To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalę się - Klockowe serwetki

antosia - Pon 15 Mar, 2010 01:45

alja cudne, cudne, cudne sa Twoje prace.
ulcia57 - Sob 17 Kwi, 2010 13:56

Witam! Ja także klockuję, ale najbardziej denerwuje mnie nawijanie nici na klocki.Jeśli wiecie gdzie kupić nawijarkę byłabym wdzięczna.J klockuję na wałku i faktycznie klocki się plączą.Proszę pomóżcie mi znależć nawijarkę.Jestem na etapie serwetek, ale mam z Bobowa greckie drobiazgi.Przepiękne!
Lolek7825 - Pon 19 Kwi, 2010 16:02

Piękne te wasze Klocki... Ja chyba jednak nie dałbym rady nauczyć się na razie jestem na etapie przeglądania serwetek..... Ale cuda ślczne....
alja - Pią 14 Maj, 2010 07:30

Ta serwetke zrobilam ostatnio.Ma powstac jeszcze jedna taka sama..Ale to po powrocie z Polski cmoknięcie

janeczka33 - Pią 14 Maj, 2010 07:49

Prawdziwe cuda. Zazdroszczę umiejętności wesoło mi wesoło mi
iwi - Pią 14 Maj, 2010 09:27

Wspaniała!!! gały szczęka mdleje
Przecudnie wykonana, dopracowane wszystkie detale.

Też zazdroszczę umiejętności.
I podziwiam, podziwiam, podziwiam bye

Violetta21 - Pią 14 Maj, 2010 10:19

o tak piękna robótka uklon brawo
LidkaM - Pią 14 Maj, 2010 17:38

Szczęka mi autentycznie opadła!
andzia35 - Pią 14 Maj, 2010 22:08

robi wrażenie!! cudo!!!
Anisa - Sob 15 Maj, 2010 09:37

Śliczna ta serwetka cool , mnie też bardzo się podobają prace klockowe i mam zapisaną tą technikę na dłuuugiej liście technik do nauczenia.
Paddington - Sob 15 Maj, 2010 20:02

alja, a powiedz mi skąd masz klocki i tę poduchę pod spód? ja jestem zielona w temacie klockowej koronki, dziś pierwszy raz miałam to w rękach przy okazji nocy muzeów. Bardzo mi się spodobało... dziewczyny pokazały mi dwa różne sploty i jakoś zakumałam i teraz się napaliłam mocno.

Będę wdzięczna za porady skąd, jakie i gdzie i za ile najlepiej Smile
Pozdrawiam serdecznie
P.M.

alja - Nie 16 Maj, 2010 21:13

O tym,skad brac klocki byla mowa tu:
http://maranta.livenet.pl...opic.php?t=7370
Ja osobiscie nie robie na walku a na plycie steropianowej oblozonej dodatkowo wykladzina podlogowa i na koncu obszyta materialem.Przynajmniej klocki sie nie placza!! wesoło mi

Paddington - Pon 17 Maj, 2010 18:22

to pomysłowa zamiana ... styropian mam... i powiedz mi teraz obszyć go czymś bardzo twardym a potem miękkim tak?
A o klockach czytałam, tylko zastanawiam się- na początek to chyba najzwyklejsze duże będą ok? a potem kiedyś sobie drobne kupię...
No i nici mocne jeszcze i do roboty, a czy jest jakaś stronka lub gazeta z podstawowymi wzorami?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
P.M.

irenekaba - Pon 17 Maj, 2010 21:31

alja napisał/a:
O tym,skad brac klocki byla mowa tu:
http://maranta.livenet.pl...opic.php?t=7370
Ja osobiscie nie robie na walku a na plycie steropianowej oblozonej dodatkowo wykladzina podlogowa i na koncu obszyta materialem.Przynajmniej klocki sie nie placza!! wesoło mi

a ja chce sobie zrobić wałek styropianowy owinięty filcem technicznym o grubości 12 mm.
mam nadzieje ze będzie świetny.
właśnie czekam na filc.
jak bedzie gotowy to napisze jak sie sprawuje.

Paddington - Wto 18 Maj, 2010 15:27

irenekaba, a czy mogłabyś potem go obfotografować i pokazać na forum? nie ukrywam, że było by mi o wiele łatwiej zabrać się za taki dla siebie Smile
Pozdrawiam

alja - Śro 19 Maj, 2010 12:35

Moja plyta wyglada tak

bye

buziaczek - Sob 22 Maj, 2010 23:52

wszystkie Twoje koroneczki są przecudne brawo
Lacrima - Nie 06 Cze, 2010 07:59

OBŁĘDNA kwiatek dla ciebie hurrraaa kwiatek dla ciebie
dom_Klary - Czw 26 Sie, 2010 09:34

Klocki, są dla mnie zagadką, ale... przed takimi cudami klęczą. Wspaniała praca!

www.domklary.pl

Bozenka7 - Pią 08 Paź, 2010 09:41

alja, cudności uklon uklon kwiatek dla ciebie uklon uklon ...dla mnie czarna magia