Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178
MagiaISzydelko - Nie 10 Cze, 2018 12:54
Piękne prace, zwłaszcza sukienki
qrystyna216 - Pon 11 Cze, 2018 22:34
Ja korzystam z Premium, 147zł na rok, a zdjęcia sa juz od kilku lat.
marysia54 - Wto 12 Cze, 2018 13:52
nula sukienusie cudne i na pewno dziewczyneczki wyglądają w nich rewelacyjnie,
ośmiorniczki piękne.
Co do fotosika to jestem zarejstrowana w nim bardzo długo, później przerzuciłam się na google ale po zmianach u nich znowu korzystam z fotosika.
elunia_olsztyn - Wto 12 Cze, 2018 22:02
Wszystko śliczne, dam Ci radę rób przez kalkę dla księżniczek ,będzie szybciej.
Pysiatom - Śro 13 Cze, 2018 09:16
Nula sukieneczki są śliczne, wnuczki na pewno wyglądają w nich cudnie.
nula - Śro 13 Cze, 2018 17:33
dziewczyny, dzięki
| elunia_olsztyn napisał/a: | | dam Ci radę rób przez kalkę dla księżniczek ,będzie szybciej. |
cha, cha, cha ale dowcipna
pomysł niegłupi, a można prosić o jakieś konkrety jak go zastosować w praktyce
Ja kiedyś też byłam zarejestrowana na fotosiku, ale jak wprowadzili te opłaty to ich olałam ...
ale przeleciałam ten wątek i widzę, że fotki, które wstawiłam z fotosika bez logowania jako "anonim" dwa lata temu (jak picasa zaczęła szwankować)
są nadal i nadal się otwierają, czyli wygląda, że te zdjęcia nie są usuwane
dziewanna - Czw 14 Cze, 2018 05:50
Może nie przez kalkę. Równocześnie masz na drucie dwa przody, dwie spódniczki, itd.,
trochę plączą się kłębuszki ale dasz radę.
nula - Czw 14 Cze, 2018 08:04
| dziewanna napisał/a: | | Równocześnie masz na drucie dwa przody, dwie spódniczki, itd., |
ja praktycznie robię dwie rzeczy równocześnie - jak bym robiła najpierw jedną od początku do końca - to drugiej już bym pewnie nie zrobiła, bo nie cierpię robić drugi raz tego samego....
Po prostu jednego dnia robię jeden sweterek, (albo sukienkę) a drugiego drugi i w zasadzie zawsze oba są na tym samym etapie roboty, więc kończę też równocześnie
Bożena- 2000 - Wto 19 Cze, 2018 22:25
Oryginalnie wygląda to stadko ośmiorniczek.Bardzo podoba mi zestawienie kolorków i fasony sukieneczek. Zgadzam się w pełni z elunią, a gdyby jeszcze użyć skanera i powiększyć miałabyś kilka rozmiarów. A poważnie to ja też nie lubię robić tego samego. Ale jak będziesz miała więcej wnucząt to przywykniesz i zamiast stadek ośmiorniczek będziemy podziwiać zestawy sukieneczek.
izetta - Pią 06 Lip, 2018 12:44
Haniu, jak zwykle same cudowności
Bożena- 2000 - Wto 14 Sie, 2018 19:35
Co tam! Przyznaję Ci tytuł Super Babci Forumianki.
nula - Śro 15 Sie, 2018 09:17
Bożena- 2000, izetta,
Bożena- 2000, czuję się zaszczycona - chociaż nie mam pojęcia czym sobie zasłużyłam na taki tytuł
chciałam pokazać bardziej hurtem, ale w takim razie pokażę co mam, żeby nie było , że nic nie robię - bo robię cały czas, tylko efekty marne - ostatnia fala upałów pozbawiła mnie całkowicie energii
słoń dla moich "robaczków"
szczerze mówiąc nie miałam zamiaru już nic robić z tej włóczki, ale musiałam jak usłyszałam :
"mamo, zrób jeszcze coś bo one się kłócą o królika "
no to zrobiłam słonia
a grzechotka dla urodzonej w dzień Matki córeczki koleżanki mojej córeczki (zresztą też Emilki)
mam skończone sweterki, które czekają na przyszycie guzików .......
zna któraś jakiś sposób na wrabianie guzików od razu w trakcie roboty ?
nie wiem dlaczego , ale nie cierpię przyszywać guzików - zwłaszcza do dzianiny brrrr......
dziewanna - Śro 15 Sie, 2018 12:04
Duży ten słoń, poświęciłaś trochę godzin, ale warto było.
Co do guzików, w internetowej pasmanterii kupiłam guziki-motylki, które z tyłu miały
uchwyt, wklada się między oczka i "zapina" taką zatyczką i jest guziczek w sweterku
bez użycia igły i nitki. W wielkim mieście na pewno takie guziczki są osiągalne.
nula - Śro 15 Sie, 2018 13:51
dziewanna,
| dziewanna napisał/a: | w internetowej pasmanterii kupiłam guziki-motylki, które z tyłu miały
uchwyt, wklada się między oczka i "zapina" taką zatyczką i jest guziczek w sweterku
bez użycia igły i nitki. |
o rany, ale super pomysł !
zastanawiam się tylko, czy to zapięcie jest bezpieczne - tzn. czy dziecko takiego guzika nie "rozbroi" ?
muszę poszukać po pasmanteriach .......
dziewanna - Śro 15 Sie, 2018 14:48
Fotki guziczka
Pysiatom - Śro 15 Sie, 2018 17:05
Nula cudny słonik i bardzo ładna grzechotka.
nula - Czw 16 Sie, 2018 19:07
Pysiatom,
dziewanna, dzięki za fotki, teraz przynajmniej wiem jak to wygląda
a cóż tam za patchwork w tle ?
coś kombinujesz fajnego ?
marysia54 - Pią 17 Sie, 2018 12:25
Cudne maskotki a słonik rewelacja
elunia_olsztyn - Wto 21 Sie, 2018 20:30
Jak się nie kłócić o takie maskotki
nula - Czw 23 Sie, 2018 18:42
marysia54, elunia_olsztyn, dziękuję ślicznie
qrystyna216 - Czw 23 Sie, 2018 21:31
Słonik, cudowny.
nula - Nie 26 Sie, 2018 06:16
qrystyna216, dziękuję
nula - Nie 26 Sie, 2018 20:07
guziki przyszyte - mogę się chwalić
tym razem sweterki takie same (po raz pierwszy chyba )
po prostu włóczkę tej grubości miałam tylko w takim kolorze
i jeszcze takie do zabawy
aż niemożliwe, ale zostałam z jedną rozpoczętą robótką co dla mnie jest wręcz nienormalne hi,hi
marysia54 - Nie 26 Sie, 2018 22:05
Sweterki fantastyczne i cudne, przeurocze maskotki
Bożena- 2000 - Wto 18 Wrz, 2018 18:02
Brawo! Maskotki przesłodkie. Sweterki milusie. BRAWA też za jedyną nieskończoną robótkę. Czyli, pasmo sukcesów. Gratuluję.
|
|
|