Galerie prac użytkowników forum - Prace Monika_b
Bernadka - Wto 19 Sie, 2008 19:52
świetna spódnica a ciasnoty to ja wcale nie dowidzę
ciaachoo - Śro 20 Sie, 2008 12:07
Pomysł rewelacyjny, wykonanie perfekcyjne !!!!!!!!
pozdrawiam serdecznie
małgośka - Śro 20 Sie, 2008 15:18
Moniczko, śliczna spódniczka. Wspaniały pomysł. Świetnie to wygląda.
monika_b - Śro 27 Sie, 2008 18:47
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie miłe komentarze
Jestem w Pradze i pomyślałam, że fajnie było by zwiedzić prócz zabytków także coś bardziej przyziemnego, a mianowicie to co tygryski lubią najbardziej - pasmanterie. Nie łatwa to była sprawa gdyż z Czeskim u mnie krucho i jak to jest w tym języku pasmanteria żaden translator mi pokazać nie chciał. Na pomoc przyszła Ysabell, która znalazła stronkę z adresami i dzięki niej zrobiłam skromne niestety (budżet porządnie nadszarpnięty tą Pragą) zakupy włóczkowe.
monika_b - Śro 27 Sie, 2008 18:48
Włóczki miodzio tam były (w przeciwieństwie do pani sprzedawczyni) i naprwadę żałuję, że mogłam tylko tyle zakupić. Kupiłam 3 motki po 75 g błękitnej wiskozy- 98% + 2%polyamidu (250m jeden) i 3 motki po 50g granatowej 52% bawełny + 48 wiskozy (120 m jeden). Obydwie mają w sobie w tym samym kolorze połyskliwą nitkę. Nie wiem na co mi to wystarczy (nie znam się na tych długościach), ale są w tej samej gamie kolorystycznej więc mogę zrobić coś dwukolorowego, może być ciekawy efekt.
Niestety na razie nie mogę wrzucić fotek bo fotosikowi coś się nie podoba, ale jak wrócę to na pewno pokarzę tu moje zakupy. A teraz krótki odpoczynek, bo wieczorem idziemy na koncert przy Krizikovej fontannie. Podobno coś niesamowitego.
Ysabell - Śro 27 Sie, 2008 19:09
Baaardzo się cieszę, że mogłam pomóc w kwestii pasmanterii po czesku.
Miłęgo koncertu i w ogóle bardzo zazdraszczam całej wycieczki do Pragi.
Teraz czekam na zdjęcia zakupionych włóczek. No i koniecznie powiedz, jak się u naszych sąsiadów kształtują ceny włóczek? Ile dałaś za swoje?
Leśny Duch - Pią 05 Wrz, 2008 10:44
piękna spódnica! wygląda niesamowicie w czerwieni!!
monika_b - Wto 09 Wrz, 2008 08:02
Udało mi się wreszcie obcykać moje czeskie zakupy włóczkowe. Gdybym nie była tak spłukana to kupiłabym o wiele więcej, bo naprawdę wybór duży. Ceny różne, ta granatowa była przeceniona, więc płaciłam za nią po 33 korony (niestety były tylko 3 motki), a ta błękitna po 70 koron. Widziałam też i takie po 130 koron, ale to z gatunku takich tasiemkowych. Oto fotki
Teraz mam tylko dylemat co z nich zrobić, myślę, że jakaś jedna dwukolorowa bluzeczka nie za duża może wyjdzie. Granatowa jest trochę grubsza, i można ją rozdzielić na dwie.
Jola_1976 - Wto 09 Wrz, 2008 08:39
Tak czułam, że jakąś pamiątkę z Pragi przywieziesz. Bardzo ładne. A co to jest - bawełna ? Może niebieska tunika do spodni ... ? Ile tego jest - 300 gr ?
monika_b - Wto 09 Wrz, 2008 09:38
Jola | monika_b napisał/a: | | 3 motki po 75 g błękitnej wiskozy- 98% + 2%polyamidu (250m jeden) i 3 motki po 50g granatowej 52% bawełny + 48 wiskozy (120 m jeden). | tak więc jest tego 375 g. Nie wiem czy wystarczy na tunikę, zobaczymy. Na razie jeszcze mam dwie robótki napoczęte i dopóki nie skończę nie ruszam tych błękitów. Schowałam na dno kosza
Ysabell - Wto 09 Wrz, 2008 11:07
Śliczne niebieskości. Obie mi się bardzo podobają.
