To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH

Grażyna - Pon 10 Mar, 2008 15:18

Macie rację!!! Ale do wszystkiego trzeba dorosnać. wesoło mi Początkowo trudno prezentować asertywnie swoje zdanie (cene), z czasem przychodzi to łatwiej. Obecnie mówie ile co kosztuje i jak ktos sie zdecyduje, to dziergam. Czasami jednak przliczam tak, ja tobie udziergam coś, a ty mi zrobisz to i to. To tez wymiana handlowa. wesoło mi
Pani Mama - Pon 10 Mar, 2008 16:13

oczywiscie zgadzam sie trzeba sie cenic,Nula za crystal mozesz spokojnie powiedziec 60 zeta ,ja teraz robie pelerynki do komuni po 150 zeta za sztuke nie wiem czy to duzo czy malo ale moze tez cos doradzicie wesoło mi

wienia mozesz spokojnie 200 za spodnice powiedziec cool

szajka - Pon 10 Mar, 2008 16:31

Za serwete m/m powiedzialam 130 + nici i kolezanka sie zgodzila.
wiec chyba jest ok
a serweta kwadratowa z siatki takiej filetowej i to grubszą nitką to mysle ze cena ok.
jak sadzicie?

Asia S. - Pon 10 Mar, 2008 17:04

75 zł (materiał i wykonanie) za taką chustę to dobra cena? poradźcie
bea julla - Pon 10 Mar, 2008 17:38

Asia S. napisał/a:
75 zł (materiał i wykonanie) za taką chustę to dobra cena? poradźcie [url=http://images25.foto...f8m.jpg]Obrazek[/URL]

Ja się zupełnie nie orientuje w cenach ale taka wielka chusta za 75 zł to chyba za tanio hmm

W zeszłym tygodniu w Carrefor widziałam takie byle jakie chusty _poncha , z czegos jakby sztucznego i tylko białe po 49.90zł. Oczywiście made in China nie wiem

szajka - Pon 10 Mar, 2008 17:43

tez mi sie tak zdaje .... za tyle to chyba w sklepie mozna kupic zwykłą . ale ja rowniez sie nie orientuje
Pani Mama - Pon 10 Mar, 2008 18:15

za taką chyste to 150 ja mowie cool
bea julla - Pon 10 Mar, 2008 18:17

Pani Mama napisał/a:
za taką chyste to 150 ja mowie cool

W pełni popieram.
Trzeba cenic swój czas , pracę i umiejętności cool

Pani Mama - Pon 10 Mar, 2008 18:29

bea julia tak jest ja mowie ile biore jak komus nie pasuje nie zamawia a sa tacy co spokojnie dadza za darmo to mozna sobie robic cool a jak cos to jeszcze moga sobie z materialu kopic jakies poncza czy inne ubrania,ja sie nie przejmuje mowie cene za jaka jestem w stanie zrobic i jestem twarda nie to nie rób sama wesoło mi
bea julla - Pon 10 Mar, 2008 18:44

Pozwole sobie w tym miejscu zacytowac anegdotkę z pl.rec.robótki-ręczne.
Bardzo mi sie spodobała i obrazuje sytuację doskonale.

Dawno temu w Paryzu modna dama udala sie do
> modystki aby zamowic nakrycie glowy, ostatni krzyk mody.Modystka owo
> nakrycie wykonala, zuzywajac 5 metrow wstazki. Kiedy dama uslyszala cene
> z oburzeniem zawolala: Co!!!! 300 frankow za 5 metrow wstazki!!?? Pani
> chyba oszalala!

> Na to modystka kilkoma sprawnymi ruchami rozprula piekny czepek, zwinela
> wstazke, podala oburzonej damie i powiedziala. Zaplata jest za moje
> umiejetnosci i prace, wstazke daje pani gratis!

szajka - Pon 10 Mar, 2008 18:51

Święta prawda...
ale przez te wszystkie promocje w marketach
to sie ludzie nauczyli ze mozna miec wszystko za 4pln... jak w tych sklepach
ehh

Asia S. - Pon 10 Mar, 2008 20:47

cmoknięcie no to bez kozery powiem 150 zl i wiecie co macie rację.
Debra - Pon 10 Mar, 2008 21:20

I tak trzymaj Aśka cool
nula - Pon 10 Mar, 2008 23:22

Asia S. napisał/a:
no to bez kozery powiem 150 zl i wiecie co macie rację.

