Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178
elka j. - Pią 02 Sty, 2009 01:31
Nula - duże brawa za łapki i podejście do frywolitek, dla mnie frywolitki są nieosiągalne, podobnie jak krzyżyki - trzeba mieć do tego ponadanielską cierpliwość. Będę kibicować Twojemu frywolitkowaniu
iwonka - Pią 02 Sty, 2009 06:32
Nula łapki i aniołek super
wielkie brawa za cierpliwość przy nauce frywolitek, widzę ,że już wychodzi Ci to pięknie według mnie zakładka do książki super
Elżbieta P. - Pią 02 Sty, 2009 09:39
Nula, szybko robisz frywolitkowe postępy, jeszcze trochę i zrobisz coś wspaniałego i wcale mnie to nie zdziwi
Bernadka - Pią 02 Sty, 2009 09:45
Nula świetnie żę zaczęłaś przygodę z frywolitką , będzie kolejna maniaczka tej formy rękodzieła
anulka - Pią 02 Sty, 2009 16:17
Śliczne łapki. Na pewno osoby, które je dostały bardzo się cieszyły. Pomysł rewelacyjny i piękne wykonanie. Bardzo mi się podobają
nula - Pią 02 Sty, 2009 16:45
elka j., iwonka, fruzia, Bernadka, anulka,
| elka j. napisał/a: | | dla mnie frywolitki są nieosiągalne, podobnie jak krzyżyki - trzeba mieć do tego ponadanielską cierpliwość. |
tak, a do decu to cierpliwości wcale nie potrzeba ??? samo się robi ???
a do filcowania, albo do szydełkowych firanek ???
Każda praca jakiejś cierpliwości wymaga - jedna więcej, druga mniej
A mi jej akurat nie brakuje, zwłaszcza jeżeli mi na czymś zależy
A co do łapek to najbardziej mnie wkurza jak taka obdarowana osoba mówi : "o matko, jakie śliczne, nie będę ich używać - będą wisiały dla ozdoby"
A co ja przy następnej okazji dam takiej osobie ???????
bean - Pią 02 Sty, 2009 17:43
nula, wspaniały początek frywolitek, a znając Twoją staranność wykonania już niedługo będziesz mistrzynią czółenka!!! [quote="nula"]A co do łapek to najbardziej mnie wkurza jak taka obdarowana osoba mówi : "o matko, jakie śliczne, nie będę ich używać - będą wisiały dla ozdoby"
Twoje łapki są tak dekoracyjne, że szkoda je potłuścić i ubrudzić wcale się nie dziwię takiej reakcji obdarowanych ważne, że są pięknym akcentem w kuchni!!!
ata30 - Pią 02 Sty, 2009 18:20
łapki są super
wspaniały początek frywolitki ( i ja muszę spróbować )
alicja11 - Pią 02 Sty, 2009 21:55
nula, łapki urocze a z frywolitkami naprawdę sobie nieżle radzisz i jestem pewna ,że niebawem będziesz obracać czółenkami jak szydełkiem
elka j. - Pią 02 Sty, 2009 23:10
| nula napisał/a: | | Każda praca jakiejś cierpliwości wymaga - jedna więcej, druga mniej |
Nula - bo to są różne rodzaje cierpliwości i zazdroszczę Ci tej cierpliwości frywolitkowej, czekam na frywolitkowy serial "Nula i frywolitki"
Antonina - Sob 03 Sty, 2009 12:36
Nula - Twoje prace śa niezwykle ładne i ciekawe. Obejrzałam własnie Twój album na fotosiku - jestem pod wrażeniem roznorodności prac i pomysłów. Szczególnie podobaja mi się różne prace wykonane "dla domu".
nula - Sob 03 Sty, 2009 18:25
alicja11, ata30, bean, Antonina dziękuję serdecznie !!!
ata - koniecznie spróbuj !!!! Pomijając te momenty kiedy na usta cisną się słowa niecenzuralne i ma się ochotę wyrzucić czółenko za okno (moje akurat daleko nie poleci, bo okno jest jakieś 30 cm nad ziemią - więc manewr mija się z celem) to jest świetna zabawa !!!!!!!
Właśnie skończyłam następnego koślawca
Pokusiłam się o cieńszy kordonek, ale na razie wracam do czegoś grubszego - lepiej się robi, no i lepiej widać wszystkie błędy - czyli łatwiej poprawić w razie czego.
