To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Maxi

Gośka - Pią 24 Kwi, 2009 07:06

Mnie się wydaje, że teraz MAXI którą robią jest sztywniejsza niż kiedyś hmm Ale może to tylko złudzenie. hmm nie wiem
alienor - Pią 24 Kwi, 2009 09:19

[quote="Gośka"]Mnie się wydaje, że teraz MAXI którą robią jest sztywniejsza niż kiedyś hmm Ale może to tylko złudzenie. hmm nie wiem

Chyba nie , ja mam 1 bluzeczke zMaxi i czuje sie w niej jak w plastikowym pancerzu

Makarbella - Pią 24 Kwi, 2009 16:31

Może za ciasno zrobiona? Ja na Maxi nie narzekam, a wręcz bardzo dobrze mi się z niej robi i dobrze nosi tym, dla których robię.
Truskaweczka - Sob 25 Lip, 2009 15:01

Jakieś 2-3 lata temu w Gliwicach kupiłam białą MAXI za około 14 czy 16 zł (nie pamiętam dokładnie). Jak się zdziwiłam kiedy zobaczyłam ceny w internecie i w pasmanteriach w mniejszych miastach!
Mam w planach rzucenie się na hurtownię i kupienie całej "zgrzewki" Maxi. I tak kiedyś wykorzystam.

Asia S. - Sob 25 Lip, 2009 21:03

Truskaweczka, a tutaj popatrz http://www.allegro.pl/ite...na_bawelna.html
Truskaweczka - Nie 26 Lip, 2009 16:51

Fajna cena, ale ciekawe jak się robi. I jakoś nie widzę białego.
Paillette - Śro 05 Sie, 2009 18:17

wiesia-kal, wesoło mi

Oto moje wczorajsze zakupy w "zamotane" 5x biała i 4x czerwona.
Pani Ula jest przemiłą osobą. Zamówiłam i zapłaciłam przelewem w niedzielę, a już we wtorek listonosz przyniósł paczkę hopla

Iwoncia - Nie 09 Sie, 2009 20:29

Na Allegro jest Maxi Ambiance w dobrej cenie - 6,90 za motek 565m/10dkg.Nie wiecie czy jest to ta sama Maxi tylko inaczej nazwana dla innego producenta?
Kusi mnie aby zrobić zapas,bo cena jest OK,jak myślicie? cmoknięcie

maja1 - Nie 09 Sie, 2009 21:25

Nie jest to ta sama Maxi,widziałam ją jest bardziej wiotka ,ale co do roboty to nie wiem.
Viola - Pon 10 Sie, 2009 07:53

Paillette super zakupy a ten czerwony kolorek jest boski powstanie z niego zapewne rewelacyjny ciuszek w Twoim wykonaniu brawo
KasiaS - Pon 10 Sie, 2009 08:04

Uwielbiam zakupy w "zamotane.pl" Pani Ula jest bardzo miła, a wysyłka zawsze ekspresowa Smile
Paillette ,ten czerwony kolorek jest przepiękny. Robiłam z tych nici czarną sukienkę dla córki, wyszła niezle i robiło sie fajnie

Anisa - Pon 10 Sie, 2009 08:16

KasiaS, bardzo ładna sukienka brawo ja białą Maxi wykorzystuję na obrusy, ale na ubrania wydaje mi się ona ciut sztywna. Nie wiem może inne kolory tych nici są mniej sztywne?
bean - Pon 10 Sie, 2009 12:37

Anisa, dla mnie Maxi też jest za sztywne na ciuszki. Co innego Maxi Viscose (takie jak pokazała Paillette). Te nici są z dodatkiem wiskozy i ciuszki z nich zrobione są miłe w dotyku.
Anisa - Wto 11 Sie, 2009 15:23

bean, dziękuję cmoknięcie . Przyznam się że z takimi nićmi się nie spotkałam, ale chętnie je wypróbuję.
duduś - Wto 11 Sie, 2009 15:55

Ja ostatnio pokusiłam się na Maxi i niestety nie jestem zadowolona jest sztywna i źle wygląda w robótce
Paillette - Wto 11 Sie, 2009 19:33

Viola, KasiaS, mam niesamowitą ochotę na bluzeczkę z ananasowymi rękawami - chyba Basia (Barbara1) ją ostatnio wyświetlała, myślę,że wyjdzie super Smile
Viola - Pon 17 Sie, 2009 22:05

Paillete napewno wyjdzie śliczna ananasowa bluzeczka z tych nici działaj a będziemy miały co podziwiać
Paillette - Pon 17 Sie, 2009 22:14

Oj Viola chciałabym tyle rzeczy zrobić.... tu jest tyle pięknych wątków.... mdleje
Viola - Pon 17 Sie, 2009 22:28

Paillette masz racje jest dużo ciekawych wzorów ja też czasami to nie wiem co pierwsze robić i tak pozostaję na szarym końcu , już zaczyna sie nowy wątek na online a ja jeszcze coś robię co było na topie kilka miesięcy temu ,
ale miło popatrzeć jak inni tworzą różne dzieła

Lucilla - Pon 11 Sty, 2010 13:54
Temat postu: Bawełna maxi
Witam dziewczynki, poradźcie proszę, na letnią sukienkę szydełkową lepiej kupić maxi wiscose /72%baw.28%wiskoza 100g/415/ czy maxi-bawełna marceryzowana 100/565?
Pozdrawiam!