Nasze spotkania - Poznan
Michelle - Pon 14 Cze, 2010 20:14
Było bardzo sympatycznie, tyle nowych inspiracji!!!
Moja relacja i zdjęcia są tutaj:
http://michelle.schowek.n...cznie-in-public
Dziękuję wszystkim za przemiłe chwile! I motywację
halszka - Pon 14 Cze, 2010 20:29
no i znowu .... Poznań - górą !!!
dziewczyny - jesteście OK ! zazdraszczam ale na
( Miszelko - fajnie że i tutaj też jesteś ... )
Haniutka - Pon 14 Cze, 2010 22:04
Ja i Uchomisia również dziękujemy za wspaniałe spotkanie w przemiłym towarzystwie
Paddington - Wto 15 Cze, 2010 13:28
Widzę, że wszystko się udało- frekwencja spora, robótki przecudne, uśmiechy od ucha do ucha... jak ja żałuję, że nie mogłam być z Wami!!!
Ściskam mocno Wszystkich razem i każdego z osobna i mam nadzieję, że termin następnego naszego spotkanie nie będzie mi zakłócony żadnymi obowiązkami!
POZDRAWIAM
aiszka4 - Wto 15 Cze, 2010 13:55
A kto nam zabroni ustanowić "Poznański Dzień Robótkowania w Miejscu Publicznym" raz w miesiącu?
Mnie się tak podobało, że mam nadzieję spotkać się jeszcze przed wakacyjnymi wyjazdami.
Fajnie byłoby znaleźć jakieś miejsce, które ma dobre oświetlenie przez cały rok, bo w sezonie jesienno-zimowym trudno dziergać pod chmurką.
Zasiedziałam się w niedzielę i zapomniałam, że mąż idzie do pracy na nockę. Zdążyłam do domu prawie na ostatnią chwilę. Ale nie robił mi wymówek
Dziękuję za przemiłe spotkanie i chcę więcej
saba52 - Wto 15 Cze, 2010 16:25
Huraaa nauczyłam się skanować
Haniutka, wzorek w moim albumie,częstuj się:)
nula - Wto 15 Cze, 2010 17:45
| aiszka4 napisał/a: | | A kto nam zabroni ustanowić "Poznański Dzień Robótkowania w Miejscu Publicznym" raz w miesiącu? |
oczywiście ,że nikt nam nie zabroni - niechby tylko spróbował
Myślałyśmy już nad tym, żeby ustalić sobie jeden dzień w miesiącu na regularne spotkania - ale najlepiej byłoby mieć do dyspozycji jakiś lokal (świetlica, jakiś klub itp.) gdzie można by się rozłożyć z robotą
W knajpach nie jest źle, ale na dłuższą metę - jakby spotykać się tak regularnie to trochę drogo wychodzi (a głupio siedzieć parę godzin przy jednej herbatce)
No i nie wszystko można robić....
No i jeszcze dochodzi kwestia rezerwacji miejsc.....
Latem jeszcze pół biedy ale zimą gorzej (oświetlenie)
Dziewczyny - trzeba ruszyć głowami i coś wymyślić !!!
A na razie - to na kiedy planujemy następne plenerowe spotkanie ?
żabka - Śro 16 Cze, 2010 08:36
| nula napisał/a: | | A na razie - to na kiedy planujemy następne plenerowe spotkanie ? | chociażby jutro
A tak na serio to może 2-3 lipiec (piątek-sobota) chyba że to za szybko?
nula - Śro 16 Cze, 2010 18:07
Jak dla mnie wcale nie za szybko
ale raczej 2 lipiec - piątek
zobaczymy co na to reszta
Żabusia - a aparat znalazłaś ? czekamy na fotki
karmelek - Czw 17 Cze, 2010 15:31
aiszka4 ale wykrakałaś....
W niedzielę po południu trafiliśmy ze Stasiem do szpitala pod kroplówkę Wczoraj wyszliśmy, bo już wszystko jest w porządku.
Fajnie było Was zobaczyć choćby tylko na zdjęciach Cieszę się, że wspólne dzierganie i spotkanie się udało
nula - Czw 17 Cze, 2010 19:13
karmelek, najważniejsze, że ze Stasiem już dobrze
Nie zapomnij powiadomić jak się będziecie wybierać do Poznania - bo że w końcu dotrzecie - w to nie wątpię (a przynajmniej taką mam nadzieję )
elka j. - Pią 18 Cze, 2010 20:01
Fantastycznie Wam się udało spotkanie, z przyjemnością obejrzałam fotki Oj coś czuję, że może w przyszłym roku na wspólne dzierganie do Poznania się wybiorę, w końcu to nie tak daleko
Paddington - Sob 19 Cze, 2010 13:32
też tak się zastanawiam co do tych spotkań. Przecież na świecie laseczki (w niczym nie lepsze od nas ) spotykają sie regularnie w swoich gronach robią swoje a przy okazji ploteczkują, rozmawiają, delektują się pysznościami... dzieła same powstają i na bieżąco można podpytać, podpatrzeć to i owo... rzecz w tym, że najfajniej to by było mieć chyba bazę jakąś w której mogłybyśmy spotykać się częściej. Raz może więcej z nas, raz mniej, ale zawsze fajne miejsce by było. Temat wymaga moim zdaniem opracowania ale ja jestem jak najbardziej ZA!!