Koślawiec będzie oczywiście kolejną zakładką
Na szczęście u mnie dużo takich co lubią czytać, więc zaopatrzę rodzinkę w takie koślawe zakładeczki - a co tam, niech mają
Violetta21 - Sob 03 Sty, 2009 18:31
Nula widzę że brniesz do przodu i bardzo dobrze Ci wychodzą te frywolki
jola373 - Sob 03 Sty, 2009 20:34
Ho, ho, ho, nula, śliczniutkie!!!
Podziwiam, kibicuję i czekam na dalszy ciąg.
reni - Sob 03 Sty, 2009 20:52
super to wygląda | jola373 napisał/a: | | Podziwiam, kibicuję i czekam na dalszy ciąg. |
ja też czekam z niecierpliwością
wiesia_33 - Nie 04 Sty, 2009 01:23
nula wspaniale wychodzą Ci te frywolitki
Dla mnie to czarna magia
Bernadka - Nie 04 Sty, 2009 09:43
kibicuję Twojej nowej pasji
zonieczka - Nie 04 Sty, 2009 12:51
nula, brawo czekam na dalsze postępy jak sądzę niebawem zobaczymy tu małe serwetki
gabrysia - Nie 04 Sty, 2009 14:31
Nula, prace po prostu cudne
Elżbieta P. - Nie 04 Sty, 2009 15:50
czerwona zakładka jest super, jak ktoś się nie zna (tak jak ja) na frywolitkach uzna ją za cudo!!!
maranta - Nie 04 Sty, 2009 16:41
Nula, ja również kibicuję i skaczę z radości, ze dołączylaś do plątaczy i że tak ładniutko Ci wychodzi
nula - Pon 05 Sty, 2009 09:06
Jejku, dziewczyny !!!! Dziękuję bardzo, że mi tak wytrwale kibicujecie i mobilizujecie !!!
Nawet nie wiecie jak to pomaga !!!!!!!!!
Wczoraj zrobiłam następną zakładkę i mam nadzieję, że wieczorkiem uda mi się wstawić fotkę.
Niestety dzisiaj pora wrócić do pracy więc czasu będzie o wiele mniej no i jeszcze kilka innych zaczętych robótek czeka aż sobie o nich przypomnę
Szkoda, że człowiek ma tylko dwie ręce !!!!
beacia-24 - Pon 05 Sty, 2009 10:54
nula, widzę że same cudności u Ciebie zagościły, no proszę wystarczy wyjechać na kilka dni i już się ma zaległości. Cieszę się bardzo, że zaczęłaś frywolitki, w końcu to było postanowienie przedświąteczne hahahah. Szkoda tylko, że nie było mnie przy Twoich początkach, ale idzie Ci super - nawet chyba lepiej niż mi - może i ja się zabiorę znów za plątanie, ale zobaczymy. Mam nadzieję, że moje materiały choć troszkę pomogły, bo tak chciałam Ci choć troszeczkę pomóc. Beze mnie tak czy siak poradziłaś sobie świetnie i to chyba ja się będę dopytywać Ciebie jeszcze co i jak jeśli się podejmę plątania.
nie zniechęcaj się i brnij dalej w swoim postanowieniu - idzie Ci świetnie, trzymam mocno kciuki i co najważniejsze zawsze jestem skłonna pomóc na tyle na ile umiem.
monika_b - Pon 05 Sty, 2009 16:41
Ja Ci dam koślawca, chciałabym takie koślawce umieć
nula - Pon 05 Sty, 2009 20:42
beacia-24, trzeba było nie wyjeżdżać
Mam nadzieję, że nie zamarzłaś w tych górach !!!
| monika_b napisał/a: | | chciałabym takie koślawce umieć |
monika - no to do dzieła !!!! To naprawdę nie jest takie straszne jak wygląda
Im lepiej mi idzie tym bardziej mi się to podoba !!!!
Na razie co prawda repertuar mam mocno ograniczony, ale skoro coś robię to musi to do czegoś służyć, a na zakładki się najlepiej nadają te moje wprawki
To następne moje dzieło
Przy tej zakładce - wcale nie mając takiego zamiaru musiałam nauczyć się dwóch kolejnych rzeczy.
Mianowicie przerobiłam odcinanie kawałka robótki i w związku z tym również wiązanie nitki i chowanie końcówek pod słupkami. A skoro teraz sama nie mogę tego miejsca znaleźć w gotowej zakładce to chyba znaczy, że nie najgorzej mi poszło
A ogonek jest wiązany węzłami makramowymi - to tak dla odmiany, żeby nie było nudno.
|
|
|