Moja ostatnia praca - wybrałam zbyt trudny wzór no i to łączenie elementów mnie przerosło ale musiałam skonczyć efekt niezbyt zadowalający

a to efekt wykorzystania końcówki grubej bawełny, pojemniczek zabrała Oliwka, chowa w nim spinki do włosów

a to już dzisiejsza praca,

a w tym wątku są pozostałe prace frywolitkowe http://maranta.livenet.pl...der=asc&start=0
serdecznie pozdrawiam prawie wiosennie ulcia cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

_ulcia - Nie 19 Kwi, 2009 09:57

Dziękuję za pochwały które motywują do dalszej pracy cmoknięcie . Tak jakoś powolutku mi idzie dzierganie. Zrobiłam 2 bluzeczki, długo się je robiło bo nitka cienka i szydełko 1,75 ale jestem z nich zadowolona, moje wytwory na modelce zebalek

_ulcia - Nie 19 Kwi, 2009 15:42

Dziękuję wam ślicznie bardzooo się cieszę że się wam podoba cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Nitka niebieska to bawełna z jakąś domieszką niestety kupowałam ją w tamtym roku i gdzieś podziałam banderolki, a szkoda bo chciałam zrobić sobie z tego sukienkę niestety nie starczyło. Na bluzkę z długim rękawem poświęciłam 2 tygodnie nitka to jakaś z hurtowni Rumento na szpuli. Nazwy nie pamiętam ale tam było coś napisane że jest to chwyt bawełny hahahihi (chyba).

_ulcia - Pon 11 Maj, 2009 11:24

Dziękuję ślicznie, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie gdyby nie WY i to FORUM to nadal bym traciła czas na głupoty.
Wydziubałam dla Oliwki bluzeczkę, wczoraj ją skończyłam a dziś mała założyła ją do przedszkola

_ulcia - Pią 05 Cze, 2009 14:52

W chwili zwątpienia, czy potrafię jeszcze robić bo ostatnio tylko pruję i pruję, wystarczy poczytać komentarze. Dziękuję ślicznie za pochwały nie będę oryginalna jeśli znowu powtórzę że one (komentarze) bardzo mobilizują do dalszej pracy cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Ostatnio wydziubałam 2 pracki. Moją modelką jest mama Oliwki zebalek
biała tunika, nitka ze szpuli z hurtownii Rumento szydełko nr2 wzór od Mao

czarna tunika szydełko nr 2 nitka również z hurtownni Rumento

no a teraz wracam do prucia może coś wreszcie mi wyjdzie

_ulcia - Pon 15 Cze, 2009 12:43

cmoknięcie Dziękuję cmoknięcie
Dziś odcienie chabrowe, znalazłam modelkę i zmusiłam ją do pozowania hahahihi
nitka Red Heart Violetta szydełko 2,9 zużyłam niecałe 35 dkg
To już trzecia tunika robiona tym wzorkiem.

_ulcia - Pon 15 Cze, 2009 16:09

Dziękuję ślicznie cmoknięcie cmoknięcie
Ula tunikę robi się bardzo szybko, ja nie mam zbyt wiele czasu a zrobiłam ją w ciągu 5 dni

_ulcia - Nie 19 Lip, 2009 18:00

Dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Taka sobie tuniczka na zakończenie lata, szydełko 1,75 i 2 nitka z hurtowni Rumento regata wiosenna

_ulcia - Pon 20 Lip, 2009 09:08

Dziękuję dziewczynki cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Lato może trwać jak najdłużej, tylko w mojej szafie jest pełno ciuszków letnich i czas myśleć o jesieni.
Serdecznie Was pozdrawiam z pochmurnego (w chwili obecnej) Gdańska
Ula bye

_ulcia - Śro 22 Lip, 2009 20:28

Nie wiem jaka jest u was pogoda , w Gdańsku jest duszno przez co i robić się nie chce. Wymęczyłam oto taką bluzeczkę wzorek od Mao szydełko nr 3

_ulcia - Pon 03 Sie, 2009 12:55

Wielkie dzięki Dziewczyny za komentarze i za zaglądanie tu do mnie cmoknięcie
U mnie z mobilizacją do pracy ostatnio jest trudno, pewnie się Wam narażę ale ja czekam już na jesień
Serdeczne pozdrowienia i buziory z dusznego Gdańska bye

_ulcia - Wto 04 Sie, 2009 12:12

Nie mam natchnienia i włóczki na duże formy, czekam aż pan Tomek z hurtowni Rumento wróci z urlopu. Marzy mi się firaneczka do kuchni hmm muszę się tylko zmobolizować.
W ramach wykańczania resztek zrobiłam Oliwce sweterek.

_ulcia - Wto 04 Sie, 2009 17:50

Dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
gusia_wiki korzystałam z tego wzoru nie jest zbyt wyraźny ale innego nie posiadam

_ulcia - Pią 20 Lis, 2009 20:51

Chciałabym bardzo podziękować za miłe komentarze cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Fotosik się zbuntował nie mogę już tam wstawiać zdjęć. Walczę z wstawianiem zdjęć na picassa. Po wielu próbach poddaję się nie mogę wstawić zdjęcia na forum wściekły
Nie jesiennie ale letnio, sukienka którą zrobiłam już jakiś czas temu. Sukienka robiona na rozmiar 36/38 modelka ma troszkę większe gabaryty

http://picasaweb.google.p...feat=directlink
http://picasaweb.google.p...feat=directlink

_ulcia - Sob 21 Lis, 2009 10:04

Nula dziękuję za link cmoknięcie chwilę popróbowałam no i udało się hopla
trochę jest to denerwujące w fotosiku było prościej. Jeszcze raz wstawiam zdjęcie sukienki

na właścicielce wygląda ślicznie. Nitka to kornelia a szydełko to chyba 2,5 i 3

_ulcia - Sob 21 Lis, 2009 10:40

To jak już się nauczyłam wstawiać zdjęcia to pokażę czym ostatnio się zajmuję. Daleko jeszcze do doskonałości, ale jest lepiej niż na początku. Moje frywolitkowe zakładki. Pozostało jeszcze krochmalenie i prasowanie, ale mam w planie zrobienie jeszcze kilka zakładek i krochmalić będę hurtem