Grażyna - Sob 19 Cze, 2010 15:19
Miałyście cudowne miejsce na spotkanie, takie kameralne. Sporo osób rozpoznaję, ale niektórych nie. Może napiszecie, kto jest kto? Ale Wam zazdroszczę!
bean - Nie 20 Cze, 2010 21:21
żabka, nula, 2 lipca mi pasuje bardzo lubię te nasze spotkania
| elka j. napisał/a: | | Oj coś czuję, że może w przyszłym roku na wspólne dzierganie do Poznania się wybiorę, w końcu to nie tak daleko |
Pewnie, że niedaleko przyjeżdżaj, przyjeżdżaj! Nawet się nie zastanawiaj
| Paddington napisał/a: | | najfajniej to by było mieć chyba bazę jakąś w której mogłybyśmy spotykać się częściej | właśnie z tym jest problem a spotkania w kawiarniach trzeba wcześniej rezerwować dla większej ilości osób
| Grażyna napisał/a: | | Sporo osób rozpoznaję, ale niektórych nie. Może napiszecie, kto jest kto? |
Nasze poznańskie spotkania tworzą dziewczyny z różnych forów, ale większość to Maranciaki zaraz podpiszę fotki, aby każdy widział kto jest kto
Grażynko, może też się do nas wybierzesz w przyszłym roku? Naszemu spotkaniu zawsze towarzyszy Jarmark Świętojański , więc jest sporo dodatkowych atrakcji
Paddington - Pon 21 Cze, 2010 12:54
bean, ja cały czas myślę jak by to zrobić z tym miejscem spotkań... jak by spotkania nasze w tygodniu były to może jakaś knajpka przygarnęła by nas do siebie tak "na stałe" z miejscem dla nas w zamian za wierne wypijanie ich kawusi i zjadanie ciasteczek...
W Angli koleżanka też bawi się robótkami i dziewczyny/ panie spotykają sie w domach każdej z nich. Zamiennie raz u jednej raz u drugiej potem u trzeciej i tak dalej. Każdy przynosi jakieś ciasteczko- nie za wiele ale tak aby gospodyni nie musiała w kuchni siedzieć tylko z pozostałymi. Ja jednak nie wiem czy w naszych poznańskich warunkach coś takiego może się przyjąć...
Tak sobie głośno myślę poprostu.
Pozdrawiam radośnie
żabka - Wto 22 Cze, 2010 09:04
Kobitki fotki ze spotkania lecą
saba52 - Wto 22 Cze, 2010 11:47
O !Żabka aparat znalazła:)Fajnie !
nula - Wto 22 Cze, 2010 17:51
| saba52 napisał/a: | O !Żabka aparat znalazła:)Fajnie !
|
no nareszcie !!!
fajne fotki
| Paddington napisał/a: | | W Angli koleżanka też bawi się robótkami i dziewczyny/ panie spotykają sie w domach każdej z nich. Zamiennie raz u jednej raz u drugiej potem u trzeciej i tak dalej. Każdy przynosi jakieś ciasteczko- nie za wiele ale tak aby gospodyni nie musiała w kuchni siedzieć tylko z pozostałymi. Ja jednak nie wiem czy w naszych poznańskich warunkach coś takiego może się przyjąć... |
Z przykrością muszę oświadczyć, że u mnie niestety się nie da - już jedna dodatkowa osoba w domu robi tłok - od lat gimnastykuję się nad organizacją wszystkich imprez rodzinnych - makabra
najlepsza byłaby jakaś świetlica w szkole, albo w jakimś domu kultury .....
| bean napisał/a: | | żabka, nula, 2 lipca mi pasuje |
to co ? robimy spotkanko ????
żabka - Wto 22 Cze, 2010 21:17
Nuleczko jasne że robimy - najwyżej zabiore któregoś klonika ze sobą jak się wykuruje a musze to zrobić do piątku
nula - Wto 22 Cze, 2010 21:29
| żabka napisał/a: | | jasne że robimy |
no to kto jeszcze jest chętny na spotkanie 2 lipca ?????
bean - Wto 22 Cze, 2010 21:34
| nula napisał/a: | | kto jeszcze jest chętny na spotkanie 2 lipca ????? |
ja
żabka, dzięki za fotki
nula - Wto 22 Cze, 2010 21:56
Beatko - że Ty to wiem
Ja pytam kto jeszcze oprócz nas ?
karmelek - Wto 22 Cze, 2010 23:36
nula napisała:
| Cytat: | | Ja pytam kto jeszcze oprócz nas ? |
nieśmiało to ja... bo boję się zapeszyć...
Paddington - Śro 23 Cze, 2010 10:29
Ja 2 lipca nie mogę- jadę opłakiwać staropanieństwo, którego nie doświadczy koleżanka wychodząca za mąż (czyli mówiąc po normalnemu na wieczór panieński )
Szkoda, że się z Wami nie zobaczę... tak bardzo chciałam...
A co do opracowania miejsca spotkań, to ja mam jedną zaprzyjaźnioną szkołę i może tam by nam pozwolono się "zagnieździć"... ale o to to muszę popytać i potrzebowałabym Waszego zdania na ten temat.
nula, ja wiem, jak to z miejscem w domu bywa- sama mieszkam w kawalerce więc doskonale wiem co to znaczy gimnastyka przy najmniejszej nawet ilości gości...
Nie przeszkadza to jednak pokombinować i jestem pewna, że razem coś wymyślimy
Pozdrawiam
|
|
|