Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178
Jasieńka - Wto 23 Gru, 2008 13:53
śliczne łapki ale masz pomysły
nula - Wto 23 Gru, 2008 14:17
Dziękuję bardzo !!!!
Mi też się te łapki podobają
Ale ja ich nie wymyślam sama (aż taka zdolna nie jestem) - wszystkie schematy na te zwierzaczki i ludziki pochodzą stąd
http://www.ls-liane-stitch.de/DH1-Tiere.html
(już kiedyś podawałam tego linka w temacie o łapkach)
Wystarczy kliknąć na czerwony kwadracik i pobiera się schemat do pary łapek.
beacia-24 - Wto 23 Gru, 2008 16:21
nula, znów powstały cudności, aż brak słów, a to że zielone hipki to co za różnica bo i tak są śliczne. W zasadzie można powiedzieć, że zzieleniały z zazdrości tym łapkom, które u Ciebie zostaną, lub też po prostu tak jak mówisz specjalny gatunek - śródziemnomorski hahahihi - ogromniaste brawa się należą za wykonanie
Gwozdek - Wto 23 Gru, 2008 18:07
nula, śliczne łapki
Mao - Wto 23 Gru, 2008 18:29
BAJERANCKIE te łapki a ostatnie....niezła para
alienor - Wto 23 Gru, 2008 18:56
Aniolek i łapki cudne , super prezenty
magnolia - Wto 23 Gru, 2008 20:07
Nula aniolek wspanialy a lapeczki diabeleczki anioleczek super az by mi szkoda bylo je oddac
Elżbieta P. - Wto 23 Gru, 2008 21:23
Nula, ale fantastyczne łapki zrobiłaś, super prezenty
aniołek też jest śliczny, będzie się podobał, na pewno!!!
uska3 - Wto 23 Gru, 2008 21:47
Aniołek śliczny i jaki perełkami przystrojony...fiu fiu , bardzo mi się podoba A łapeczki superaśnie, Nula czy robisz je z bawełny takiej grubszej czy z dwóch nitek ? Ja kiedyś zrobiłam jedną ( kurkę) ze sznechurki ale jakaś taka mi niezbyt wyszła, taka wiotka i jak powieszę to bardzo się zagina.
alicja11 - Czw 25 Gru, 2008 22:32
nula, anioły przepiekne a łapki do garnków -cudeńka
nula - Czw 25 Gru, 2008 23:03
beacia-24, Gwozdek, Mao, alienor, magnolia, fruzia, uska3, alicja11,
Dziękuję bardzo w imieniu aniołów i łapek
Uska - łapki robię z grubszej bawełny. Nie napiszę Ci dokładnie z jakiej, bo wykorzystuję do nich różne bawełny, które kiedyś dostałam w prezencie i wszystkie resztki jakie mi się nawiną pod rękę
Generalnie robię szydełkiem 2,5 mm - 2,7 mm - czyli grubość nitki pasująca do takiego szydełka. Jak za cienka to robię podwójną nitką.
Snehurka w pojedynczą nitkę jest zdecydowanie za cienka ! (chyba nawet podwójnie będzie za mało )
Moje łapki wychodzą dość grube i w miarę sztywne (chociaż na brzegach też się lubią zawijać)
jola373 - Pią 26 Gru, 2008 08:35
Anioły - boskie!
Łapki - urocze!
W pełni zasłużyłaś na sążniste brawa!
Beata T - Pią 26 Gru, 2008 11:54
Przepiękne łapki - hipcie najwspanialsze
małgośka - Sob 27 Gru, 2008 11:37
Nula, Twoje aniołki są cudne, a łapki wyglądają przeuroczo.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pracę włożoną w rysowanie schematów aniołkowych.
ata30 - Sob 27 Gru, 2008 16:18
aniołek cudny, łapki super
milamirka - Pon 29 Gru, 2008 10:58
Aniolki cuda Lapki sliczne i pomyslowe
bean - Pon 29 Gru, 2008 14:36
nula, łapki są fantastyczne!!! Dzięki za linka - na pewno skorzystam z tych wzorków.
