To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Wszelkie wypociny Orchidei

Jarka - Pon 27 Wrz, 2010 15:09

Wszystko bardzo śliczne cool cool i takie różnorodne brawo brawo .
Ale mi bardzo podoba się chusta szydełkowa, bo też niestety nie potrafię robić na drutach, a podzielisz się schemacikiem na nią, to chyba elementy ??? Z czego robiłaś, ile nici i jakie szydełko ??

Urtica - Pon 27 Wrz, 2010 15:57

Ciapara, komunia w grudniu? Serio? Hmmmm...
Chociaż u nas chyba wszystko jest możliwe - u nas ksiądz po kolędzie chodzi.... we wrześniu.

orchidea - Pon 27 Wrz, 2010 16:08

Tak jak tu pokazują jak dla mnie była za mała. Moja ma 20 rzędów, a robiłam z Luny cudownego cienkiego moherku. Ta chusta jest jak puszek. Wyszło mi trochę więcej niż 2 motki po 5dkg.

Beata T - Pon 27 Wrz, 2010 17:17

śliczne prace brawo brawo brawo
ciapara - Pon 27 Wrz, 2010 17:18

tak w grudniu
idzie do wczesniejszej komunii indywidualnie wtedy niekoniecznie w maju idzie dziecko

Urtica - Pon 27 Wrz, 2010 17:37

Rozumiem, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam.
anle - Pon 27 Wrz, 2010 17:54

Piękne prace i bardzo różnorodne. Widać, że jesteś wszechstronnie uzdolniona. radocha radocha radocha
Violetta21 - Pon 27 Wrz, 2010 19:54

o mamusiu nudy to tu nie ma zawsze podziwiam Twoje pracki są świetne i pełne pomysłów cool hopla
bean - Pon 27 Wrz, 2010 20:44

brawo brawo brawo piękne prace cool
Grażyna - Pon 27 Wrz, 2010 22:25

Nie wiem, co powiedzieć, tak ładnie szyjesz. cool wszystko rewelacyjne
orchidea - Wto 28 Wrz, 2010 08:26

Proszę kopa na rozpęd. Nic prawie nie robię. Lubię wpaśc w ciąg a mam jakiegoś lenia.
Dwa miesiące kroję dziewczynom bluzki i ukroic nie mogę a zaczęłam...
Chciałabym byc wszechstronnie uzdolniona.

Bluza z "prześcieradła" pod taką nazwą kupiłam ten kawałek materiału i bardzo żałuję że wzięłam tylko jedno bo miały by jeszcze getry i tunikę. Na własną głupotę nie ma lekarstwa. A jedno prześcieradło kosztowało tylko 12 zł. Czyli tyle kosztują mnie dwie bluzy (kieszeni nie mają zbrakło).

Druga nie chciała pozowac , stroi focha bo nie ma czapki

mimusia-1 - Wto 28 Wrz, 2010 09:05

Wieje nuda? nie wolno co Ty opowiadasz,wykonałaś piękne prace i jakie róznorodne brawo brawo brawo
ciapara - Wto 28 Wrz, 2010 09:24

O matko wyskoczylam z kapci... przepiekny komplet!!! cool cool
Czego Ty wymagasz od siebie? Niektore kobity wszystko by daly zeby byc tak zdolna jak Ty... wesoło mi
A co Ty chcesz dla dziewczynek (albo dla siebie) czego nie umiesz zrobic ? Ja ostatnio drutuje... co prawda do polowy grudnia pewnie bede b zajeta.. ale gdybys chciala dla nich mitenki drutowe, albo dla siebie jakas chuste drutowa z mojej galerii to chetnie pisalabym sie na wymianke z Toba
bye

orchidea - Wto 28 Wrz, 2010 12:52

Dużo jest rzeczy których jeszcze nie umię a chciałabym np;

Kiedyś w końcu może to rozgryzę.

orchidea - Wto 28 Wrz, 2010 12:57

Teraz będę robic ten sweter , piszę wcześniej żeby jakbym nie dokończyła - to będę miała czego się wstydzic.

też będzie pomarańczowy
Moja nowa taktyka ciekawe czy poskutkuje? puknąć się

anle - Wto 28 Wrz, 2010 13:13

Mnie też się bardzo podoba ten szalik z pająkiem, już go widziałam na Ravelry, jest tam darmowy opis
Jarka - Śro 29 Wrz, 2010 16:06

Dziękuję uklon za schemacik .
super kompleciki cool cool cool dla dziewczynek

Grażyna - Śro 29 Wrz, 2010 20:25

Ja wielu osobom zazdroszczę umiejetnosci:
a) haftowania
b) frywolitkowania
c) dekupażu
d) szycia

Tobie własnie zazdroszcze umiejetnosci szycia, bo nie dosc, ze slicznie szyjesz, to jeszcze masz ciekawe pomysły. Ot, co!!!

Dla ciebie brawo brawo brawo

orchidea - Czw 30 Wrz, 2010 10:55

Dzięki Grażynko. Chyba też powinnam w punktach zrobic czego nie umię - ale wtedy to bym się chyba załamała. Ale ja się chyba z nożyczkami urodziłam (tak w rodzinie żartują).
A ja tobie zazdroszczę teraz nr 1 figury i twoich prac starannie wypieszczonych.

Mam nadzieję, że znajdę gdzie są te postanowienia noworoczne cmoknięcie

Grażyna - Czw 30 Wrz, 2010 17:41

W "pogaduszkach szydełkowych"
orchidea - Czw 04 Lis, 2010 09:32

Witam po długiej przerwie. Przedstawiam mój sweterek, dłuższy niż w oryginale. A i szaliczek robiony w międzyczasie - beżowy.

Teraz sobie może trochę poszyję jak uda mi się dac sobie kopa.

Jarka - Czw 04 Lis, 2010 09:40

Sweterek bardzo ładny cool cool i w takim energetyzującym kolorku cool
Violetta21 - Czw 04 Lis, 2010 12:56

fajny szaliczek i sweterek jest fikuśny ma super kolorek hopla brawo
saba52 - Czw 04 Lis, 2010 13:46

orchidea, Nie wiem dlaczego ale dopiero trafiłam na Twoją galerię i wiesz co...Ty powinnaś być projektantką mody !Wielkie ukłony uklon uklon uklon wszystko przepiękne a córeczki ech kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
lamika88 - Czw 04 Lis, 2010 16:23

Cudowne cool cool cool