Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178
ludojadka - Wto 29 Gru, 2020 11:19
Woow forum istnieje w szoku jestem po tylu latach.
A ja w końcu wykonałam anioła wg tłumaczenia Nuli - dlatego wstawiam go tutaj
skohen - Wto 29 Gru, 2020 12:34
Anioł piękny, ale to jest galeria Nuli. Powinnaś wstawić go w swojej galerii lub w temacie szydełko - chwalimy się : http://maranciaki.pl/foru...=asc&start=3200
Haniaga - Wto 29 Gru, 2020 15:07
Cudne gwiazdeczki.
nula - Wto 29 Gru, 2020 18:27
dziewczyny - dziękuję
siebusania, - tak, mam wzory na wszystkie gwiazdki - te i jeszcze kilkadziesiąt innych zarówno szydełkowych jak i frywolitkowych - w razie potrzeby bardzo chętnie się podzielę
a kominy robiłam z jakiegoś akrylu (z takich co to pisze, że dla dzieci - ale nie mam banderolek więc dokładnie nie wiem)
ludojadka, anioł piękny - cieszę się, że przyczyniłam się w jakiś sposób do jego powstania
- mnie nie przeszkadza, że przyszedł w gości do mojej galerii - może jedynie mylić osoby odwiedzające, bo mogą myśleć, że to moja praca ....
a ja - pomimo zamówienia od córy - anioła w tym roku już zrobić nie zdążyłam
skohen - Wto 29 Gru, 2020 23:17
Nula, mnie też nie przeszkadza. Mój wpis miał być tylko podpowiedzią, aby stworzyć własną galerię. Może to zmobilizowało by ludojadka do pokazania innych prac. A tak już dla żartu to informuję Cię, że prawie wszystkie moje anioły powstały dzięki twoim schematom, a było ich kilkadziesiąt. Już widzę Twój uśmiech, gdybym Ci je wszystkie wrzuciła
nula - Nie 03 Sty, 2021 09:39
| skohen napisał/a: | | Już widzę Twój uśmiech, gdybym Ci je wszystkie wrzuciła |
byłoby może trochę tłoczno - ale można by zrobić anielską imprezę
skohen - Nie 03 Sty, 2021 21:56
No, fakt, ale trzeba by jeszcze zrobić "anielską orkiestrę", żeby poimprezować, a tych aniołków nie robiłam. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
nula - Pon 15 Mar, 2021 09:23
oj, widzę, że dawno mnie tu nie było ......
(nie myślałam, że aż tak dawno ...)
ale kilka drobiazgów powstało, więc się chwalę
skohen - Pon 15 Mar, 2021 12:08
Jakie świetne prace, takie wesołe! Łapki ekstra,ale najfajniejsze skarpetki, a właściwie ich zawartość. Oj, te nasze kochane wnuki, czego byśmy dla nich nie zrobiły?!
nula - Pon 15 Mar, 2021 20:41
skohen, dzięki
Na razie jak widać nie ma czego podziwiać
skohen - Pon 15 Mar, 2021 21:42
Ja zdążyłam obejrzeć, ale pozostałe koleżanki już niestety nie. Chwilę po tym chciałam wstawić coś swojego i już niestety nie mogłam. Mamy pecha.
[ Dodano: Czw 18 Mar, 2021 17:35 ]
Już jest ok. Można podziwiać.
nula - Czw 18 Mar, 2021 19:58
o, fajnie
[ Dodano: Nie 11 Kwi, 2021 16:26 ]
u mnie same drobiazgi
kolejne łapki
na świąteczne śniadanie przykicały takie zajączki
bardzo fajne i szybkie w robocie - i najważniejsze - nic nie trzeba zszywać - wszystko robione jednym ciągiem
i przytuptał leniwiec
teraz korzysta ze słoneczka i wygrzewa się w ogródku
Cieszę się bardzo, że pomalutku zaczynam wracać do decoupagu
już dawno nie zrobiłam nic w tej technice i bardzo mi tego brakowało - na razie maleństwa - ale mam nadzieję, że pomału i po trochu coś tam sobie będę robić
na początek - kawałek drewienka, który będzie przyciskiem do papierów w pracy (taka sobie wprawka po długiej przerwie)
i lampioniki ze słoiczków po jogurtach z Biedronki
tu zdjęcie , zrobione tak na szybko przed lakierowaniem
skohen - Nie 11 Kwi, 2021 18:40
Zawsze piszesz, że same drobiazgi, a pokazujesz takie cudeńka! Piękne prace. Urocze łapki, leniwiec - rewelacja. Lampioniki cudne. Bardzo mi się podobają wszystkie prace!
siebusania - Pon 12 Kwi, 2021 09:07
nula, ale wysyp pięknych prac. Twoje łapki to mistrzostwo świata. Fajnie że wracasz do decu. A zajączki ekstra. Gdzie można znaleść na nie wzór? Ja tak nie nawidze zszywania.
skohen - Pon 12 Kwi, 2021 10:41
Ja jeszcze raz - miałaś wzorek leniwca, czy robiłaś tak z głowy? Chętnie bym takiego zrobiła wnusi.
nula - Pon 12 Kwi, 2021 19:51
skohen, siebusania, dzięki dziewczyny
oryginalny opis króliczka (po rosyjsku) jest dostępny tutaj
https://www.instagram.com/p/BwZWjeUnIPH/?hl=pl
natomiast na blogu Szydłaki Cudaki
https://szydlakicudaki.blogspot.com/2019/09/szydekowy-kroliczek-bez-zszywania.html
jest tłumaczenie tego opisu na polski
leniwiec pochodzi stąd
https://www.thefriendlyre...gurumi-pattern/
skohen - Pon 12 Kwi, 2021 20:50
Dziękuję, na pewno skorzystam. Nie wiem tylko, jak sobie poradzę z angielskim, ale spróbuję.
siebusania - Pon 12 Kwi, 2021 23:19
nula, bardzo dziękuję może na następne święta zrobię chyba że znajdę czas wcześniej. Zostało mi włóczki z binga to bym sobie wykorzystała
nula - Wto 13 Kwi, 2021 15:52
skohen, to nie jest żaden problem - jak będziesz chciała robić to daj znać i ja Ci to przetłumaczę - on jest super prosty w robocie
siebusania, zrób koniecznie - robi się szybciutko - a igła jest potrzebna tylko do wyszycia noska
skohen - Wto 13 Kwi, 2021 16:07
Dzięki, na razie tylko przejrzałam. Jak będę miała problem, to na pewno poproszę o pomoc.
nula - Pon 03 Maj, 2021 17:57
kolejne lampioniki
I pewnie będzie ich jeszcze sporo, bo mam całkiem pokaźny zapas tych słoiczków
pucha na herbatę - w zasadzie zrobiona wieki temu - teraz tylko doczekała się lakierowania
i słój na słodkości
Kruk ma na imię Skarpetka i jest bohaterem serii książek moich wnuczek - więc myślę, że im się taki słoik spodoba
a szydełkowo - następne łapki
skohen - Pon 03 Maj, 2021 22:01
Znów same cudeńka. Świetne prace.
siebusania - Wto 04 Maj, 2021 13:10
nula, kolejne piękne prace.
Haniaga - Pią 07 Maj, 2021 08:51
Same śliczności.
marysia54 - Pią 28 Maj, 2021 13:04
Nula, uwielbiam oglądać Twoje "drobiazgi"
na dodatek, że są piękne to jeszcze w takiej ilości.
Podziwiam i zachwycam się.
|
|
|