Aniołek - boski
Zygfryd Smarzyk - Pon 29 Gru, 2008 21:49
Witaj. Nieczęsto teraz bywam w tym pięknym i ciepłym miejscu. Zawsze jednak otwieram Twoje strony. Uważam, że gdybyśmy wpadli na pomysł dawania medali za zasługi dla Marantowego forum, to w tym roku medal złoty z gwiazdami należałby się właśnie Tobie. I byłaby wraz z nim szarfa z napisem: "Za rozanielenie naszego Forum".
Z tysiącem serdeczności
nula - Wto 30 Gru, 2008 08:34
Beata T, małgośka, ata30, milamirka, bean, Zygfryd Smarzyk, dziękuję serdecznie za tyle miłych słów !!
Zygfrydzie - proszę mnie nie zawstydzać !!!
Cieszę się, że mogłam się na coś przydać, ale myślę, że forum byłoby tak samo "rozanielone" i bez mojego udziału.
Na pewno aniołów powstałoby tyle samo - ale zawsze miło spróbować czegoś nowego i trochę urozmaicić aniołkowy repertuar
amsta1 - Wto 30 Gru, 2008 08:55
Piękne prace brawo
nula - Śro 31 Gru, 2008 10:51
amsta 1 dziękuję ślicznie
Dzisiaj niewiele nowości - ale koniecznie MUSZĘ się Wam pochwalić !!!
Najpierw dwa drobiazgi :
następne łapki
I naszyjnik, który powstał częściowo z nowych korali a częściowo z resztek starego, zerwanego naszyjnika
A teraz uwaga !!!!
Jak postanowiłam tak zrobiłam !!!
Czyli zaczęłam się uczyć frywolitek !!!!!!!!!!!!!!!!!
Matko kochana ! po pierwszych 10 minutach prób miałam ochotę podeptać czółenko!!!
ale nie ma tak dobrze, to by było za proste
Po wnikliwej analizie dostępnych materiałów i milionie prób zrozumiałam w końcu o co chodzi !!!!
Najdłużej trwało zanim dotarło do mnie o co chodzi z tym "flipnięciem" - zawsze wyobrażałam sobie to dokładnie odwrotnie - że zaciąga się nitkę tę na której wiążemy słupki a nie tę od czółenka.
Po zmarnowaniu pół motka kordonka w końcu załapałam !!!!
A oto moje całodzienne wypociny
pierwsze kółeczka :
pierwsze pikotki i próby łączenia kółek :
no i pierwsze cosik
Zdjęcia marne ale z emocji przy ich robieniu ręce mi się trzęsły i to dlatego
Ja wiem, że na razie to są piękne kulfony, ale i tak jestem z siebie bardzo dumna
Bardzo proszę, nie bądźcie za surowe w krytyce
alienor - Śro 31 Gru, 2008 11:00
| nula napisał/a: | | Ja wiem, że na razie to są piękne kulfony, ale i tak jestem z siebie bardzo dumna | ja z Ciebie też , chociażby dlatego , ze stawiasz sobie jakiś cel i go realizujesz , brawa za pierwsze proby
Jarka - Śro 31 Gru, 2008 11:21
Elżbieta P. - Śro 31 Gru, 2008 13:21
nula jesteś bardzo ambitna i wytrwała, pierwsza frywolitka jest bardzo udana a łapki są super, w pierwszej chwili pomyślałam że to sukieneczki dla lalki naszyjniczek też jest świetny
Mysza - Śro 31 Gru, 2008 13:56
Nie ma co!!! Jesteś wytrwała i utalentowana. Łapki są śliczne, a aniołki.. no oczy mi na wierzch wyszły. Ja na razie nie testuje tak swojej cierpliwości. Nie zaczynam się uczyć frywolitek, bo nie mam materiałów, a przed komputerem w necie też nie za bardzo chce mi się siedzieć. Poza tym mam już dużo zaplanowane na szydełko. Może kiedyś.
Jeszcze raz gratuluję, tak trzymać!!!
|
|
|