Też bym optowała za czymś do dżinsów, jeśli nosisz niebieskie, oczywiście...
Violetta21 - Wto 09 Wrz, 2008 12:45 Temat postu: Prace Monika_b super niebiesiaki coś ostatnio bardzo lubię ten kolor
iwona55 - Wto 09 Wrz, 2008 13:00
Odnowa spódniczki dała super efekt. Brawo.....
Jarka - Wto 09 Wrz, 2008 16:01
SUPER NITECZKI
monika_b - Nie 05 Paź, 2008 12:30
Dokopałam się nareszcie do swojego wątku. Nie znaczy, że przez ten czas się leniłam, tylko nowa robótka okazała się strasznie problemowa. Po pierwsze ciągle mialam problemy z nabywaniem kolejnych motków, bo w sklepie np. były tylko 3 sztuki (tylko w jednej pasmanterii w tym mieście mozna ja kupić). Poza tym okazało się, że bluzeczka, ktora na pierwszy rzut oka miala być łatwa, szybka i przyjemna okazala się być dośc praco i czasochłonna no i do tego kilka razy ostro się pomyliłam i więcej prułam niż robiłam. Nie jestem z niej do końca zadowolona, ale oceńcie same
Miała być na lato he he, a zastała mnie przy niej jesień.
Włóczka Camilla (11!!! motków), szydło 3.
A i jeszcze jeden problem, może mi coś doradzicie. Okazalo się, że włóczka była w dwóch odcieniach i jest to dość widoczne na ściągaczu. Miałam pomysł, żeby do wody dodać kilka kropelek Domestosa i zanurzyć w tym na chwilę bluzeczkę, to może odbarwi się jednakowo, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł...
Madzia - Nie 05 Paź, 2008 12:39
Wdzianko bardzo ciekawe i fajne!
Jednak żadnych różnych odcieni nie widzę.
Nie eksperymentowałabym raczej z Domestosem, chyba że masz jeszcze po nitce z obu kłębków i na tym spróbujesz.
reni - Nie 05 Paź, 2008 13:18
super bluzeczka
jola1010 - Nie 05 Paź, 2008 13:44
asja - Nie 05 Paź, 2008 14:29
Dla mnie BOMBA !!! Świetnie wyglądasz .Odcieniami się w ogóle nie przejmuj.Wygląda tak jakby to było celowo robione.Bałabym się z tym Domestosem 'spółki'. Śliczna.Pozdrawiam Forumowiczki...
małgośka - Nie 05 Paź, 2008 14:36
Moniczko, śliczna bluzeczka do golfika pasuje idealnie.
Z Domestosem raczej bym nie próbowała. Odcieni nie widać, więc może zostaw tak jak jest.
jola373 - Nie 05 Paź, 2008 14:52
monika_b, śliczna bluzeczka!
ja tam nic nie widzę (jak zwykle), żeby różnie było; a widzącym mówiłabym, że to zamierzony efekt
Elżbieta P. - Nie 05 Paź, 2008 16:31
bardzo ładna bluzeczka, lepiej nie kombinuj, z czasem różnica (o ile taka jest) nie będzie widoczna
Violetta21 - Nie 05 Paź, 2008 17:21 Temat postu: Prace Monika_b Moniczka bluzeczka jest śliczna na jesieni też się sprawdzi a z tym domestosem nie wchodziłabym w układy
Edytka - Nie 05 Paź, 2008 17:36
monika_b,
Jasieńka - Nie 05 Paź, 2008 17:46
Ja także nic nie widzę aby miała jakieś odcienie jest ładna ślicznie ci w niej piękny kolorek
|
|
|