To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

krysak - Pon 29 Cze, 2009 12:18

Cieszę się, że moje kartki Wam się podobają. Możecie korzystać z wzorów, chyba też po to tutaj je pokazujemy żeby inni też mogli coś ściągnąć. Nie zawsze samemu przychodzi jakaś koncepcja do głowy, a podpatrując innych coś może zaświtać.
kociamama - Pon 29 Cze, 2009 12:56

krysak napisał/a:
Nie zawsze samemu przychodzi jakaś koncepcja do głowy, a podpatrując innych coś może zaświtać.

Co prawda to prawda. cool
Ja sama jak przeglądam cudze albumy w necie i znajdę jakieś oryginalne rozwiązanie, ciekawe połączenie wzorków lub po prostu coś mi się podoba to sobie ściągam na dysk - mam taki folder pt. INSPIRACJE, a potem jak szukam jakiegoś pomysłu to tam zaglądam.

Anisa - Pon 29 Cze, 2009 13:21

Dziewczyny świetne karteczki, chwalę hurtowo kwiatek dla ciebie a pomysł z folderem INSPIRACJE też stosuję i sprawdza się świetnie ( nie tylko do haftu matematycznego) cool
gosias - Pon 29 Cze, 2009 13:47

jestem pełna podziwu dla wszystkich prac uklon uklon uklon
te_sia - Pon 29 Cze, 2009 14:18

Swietne pomysly i nowe inspiracje po ogladaniu Waszych prac
kociamama - Pon 29 Cze, 2009 18:47

Jeśli kogoś zainspiruje , to proszę - następna porcja:

, , , ,
, ,

i na koniec dwie wersje tych samych kwiatków
,
i to by było na tyle (na dziś) daję nogę

umironczuk - Pon 29 Cze, 2009 19:42

Calla jest prześliczna
gosias - Pon 29 Cze, 2009 20:20

kociamama, Smile śliczne prace cool cool cool brawo brawo brawo
Violetta21 - Pon 29 Cze, 2009 22:00

Kociamama śliczne brawo hopla
te_sia - Pon 29 Cze, 2009 22:33

kociamama te dwa serca są ciekawie zrobione
psotka26 - Wto 30 Cze, 2009 03:36

Bardzo ładnie
alszka - Wto 30 Cze, 2009 09:25

kociamama, mam małe pytanko.
Na jednej z poprzednich stron pisałaś o zestawie do cięcia. Podałaś również linka do lidla. Niestety lidl zdążył już zmienić ofertę. Możesz napisać coś więcej o tym zestawie, bo zdecydowanie przydałoby mi się coś, czym mogłabym równo ciąć papier, a nie bardzo wiem, jak wygląda takie coś...
Będę bardzo wdzięczna Wink
Pozdrawiam!

kociamama - Wto 30 Cze, 2009 16:03

alszka
zrobiłam Ci zdjęcia tego zestawu - jeśli jeszcze będziesz miała jakieś pytania - chętnie odpowiem.

Zdecydowałam się na zdjęcia, bo może jeszcze ktoś też chciałby skorzystać, a nie wie czego szukać.
Tak jak pisałam wcześniej, mam ten zestaw od dwóch lat i jestem z niego bardzo zadowolona, trochę stępiły się już noże i podkładka jest już bardzo pocięta, ale jeszcze tnie. Dlatego kupiłam sobie teraz nowy (jeśli znów posłuży mi do czasu pojawienia się kolejnego to będzie bardzo dobrze).
Poza tym cena też ma dla mnie znaczenie - bo widziałam np. na allegro gilotynę z wymiennymi ostrzami (można ostrza dokupić osobno) w cenie ok.80 zł+ przesyłka.

te_sia - Wto 30 Cze, 2009 21:53

Kupilam ten zestaw ale jeszcze nie cielam
alexandra20 - Wto 30 Cze, 2009 21:58

a ja kupiłam i już cięłam i świetny jest:)
Jadzia60 - Wto 30 Cze, 2009 22:36

Krysak, Kociamama cool cool cool [/b]
alszka - Śro 01 Lip, 2009 09:17

kociamama - dzięki wielkie Smile Okazało się, że jeszcze mają w moim Lidlu, więc kupiłam. Fajne to Smile Aczkolwiek trzeba wyczuć te ostrza. Ale cięcie wychodzi o niebo równiej od nożyczek.
A swoją drogą na allegro można kupić trymery do cięcia papieru już w cenie 30-paru złotych. Gilotyny są niestety nieco droższe.
Jeszcze raz dzięki za podpowiedź Wink
Pozdrawiam!

Truskaweczka - Śro 01 Lip, 2009 11:29

Ja się pochwalę, że wczoraj kupiłam zestaw ozdobnych nożyczek i cieszyłam się jak dziecko (tzn. klaskałam w łapki!) hopla hopla hopla
kociamama - Śro 01 Lip, 2009 12:47

alszka
cieszę się, że mogłam pomóc
Truskaweczka
gdzie kupiłaś? za ile? ile sztuk w zestawie? a jakby jeszcze zdjątko wzorków? nie widzę nie słyszę

te_sia - Śro 01 Lip, 2009 15:55

Ja ostatnio widzialam zestaw nożyczek w Auchmanie, ale teraz nie powiem ile ich bylo 4czy 5 cena 20zl ,a nożyczki i 4 male wzorki do wycinania-10zl. Nie kupilam bo wczesniej kupilam w lidlu ten zestaw, a bylam z mezem i za duzo by mamrotal. Innym razem pewnie sobie kupie
kociamama - Śro 01 Lip, 2009 16:20

te_sia napisał/a:
bylam z mezem i za duzo by mamrotal. Innym razem pewnie sobie kupie

Skąd ja to znam? wściekły
Ja w ubiegłym roku kupiłam w Biedronce zestaw 6 par nożyczek za 9,99 - jakość nawet nie najgorsza (jak za tą cenę).
Te zestawy pokazują się razem z artykułami szkolnymi (ok. II połowy lipca) - więc kto zainteresowany to niech odwiedza Biedronkę.

alexandra20 - Śro 01 Lip, 2009 19:39

ja na urodziny dostałam w maju od mojego mena zestaw nożyczek:D i 2 dziurkacze no i coś tam jeszcze:D a jego mama się pyta :"a Ty co? nożyczki jej kupiłeś??"Very Happy

najlepszy prezent Smile

a to nowe karteczki tzn. tą jedną ale jesczez nie skończoną już wstawiałam:)

bonnie87 - Śro 01 Lip, 2009 21:08

alexandra20 piękne karteczki:) a co do tego prezentu to troszkę ci zazroszcze, chociaż ja z moim nie mam absolutnie na co narzekać wesoło mi poza tym też kupiłam ten zestaw do cięcia papieru - jest naprawdę super cool
Truskaweczka - Śro 01 Lip, 2009 21:16

kociamama napisał/a:
Truskaweczka
gdzie kupiłaś? za ile? ile sztuk w zestawie? a jakby jeszcze zdjątko wzorków?

W papierniczo-biurowym w Rybniku:
Kosztowały 25 czy 28 złotych.
A tak w ogóle szukam takiego złotego flamastra, który pisze wypukle po różnych powierzchniach (nie wiem jak inaczej nazwać).

kociamama - Śro 01 Lip, 2009 22:29

Truskaweczka
dzięki za informacje - mam podobne za dużo mniejszą cenę - może nie takie dobre, ale jak się zepsują to nie będzie mi żal wyrzucić.

Czy tego szukasz - wprawdzie nie ma złotego koloru, ale jeśli o to Ci chodzi możesz zapytać sprzedającego
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=676301579
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=676301824