To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace Ani - SZAL s.72

Ania - Nie 24 Wrz, 2006 23:14

Niedawno skończyłam dziergać "takowoż oto płaszczynkę" Wink i pora się pochwalić.

Płaszczyk zrobiłam z Lukrecji (10% poliamid, 40% wiskoza, 50% akryl), na całość poszło równiutko 50dkg, szydełko 5mm.

Tutaj jest
fotka ślicznego oryginału, a tutaj schemacik i opis

Na zdjęciu płaszczyk prosto po praniu w pralce! i wysuszeniu, muszę go jeszcze ładnie rozprasować Razz

Eve - Nie 24 Wrz, 2006 23:31

No no no. Mr. Green Sliczny plaszczyk. wesoło mi Twoj wyglada bardziej efektowniej niz oryginalny cool
Beata61 - Nie 24 Wrz, 2006 23:35

Desik, śliczny płaszczyk to jest Twój, a nie orginał. brawo
Halkuk - Pon 25 Wrz, 2006 07:15

Desik, popieram koleżanki ! Twój ładniejszy niż orginał cool brawo radocha
Te guziczki dodają uroku , i są praktyczniejsze niż wiązanie uklon bye

teris - Pon 25 Wrz, 2006 07:22

Bardo ładny i guziczki też fajnie dopasowane cool cool
mordka - Pon 25 Wrz, 2006 08:00

Desik cudenko!
barbara 1 - Pon 25 Wrz, 2006 08:49

O Qurcze Desik,ale cudo brawo Ty to jesteś zdolna kobitka hahahihi
agniechak - Pon 25 Wrz, 2006 08:52

Desik - jesteś artystką Smile cool cool cool Zadasz szyku tym strojem - nie ma wątpliwości hopla
Anusiaczek - Pon 25 Wrz, 2006 09:19

Desik płaszczyk zdecydowanie ładniejszy od oryginału brawo brawo brawo
Twój jest śliczny!

Powiedz, dobrze ci się z tej lukrecji szydełkowało? Moja mama próbowała coś z niej kiedyś robic i bardzo narzekała, że sztywne. Potraktowała ją ostatecznie drutami.

Pani Mama - Pon 25 Wrz, 2006 09:30

Desik szczęka ale w alejach cie zaczepie nie ma co
magnolia - Pon 25 Wrz, 2006 09:43

Desik gały toz to prawdziwa sztuka Twoj plaszczyk zrobil furrore na forum, cool a co bedzie na miescie cool cool hurrraaa hurrraaa hurrraaa
Ania - Pon 25 Wrz, 2006 10:20

Dziękuję wszystkim cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Przyznam że jestem bardzo zadowolona z tego płaszczyka, wyszedł bardzo efektownie, nawet się nie spodziewałam!!!

Anusiaczku ja jestem bardzo zadowolona z Lukrecji, na szydełku robi mi się z niej idealnie, nie jest sztywna nawet jak dziergałam ciaśniejszym splotem....... ale zawsze dziergam szydełkiem trochę za grubym w stosunku do tej włóczki. Smile

Haha ....parę dni temu goniła mnie jakaś pani, bo chciała koniecznie obejrzeć płaszczyk z bliska........ bidulka się zziajała zanim mnie dogoniła Mr. Green

Pani Mamo ....to teraz jak jakaś kobitka będzie mnie goniła, to będę wiedziała że to Ty! jęzorek

karmelek - Pon 25 Wrz, 2006 10:25

desik CUDO wyszydełkowałaś uklon uklon uklon
magdalena - Pon 25 Wrz, 2006 10:49

Desik na widok płaszczyka zaparło mi dech w piersiach.Cudo stworzyłaś!! brawo cool
alienor - Pon 25 Wrz, 2006 11:09

Właśnie zastanawiałam się jak to napisać żeby nie wyszło wazeliniarsko , a tu proszę wszyscy uważają że Twoj jest ładniejszy od oryginału i mają rację cool hopla cool
Mao - Pon 25 Wrz, 2006 11:09

desik, piękny cool cool cool brawo brawo brawo na tą pogodę idealny i pewnie nie jeden na ulicy szczękę zbiera szczęka
maranta - Pon 25 Wrz, 2006 12:00

Desik, faktycznie oryginał wysiada przy Twoim płszczyku, toż to dzieło sztuki jest cool cool cool
Hala72 - Pon 25 Wrz, 2006 14:21

cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool cool cóż więcej mogę powiedzieć...
Violetta21 - Pon 25 Wrz, 2006 18:51
Temat postu: prace desik
Desik gały szczęka spadła mi na podłogę Super płaszczyk cool radocha
Anna B. - Pon 25 Wrz, 2006 19:25

Desik, będę orygalna zapewne, gdy napiszę -ależ mi się Twoja płaszczyna podoba! uklon cool
kama32gdy - Pon 25 Wrz, 2006 20:15

Desik, z wielką niecierpliwością czekałam na ten zapowiadany płaszczyk i.... opłacało się bo zrobiłaś go rewelacyjnie. Jest bardzo szykowny. Super!!!
Elżbieta P. - Pon 25 Wrz, 2006 22:16

Desik płaszczyk jest rewelacyjny brawo brawo brawo
Ania - Pon 25 Wrz, 2006 23:41

Oj dziewczyny Embarassed ....... jeszcze raz dziękuję. Wasze pochwały mocno mnie rozgrzały Laughing do .....następnego płaszczyka!!!!

Kupiłam już włóczkę, ale tym razem będę dziergać już coś mniej "dziurawego" i cieplutkiego, na zbliżającą się jesień.

alwisia - Śro 27 Wrz, 2006 13:42

Płaszczyk super cool cool cool
Mamutka - Śro 27 Wrz, 2006 14:04

Oj Desiku piękny masz ten płaszczyk brawo . Świetnie w nim wyglądasz cool . Założę się, że będziesz obiektem zazdrości niejednej dziewczyny bye