Galerie prac użytkowników forum - Witam i od razu się chwalę :)
Dziunia - Wto 19 Wrz, 2006 09:35
Jest śliczna
Mao - Wto 19 Wrz, 2006 10:34
Ładniusia szkoda,że nie mam żadnej szybki w łazience
Hala72 - Wto 19 Wrz, 2006 11:03
będę się powtarzać, ale muszę...prześliczna firaneczke
Mao przecież ten motyw można powtarzać i na większe okno też się nada
agniechak - Wto 19 Wrz, 2006 11:07
Bardzo się cieszę,że Wam się podoba mój łabądek Tutaj macie schemacik:
Wymiary mojej firaneczki: kwadrat o bokach ok. 48cm. Ja musiałam trochę schemat zmodyfikować do potrzeb mojego okna. Nie wiem, jak to wygląda wg schematu.
Mao - to nic, że nie masz szybki - możesz zrobić sobie obrazek myślę, że w jakiejś ramce też będzie ładnie wyglądał i wtedy można go powiesić - choćby w łazience własnie.
Dodam jeszcze, że całość kosztowała mnie grosze Nici kupiłam na Allegro - była taka okazja, po 6 zł, coś około 500m nici. A wyszła niecała szpulka...
mordka - Czw 21 Wrz, 2006 08:18
Śliczna firaneczka
agniechak - Czw 21 Wrz, 2006 09:11
Dzisiaj chwalę się koralami :
i chustą, robioną dla kuzynki:
Chusta lepiej wyglądałby na modelce, ale niestety - nieobecna.
Violetta21 - Czw 21 Wrz, 2006 09:15 Temat postu: Witam i od razu się chwalę :) Aga super chusta a te korale miodzio
barbara 1 - Czw 21 Wrz, 2006 09:22
Aga ty to masz turbodoładowanie w łapkach.Świetna chusta.A korale
Krakowianka - Czw 21 Wrz, 2006 09:24
aga ale Ty masz tępo, ciągle coś nowego i pięknego
Pani Mama - Czw 21 Wrz, 2006 09:54
Aga ale ty masz łapki no no super
karmelek - Czw 21 Wrz, 2006 09:58
SUPER !!!
Eve - Czw 21 Wrz, 2006 10:00
agniechak, jak ty na to wszystko znajdujesz czas?
Mi to ciagle na wszystko czasu brakuje.
Chusta sliczna
agniechak - Czw 21 Wrz, 2006 10:20
Dziękuję za kolejną porcję pochwał
Dziewczyny - mnie tez brakuje czasu. Szydełkuję najczęściej kosztem snu, ale przez to rano jestem nieprzytomna Wczoraj położyłam się spać o ludzkiej porze - dziś są efekty. Jestem wyspana, ale roboty mi nie ubyło... Zawsze jest coś za coś... Dlatego najbardziej lubię wieczór, jak juz wszystko /albo prawie/ mam w domciu porobione - wtedy siadam w fotelu, wlączam tv i z przyjemnością biorę się za jakąś robótkę Wtedy to czysta przyjemność i relaks - nie mam wyrzutów sumienia, że coś w domu zawalone
mordka - Czw 21 Wrz, 2006 10:26
Agniechak boziu śliczności znowu, faktycznie Ty to chyba masz super turbo doładowanie.
Hala72 - Czw 21 Wrz, 2006 16:16
śliczne korale, no chusta też, ale ja to przepadam za koralami a szczególnie właśnie takimi, przyciągają uwagę teraz jestem w trakcie robienia czarnych, mam już brązowe, ecru...każde inne
jeszcze raz
teris - Czw 21 Wrz, 2006 16:53
wszystko super korale
Elżbieta P. - Czw 21 Wrz, 2006 20:51
ale fajne korale i chusta też
maranta - Pią 22 Wrz, 2006 08:52
Aga, świetne prace
alwisia - Sob 23 Wrz, 2006 20:33 Temat postu: Re: Witam i od razu się chwalę :) Mam wielkie okna, a kuszą mnie te firanki
pika15 - Nie 24 Wrz, 2006 13:19
agniechak, piękne korale , oraz chusta
Mao - Pon 25 Wrz, 2006 11:34
agniechak, prace super a korale rewelacja ,ale na moje nieszczęście moja córka zerknęła mi przez ramię i jest awantura ,że też takie chce KORRALE rany ona ma dopiero 3 lata a co będzie dalej ?
Trudno to się robi? Błagam dziewczyny podzielcie się jakimś schematem bo zwariuję
agniechak - Pon 25 Wrz, 2006 12:29
Mao, bardzo się cieszę, że Twojej córci tak się podobają korale Nie są trudne do zrobienia. Dla mnie najtrudniejsze jest zdobycie koralików...
Robótkę zaczynam od kilku oczek łańcuszka.Następnie w przedostatnie oczko wbijam kilka półsłupków i kolejno przerabiam rzędy dodając półsłupków. Cały czas mierzę na koraliku, potem chwilkę robię bez dodawania na koniec ujmuję, tzn. przerabiam razem półsłupki. Potem jakoś tak gmatwam, żeby zostało jedno oczko na środku i znów parę oczek łąncuszka. A potem następny koralik.
Kiepski za mnie tłumacz, ale może coś zrozumiałaś. W razie czego - pisz, będę tłumaczyć do skutku
Powodzenia życzę I nie zapomnij się pochwalić
mordka - Pon 25 Wrz, 2006 12:30
| Mao napisał/a: | agniechak, prace super a korale rewelacja ,ale na moje nieszczęście moja córka zerknęła mi przez ramię i jest awantura ,że też takie chce KORRALE rany ona ma dopiero 3 lata a co będzie dalej ?
Trudno to się robi? Błagam dziewczyny podzielcie się jakimś schematem bo zwariuję  |
Mao poszukam i wrzuce jak wroce z malym ze spacerku bo juz nie wytrzymam z nim.
mordka - Pon 25 Wrz, 2006 12:32
| agniechak napisał/a: | Mao, bardzo się cieszę, że Twojej córci tak się podobają korale Nie są trudne do zrobienia. Dla mnie najtrudniejsze jest zdobycie koralików...
Robótkę zaczynam od kilku oczek łańcuszka.Następnie w przedostatnie oczko wbijam kilka półsłupków i kolejno przerabiam rzędy dodając półsłupków. Cały czas mierzę na koraliku, potem chwilkę robię bez dodawania na koniec ujmuję, tzn. przerabiam razem półsłupki. Potem jakoś tak gmatwam, żeby zostało jedno oczko na środku i znów parę oczek łąncuszka. A potem następny koralik.
Kiepski za mnie tłumacz, ale może coś zrozumiałaś. W razie czego - pisz, będę tłumaczyć do skutku
Powodzenia życzę I nie zapomnij się pochwalić  |
O rany Ty do środka pakujesz KORAL i go obszydelkowujesz?
Nie szkoda Ci korala, nie lepiej dac gabke do srodka i mozna smialo prac takie korale a poza tym robisz wielkosc jaka chcesz i male i duze, a jak wroce poszukam schematu korala i wrzuce.
agniechak - Pon 25 Wrz, 2006 12:39
mordka, miałam takie drewniane koraliki do makrmy - bardzo stare. A gąbki nie mam - to ma być jakaś specjalna? Gdzie ją kupujesz?
Myślałam, czy nie wkładać do środka waty, ale wtedy to się zrobi flak... chyba.
|
|
|