Galerie prac użytkowników forum - Bożena i jej dłubanki wszelkiej maści
Elżbieta P. - Sob 16 Maj, 2009 16:05
fajne pracki, a chlebek uuuummmm pychotka
kabyr - Sob 16 Maj, 2009 21:30
Bożenko piękne pracki
a chlebek palce lizać.
Wygląda smakowicie.
maja1 - Sob 16 Maj, 2009 22:04
Ten chlebuś sprawił, że zgłodniałam. Chyba najwyższa pora na kolację [/quote]
Ja również ,a prace śliczne i pomysłowe
Phoebe - Pon 18 Maj, 2009 16:52
bardzo ldane prace! i ten chlebek!!!! rozmarzylam sie
Bożena- 2000 - Pią 22 Maj, 2009 18:58
Dziś tak obrazkowo
I nic mnie tak nie cieszy jak własna głupota, lubię
dziś tak załadowałam piekarnik, że zrosły mi sie chlebki z babką. Fajnie! 200 stopni na piecu, babkę trzeba wyjąć, chleb zostawić i jak to zrobić? . Miałam chęć uciec z domu.
Mąż se poradził.. z babką oczywiście.
Obrażona na piec, zabrałam się za nowy obrazek. Policzyłam oczka na kanwie następująco
10+10+2+14 i dało mi to 24 i tak zabrałam się za robotę, chwilę trwało nim zaskoczyłam, że coś nie tak. :
Nim spruję to się chwalę. Na tamborku jest już dobrze.
I jak tu się nie pochwalić.
To wszystko dlatego, że za oknem ostro świeci słońce i... leje jak z cebra.
A wszystkim koleżankom, które tu zaglądają i zostawiają optymistyczny ślad swojej bytności dziękuję serdecznie i życzę pięknego słoneczka.
Bożena- 2000 - Nie 31 Maj, 2009 21:30
Znowu będzie obrazkowo, bo ja zawsze latem haftuję. Światło dobre, a ja mam już wadę wzroku- starczą niestety.
i jeszcze drobiazgi dla czerwcowej solenizantki
Dziękuję, za cieplutkie podejście do moich prac wszystkim, którzy tu bywają i piszą swoje opinie.
Serdecznie dziękuję, za wszystkie pocieszanki. Przyznaję się, że lubię swoje wpadki, bo lubię pośmiać się z siebie.
I to zgrabne tango dedykuję wszystkim Maranciankom.
Bożena- 2000 - Pon 01 Cze, 2009 19:27
Tak jak zapowiadała Mirka wypiłyśmy kawę przy komputerze i dłubałyśmy, a oto efekt
kosze z mydła.
Mirka podejrzała u sąsiadki. Mnie udzieliła instrukcji. Fajna zabawa, polecam.
Dzięki Mireczko.
Bożena- 2000 - Wto 02 Cze, 2009 22:06
Ja dziś w kwestii tej mydelniczki. Powinna to wyjaśnić Mirka, ale postaram się.
Potrzebne
1- mydło
2-szpilki
3-wstążka.
i coś do dekoracji
Moje mydło miało 150g. Wbijamy szpilki w mydło tworząc owal- oczywiście z jednej i drugiej strony. Jasne, że na dole i u góry musi być ta sama ilość szpilek. Szpilką montujemy wstążkę, aby koniec zamontować i owijamy wstążkę wokół szpilek od dołu do góry. Następnie owijamy jeszcze szpilki z góry dwa razy i z dołu też dwa razy, - tu nie owijamy boków. Pałąk z drutu owinąć wstążką. Dekoracja to już własna inwencja.
Doszłyśmy z Mirką do wniosku, że to nie musi być wstążka, a możne tu używać różności np. sznurka.
Ela-Onka mówi, że wbijała jeszcze rząd szpilek w środku, czyli na boku koszyka, ale po szczegóły odsyłam do Elżbiety.
Te koszyczki są fajniste, tylko moje zdjęcia nie bardzo, bo ja się chciałam tylko pochwalić pracą z Mirką przy kawie przez komputer, ale cieszę się, że podobały się Wam nasze koszyczki. Mirki są fajniejsze, ale to na jej stronce.