tak trzymaj !!! za taką chustę 75 zł. to byłby grzech.
Ja na drugi raz będę mądrzejsza. Ale pierwszy raz mi się zdarzyło, że ktoś chciał coś ode mnie kupić i po prostu zgłupiałam.

szajka - Wto 11 Mar, 2008 11:11

no zobaczcie co znalazlam, rece opadają
mialam kolezance zrobic obrusik i sie cieszylam ze wpadnie stówka
a ona mi ten link i co ja o tym mysle....
http://www.allegro.pl/ite...owy_110_cm.html
http://www.allegro.pl/ite...lkowa_40cm.html
no co mialam powiedziec.... powiedzialam jak chcesz to zamow.... :/

Asia S. - Wto 11 Mar, 2008 11:13

A ja zaprosiłabym koleżankę na kawę i zaproponowała, że nauczę Ją robić na szydełku hahahihi a potem zapytała; I co o tym myślisz? Hmm a tak a propos to para nowych okularów kosztowała mnie 500 zł i ja się pytam gdzie sens gdzie logika??
szajka - Wto 11 Mar, 2008 11:23

no wiesz ja ja moge zaprosic, ale i tak mi moze powiedziec ze po co ma sie uczyc skoro jest wszechmocne Allegro... wierzyc mi sie nie chce ze to taka reczna robota...szczegolnie ze maja ich wiele szt....
Asia S. - Wto 11 Mar, 2008 11:24

No to niech kupuje na allegro chińszczyznę i nie zawraca ci gitary na lewo hahahihi Ja mam jedną ulubioną klientkę, która jeszcze ani razu nie marudziła, że drogo, mimo, że to moja szwagierka.
szajka - Wto 11 Mar, 2008 11:28

no dokladnie... dobrze ze teraz mi pokazala bo jutro mialam jechac i kupic wloczke. Bylabym 60pln w plecy... tylko mam nadzieje ze mi sie druga z serwetek kurczaczkowych nie wycofa bo umawialysmy sie na 10pln/szt...
wogole powinni z All wycofac rzeczy "recznierobione" bo to sie tylko wsciec mozna Smile

Asia S. - Wto 11 Mar, 2008 11:29

szajka, jak nie jesteś pewna klientki to bierz zadatek
szajka - Wto 11 Mar, 2008 11:38

nie no wiesz, akurat z tymi serwetkami to w miare luzik, bo jak cos to ja chetnie je sobie zostawie. bo i tak mialam plan zrobic mamie i tesciowej na wielkanoc Wink ale nastepnym razem szczegolnie przy wiekszych kwotach bede pamietala o zadatku.
Bo zadatek to to co przepada wrazie gdy sie ktos rozmysli ?

Asia S. - Wto 11 Mar, 2008 11:42

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zadatek tutaj poczytaj. Ja też robiłam serwetkę do koszyczka i już jej nie mam, więc trzeba zakasać rękawy cmoknięcie szajka, jakby o to pisz na gg
szajka - Wto 11 Mar, 2008 11:50

dzieki za definicje, bo zawsze mi sie zadatek z zaliczka mylil Very Happy
wiesz ja nie planowalam nic sprzedawac ale okazalo sie ze maz prace zmienia no i mniej kaski bedie a w tej chwili mam moze 100pln do konca marca, wiec jednak przemogłam sie. Robie male i proste rzeczy bo to mi wychodzi bo poczatkujaca jestem, ale moze uda sie sprzedac Wink

Grażyna - Wto 11 Mar, 2008 16:54

Szajka - jestes początkująca ale ambitna, zrobilas juz kilka ubrań, wiec może jednak juz nie poczatkująca? Każdy grosz sie przydaje, czy ktos ma mało pieniedzy czy duzo, bo potrzeby rosna wraz ze standardem życia.

Chińszczyzny jest duzo na rynku, szczególnie w marketach. Na "rynku"/targu też są takie maszynowe roboty, tylko, że po upraniu nasze wyroby nadal są ładne, a chińskie nie zawsze.

szajka - Wto 11 Mar, 2008 18:00

Grazynko ale czy uwazasz ze to co jest w linku z allegro to jest maszynowe?
bo pisza ze recznie (ja wiem ze pisac to se mozna) tylko jak ja mam przekonac kolezanke ze warto u mnie wydac 190 w sumie nic na allegro 50? skoro tam ma ladniejsze wieksze i szybciej.... Sad

a i masz racje
ambitna jestem.... a kaska niestety potrzebna bo jak wyzej pisalam M zmienia prace na gorzej płatną ...ehhh...