Bożena- 2000 - Nie 07 Cze, 2009 18:22
Czerwiec to miesiąc solenizantów, o pierwszym lipca gdzie Halinki i Lucynki nie wspomnę. Staram się zawsze coś tam swojego dorzucić.
Dziś kolejne drobiazgi
Podobno po 40-tce łatwiej zginąć z rąk szaleńca niż znależć faceta,- tak twierdzą moje samotne koleżanki. No to dostaną po księciu do odczarowania.
Jakoś te upominki należy zapakować, stąd papierzaki.
Zaczynam, w tym roku, frywolitki.
To mój początek
Dziękuję za to, że jeszcze Wam się chce te moje drobiazgi oglądać. Za to, że tu bywacie, że zostawiacie kilka słów. Zawsze miłych, zawsze cieplutkich.
Bożena- 2000 - Nie 14 Cze, 2009 18:02
Wpadł w moje ręce klej z lakierem i jakieś ustrojstwo do spękań. No to poszalałam.
te kuchniowe obrazeczki w realu wyglądają dużo lepiej, ale za oknem chmurno i durno.
Przy okazji wymazałam farbami próg na werandzie i mam nową robotę.
Skończyłam też ikonki na zyczenie solenizantów czerwcowych
Pozdrawiam
Bożena- 2000 - Nie 14 Cze, 2009 18:06
Dwa razy wstawiłam cebulę, a miały być szparagi
Bożena- 2000 - Nie 21 Cze, 2009 20:13
Już gdzieś to pisałam . Wzięło mnie na haft jednokolorowy. Nowy obrazek jest fajny, ale na ścianie zachwyca mnie tango- pokazywałam je wcześniej.
koraliki na życzenie koleżanki, której ,podobno, pogniotły się górne partie skóry.
i pierwsza z serii serwetek, które zamierzam zrobić- kiedyś ją ukrochmalę.
Wszystkim koleżankom dziękuję pięknie za wizyty na tej stronce.
Beata T - Nie 21 Cze, 2009 20:22
Piękności ale ten hafcik zachwycający
bjanna - Nie 21 Cze, 2009 20:29
Bożena- 2000, wszystkie nowości śliczne
ale z całego postu najbardziej podoba mi się stwierdzenie "pogniotły się górne partie skóry." jakie to urocze określenie zdecydowanie lepiej niż zmarszczki, których z wiekiem niestety coraz więcej przynajmniej u mnie.........
misia0808 - Nie 21 Cze, 2009 20:50
Jak zwykle wszystko śliczne
Violetta21 - Nie 21 Cze, 2009 20:51
jak ja lubię czytać Twoje słowa a hafciki są super koraliki są bardzo fajne
bieta - Nie 21 Cze, 2009 20:53
Bożena- 2000, wszystkie prace oglądałam z wielkim zainteresowaniem
są wspaniałe
Elżbieta P. - Nie 21 Cze, 2009 21:28
ten hafcik czarno-biały jest uroczy, aż nabrałam ochoty na xxx-owanie koraliki śliczne na pewno zakryją tą pogniecioną skórę [/b]
milamirka - Nie 21 Cze, 2009 21:32
No Bozenko zachwycam sie twoimi pracami i iloscia dopelniacz nadal dobry) :Ciekawe co teraz nam wyhaftujesz lato w pelni wiec do dziela
barbara 1 - Nie 21 Cze, 2009 21:33
Bożenka wszystko śliczne,ale hafcik jest cudowny
jola373 - Nie 21 Cze, 2009 22:09
Cudnosci, Bożenko, cudności!
wiesia_33 - Nie 21 Cze, 2009 22:14
Bożena- 2000 śliczności,a hafcik powalił mnie na kolana
reni - Nie 21 Cze, 2009 22:38
| barbara 1 napisał/a: | | Bożenka wszystko śliczne,ale hafcik jest cudowny |
prawda
baluu - Pon 22 Cze, 2009 08:40
świetne prace
halszka - Pon 22 Cze, 2009 08:46